Νεό καμπανάκι Δραγασάκη για «κόκκινα δάνεια» και τράπεζες

Η αντιπολίτευση πάντως επέμεινε ότι ο κ. Δραγασάκης άνοιξε θέμα νέας ανακεφαλοποίησης των τραπεζών.

neo-kampanaki-dragasaki-gia-kokkina-daneia-kai-trapezes
SHARE THIS
0
SHARES

Στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες επανέρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες από τη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης διέψευσε εκ νέου ότι έθεσε θέμα νέας ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα  «κόκκινα» δάνεια στην Ευρώπη.

Και αφού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει έτοιμες λύσεις «manual»  δήλωσε: «Πρέπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη να δούμε διεθνείς πρακτικές παράδειγμα έχουμε την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΤΧΣ». Και τόνισε «ότι αν δεν προσέξουμε μπορεί να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια».

«Αυτά τα νέα κεφάλαια, εξήγησε, ενδεχομένως να χρειαστεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος, αν δεν γίνει αυτό μπορεί να χρειαστεί ή να θελήσει το δημόσιο όπως  παλιά να βάλει κεφάλαια».

Επεσήμανε πάντως επικαλούμενος και τον Γιάννη Στουρνάρα ότι τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν στο παρελθόν.

Η αντιπολίτευση πάντως επέμεινε ότι ο κ. Δραγασάκης άνοιξε θέμα νέας ανακεφαλοποίησης των τραπεζών.

Ο Μάνος Κόνσολας (ΝΔ) παρατήρησε ότι «ή σκεφτόταν φωναχτά ο αντιπρόεδρος και έστελνε μήνυμα ή κάτι άλλο απεργάζεται η κυβέρνηση».  Διερωτήθηκε δε μήπως το ζήτημα αυτό (σ.σ νέα ανακεφαλοποίηση) συγκαταλέγεται στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Στα σενάρια μιας νέας ανακεφαλοποίησης αναφέρθηκε και ο Γιάννης Κουτσούκος υπενθυμίζοντας ότι όταν η ΔΗΣΥ μιλούσε για το ενδεχόμενο αυτό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «μας λοιδορούσε και μας έλεγε ότι κινδυνολογούσαμε».

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook