Νέο τελεσίγραφο από Eldorado για Σκουριές: άδεια ως την Πέμπτη ή σταματάμε

Νέο εκβιαστικό τελεσίγραφο από την Eldorado Gold για την άδεια που εκκρεμεί για τις Σκουριές

neo-telesigrafo-apo-eldorado-gia-skouries-adeia-ws-tin-pempti-i-stamatame
SHARE THIS
0
SHARES

Νέο τελεσίγραφο από την  Eldorado Gold προς την κυβέρνηση για τις Σκουριές.

Πηγές της εταιρίας μιλούν για συνεχιζόμενο εμπαιγμό από την κυβέρνηση και παιχνίδι με το χρόνο και διαμηνύουν ότι θα προχωρήσουν στην αναστολή των εργασιών στις Σκουριές εφόσον ως μεθαύριο δεν της έχει χορηγηθεί η άδεια για τη λειτουργία του επίμαχου μεταλλείου.

Σε δεύτερη φάση αν δεν δοθεί η άδεια στις Σκουριές απειλούν να διακόψουν τις εργασίες και στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, όπου θα απολυθούν άμεσα 300 άτομα που απασχολούνται σε εργολαβίες, ενώ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 630 εργαζόμενοι της εταιρείας.

Σύμφωνα με στελέχη της Eldorado, ο λόγος είναι ότι τα δύο μεταλλεία είναι αλληλένδετα, το ένα αλληλεπιδρά με το άλλο, υπάρχει αλληλουχία μεταξύ των διαφόρων φάσεων των έργων, και αποτελούν αμφότερα τμήμα ενός ενιαίου project, με κοινό businnes plan, και μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που σημαίνει ότι πρέπει να «τρέξουν» ταυτόχρονα, προκειμένου να τροφοδοτηθεί το εργοστάσιο μεταλλουργίας στο Μαντέμ Λάκκο.

Η εταιρία επιμένει πως η προσφυγή στη Διαιτησία είναι παιχνίδι με το χρόνο καθώς δεν αφορά την εκκρεμότητα με τη συγκεκριμένη άδεια των Σκουριών αλλά το Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στη θέση Μαντέμ Λάκκου στο Στρατώνι.

Υποστηρίζουν πως για να λειτουργήσει το εργοστάσιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα χρυσού των μεταλλείων τόσο της Ολυμπιάδας, όσο και των Σκουριών, των οποίων η άδεια δεν δίνεται.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook