Οι συνταξιούχοι πληρώνουν το λάθος με τις φορολογικές δηλώσεις

Με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα λυθεί το θέμα με τις λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών σε συνταξιούχους του Δημοσίου

oi-suntaksiouxoi-plirwnoun-to-lathos-me-tis-forologikes-dilwseis
SHARE THIS
0
SHARES

Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν τελικώς το λάθος των υπηρεσιών του δημοσίου καθώς όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όσοι συνταξιούχοι έσπευσαν να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει τώρα να κάνουν τροποποιητική επειδή το Γενικό Λογιστήριο του κράτους άλλαξε το δηλωθέν εισόδημα.

Οι διαφορές είναι της τάξεως των 50-250 ευρώ ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι δεν θα μπουν σε μια διαδικασία. Μάλιστα η τροποποιητική δήλωση πρέπει να γίνει μέχρι την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΑΑΔΕ,  οι νεότερες διορθωμένες αποδοχές θα αποσταλούν στους υπόχρεους έως το τέλος της εβδομάδος.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Με αφορμή πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των συνταξιούχων, οι αποδοχές των οποίων είχαν προσυμπληρωθεί στις δηλώσεις με μη ορθά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διευκρινίζονται τα εξής:

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ στελεχών της Α.Α.Δ.Ε. και του Ε.Φ.Κ.Α. για το ζήτημα αυτό. Από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων. Δεν απαιτείται η προσέλευση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ. Για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, που υπέβαλαν δήλωση με βάση τα μη ορθά στοιχεία, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα αποσταλεί μήνυμα στη θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet ότι έχει σταλεί από το ΓΛΚ νεότερη βεβαίωση αποδοχών και συντάξεων, προκειμένου να προβούν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης. Οι υπόχρεοι σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα δουν στη σχετική εφαρμογή, μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμένα στοιχεία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμα επέχει θέση αρχικής δήλωσης και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει το φορολογούμενο με πρόστιμα και προσαυξήσεις».

 

 

Φωτογραφία: Αρχείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook