Παρέμβαση Δραγασάκη στην Εθνική για το ρήγμα με το ΤΧΣ

Η χώρα και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν άλλες αναταράξεις και μάλιστα αναίτιες επισήμανε ο Δραγασάκης στον Φραγκιαδάκη της Εθνικής για το ρήγμα με το ΤΧΣ.

parembasi-dragasaki-stin-ethniki-gia-to-rigma-me-to-txs
SHARE THIS
0
SHARES

Για «δημιουργία σοβαρού ρήγματος ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά την σημερινή του συνάντηση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας ο Γ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει στο ζήτημα ανάδειξης της νέας ηγεσίας της τράπεζας, έχοντας εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα και τη σύνεση των εμπλεκομένων μερών. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, διαπιστώνεται η δημιουργία σοβαρού ρήγματος ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη την οποία η Διοίκηση της Εθνικής Tράπεζας είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η χώρα και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν άλλες αναταράξεις και μάλιστα αναίτιες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να γίνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι αναγκαίες συνθήκες ομαλής συνεργασίας της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει και το 40% των μετοχών της, «με γνώμονα», όπως είπε «τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και το δημόσιο συμφέρον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook