Follow us

Politico: Γιατί οι Ολλανδοί πληρώνουν 70% ακριβότερα ένα μπουκάλι Coca Cola σε σχέση με τους Γερμανούς

Η ανάλυση του Politico για τις διαφορές των τιμών στα προϊόντα που πωλούνται στην Ευρώπη, αν και έχουμε ενιαία αγορά…

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει ενιαία αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν οι Ολλανδοί πληρώνουν 70% περισσότερο από τους Γερμανούς για ένα μπουκάλι Coca-Cola, τονίζει σε ανάλυσή του το Politico. Μια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη και στην Ελλάδα όπου επίσης παρατηρείται απόκλιση τιμών, με τα προϊόντα που πωλούνται στη χώρα μας να είναι ακριβότερα σε σχέση με τις τιμές σε άλλες χώρες, πολύ πιο πλούσιες μάλιστα.

Η υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας Micky Adriaansens θεωρεί ότι οι Ολλανδοί πελάτες εξαπατώνται, γράφει το περιοδικό. Πόσο μάλλον που οι Ολλανδοί ξοδεύουν περισσότερα από τους Γερμανούς γείτονές τους για κορυφαία brands για προϊόντα σοκολάτας και παγωτό.

Έρευνα του ολλανδικού Υπουργείου Οικονομίας διαπίστωσε πέρυσι ότι ένα μπουκάλι Coca-Cola του 1 λίτρου κοστίζει 1,08 ευρώ στη Γερμανία και 1,83 ευρώ στην Ολλανδία. Ένα βαζάκι Nutella κοστίζει 2,79 ευρώ για τους Γερμανούς αγοραστές και 3,02 ευρώ για τους Ολλανδούς. Ένα κουτί παγωτά Magnum κοστίζει 3,73 ευρώ στη Γερμανία και 5,22 ευρώ στην Ολλανδία.

Δεν είναι όμως μόνο οι Ολλανδοί που πληρώνουν ακριβότερα. Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Petr Fiala βιντεοσκόπησε τον εαυτό του στην πλατφόρμα X πέρυσι συγκρίνοντας την τιμή των 1,49 ευρώ στη Γερμανία για ένα μπουκάλι Coca-Cola 1,5 λίτρου με την τιμή των 1,33 ευρώ στην Τσεχία για ένα μικρότερο δοχείο του 1 λίτρου. Η Nutella κόστιζε 4,58 ευρώ για 750 γραμμάρια στη Γερμανία και 6,87 ευρώ για 600 γραμμάρια στην Τσεχία.

"Από τη σκοπιά των καταναλωτών, αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια ενιαία αγορά", δήλωσε η Vanessa Turner της ευρωπαϊκής οργάνωσης καταναλωτών BEUC. "Τα μέλη μας ανησυχούν πολύ για τις τιμές των τροφίμων, ιδίως σε περιόδους κρίσης του κόστους ζωής".

Δεν είναι εύκολο όμως να υπάρξει ενιαία αγορά τροφίμων όταν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα εισοδήματα σε ολόκληρη την ΕΕ. Οι Βούλγαροι, οι Σλοβάκοι και οι Ρουμάνοι έχουν μόλις το ένα τρίτο του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος των κατοίκων του πλούσιου Λουξεμβούργου.

Τα προϊόντα πωλούνται συχνά φθηνότερα στις φτωχότερες χώρες, και μέχρι πρόσφατα οι χώρες αυτές έπαιρναν επίσης λιγότερα: μικρότερες συσκευασίες ή χειρότερη ποιότητα, ένα ζήτημα για το οποίο οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης διαμαρτυρήθηκαν έντονα την τελευταία δεκαετία, εξασφαλίζοντας τη δράση της ΕΕ κατά των τροφίμων "διπλής ποιότητας".

Διαβάστε Επίσης

Η ακρίβεια πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη

Σούπερ μάρκετ

Οι τιμές των τροφίμων έχουν επανέλθει στο επίκεντρο της συζήτησης μετά τις απότομες αυξήσεις στον απόηχο της ρωσικής στην Ουκρανία και τις ανησυχίες για τον "πληθωρισμό της απληστίας", με τις αυξήσεις των τιμών να ξεπερνούν τον πληθωρισμό ή να παραμένουν υψηλές ακόμη και όταν το υποκείμενο κόστος μειωνόταν.

Η Adriaansens βλέπει ένα διαφορετικό χάσμα σε όλη την Ευρώπη, όπου οι τιμές των τροφίμων είναι χαμηλότερες σε μεγαλύτερες χώρες με μεγαλύτερες αγορές, που μπορούν να υποστηρίξουν αρκετές επιθετικές αλυσίδες τροφίμων που μειώνουν το κόστος - σκεφτείτε τις Lidl και Aldi της Γερμανίας ή τις Carrefour και Auchan της Γαλλίας. "Βλέπουμε ότι, ειδικά όταν εξετάζουμε τις μεγαλύτερες χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία, σε σχέση με χώρες όπως η Ολλανδία, μικρότερες χώρες δηλαδή, έχουμε μειονέκτημα όσον αφορά ορισμένα προϊόντα", είπε.

Ο αγώνας για τα τρόφιμα μετατοπίζεται τώρα στην ενιαία αγορά για τα τρόφιμα που πωλούνται σε επίπεδο χονδρικής, ή πώς οι κατασκευαστές σκοπεύουν τα προϊόντα που πωλούνται σε μια χώρα να παραμένουν στη χώρα αυτή.

Ένας στόχος μπορεί να είναι να μπει εμπόδιο στους λιανοπωλητές τροφίμων να αγοράζουν προϊόντα εκεί όπου είναι φθηνότερα για να τα μεταπωλούν σε πλουσιότερες χώρες, όπου τα εμπορικά brands θα μπορούσαν να τα χρεώνουν ακριβότερα.

Αυτό ονομάζεται παράλληλο εμπόριο. Στους κατασκευαστές δεν αρέσει και μπορεί να το αποτρέψουν με τη χρήση ετικετών που κατευθύνουν ένα προϊόν για ορισμένα έθνη αλλά όχι για άλλα ή με τη χρήση διαφορετικών μεγεθών συσκευασίας για κάθε αγορά. Τα εμπόδια μπορούν επίσης να πάρουν τη μορφή ενός ευγενικού email που ανακατευθύνει έναν αγοραστή σε ένα τοπικό γραφείο στη χώρα του που έχει διαφορετικό τιμοκατάλογο.

Η Adriaansens επισημαίνει ότι τα ολλανδικά σούπερ μάρκετ περιορίζονται να αγοράζουν από ορισμένους χονδρέμπορους και δεν μπορούν να αγοράζουν από φθηνότερους προμηθευτές στη Γερμανία.

Η Κομισιόν έχει αναφερθεί στα οφέλη του παράλληλου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των εξοικονομήσεων έως και 14 δισ. ευρώ για τους καταναλωτές. Οι αρχές επιβολής του ανταγωνισμού έχουν επιβάλλει πρόστιμα στη βελγική ζυθοποιία AB InBev επειδή εμπόδισε την πώληση φθηνότερης ολλανδικής μπύρας στο Βέλγιο και στη Mondelēz, επειδή παρεμπόδισε τις πωλήσεις σοκολάτας, μπισκότων και καφέ.

Η Ολλανδή υπουργός Οικονομίας θέλει να προχωρήσει περαιτέρω με μια "απαγόρευση των διακρίσεων στην ΕΕ" για το εμπόριο μεταξύ επιχειρήσεων, που θα αντιμετωπίζει τους εδαφικούς περιορισμούς εφοδιασμού, σημείωσε. Η Adriaansens πήρε την υποστήριξη οκτώ άλλων χωρών σε μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα για νέους κανόνες που θα εμποδίζουν τους εμπόρους και τους πωλητές να εμποδίζουν τα σούπερ μάρκετ να προμηθεύονται αγαθά από εκεί που είναι φθηνότερα.

Η Κομισιόν υποσχέθηκε μια διερευνητική έρευνα για να δει τι μπορεί να γίνει. Ωστόσο, η επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager δήλωσε στους υπουργούς ότι "το θέμα του εδαφικού περιορισμού της προσφοράς είναι αμφιλεγόμενο".

Η European Brands Association ανέφερε ότι η τιμολόγηση δεν είναι απλή και αντικατοπτρίζει τους τοπικούς κανόνες και το κόστος για τη συσκευασία, τη μεταφορά και τους φόρους. Επισημαίνεται επίσης ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης είναι τελικά υπεύθυνοι για τον καθορισμό της τιμής που πληρώνουν οι καταναλωτές και απολαμβάνουν την ισχύ στην αγορά που τους επιτρέπει να χρεώνουν ορισμένους πελάτες περισσότερο. "Εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες σε διάφορες χώρες, οι οποίοι θα πρέπει να αξιολογούνται, καθώς και διαφορετικές οικονομικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η αποκάλυψη αυτών των διαφορών και η δημοσίευση των τιμών μπορεί να κάνει τη διαφορά, δήλωσε ο καθηγητής νομικής του University College του Λονδίνου Ιωάννης Λιανός, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής της ελληνικής αρχής ανταγωνισμού. "Αυτό αυξάνει το ενδιαφέρον των φορέων χάραξης πολιτικής και οι καταναλωτές θα είναι πιο ευαισθητοποιημένοι", είπε και πρόσθεσε: "Αλλά αυτό δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι ότι η ενιαία αγορά πρέπει να λειτουργεί".

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ 25 Νοε 2025 | 17:18

Eurostat: Αύξηση 22,3% στο πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων μέσα σε έξι χρόνια

Η μέτρηση ενσωματώνει την επίδραση του πληθωρισμού, τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 24 Νοε 2025 | 07:35

Το "τέρας" της ακρίβειας κυνηγάει την κυβέρνηση - Συναγερμός και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν την ακρίβεια ως πρώτο πρόβλημα των νοικοκυριών - Κυβερνητικά στελέχη "προμοτάρουν" συνεχώς τα μέτρα της ΔΕΘ.

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 12:59

Προϋπολογισμός 2026: Ανάπτυξη 2,4% και ανεργία 8,6% - Μόνιμα μέτρα στήριξης 1,75 δισ. ευρώ

Ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2026 εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 2,4%, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στο ποσοστό της ανεργίας και στον πληθωρισμό.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 12:35

Ενοίκια, κρέας, σοκολάτες και φρούτα οδηγούν το τρενάκι της ακρίβειας: "20 ευρώ για ένα κιλό μοσχάρι;"

Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον μέσο όρο. Βλέπουν μήνα με τον μήνα, βασικά αγαθά να ανατιμώνται με ταχύτητα και αυτό επιδεινώνει τη γενικευμένη αίσθηση της ακρίβειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Νοε 2025 | 16:52

Πληθωρισμός: Στο 2% τον Οκτώβριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ - Τι λένε τα στοιχεία για τρόφιμα και ενοίκια

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα, ο ΔΤΚ έτρεξε τον Οκτώβριο με ετήσιο ρυθμό 2% μετά το 1,9% του Σεπτεμβρίου, ενώ σε εναρμονισμένο επίπεδο είχε μετρηθεί από την Eurostat στο 1,7%

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 06 Νοε 2025 | 11:21

"Αλμυρά" φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες - Πόσο θα κοστίσουν τα γιορτινά γλυκά

Στα ύψη φαίνεται πως θα είναι και φέτος οι τιμές στα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, όπως είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 30 Οκτ 2025 | 16:23

Αμετάβλητα διατήρησε η ΕΚΤ τα βασικά της επιτόκια

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την ΕΚΤ ελήφθη καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι κοντά στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Τέλος το "καλάθι του νοικοκυριού" μετά από τρία χρόνια - Τι θα γίνει με τα εποχικά καλάθια

Ακριβώς στα τρίτα του "γενέθλια" το πολυσυζητημένο, αλλά πλέον σχεδόν ξεχασμένο, "καλάθι του νοικοκυριού" παύει να υφίσταται.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 24 Οκτ 2025 | 15:13

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Από το σούπερ μάρκετ μέχρι το ρεύμα… η αλήθεια είναι μία - Όλα αυτά τα πληρώνεις εσύ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 23 Οκτ 2025 | 18:40

Να γιατί τα νοικοκυριά δεν βγάζουν το μήνα: Αυτοί είναι οι "πρωταθλητές της ακρίβειας", οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις της 4ετίας

Αυξήσεις έως και 180% σε υπηρεσίες και προϊόντα – Ποια βασικά αγαθά ξεχωρίζουν – Τι δείχνει η σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 11:22

Αντίμετρα για την ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 2.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ - Σε χαμηλό 4ετίας το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανακοινώθηκαν και αναρτώνται εντός της ημέρας στα ράφια των supermarket οι μειώσεις στις τιμές 2.180 κωδικών.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 15 Οκτ 2025 | 08:05

Σούπερ μάρκετ: Αναλυτικά η λίστα με τις μειώσεις τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα

Πρόκειται για 1.074 κωδικούς που αφορούν τρόφιμα και 1.106 κωδικούς από άλλες κατηγορίες προϊόντων.

15 Οκτ 2025 | 07:49

Σε κρίση η παγκόσμια βιομηχανία σοκολάτας μετά τη ραγδαία άνοδο των τιμών του κακάο

Ο αντίκτυπος της ραγδαίας ανόδου των τιμών του περασμένου έτους εξακολουθεί να επηρεάζει τα κέρδη των μεταποιητών και ότι το κόστος των γλυκών δεν προβλέπεται να μειωθεί σύντομα.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 14 Οκτ 2025 | 18:57

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2026 και μείωση του πληθωρισμού στο 2,5%

Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί από 3,3% το 2024 σε 3,2% το 2025 και 3,1% το 2026

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:33

Σούπερ μάρκετ: Πού έπεσαν και πού αυξήθηκαν οι τιμές

Άνοδος στο +2,3% στα τρόφιμα, αποπληθωρισμός στα μη-τρόφιμα.

09 Οκτ 2025 | 11:39

Η ιστορία που συγκλόνισε το δικαστήριο: Έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ για να ταΐσει τον άρρωστο πατέρα του

Ενας άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος ότι έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ, προκειμένου να φάει ο ίδιος και ο ασθενής πατέρας του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 07:58

Τρία μέτωπα της κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι ισχύει σε τιμές ρεύματος, σούπερ μάρκετ και πληθωρισμό

Με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας έκανε ποδαρικό ο Οκτώβριος, καθώς τα θετικά νέα μέσα από τρία βασικά μέτωπα αναμένεται να ανακουφίσουν καταναλωτές και νοικοκυριά.

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 01 Οκτ 2025 | 14:11

Βουτιά του πληθωρισμού στο 1,8% τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό πληθωρισμού στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 (1,2%).

ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ 30 Σεπ 2025 | 11:18

Ο πόλεμος της ακρίβειας: Τι κρύβεται πίσω από το μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και σούπερ μάρκετ

Η …Μεγάλη Τετάρτη της ακρίβειας – τα τιμολόγια ρεύματος, οι τιμές στο supermarket και το βιομηχανικό ρεύμα.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 21:54

Χατζηδάκης: Οι παρεμβάσεις της ΔΕΘ για τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών στηρίζουν το εμπόριο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η αναδιάταξη του διεθνούς εμπορίου βρίσκει την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΑΝΑΛΥΣΗ 12 Σεπ 2025 | 12:24

Η μάχη της ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό και ποιοι όχι - Με τα μέτρα της ΔΕΘ

Δύο παράμετροι καθορίζουν την αύξηση του καθαρού εισοδήματος: οι ονομαστικές αυξήσεις και οι κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 09 Σεπ 2025 | 17:07

Σάλος από τη δήλωση του Γιάννη Λοβέρδου της ΝΔ για την ακρίβεια: "Eγώ ζω μόνο με τη βουλευτική αποζημίωση" [βίντεο]

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως καταλαβαίνει τις δυσκολίες των πολιτών, και έφερε ως παράδειγμα τον...ίδιο, λέγοντας ότι και αυτός ζει μόνο από τα εισοδήματά του, δηλαδή τη βουλευτική αποζημίωση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:05

Ακρίβεια: Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε 32 βασικά προϊόντα

Η ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει ανατιμήσεις που ζαλίζουν, πλήττοντας πρωτίστως τα φτωχότερα νοικοκυριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Αυγ 2025 | 10:50

Ποιοι θα δουν αυξήσεις άνω του 3% στο εισόδημά τους το 2026

Ο ρόλος της νέας φορολογικής κλίμακας στην πραγματική μεταβολή του εισοδήματος.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ 25 Αυγ 2025 | 09:59

Συνέβη και αυτό: Σε ποια περιοχή το τυλιχτό σουβλάκι ξεπέρασε τα... 6 ευρώ

Σε μια συνεχή άνοδο βρίσκεται η τιμή για το κλασικό ελληνικό τυλιχτό σουβλάκι.

ΕΛΣΤΑΤ 08 Αυγ 2025 | 12:33
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 02 Αυγ 2025 | 15:40

Σωκράτης Φάμελλος: "Καύσωνας και λογαριασμοί δοκιμάζουν τα νοικοκυριά" – Η ανάρτηση για την ακρίβεια στο ρεύμα

"Η ΝΔ ήταν… πολύ απασχολημένη με την κλοπή των χρημάτων των αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν ευκαιρούσε να πάρει μέτρα για την ενεργειακή κρίση"

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ 18 Ιουλ 2025 | 17:47

Γιατί το ρεύμα είναι ακριβότερο στη χώρα μας από τον μέσο όρο της ΕΕ – Το στρεβλό μοντέλο τιμολόγησης

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών αλλά ενός συνδυασμού βαθιών, διαρθρωτικών στρεβλώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται η ελληνική οικονομία.

ΠΩΣ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ 12 Ιουλ 2025 | 08:56

Το προφίλ του νέου Ελληνα καταναλωτή: Μεγαλύτερη έμφαση στην τιμή, λιγότερο παρορμητικές αγορές

Έναν νέο καταναλωτή έχουν φέρει στο προσκήνιο η οικονομική πίεση και οι αυξήσεις τιμών

ΓΙΑ 2Ο ΜΗΝΑ 01 Ιουλ 2025 | 12:52

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 3,6% τον Ιούνιο - Στο 2% στην ευρωζώνη

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα έτρεξε με ετήσιο ρυθμό 3,6% τον Ιούνιο επιταχύνοντας από το 3,3% του Μαΐου (Απρίλιος στο 2,6%).

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Ιουν 2025 | 09:55

Απλησίαστα τα ψάρια: Σαρδέλα σε τιμή... καραβίδας - Πού κυμαίνονται σε ψαραγορά και σούπερ μάρκετ

Τόσο στις ψαραγορές όσο και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, οι αυξήσεις στα ψάρια είναι εμφανείς, με ορισμένα είδη να θεωρούνται πλέον είδος πολυτελείας.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ 20 Ιουν 2025 | 11:32

Ξεφεύγει η κατάσταση με τα ακτοπλοϊκά: Ακριβότερη η γραμμή Πειραιάς – Πάρος από την αντίστοιχη Δανίας - Νορβηγίας

Μπορεί για τον Νορβηγό ή τον Δανό τουρίστα να μην είναι πρόβλημα η αγορά εισιτηρίου για την Πάρο ή την Ρόδο, για τον μέσο Έλληνα όμως είναι πολύ μεγάλο ζήτημα.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 120.000 ΕΥΡΩ 20 Ιουν 2025 | 07:29

Γέρακας: Πώς ξεσκεπάστηκε η σπείρα με το παράνομο εμπόριο ζώων - Κρατούσαν σε άθλιες συνθήκες σκυλιά, γάτα και γεράκι

Η σπείρα πουλούσε τα ζώα μέσω αγγελιών που αναρτούσε σε ιστοσελίδα, ενώ διατηρούσε ως "βιτρίνα" ένα κατάστημα Pet Shop και καλλωπισμού ζώων στο Γέρακα.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 119.000 ΕΥΡΩ 19 Ιουν 2025 | 18:17

Παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς στον Γέρακα: Εγκλωβισμένα σε κλουβιά 27 σκυλιά, γάτα σφινξ και γεράκι - Βίντεο

Εντοπίστηκαν εγκλωβισμένα σε κλουβιά 27 σκυλιά, γάτα ράτσας σφινξ και γεράκι - Βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 119.000 ευρώ

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 16 Ιουν 2025 | 21:36

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο δεν θα πάει διακοπές, καταλυτική η ακρίβεια στη διαμονή για 8 στους 10

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επεσήμανε ότι θα πάει σε κάποιο δικό του σπίτι ή σε συγγενικό για να περάσει τις ημέρες των διακοπών

ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ 16 Ιουν 2025 | 19:12

Ανάλυση: Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Η νέα κλιμάκωση μεταξύ Ιράν-Ισραήλ προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην ελληνική.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ 11 Ιουν 2025 | 18:48

Την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας ανακοίνωσε ο Τραμπ: Εχει ολοκληρωθεί - Στο 55% οι δασμοί

Τη συμφωνία επισημοποίησε και ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω ανάρτησής του στο Truth Social. "Η συμφωνία μας με την Κίνα είναι έτοιμη", ανέφερε ο Τραμπ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ 09 Ιουν 2025 | 15:02

Από το 2026 σε λειτουργία η νέα Ανεξάρτητη Αρχή κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας - Πώς θα λειτουργεί

Από το 2026 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία η νέα Ανεξάρτητη Αρχή, που θα αναλάβει τον συντονισμό των ελέγχων κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 02 Ιουν 2025 | 09:40

Η ακρίβεια καλπάζει: Αυξήσεις έως 8% στα φρούτα - Ανήσυχοι καταναλωτές και παραγωγοί

Κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα καταγράφουν τεράστια αύξηση, ακόμα και στις λαϊκές.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Μαϊ 2025 | 14:56

Μαρινάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2026 η νέα ανεξάρτητη αρχή για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και πληρωμών και ενίσχυση της διαφάνειας.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 29 Μαϊ 2025 | 09:00

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια: Η ειδική σήμανση σε σούπερ μάρκετ και οι παρεμβάσεις στις λαϊκές

Η ΔΙΜΕΑ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αλλά και η Γενική Διεύθυνση αγοράς θα ενταχθούν στην νέα Αρχή που θα ελέγχει την "δράση" της αγοράς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΜΙ 20 Μαϊ 2025 | 17:35

Η Βρετανία "παγώνει" τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο με το Ισραήλ λόγω της Γάζας

Το Λονδίνο κάλεσε την Ισραηλινή πρέσβειρα για την επέκταση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα.

ΕΛΣΤΑΤ 09 Μαϊ 2025 | 13:58

Στο 2% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο - Πτώση από από το 2,4% τον Μάρτιο

Η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι έντονες πληθωριστικές πιέσεις συνέχισαν να ασκούν οι αυξήσεις στην κατηγορία Ξενοδοχεία - Καφέ -Εστιατόρια με +6,4% από πέρυσι

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ 08 Μαϊ 2025 | 09:57

Τσουχτερά και τα παγωτά φέτος: Ακριβότερα κατά 38%, έχουν συρρικνωθεί και οι ποσότητες

Τελευταίο... θύμα της ακρίβειας, φαίνεται πως είναι το παγωτό, καθώς δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα δίχτυα της.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ 08 Μαϊ 2025 | 07:12

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να ανακοινώσει συμφωνία για το εμπόριο με τη Βρετανία

Μετά την αναγγελία του πως θα κάνει "πολύ σημαντική" ανακοίνωση σύντομα, χωρίς να αποκαλύψει τη φύση της.

ΠΙΚΡΑ Η ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 07 Μαϊ 2025 | 20:37

Ακρίβεια: Ζεματάει η τιμή του παγωτού, μια μπάλα κοντεύει να φτάσει τα 3 ευρώ

Η τιμή του παγωτού "καλπάζει" κάτι που σημαίνει πως η αγαπημένη συνήθεια για ένα ζευγάρι στην πόλη ή στο νησί θα κοστίζει έως και 12 ευρώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Μαϊ 2025 | 12:08

Ανδρουλάκης: Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για κανόνες στην αγορά - Στο στόχαστρο οι ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε ένα συνεκτικό πλαίσιο θεσμικών παρεμβάσεων ώστε να μπουν κανόνες στην αγορά.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 23 Απρ 2025 | 07:33

Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τώρα το πακέτο παροχών για ενοικιαστές και συνταξιούχους - Το παρασκήνιο των 10 ημερών

O Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες άρχισε να ξετυλίγει το σχέδιο της κυβέρνησης, σε μία επιχείρηση αλλαγής της μονοθεματικής ατζέντας των Τεμπών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Απρ 2025 | 06:54

Καφές: Το ράλι στις τιμές αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες - Ολο και ψηλότερα ο εσπρέσο

Αυξήσεις "φαρμάκι" στον καφέ, που έχουν φτάσει μέσα σε δύο-τρεις μήνες μέχρι και το 20%, καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στις καφετέριες.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ 18 Απρ 2025 | 12:52

Πάσχα: Η ακρίβεια "χτύπησε" το εορταστικό τραπέζι – Πιο... τσουχτερό από πέρυσι

Τα στοιχεία δείχνουν πως σε ορισμένα προϊόντα οι ανατιμήσεις φέτος είναι υψηλές

ΑΥΞΗΣΗ 3,2% ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2024 10 Απρ 2025 | 13:26

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,4% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Επανήλθαν οι ανατιμήσεις στα είδη διατροφής (2,2%) - Ξεχωρίζουν οι αυξήσεις τιμών σε ενοίκια κατοικιών (10,5%), ηλεκτρισμό (10,4%), φυσικό αέριο (54,5%).

ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ 10 Απρ 2025 | 08:12

Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές του οβελία, των σοκολατένιων αυγών και των πασχαλινών εδεσμάτων

Συνοικιακά κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ ή κεντρικές αγορές; Σύμφωνα με τους κρεοπώλες, η κίνηση προς το παρόν είναι υποτονική.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 07 Απρ 2025 | 07:41

Γιατί και πώς θα πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Μακροπρόθεσμο όφελος με μείωση των τιμών και του πληθωρισμού, αλλά και εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής στα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της εφοδιαστικής αλυσίδας

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 03 Απρ 2025 | 15:55

Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από τους δασμούς Τραμπ: Πώς θα επηρεάσουν την τσέπη μας, τι θα γίνει με εισαγωγές και εξαγωγές

Οι πιθανές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο του Ντόναλντ Τραμπ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ; 03 Απρ 2025 | 11:20

Ανάλυση Guardian: Τα 5 βασικά σημεία από τον εμπορικό πόλεμο δασμών του Τραμπ - "Κανένας δεν είναι ασφαλής"

Ο Τραμπ, με τους δασμούς κατά πάντων που ανακοίνωσε χθες από τον Λευκό Οίκο, βάζει τέλος σε μία ολόκληρη εποχή.

ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 27 Μαρ 2025 | 10:22

Δημοσκόπηση Interview: Το 53% ζητά πρόωρες εκλογές - Στο 22% η ΝΔ, δεύτερη η Κωνσταντοπούλου

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να κεφαλαιοποιούν τη δυσαρέσκεια κατά της ΝΔ, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εδραιώνεται ως ο κύριος εκφραστής της αντικαθεστωτικής ψήφου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Μαρ 2025 | 12:36

ΙΕΛΚΑ: Χαμηλότερη η αύξηση των τιμών τροφίμων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, η Ελλάδα παρουσίασε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης τιμών 2,59% ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση 3,74%.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10 Μαρ 2025 | 20:34

Υπ. Ανάπτυξης: Αρνητικός ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο ετήσιος πληθωρισμός Φεβρουαρίου 2024 - Φεβρουαρίου 2025 σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά είναι 0,2%, έναντι συνολικού ετήσιου πληθωρισμού 2,5%

04 Μαρ 2025 | 08:18

Γιατί επιμένει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα - Οι κρίσιμες παράμετροι

Η ελληνική αγορά φαίνεται πως κινείται με τους δικούς της "κανόνες".

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 24 Φεβ 2025 | 13:39

Τράπεζα της Ελλάδας: Ραγδαία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τα προσεχή δύο χρόνια

Τι προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα την επόμενη διετία

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ 23 Φεβ 2025 | 14:44

Νέα τετραπλή "βόμβα" ακρίβειας στην τσέπη μας: Ανατιμήσεις σε μοσχάρι, αρνί, καφέ και κακάο

Ο "εισαγόμενος" πληθωρισμός στα είδη αυτά έχει ήδη αρχίσει να περνάει στο ράφι όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 20 Φεβ 2025 | 18:20

Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή: Καταναλωτικό μποϊκοτάζ στην αγορά στις 15 Μαρτίου κατά της ακρίβειας - "Δεν ψωνίζουμε!"

"Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα – 15 Μάρτη δεν ψωνίζουμε! Απαντάμε δυναμικά στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ 09 Φεβ 2025 | 10:10

Αρκάς: Η Κυριακή δεν την παλεύει με το κρύο μέσα στο σπίτι

Κουκουλωμένη μέσα στο σπίτι η Κυριακή προσπαθεί να προστατευθεί από το κρύο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 05 Φεβ 2025 | 19:08

Μητσοτάκης: Στόχος το 2027 ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ

"Η οριστική απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών. Είναι προτεραιότητά μας, είναι εθνικός στόχος" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του

ΠΙΝΑΚΑΣ 04 Φεβ 2025 | 16:40

Μηδενικός ο πληθωρισμός τροφίμων και τον Ιανουάριο 2025 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EUROSTAT και του ΙΕΛΚΑ

Εικόνα εξομάλυνσης της επίδρασης της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 15% 17 Ιαν 2025 | 09:40

Υπ’ ατμόν η κυβέρνηση για τις νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη

Οι αυξήσεις-φωτιά, λίγες εβδομάδες πριν σηκώσει αυλαία η νέα τουριστική περίοδος, βρίσκονται στο…κυβερνητικό μικροσκόπιο.

ΕΛΣΤΑΤ 13 Ιαν 2025 | 12:53

Νέα αύξηση του πληθωρισμού στο 2,6% τον Δεκέμβριο - Ανατιμήσεις "φωτιά" σε ασφάλιστρα υγείας, ενοίκια και ένδυση

Έντονες πληθωριστικές πιέσεις σε κατηγορίες όπως τα ασφάλιστρα υγείας, τα ρούχα αλλά και η ενέργεια, ενώ στα τρόφιμα διατηρήθηκε κατά βάση η πτωτική τάση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 12 Ιαν 2025 | 10:03

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Ενόψει των χειμερινών εκπτώσεων η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας υπενθυμίζει ορισμένα, βασικά, δικαιώματα που έχουν οι καταναλωτές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ 07 Ιαν 2025 | 17:19

Eurostat: Αρνητικός κατά 0,2% ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα για τον Δεκέμβριο

"Με σχέδιο και σκληρή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 07 Ιαν 2025 | 08:22

Αυξήσεις φωτιά σε ασφάλιστρα υγείας, αυτοκινήτου και ακτοπλοϊκά εισιτήρια το 2025 - Φόβοι και για την ενέργεια

Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν στις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις, κυρίως στα ασφάλιστρα υγείας, κατά περίπου 14%, αλλά και στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2025 | 13:41

Τσουκαλάς: Είμαστε τρίτοι στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, αλλά από τους τελευταίους στους πραγματικούς μισθούς

Οι ανισότητες διευρύνονται - Η ακρίβεια υποσκελίζει τις όποιες ονομαστικές αυξήσεις μισθών, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 30 Δεκ 2024 | 07:57

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Πού κυμαίνονται οι τιμές σε κρέατα και γλυκά - Στα ύψη η τιμή της βασιλόπιτας

Τα τελευταία τους ψώνια κάνουν αυτές τις ημέρες οι καταναλωτές, εν όψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 28 Δεκ 2024 | 10:47

Ακρίβεια: Αλμυρές οι τιμές για την παραδοσιακή βασιλόπιτα και το τσουρέκι - Η "χρυσή" συμβουλή για την τσέπη μας

Οι καταναλωτές, δηλώνουν αποφασισμένοι να στραφούν σε παραδοσιακές, οικονομικές λύσεις.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΟΥΝ 20 Δεκ 2024 | 13:58

Στα ύψη οι τιμές του καφέ - Στο +80% από πέρυσι, έρχονται νέες ανατιμήσεις

Οι μεγάλες εταιρείες καφέ εξετάζουν ήδη να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις το επόμενο έτος.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 20 Δεκ 2024 | 12:25

Ανάπτυξη 2,5% το 2025 προβλέπει η έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος

Συνολικά, η καθαρή συμβολή του εξωτερικού τομέα στο ΑΕΠ θα είναι ελαφρώς αρνητική τα επόμενα έτη.

ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ 20 Δεκ 2024 | 12:06

Χαμός στη Βρετανία με το τραγούδι που διακωμωδεί τον Στάρμερ: "Παγώνοντας αυτά τα Χριστούγεννα!" [βίντεο]

Ένα τραγουδάκι-παρωδία που ασκεί κριτική για την ακρίβεια που βιώνουν οι Βρετανοί, βάζει στο στόχαστρο το BBC που το αγνοεί παρά τη μεγάλη επιτυχία του.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2024 | 10:48

Τάσεις MRB: Στο 22,9% η ΝΔ και 14,2% το ΠΑΣΟΚ - Απαισιόδοξοι οι Ελληνες, ποιες λέξεις τους εκφράζουν περισσότερο

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.

ΕΡΓΑΝΗ 2 16 Δεκ 2025 | 13:02

Κεραμέως: Τέσσερα καλά νέα για τους συνταξιούχους

H Ν. Κεραμέως στάθηκε σε τέσσερα σημεία της πολιτικής του υπουργείου Εργασίας για τους συνταξιούχους.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 16 Δεκ 2025 | 11:46

Αιφνιδιαστικό "λουκέτο" στα βενζινάδικα της Cetracore - Jetoil λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία - Η ανακοίνωση

Η εταιρεία ενημέρωσε τους συνεργάτες της για προσωρινή αναστολή των εργασιών της σε όλα τα επίπεδα από τα λογιστικά μέχρι την παράδοση καυσίμων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Δεκ 2025 | 11:19

ΔΥΠΑ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων

Τα επιδόματα που προπληρώνονται αύριο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 Δεκ 2025 | 11:00

Πρόγραμμα μαμούθ για το στεγαστικό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης απόψε στη Βουλή - Πληροφορίες για μέτρο "έκπληξη"

Με επιδότηση ανακαινίσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να "ξεκλειδώσει" χιλιάδες κλειστά ακίνητα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Δεκ 2025 | 10:15

Το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης - 1,3 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ είναι άστεγοι

Για πρώτη φορά στη ιστορία της η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αντιμετωπίσει τη σοβαρή στεγαστική κρίση που πλήττει τη γηραιά ήπειρο

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 10:14

Η μεγάλη στροφή της Prodea: Logistics στο Μαρκόπουλο και ιταλικό ξενοδοχείο με υπογραφή Nammos

Τι αλλαγές φέρνει στο "DNA" της PRODEA η συμφωνία για την πώληση ακινήτων αξίας 1,3 δισ. ευρώ.

16 Δεκ 2025 | 09:00

Ερρίκος Αρώνες (Hellenic Properties): Πώς η ελληνική αγορά ακινήτων θα ανέβει βαθμίδα

"Έχουμε πετύχει πολλά, αλλά σε έναν κόσμο όπου η διεθνοποίηση των επενδύσεων αυξάνεται εκθετικά, το να είσαι καλός δεν είναι πια αρκετό"

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 16 Δεκ 2025 | 07:10

Χιλιάδες νέες κατοικίες "ρίχνουν" στην αγορά κατασκευαστές λόγω Golden Visa

Ο νομοθέτης έχει προβλέψει ώστε τα σπίτια αυτά να απαγορεύεται να αξιοποιηθούν μέσω ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΟΣΑ 15 Δεκ 2025 | 23:22

Οργή στην Ιταλία: Τεράστιες αυξήσεις μέχρι και 700% στα αεροπορικά εισιτήρια ενόψει των γιορτών

Μια θέση εσωτερικής πτήσης από τη Ρώμη μέχρι την Κατάνια της Σικελίας, στις 23 Δεκεμβρίου κοστίζει 146 ευρώ, ενώ στις 13 Ιανουαρίου θα μειωθεί στα 17 ευρώ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 15 Δεκ 2025 | 16:03

Πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης στους αγρότες: Υποσχέσεις Τσιάρα για μειώσεις τιμών στο ηλεκτρικό και στο πετρέλαιο

"Καλούμε άμεσα τους εκπροσώπους των αγροτών σε διάλογο, με σεβασμό στις ανάγκες τους και επίγνωση των αναγκών της χώρας", είπε ο Κώστας Τσιάρας

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 15 Δεκ 2025 | 11:03

Η Ελλάδα αποπληρώνει πρόωρα 5,287 δισ. ευρώ από το πρώτο μνημόνιο - Στα 1,6 δισ. ευρώ η ελάφρυνση

Με την κίνηση αυτή, ο κρατικός προϋπολογισμός ελαφρύνεται άμεσα από πληρωμές ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 15 Δεκ 2025 | 08:32

Ποιες χώρες στην Ευρώπη δίνουν 13η σύνταξη και ποιες έξτρα επίδομα στις συντάξεις

Στην Ελλάδα το ποσοστό των συνταξιούχων που κινδυνεύει από μόνιμη φτώχεια είναι 10% σε ηλικίες από 66 ως 75 ετών και 12% των συνταξιούχων άνω των 76 ετών.