Follow us

Πότε θα σταματήσει να ακριβαίνει το γάλα στην Ελλάδα - Τι κρατάει ψηλά τις τιμές

Στη διακεκαυμένη ζώνη του γάλακτος αποτυπώνεται αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής αγοράς τροφίμων και των αυξήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτήν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στη διακεκαυμένη ζώνη του γάλακτος αποτυπώνεται αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής αγοράς τροφίμων και των αυξήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτήν, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος στο Capital.gr.

Παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη συμφωνία των αρχών Αυγούστου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη και αφορά στον ασφαλή απόπλου για την μεταφορά σπόρων και δημητριακών που σε μεγάλο ποσοστό προορίζονται για ζωοτροφές γεγονός που έφερε μία πρώτη μείωση των τιμών τους, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση των τιμών στο γάλα και στην τιμή που φτάνει αυτή τη στιγμή στα ψυγεία, θα αργήσει να έρθει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εμφανίζεται μείωση των τιμών στα σιτηρά, μετά από αρκετούς μήνες ανοδικής πορείας, καθώς κλιμακώθηκαν έντονα κατά την πολεμική σύρραξη της Ρωσίας με την Ουκρανία. To άνοιγμα και η άρση του μπλόκου στα ουκρανικά λιμάνια εκτός από την αποκλιμάκωση τιμών που φέρνουν στην διάθεση σιτηρών και δημητριακών, θα ξεμπλοκάρει ταυτόχρονα και την διακίνηση των προϊόντων αυτών διεθνώς.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ουκρανία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές παγκοσμίως, με τον ρόλο της να είναι καθοριστικός σε αυτό το πεδίο. Tην ίδια στιγμή το καλαμπόκι δείχνει σταδιακά να επιστρέφει σε τιμές προ πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, ενώ την περασμένη εβδομάδα το σιτάρι στο Σικάγο με χρονικό ορίζοντα παράδοσης τον Δεκέμβριο είχε μειωμένη τιμή στα 7,7 δολάρια ανά μπούσελ, διατηρώντας σημαντική απόσταση από τα 12,79 δολάρια που έπιασε τρεις μήνες νωρίτερα και επιστρέφοντας στα επίπεδα του περασμένου Φεβρουαρίου.

Τι κρατάει ψηλά τις τιμές στο γάλα

Bασικός παράγοντας που θα διατηρήσει έντονα αυξημένες τις τιμές και ειδικά στο γάλα για το επόμενο διάστημα, είναι κατά τις ίδιες πηγές το πολύ υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του φυσικού αερίου σε συνδυασμό με τις ακριβές μεταφορές και το κόστος για τις πρώτες ύλες συσκευασίας.

Εκτός των άλλων όμως οι κτηνοτρόφοι έχουν δεχτεί ήδη ένα ισχυρό πλήγμα από την αύξηση των πρώτων υλών ζωοτροφών, για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει το ένα έτος. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες συνδυαστικά δείχνουν ότι η εξομάλυνση θα χρειαστεί χρόνο για να επέλθει.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή για την προμήθεια PET πλαστικού – βασικό υλικό συσκευασίας γάλακτος - στο διάστημα από 1-23 Αυγούστου του 2022 σύμφωνα με τη σελίδα clal.it που καταγράφει την διακύμανση των πρώτων υλών και τους συνδεδεμένους με τον πρωτογενή τομέα παράγοντες κόστους, ανήλθε στα 1.318 ευρώ ανά τόνο αυξημένη κατά 23% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021. Αντίστοιχα το ποσοστό αύξησης της μέσης τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη από 1-25 Αυγούστου του 2022 ήταν στα επίπεδα του +320% (στα 389,7 ευρώ/Mwh) σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021 και του φυσικού αερίου κατά 701% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021 (214,98 ευρώ/Mwh για την περίοδο 1-22 Αυγούστου 2022).

Διαβάστε Επίσης

Ο ρόλος του εισαγόμενου γάλακτος στην Ελλάδα

Eπιστρέφοντας στο γάλα, πηγές που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο τομέα της βιομηχανίας, εκτιμούν ότι ο ρόλος που θα διαδραματίσουν οι τιμές στο γάλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο αύξησης της παραγωγής, δηλαδή από Δεκέμβριο του 2022 έως και Μάιο-Ιούνιο του 2023 θα δείξουν πόσο γρήγορα ή αργά θα αποκλιμακωθεί η τιμή στο συγκεκριμένο βασικό διατροφικό αγαθό. Με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις πάντως αναμένεται ότι η κρίση στα βασικά διατροφικά αγαθά θα έχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια, που στο γάλα μπορεί να ξεπεράσει τους επόμενους 24 μήνες.

Στελέχη της αγοράς εκφράζουν ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι η τιμή των ενσιρωμάτων καλαμποκιού αλλά και των πρώτων υλών για ζωοτροφές κατά την επόμενη χρονιά, θα διαδραματίσουν επίσης καθοριστικό ρόλο ως προς την διαμόρφωση της τιμής ανά κιλό στο γάλα.

Επί της ουσίας τη διαμόρφωση των τιμών στο γάλα επηρεάζει καθοριστικά αυτή τη στιγμή το ευρωπαϊκό γάλα που εισάγεται στη χώρα μας και η εξέλιξη της τιμής του, καθότι η Ελλάδα καλύπτει με την εγχώρια παραγωγή το 50% των ποσοτήτων γάλακτος που καταναλώνει (πρόβειο, γίδινο και αγελαδινό), ενώ το υπόλοιπο 50% αποτελεί προϊόν εισαγωγής. Επί της ουσίας η χώρα μας είναι ελλειμματική παραγωγικά στο γάλα, κάτι που δεν αποτελεί μυστικό για όλους τους εμπλεκόμενους στον πρωτογενή τομέα και την γαλακτοβιομηχανία.

Στην πράξη η μέση τιμή που απολαμβάνουν οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κυμαίνεται από 0,55 έως και 0,57 ευρώ το κιλό. Ταυτόχρονα η τιμή του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος 7 ημερών στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ κυμαίνεται από 1,65 έως και 1,80 ευρώ ανά λίτρο.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στην Αθήνα, δωρεάν: Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη, δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Μέσα από μοναδικές αφηγήσεις η ιστορία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ζωντανεύουν και συνδέονται με το σήμερα, ενώ το κοινό μοιράζεται μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 19 Νοε 2025 | 22:07

Ευλογιά: Τα ζώα θανατώνονται αλλά το γάλα αυξάνεται - Eισάγεται φθηνότερο και βαπτίζεται ελληνικό

Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι είναι η παραγωγή πρόβειου γάλακτος που δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα παρά τη θανάτωση χιλιάδων ζώων.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

18 Νοε 2025 | 10:47

Το γάλα που έχει περισσότερο ασβέστιο ακόμα και από το αγελαδινό

Και όμως ναι υπάρχει, και μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου!

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14 Νοε 2025 | 12:36

Τέλος εποχής για τον χώρο του ΑΓΝΟ - Από σημείο διανομής γάλακτος, ερείπια και κουφάρια που κατεδαφίζονται [εικόνες]

Μια ολόκληρη εποχή κλείνει σήμερα για τον χώρο του ΑΓΝΟ στη Σταυρούπολη, καθώς ξεκίνησε η κατεδάφιση των κτισμάτων, όπου το 1955 είχε εγκατασταθεί η συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος της Ένωσης Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ 13 Νοε 2025 | 14:03

"Είστε ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλία": Οργή κτηνοτρόφων στο γραφείο Κέλλα – Έχυσαν γάλα στο δρόμο

"Δεν ζητάμε απλά χρήματα, εμείς θέλουμε τα ζώα που μας θανάτωσαν πίσω" ανέφεραν οι κτηνοτρόφοι στη διαμαρτυρία τους στη Λάρισα

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 12:35

Ενοίκια, κρέας, σοκολάτες και φρούτα οδηγούν το τρενάκι της ακρίβειας: "20 ευρώ για ένα κιλό μοσχάρι;"

Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον μέσο όρο. Βλέπουν μήνα με τον μήνα, βασικά αγαθά να ανατιμώνται με ταχύτητα και αυτό επιδεινώνει τη γενικευμένη αίσθηση της ακρίβειας.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 06 Νοε 2025 | 11:21

"Αλμυρά" φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες - Πόσο θα κοστίσουν τα γιορτινά γλυκά

Στα ύψη φαίνεται πως θα είναι και φέτος οι τιμές στα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, όπως είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ; 03 Νοε 2025 | 09:55

Γάλα: Η ευλογιά αδειάζει την "καρδάρα" - Το κρίσιμο δίμηνο για τη φέτα

Στους 14 μήνες εξάπλωσης της ζωονόσου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ έχουν θανατωθεί σχεδόν 358.000 παραγωγικά ζώα

Η ΑΓΟΡΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ 03 Νοε 2025 | 07:33

Ελαιόλαδο: Στοπ επιτέλους στις ακραίες τιμές, "ανάσα" για αγορά και καταναλωτές

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μια φυσιολογική παραγωγή που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών σε επίπεδα πιο προσιτά για τον καταναλωτή και βιώσιμα για τον παραγωγό.

30 Οκτ 2025 | 12:00
ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Τέλος το "καλάθι του νοικοκυριού" μετά από τρία χρόνια - Τι θα γίνει με τα εποχικά καλάθια

Ακριβώς στα τρίτα του "γενέθλια" το πολυσυζητημένο, αλλά πλέον σχεδόν ξεχασμένο, "καλάθι του νοικοκυριού" παύει να υφίσταται.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 24 Οκτ 2025 | 15:13

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Από το σούπερ μάρκετ μέχρι το ρεύμα… η αλήθεια είναι μία - Όλα αυτά τα πληρώνεις εσύ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 23 Οκτ 2025 | 18:40

Να γιατί τα νοικοκυριά δεν βγάζουν το μήνα: Αυτοί είναι οι "πρωταθλητές της ακρίβειας", οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις της 4ετίας

Αυξήσεις έως και 180% σε υπηρεσίες και προϊόντα – Ποια βασικά αγαθά ξεχωρίζουν – Τι δείχνει η σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα

23 Οκτ 2025 | 12:16

Γάλα: Αναμένεται εκτίναξη της τιμής λόγω της ευλογιάς – Δεν υπάρχει επάρκεια στην πρώτη ύλη

Μείωση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος εξαιτίας της ευλογιάς, αναμένουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, με ταυτόχρονη αύξηση στις τις τιμές παραγωγού, όπως εκτιμούν.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 11:22

Αντίμετρα για την ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 2.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ - Σε χαμηλό 4ετίας το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανακοινώθηκαν και αναρτώνται εντός της ημέρας στα ράφια των supermarket οι μειώσεις στις τιμές 2.180 κωδικών.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 15 Οκτ 2025 | 08:05

Σούπερ μάρκετ: Αναλυτικά η λίστα με τις μειώσεις τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα

Πρόκειται για 1.074 κωδικούς που αφορούν τρόφιμα και 1.106 κωδικούς από άλλες κατηγορίες προϊόντων.

15 Οκτ 2025 | 07:49

Σε κρίση η παγκόσμια βιομηχανία σοκολάτας μετά τη ραγδαία άνοδο των τιμών του κακάο

Ο αντίκτυπος της ραγδαίας ανόδου των τιμών του περασμένου έτους εξακολουθεί να επηρεάζει τα κέρδη των μεταποιητών και ότι το κόστος των γλυκών δεν προβλέπεται να μειωθεί σύντομα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:33

Σούπερ μάρκετ: Πού έπεσαν και πού αυξήθηκαν οι τιμές

Άνοδος στο +2,3% στα τρόφιμα, αποπληθωρισμός στα μη-τρόφιμα.

09 Οκτ 2025 | 11:39

Η ιστορία που συγκλόνισε το δικαστήριο: Έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ για να ταΐσει τον άρρωστο πατέρα του

Ενας άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος ότι έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ, προκειμένου να φάει ο ίδιος και ο ασθενής πατέρας του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 07:58

Τρία μέτωπα της κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι ισχύει σε τιμές ρεύματος, σούπερ μάρκετ και πληθωρισμό

Με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας έκανε ποδαρικό ο Οκτώβριος, καθώς τα θετικά νέα μέσα από τρία βασικά μέτωπα αναμένεται να ανακουφίσουν καταναλωτές και νοικοκυριά.

ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ 30 Σεπ 2025 | 11:18

Ο πόλεμος της ακρίβειας: Τι κρύβεται πίσω από το μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και σούπερ μάρκετ

Η …Μεγάλη Τετάρτη της ακρίβειας – τα τιμολόγια ρεύματος, οι τιμές στο supermarket και το βιομηχανικό ρεύμα.

30 Σεπ 2025 | 09:25

Ραγδαία η άνοδος των τιμών της σοκολάτας - Τείνει να γίνει προϊόν πολυτελείας

Ολοένα και πιο έντονα γίνονται αισθητές οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών του γλυκού, όπως οι σοκολάτες, τα γλυκά και τα παγωτά.

ΕΥΛΟΓΙΑ 17 Σεπ 2025 | 06:28

Ευλογιά στα αιγοπρόβατα: Πότε είναι ασφαλής η κατανάλωση κρέατος και γάλακτος

Παρά τα εκτεταμένα κρούσματα όμως, οι υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 16 Σεπ 2025 | 15:10

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Είναι ασφαλές να καταναλώνουμε γάλα, φέτα και κρέας;

Η Β-ευλογιά των αιγοπροβάτων πλήττει αποκλειστικά τα αιγοπρόβατα και δεν είναι ζωοανθρωπονόσος

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΑΝΑΛΥΣΗ 12 Σεπ 2025 | 12:24

Η μάχη της ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό και ποιοι όχι - Με τα μέτρα της ΔΕΘ

Δύο παράμετροι καθορίζουν την αύξηση του καθαρού εισοδήματος: οι ονομαστικές αυξήσεις και οι κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 09 Σεπ 2025 | 17:07

Σάλος από τη δήλωση του Γιάννη Λοβέρδου της ΝΔ για την ακρίβεια: "Eγώ ζω μόνο με τη βουλευτική αποζημίωση" [βίντεο]

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως καταλαβαίνει τις δυσκολίες των πολιτών, και έφερε ως παράδειγμα τον...ίδιο, λέγοντας ότι και αυτός ζει μόνο από τα εισοδήματά του, δηλαδή τη βουλευτική αποζημίωση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

02 Σεπ 2025 | 08:26

Η τιμή του χρυσού σπάει ρεκόρ - Φτάνει τα 3.500 δολάρια την ουγκιά

Ο χρυσός κατέγραψε σήμερα νέα μεγάλη άνοδο, έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 3.501 δολάρια την ουγκιά, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφτηκε μόλις τον Απρίλιο.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:05

Ακρίβεια: Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε 32 βασικά προϊόντα

Η ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει ανατιμήσεις που ζαλίζουν, πλήττοντας πρωτίστως τα φτωχότερα νοικοκυριά.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ 25 Αυγ 2025 | 09:59

Συνέβη και αυτό: Σε ποια περιοχή το τυλιχτό σουβλάκι ξεπέρασε τα... 6 ευρώ

Σε μια συνεχή άνοδο βρίσκεται η τιμή για το κλασικό ελληνικό τυλιχτό σουβλάκι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 02 Αυγ 2025 | 15:40

Σωκράτης Φάμελλος: "Καύσωνας και λογαριασμοί δοκιμάζουν τα νοικοκυριά" – Η ανάρτηση για την ακρίβεια στο ρεύμα

"Η ΝΔ ήταν… πολύ απασχολημένη με την κλοπή των χρημάτων των αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν ευκαιρούσε να πάρει μέτρα για την ενεργειακή κρίση"

31 Ιουλ 2025 | 14:45

Δεν είναι το αγελαδινό: Ποιο γάλα πρέπει να πίνεις μετά τα 50 για δυνατούς μυς και λιγότερο λίπος;

Ένα low-fat ρόφημα που αλλάζει τα δεδομένα στη διατροφή μετά τα 50 – και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι.

ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 30 Ιουλ 2025 | 11:44

Δασμοί Τραμπ: Ανησυχία για το οριζόντιο 15% και στην Ελλάδα - Μείωση εσόδων 745 εκατ. ευρώ στα αγροδιατροφικά προϊόντα

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να συρρικνωθούν τα έσοδα από τις εξαγωγές αγροδιατροφικών τροφίμων προς τις ΗΠΑ που ανέρχονται στα 745 εκατ. € το 2024.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ 18 Ιουλ 2025 | 17:47

Γιατί το ρεύμα είναι ακριβότερο στη χώρα μας από τον μέσο όρο της ΕΕ – Το στρεβλό μοντέλο τιμολόγησης

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών αλλά ενός συνδυασμού βαθιών, διαρθρωτικών στρεβλώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται η ελληνική οικονομία.

ΠΩΣ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ 12 Ιουλ 2025 | 08:56

Το προφίλ του νέου Ελληνα καταναλωτή: Μεγαλύτερη έμφαση στην τιμή, λιγότερο παρορμητικές αγορές

Έναν νέο καταναλωτή έχουν φέρει στο προσκήνιο η οικονομική πίεση και οι αυξήσεις τιμών

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 02 Ιουλ 2025 | 06:08

Να αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά πριν τον ύπνο ή όχι; Ποιους ενοχλούν περισσότερο

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology υποστηρίζει πως όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη είναι προτιμότερο να μην τρώνε γαλακτοκομικά πριν κοιμηθούν

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Ιουν 2025 | 09:55

Απλησίαστα τα ψάρια: Σαρδέλα σε τιμή... καραβίδας - Πού κυμαίνονται σε ψαραγορά και σούπερ μάρκετ

Τόσο στις ψαραγορές όσο και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, οι αυξήσεις στα ψάρια είναι εμφανείς, με ορισμένα είδη να θεωρούνται πλέον είδος πολυτελείας.

TASTE ATLAS 23 Ιουν 2025 | 09:29

Τα 100 καλύτερα κατσικίσια τυριά στον κόσμο - Τα 24 ελληνικά, ποιο είναι στην κορυφή

Τη λίστα με τα καλύτερα κατσικίσια τυριά στον κόσμο δημοσίευσε το Taste Atlas. Πάνω από 20 τα ελληνικά τυριά στη λίστα!

ΣΥΓΚΡΙΣΗ 20 Ιουν 2025 | 11:32

Ξεφεύγει η κατάσταση με τα ακτοπλοϊκά: Ακριβότερη η γραμμή Πειραιάς – Πάρος από την αντίστοιχη Δανίας - Νορβηγίας

Μπορεί για τον Νορβηγό ή τον Δανό τουρίστα να μην είναι πρόβλημα η αγορά εισιτηρίου για την Πάρο ή την Ρόδο, για τον μέσο Έλληνα όμως είναι πολύ μεγάλο ζήτημα.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 16 Ιουν 2025 | 21:36

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο δεν θα πάει διακοπές, καταλυτική η ακρίβεια στη διαμονή για 8 στους 10

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επεσήμανε ότι θα πάει σε κάποιο δικό του σπίτι ή σε συγγενικό για να περάσει τις ημέρες των διακοπών

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ 09 Ιουν 2025 | 15:02

Από το 2026 σε λειτουργία η νέα Ανεξάρτητη Αρχή κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας - Πώς θα λειτουργεί

Από το 2026 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία η νέα Ανεξάρτητη Αρχή, που θα αναλάβει τον συντονισμό των ελέγχων κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά.

03 Ιουν 2025 | 09:00

ΟΜΗΡΟΣ: Η εταιρεία που εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες και σπάει το φράγμα των 100 εκατ. €

Έτοιμη να σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. € είναι η εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ που εξάγει ελληνικό γάλα σε 30 χώρες

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 02 Ιουν 2025 | 09:40

Η ακρίβεια καλπάζει: Αυξήσεις έως 8% στα φρούτα - Ανήσυχοι καταναλωτές και παραγωγοί

Κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα καταγράφουν τεράστια αύξηση, ακόμα και στις λαϊκές.

01 Ιουν 2025 | 09:00

Χ. Αποστολόπουλος (ΣΕΒΓΑΠ): Η ελληνική φέτα και το γιαούρτι είναι δημοφιλή σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Τι αναφέρει στο TheTOC ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Χρήστος Αποστολόπουλος

31 Μαϊ 2025 | 09:00

Γάλα: Πρωτοκαθεδρία του φρέσκου στην Ελλάδα σε παραγωγή και αξία αγοράς - Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή γάλακτος και τα μερίδια αγοράς ανά κατηγορία - Ποια είναι τα δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

30 Μαϊ 2025 | 09:00

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Με 120 χρόνια εμπειρίας επενδύει στο μέλλον της παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που λειτουργεί τουλάχιστον 120 χρόνια στην Ελλάδα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Μαϊ 2025 | 14:56

Μαρινάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2026 η νέα ανεξάρτητη αρχή για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και πληρωμών και ενίσχυση της διαφάνειας.

29 Μαϊ 2025 | 12:14

Οι δύο προκλήσεις στην αγορά του γάλακτος - Στα ίδια επίπεδα με το 2024 η παραγωγή του 2025

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για το 2024 και ποια η πορεία του Α' Τριμήνου το 2025.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 29 Μαϊ 2025 | 09:00

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια: Η ειδική σήμανση σε σούπερ μάρκετ και οι παρεμβάσεις στις λαϊκές

Η ΔΙΜΕΑ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αλλά και η Γενική Διεύθυνση αγοράς θα ενταχθούν στην νέα Αρχή που θα ελέγχει την "δράση" της αγοράς.

29 Μαϊ 2025 | 09:00

Γαλακτοκομικά: Πτώση τιμών και πωλήσεων για το 2024 με άνοδο της ιδιωτικής ετικέτας - Θετικά τα μηνύματα για το 2025

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της Nielsen για την πορεία της αγοράς λευκού γάλακτος για το 2024 και ποια τα μηνύματα από το πρώτο τετράμηνο του 2025.

ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 26 Μαϊ 2025 | 12:06

Σουβλάκι από "χρυσάφι" - Αγγιξε μέχρι και τα 5 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Την αύξηση στην τιμή του κρέατος επικαλούνται τα ψητοπωλεία για την άνοδο της τιμής στο παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα, το αγαπημένο μας σουβλάκι.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ 47 ΤΑΧΥΠΛΟΑ 10 Μαϊ 2025 | 09:14

Ακτοπλοϊκά: Ανάσα για τους επιβάτες η συγκράτηση των τιμών στους ναύλους - Πιθανές και μειώσεις

Η ελληνική ακτοπλοΐα μπαίνει σε τροχιά ενίσχυσης, προσφέροντας μεγαλύτερη κάλυψη νησιωτικών προορισμών.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ 08 Μαϊ 2025 | 09:57

Τσουχτερά και τα παγωτά φέτος: Ακριβότερα κατά 38%, έχουν συρρικνωθεί και οι ποσότητες

Τελευταίο... θύμα της ακρίβειας, φαίνεται πως είναι το παγωτό, καθώς δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα δίχτυα της.

ΠΙΚΡΑ Η ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 07 Μαϊ 2025 | 20:37

Ακρίβεια: Ζεματάει η τιμή του παγωτού, μια μπάλα κοντεύει να φτάσει τα 3 ευρώ

Η τιμή του παγωτού "καλπάζει" κάτι που σημαίνει πως η αγαπημένη συνήθεια για ένα ζευγάρι στην πόλη ή στο νησί θα κοστίζει έως και 12 ευρώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Μαϊ 2025 | 12:08

Ανδρουλάκης: Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για κανόνες στην αγορά - Στο στόχαστρο οι ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε ένα συνεκτικό πλαίσιο θεσμικών παρεμβάσεων ώστε να μπουν κανόνες στην αγορά.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ 05 Μαϊ 2025 | 07:16

Ντόμινο εξελίξεων στην αγορά των γαλακτοκομικών - Τα μεγάλα deals και οι επενδύσεις

Ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας έχει μπει για τα καλά σε μια νέα περίοδο ανακατατάξεων.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 23 Απρ 2025 | 07:33

Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τώρα το πακέτο παροχών για ενοικιαστές και συνταξιούχους - Το παρασκήνιο των 10 ημερών

O Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες άρχισε να ξετυλίγει το σχέδιο της κυβέρνησης, σε μία επιχείρηση αλλαγής της μονοθεματικής ατζέντας των Τεμπών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Απρ 2025 | 06:54

Καφές: Το ράλι στις τιμές αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες - Ολο και ψηλότερα ο εσπρέσο

Αυξήσεις "φαρμάκι" στον καφέ, που έχουν φτάσει μέσα σε δύο-τρεις μήνες μέχρι και το 20%, καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στις καφετέριες.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ 18 Απρ 2025 | 12:52

Πάσχα: Η ακρίβεια "χτύπησε" το εορταστικό τραπέζι – Πιο... τσουχτερό από πέρυσι

Τα στοιχεία δείχνουν πως σε ορισμένα προϊόντα οι ανατιμήσεις φέτος είναι υψηλές

ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ 10 Απρ 2025 | 08:12

Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές του οβελία, των σοκολατένιων αυγών και των πασχαλινών εδεσμάτων

Συνοικιακά κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ ή κεντρικές αγορές; Σύμφωνα με τους κρεοπώλες, η κίνηση προς το παρόν είναι υποτονική.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 09 Απρ 2025 | 08:12

Από "χρυσάφι" φέτος αρνιά, κατσίκια, σοκολατένια αυγά - Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι

Ούτε και στο πολυσυζητημένο "καλάθι του Πάσχα", μπορούν να ελπίζουν φέτος οι καταναλωτές για να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να "ματώσουν".

ΔΙΛΗΜΜΑ 08 Απρ 2025 | 04:30

Είναι το πλήρες γάλα καλύτερο από αυτό των χαμηλών λιπαρών;

Οι παράμετροι για το ποιο είναι "καλύτερο" είναι πολλοί: περισσότερα θρεπτικά συστατικά, χαμηλότερες θερμίδες, κορεσμός, καρδιαγγειακή προστασία.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 07 Απρ 2025 | 07:41

Γιατί και πώς θα πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Μακροπρόθεσμο όφελος με μείωση των τιμών και του πληθωρισμού, αλλά και εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής στα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της εφοδιαστικής αλυσίδας

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΤΡΑΜΠ 02 Απρ 2025 | 07:54

Η Illy αυξάνει την τιμή του καφέ λόγω των δασμών Τραμπ - Εξετάζει την κατασκευή εργοστασίου στις ΗΠΑ

Η ιταλική εταιρεία καφέ Illycaffe θα αναγκαστεί να αυξήσει τις τιμές της λόγω των δασμών που θα επιβάλει αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση του Αμερικανού πρόεδρου.

ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 27 Μαρ 2025 | 10:22

Δημοσκόπηση Interview: Το 53% ζητά πρόωρες εκλογές - Στο 22% η ΝΔ, δεύτερη η Κωνσταντοπούλου

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να κεφαλαιοποιούν τη δυσαρέσκεια κατά της ΝΔ, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εδραιώνεται ως ο κύριος εκφραστής της αντικαθεστωτικής ψήφου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Μαρ 2025 | 10:17

Σε καθοδική τροχιά οι τιμές του ρεύματος - Πόση μείωση θα έχουμε στους λογαριασμούς του Απριλίου

Γενικά οι τιμές τον Μάρτιο για αρκετές ημέρες υποχωρούν κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ 23 Φεβ 2025 | 14:44

Νέα τετραπλή "βόμβα" ακρίβειας στην τσέπη μας: Ανατιμήσεις σε μοσχάρι, αρνί, καφέ και κακάο

Ο "εισαγόμενος" πληθωρισμός στα είδη αυτά έχει ήδη αρχίσει να περνάει στο ράφι όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 20 Φεβ 2025 | 18:20

Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή: Καταναλωτικό μποϊκοτάζ στην αγορά στις 15 Μαρτίου κατά της ακρίβειας - "Δεν ψωνίζουμε!"

"Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα – 15 Μάρτη δεν ψωνίζουμε! Απαντάμε δυναμικά στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια

ΤΑΣΗ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 14 Φεβ 2025 | 08:52

Υποχωρούν οι τιμές στο ελαιόλαδο- Πότε θα δούμε τη διαφορά στο ράφι

H τιμή στο ράφι αναμένεται να κατέλθει των 8 ευρώ το κιλό στο ράφι και να προσεγγίσει τα 6,5 έως 7 για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ 09 Φεβ 2025 | 10:10

Αρκάς: Η Κυριακή δεν την παλεύει με το κρύο μέσα στο σπίτι

Κουκουλωμένη μέσα στο σπίτι η Κυριακή προσπαθεί να προστατευθεί από το κρύο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 05 Φεβ 2025 | 19:08

Μητσοτάκης: Στόχος το 2027 ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ

"Η οριστική απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών. Είναι προτεραιότητά μας, είναι εθνικός στόχος" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 15% 17 Ιαν 2025 | 09:40

Υπ’ ατμόν η κυβέρνηση για τις νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη

Οι αυξήσεις-φωτιά, λίγες εβδομάδες πριν σηκώσει αυλαία η νέα τουριστική περίοδος, βρίσκονται στο…κυβερνητικό μικροσκόπιο.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 07 Ιαν 2025 | 08:22

Αυξήσεις φωτιά σε ασφάλιστρα υγείας, αυτοκινήτου και ακτοπλοϊκά εισιτήρια το 2025 - Φόβοι και για την ενέργεια

Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν στις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις, κυρίως στα ασφάλιστρα υγείας, κατά περίπου 14%, αλλά και στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2025 | 13:41

Τσουκαλάς: Είμαστε τρίτοι στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, αλλά από τους τελευταίους στους πραγματικούς μισθούς

Οι ανισότητες διευρύνονται - Η ακρίβεια υποσκελίζει τις όποιες ονομαστικές αυξήσεις μισθών, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 28 Δεκ 2024 | 10:47

Ακρίβεια: Αλμυρές οι τιμές για την παραδοσιακή βασιλόπιτα και το τσουρέκι - Η "χρυσή" συμβουλή για την τσέπη μας

Οι καταναλωτές, δηλώνουν αποφασισμένοι να στραφούν σε παραδοσιακές, οικονομικές λύσεις.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΟΥΝ 20 Δεκ 2024 | 13:58

Στα ύψη οι τιμές του καφέ - Στο +80% από πέρυσι, έρχονται νέες ανατιμήσεις

Οι μεγάλες εταιρείες καφέ εξετάζουν ήδη να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις το επόμενο έτος.

ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ 20 Δεκ 2024 | 12:06

Χαμός στη Βρετανία με το τραγούδι που διακωμωδεί τον Στάρμερ: "Παγώνοντας αυτά τα Χριστούγεννα!" [βίντεο]

Ένα τραγουδάκι-παρωδία που ασκεί κριτική για την ακρίβεια που βιώνουν οι Βρετανοί, βάζει στο στόχαστρο το BBC που το αγνοεί παρά τη μεγάλη επιτυχία του.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2024 | 10:48

Τάσεις MRB: Στο 22,9% η ΝΔ και 14,2% το ΠΑΣΟΚ - Απαισιόδοξοι οι Ελληνες, ποιες λέξεις τους εκφράζουν περισσότερο

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ 16 Δεκ 2024 | 10:21

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ, άνοδος του ΠΑΣΟΚ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Αγκάθι η ακρίβεια

Η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διψήφια διαφορά της τάξης του 11.6%. Βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως η ακρίβεια.

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 12 Δεκ 2024 | 07:42

Δημοσκόπηση Prorata: 10κομματική Βουλή και προβάδισμα 10 μονάδων για ΝΔ - Απογοήτευση για την ακρίβεια

Η ΝΔ φτάνει στο 29% με το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο με 18,5%. Μπαίνει στη Βουλή ο Κασσελάκης, χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 09 Δεκ 2024 | 18:27

Νέο "χτύπημα" Βλάχου στη ΝΔ με ερώτηση για την ακρίβεια - "Φταίνε τα νοίκια, όχι το σούπερ μάρκετ" απάντησε ο Θεοδωρικάκος

"Μέχρι σήμερα αδυνατώ να δω κάποια πολιτική. Τα καλάθια δεν αποτελούν συγκεκριμένη πολιτική" ανέφερε ο κ. Βλάχος.

ΟΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ 08 Δεκ 2024 | 12:54
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2024 | 07:30

Εκτακτο "δώρο" τα Χριστούγεννα ως αντίδοτο στην ακρίβεια - Η ατάκα Μητσοτάκη που δείχνει νέες παροχές

Μια προσεκτική απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε ελπίδες για μέτρο έκπληξη στον προϋπολογισμό του 2025.

ΠΟΙΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ 27 Νοε 2024 | 16:19

To crash test των ελαφρύνσεων: Προτιμότερη η μείωση του ΦΠΑ ή του φόρου εισοδήματος;

Ποιοι κερδίζουν από τυχόν μείωση του ΦΠΑ και ποιοι από τη μείωση του φόρου εισοδήματος

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 27 Νοε 2025 | 11:57

Lidl: Ανοίγουν πέντε νέα καταστήματα στην Αττική το 2026 - Επενδύσεις 200 εκατ. € την επόμενη διετία

Επενδύσεις για ανακαίνιση, νέα καταστήματα, κέντρα διανομής και το νέο project Lidl House θα πραγματοποιήσει η γερμανική εταιρεία σούπερ μάρκετ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 27 Νοε 2025 | 11:03

Συλλογικές συμβάσεις: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι - 12 ερωτήσεις και απαντήσεις

Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τη συμφωνία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και των εθνικών κοινωνικών εταίρων για τις συλλογικές συμβάσεις.

27 Νοε 2025 | 10:47

Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η ενσωμάτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής στον Όμιλο Πειραιώς αναμένεται να διαφοροποιήσει περαιτέρω τις πηγές εσόδων του Ομίλου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Νοε 2025 | 09:00

Τι σημαίνει πρακτικά η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων - Πώς θα αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

To βασικό ζητούμενο με τις νομοθετικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο διενέργειας των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι ένα: να αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

27 Νοε 2025 | 09:00

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Ένας ζωντανός Οργανισμός μάθησης

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ο μοναδικός μη κρατικός φορέας στην Ελλάδα που καλύπτει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ 27 Νοε 2025 | 07:48

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2025 - Νωρίτερα από ότι συνήθως

Νωρίτερα από τα τέλη Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου.

27 Νοε 2025 | 06:41

Πώς οι ΗΠΑ είχαν δείξει ενδιαφέρον για λιμάνια, logistics, ενέργεια, φυσικό αέριο πριν από την έλευση της Γκίλφοϊλ

Πολύ πριν από την έλευση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ οι ΗΠΑ είχαν δείξει ενδιαφέρον για στρατηγικές υποδομές στην Ελλάδα