Ντάισελμπλουμ: Το 2016 και... βλέπουμε η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ο Γερούν Ντίασελμπλουμ δήλωσε ότι το ΔΝΤ θέτει ως όρο για την συμμετοχή του την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό. Στα μέσα Δεκεμβρίου το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ντάισελμπλουμ: Το 2016 και... βλέπουμε η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ο πρόεδρος του Eurogroup και ο επικεφαλής του ESM δήλωσαν ότι τα 10 δισεκιατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες είναι διαθέσιμα αλλά θα εκταμιευτούν όταν αυτά ζητηθούν και εφόσον προηγουμένως συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του Μηχανισμού. Μάλιστα ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι στην συνεδρίαση συμμετείχε τηλεφωνικώς και το ΔΝΤ, το οποίο τόνισε ότι για την συμμετοχή του στην χρηματοδότηση του μνημονίου θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία για την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό.

Ο Ολλανδός υπουργός είπε ότι στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων το οποίο σύμφωνα με δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει εγκριθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνονται και ο διατάξεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ.

Ερωτηθείς για την αξιολόγηση, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι το ρεαλιστικό σενάριο είναι να αρχίσει στις αρχές της νέας χρονιάς καθώς ο χρόνος δεν επαρκεί πλέον για έναρξη της διαδικασίας μέσα στο Δεκέμβριο.

Στην ανακοίνωσή του το Eurogorup αναφέρει:

«Το Eurogroup χαιρετίζει την ολοκλήρωση από τις ελληνικές αρχές του πρώτου μέρους των προαπαιτούμενων και των μέτρων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των κύριων προκλήσεων που η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει και την αποκατάστασή της σε ένα βιώσιμο δρόμο. Επίσης επέτρεψε στο ΔΣ του ESM να εγκρίνει τη δεύτερη εκταμίευση στο πλαίσιο της πρώτης δόσης του προγράμματος, για το ποσό των € 2 δισ.

Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών ελληνικών τραπεζών, χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της συνολικής αξιολόγησης της ΕΚΤ. Μέχρι στιγμής, όλες οι συστημικές τράπεζες ήταν σε θέση να αυξήσουν επαρκώς ιδιωτικά κεφάλαια για να καλύψουν την αξιολόγηση και το βασικό σενάριο, ενώ δύο από αυτές κάλυψαν το δυσμενές σενάριο της Συνολικής Αξιολόγησης. Η συνεισφορά των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις που ορίστηκαν από το Eurogroup στις 14 Αυγούστου. Το EWG συμφώνησε, επί τη βάσει της θετικής αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, ότι οι προϋποθέσεις για να υποστηριχθεί η μεταφορά κεφαλαίων στο ΤΧΣ από το ποσό € 10 δισ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των τραπεζών, έχουν τηρηθεί από τις ελληνικές αρχές. Η επίσημη απόφαση της μεταφοράς των κεφαλαίων του ΤΧΣ θα πρέπει να ληφθεί από το ΔΣ του ESM, όπως απαιτείται, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις για τις κρατικές ενισχύσεις για κάθε περίπτωση χωριστά.»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΟΡΙΑ ΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 24 Ιουν 2021 | 09:37

Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκαν ένα εκατ. μέχρι σήμερα - Οι 5 τρόποι για να πληρωθεί ο φόρος ως το 2023

Μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί 1,049 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις εκ των οποίων 177.515 πιστωτικές, 598.232 μηδενικές και μόλις 273.997 χρεωστικές.

ΔΥΟ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΑ SMARTWATCH 23 Ιουν 2021 | 18:38

HUAWEI Watch 3 Series: Oι πρωταθλητές των Smartwatch έφτασαν!

Δώρο με κάθε προπαραγγελία τα απίθανα noise-cancelling ακουστικά FreeBuds 4i και FreeBuds Pro!

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 23 Ιουν 2021 | 18:38

Lamda Development: Ανάρπαστες οι κατοικίες στο Ελληνικό - Θα ξεπεράσουν τις 1.400

Η Lamda είχε ανακοινώσει για την πρώτη πενταετία τη δημιουργία 400 κατοικιών στο Ελληνικό, σύμφωνα όμως με τις ενδείξεις φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τις 1.400.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 23 Ιουν 2021 | 15:15

Περισσότεροι από 9.000 Βρετανοί τουρίστες στη χώρα μας μέσα σε μία εβδομάδα

Μαζικά έρχονται οι Βρετανοί στην Ελλάδα. Μεγάλη στήριξη και ο εσωτερικός τουρισμός.

ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 23 Ιουν 2021 | 12:49

Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά με προσφυγικές δομές - Τροπολογία στη Βουλή

Σύμφωνα με την τροπολογία, επιτρέπεται χωρίς χρονικό περιορισμό η μείωση των συντελεστών του Φ.Π.Α., κατά 30%, για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

BE THERE NOW! 23 Ιουν 2021 | 11:39

Νέο πληροφοριακό σύστημα στο αεροδρόμιο Σητείας - Αναβάθμιση σε Χανιά και Ηράκλειο

Τα εν λόγω πληροφοριακά συστήματα λειτουργούν στα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης και από φέτος τοποθετούνται και στο αεροδρόμιο Σητείας.

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ 23 Ιουν 2021 | 10:54

Με τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο η MYTILINEOS δημιουργεί αξία για το μέλλον

Οι στρατηγικές προτεραιότητες της MYTILINEOS εστιάζουν στην εξασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για τους ανθρώπους της.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΝΕΟ ΚΡΑΧ 23 Ιουν 2021 | 10:34

Είναι φούσκα τα ακίνητα στην Ελλάδα; - Το Bloomberg αναλύει και προειδοποιεί για κλίμα... 2008

Το Bloomberg απαντά στο αν η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα φούσκα ακινήτων αντίστοιχη με αυτήν που καταγράφηκε πριν την οικονομική κρίση.

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΩΝ ΑΞΙΑΣ 2,4 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ 23 Ιουν 2021 | 10:02

Συμφωνία Αργεντινής με τους δανειστές από τη Λέσχη του Παρισιού για να γλιτώσει τη στάση πληρωμών

Συνήφθη συμφωνία της Κυβέρνησης της Αργεντινης με τη Λέσχη του Παρισιού που αποτρέπει την κήρυξη στάσης πληρωμών την 31η Ιουλίου

ΗΜΕΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ΕΤΙΑΣ 23 Ιουν 2021 | 09:31

Τεχνολογικό hub δημιουργεί στην Ελλάδα η εταιρεία πιστοποίησης PeopleCert

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έκανε ελληνική εταιρεία στο εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια, αυτή της Axelos Limited.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ 23 Ιουν 2021 | 08:42

Ερχονται οι νέες επικουρικές συντάξεις: Ο τρόπος υπολογισμού με σύστημα... αποταμίευσης και παρακολούθησης online

Στο υπουργικό συμβούλιο, θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης τη στιγμή που η αντιπολίτευση ήδη αρχίζει να κάνει λόγο για "εκχώρηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ιδιώτες".

22 Ιουν 2021 | 14:40

Στα everest η προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα είναι διαρκής

Το 2019 τα everest ήταν η πρώτη αλυσίδα εστίασης στην Ελλάδα η οποία κατάργησε το πλαστικό καλαμάκι

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ 22 Ιουν 2021 | 13:10

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 28,9% το ποσοστό των πολιτών που είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικός αποκλεισμός είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18- 64 ετών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.