Πηγές ΥΠΟΙΚ: «Πράσινο φως» από το Eurogroup για μη περικοπή των συντάξεων

Χωρίς παρατηρήσεις το Eurogroup ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό.

prasino-fws-kai-episima-gia-ti-mi-perikopi-twn-suntaksewn
SHARE THIS
0
SHARES

"Θετική" ήταν η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο Εurogroup, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε η εν λόγω πηγή, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη.

Σε γενικές γραμμές, υπήρξε "θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας", ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι παράλληλα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων επισημάνθηκαν "οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019".

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, "δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας", ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα είναι "πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία".

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα και θα ψηφιστεί έως την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα περιλαμβάνεται και η σχετική διάταξη. Το νομοσχέδιο θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών και θα περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις.

Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η συζήτηση του προϋπολογισμού. 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: EU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook