Προβόπουλος: Θα πρέπει να ξεχάσουμε το 2,7% ανάπτυξη

Ο ίδιος είπε ότι ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση ο φόβος του Grexit δεν θα υποχωρήσει θα επηρεάσει και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

probopoulos-tha-prepei-na-ksexasoume-to-27-anaptuksi
SHARE THIS
0
SHARES

«Δεν εχω απάντηση γιατί δεν κλείνει η αξιολόγηση» ανέφερε ο πρώην διοικητής της ΤτΕ στον Σκάι ο οποίος υπογράμμισε ότι ήδη έχουμε χάσει ένα εξάμηνο και θα πρέπει να ξεχάσουμε την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7%.

Ο ίδιος είπε ότι ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση ο φόβος του Grexit δεν θα υποχωρήσει θα επηρεάσει και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Φάνηκε ανήσυχος και για την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα.        

Αν συνεχιστεί η τάση εκροής καταθετών και αύξησης του όγκου των κόκκινων δανείων και στο δρόμο αποκτήσει και χαρακτηριστικά πιο έντονα οι τράπεζες θα οδηγηθούν σε δυσμενή αποτελέσματα και αυτό άφησε εννοηθεί ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.   Ενώ δεν απέκλεισε να οδηγηθούμε και σε αυστηροποίηση των capital controls. 

Μου είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μην φοβάται αυτό το το ενδεχόμενο είπε ερωτηθείς σχετικά.    

«Ποιος ξένος θα επενδύσει στη χώρα μας αν συνεχίσει να πλανάται ο φόβος του Grexit;», διερωτήθηκε.


Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις ο κ Προβόπουλος είπε ότι δεν είναι δυνατόν να κόβουμε συνέχεια συντάξεις και εισοδήματα των εργαζομένων και των άλλων φορέων και να αφήνουμε στην άκρη μεταρρυθμίσεις που είναι οι μόνες που μπορούν να βγάλουν από το αδιέξοδο την χώρα. 

«Έγιναν μεταρρυθμίσεις οι οποίες κανονικά δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Και για αυτό ο κόσμος φοβάται την λέξη μεταρρύθμιση. Διότι την έχει ταυτίσει με μείωση των αποδοχών του», πρόσθεσε. 

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι θα έπρεπε από τα μέσα της χρονιάς η χώρα σιγά σιγά να έβγαινε στις αγορές, κάτι που δεν γίνεται και σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο ένα τέταρτο μνημόνιο.

Ο κ. Προβόπουλος είπε τέλος ότι εάν συνεχιστεί η τάση φυγής καταθέσεων και κόκκινων δανείων, τότε η χρονιά θα κλείσει με πολύ δυσμενή αποτελέσματα για τις τράπεζες και του χρόνου θα πρέπει να υποβληθούν σε στρες τεστ οπότε αυτές οι τάσεις θα οδηγήσουν σε πιο αρνητικά αποτελέσματα. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook