Σενάρια επαναδιαπραγμάτευσης τέλος: Το '19 η μειωση συντάξεων

Βάσει του χρονοδιαγραμμάτος που έχει ήδη συμπεριληφθεί στην ελληνική νομοθεσία θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα κατά τη διετία 2019-2020.

senaria-epanadiapragmateusis-telos-to-19-i-meiwsi-suntaksewn
SHARE THIS
0
SHARES

Βάσει του χρονοδιαγραμμάτος που έχει ήδη συμπεριληφθεί στην ελληνική νομοθεσία θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα κατά τη διετία 2019-2020. Αυτό συμφωνήθηκε σύμφωνα με αρμόδιες πηγές κατά τη σημερινή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το δημοσιονομικό. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι από την 1/1/2019 θα προχωρήσει κανονικά η μείωση των συντάξεων αλλά και το πακέτο των αντίμετρων ενώ από 1/1/2020 θα προχωρήσει η μείωση του αφορολογήτου ταυτόχρονα με το πακέτο των μειώσεων φόρων.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το ΔΝΤ ανανεθεώρησε την εκτίμησή του για την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά τη φετινή χρονιά. Ο πήχης ανεβαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο 3,5% από 2,9% που ήταν η μέχρι τώρα εκτίμηση του ΔΝΤ για το 2018. Από την άλλη, η ελληνική πλευρά θα εναρμονίσει τις προβλέψεις της για την πορεία του ΑΕΠ με αυτές της Κομισιόν και του ΔΝΤ κατεβάζοντας τον πήχη της ανάπτυξης στο 2-2,1% για το 2018 (από 2,5% που ήταν η μέχρι τώρα πρόβλεψη). Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, μετά τον σημερινό πρωϊνό γύρο διαπραγματεύσεων αναφέρουν ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες οι δύο πλευρές να φτάσουν σε τεχνική συμφωνία μέχρι το Σάββατο οπότε και ολοκληρώνεται η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook