Σήμερα αποφασίζεται η τύχη της ΣΕΚΑΠ σε κρίσιμο ΔΣ

Το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη διοικητικό συμβούλιο, ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της καπνοβιομηχανίας, καθώς προετοιμάζεται η αναγκαστική πτώχευση.

simera-apofasizetai-i-tuxi-tis-sekap-se-krisimo-ds
SHARE THIS
0
SHARES

Το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη διοικητικό συμβούλιο, ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της καπνοβιομηχανίας, καθώς προετοιμάζεται η αναγκαστική πτώχευση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ, η έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου, με τη συμμετοχή στελεχών ελληνικών εταιρειών ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων, αποφασίστηκε λόγω «της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της», η οποία είναι απόρροια δύο εξελίξεων: 

Πρώτον, της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής σε ό,τι αφορά την προσφυγή της ΣΕΚΑΠ για το πρόστιμο ύψους άνω των 38 εκατ. ευρώ, που αφορούσε τελωνειακές παραβάσεις του 2009. 

Δεύτερον, της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία -σύμφωνα με την εταιρεία- κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

Είχε προηγηθεί η επικύρωση από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ στην καπνοβιομηχανία για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές παλαιότερης χρήσης.

Η ΣΕΚΑΠ εξαγοράστηκε από τον όμιλο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη το 2013, μέσω της εταιρείας Donskoy Tabak.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας υποστηρίζουν την αδιάκοπη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ και όπως λένε προσβλέπουν στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη για επίλυση του θέματος.

«Η ανάπτυξη της εταιρείας μόνο καλό θα κάνει στην οικονομία, την κοινωνία, τους εργαζόμενους» υποστηρίζουν.

Φωτό: ΣΕΚΑΠ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook