Follow us

Ποιες είναι οι πιο "αξιοθαύμαστες" εταιρείες στην Ελλάδα

Tα βραβεία απένειμαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
FORTUNE GREECE

Με μια γιορτή για την επιχειρηματικότητα κορυφώθηκε εχθές το βράδυ, Πέμπτη 17 Ιουλίου, στο AIGLI YARD ο μεγαλύτερος θεσμός για την εταιρική ευθύνη στη χώρα. Με την βράβευση των πιο αξιοθαύμαστων εταιρειών στην Ελλάδα (MOST ADMIRED COMPANIES IN GREECΕ), για 11η συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που ξεκίνησε με την έρευνα του Fortune Greece, σε συνεργασία με την KPMG, βάσει των κριτηρίων και της διεθνούς μεθοδολογίας του Fortune.

Το 2025 η συμμετοχή στην ψηφοφορία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού συμμετείχαν περισσότερα από 2.200 c-suite στελέχη από τις 500 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων η Αναστασία Παρετζόγλου Executive Chair Fortune Greece "σε μια εποχή που το διεθνές περιβάλλον είναι απρόβλεπτο, μεταβαλλόμενο, πολυπαραγοντικό και αβέβαιο η εταιρική φήμη είναι το πιο σκληρό κεφάλαιο κάθε εταιρείας. Σήμερα μια εταιρεία για να είναι επιτυχημένη δεν αρκούν μόνο οι αριθμοί. Χρειάζεται ήθος, ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και μια αληθινή δέσμευση στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Οι επιχειρήσεις που διακρίνονται απόψε έχουν καταφέρει κάτι πολύ περισσότερο από το να είναι επιτυχημένες. Έχουν κατακτήσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των εργαζομένων, των προμηθευτών και των ανταγωνιστών. Θερμά συγχαρητήρια στις 20 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες του 2025, που όπως θα διαπιστώσετε είναι επιχειρήσεις που σταθερά φιγουράρουν στη λίστα, αλλά είναι και νεοεισερχόμενες, όπως οι εταιρείες Lamda Development, Χαλκιαδάκης και ΙΟΝ".

Οι εταιρείες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν το 2025 από όλους τους κλάδους είναι: Aegean, Σκλαβενίτης Ελληνικές Υπεραγορές, Παπαστράτος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Lamda Development, Kaizen Gaming, Metlen, Πλαίσιο Computers, ΟΤΕ Όμιλος Εταιρειών, ΤΙΤΑΝ, ΜΕΓΑ, ΔΕΗ, Melissa Kikizas, Μπάρμπα Στάθης, Eurobank, Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Χαλκιαδάκης, ΙΟΝ, Skroutz και Accenture Greece.

Στο φετινό top 20 all stars της λίστας Most Admired Companies (MAC) περιλαμβάνονται εταιρείες από σχεδόν όλους τους κλάδους της έρευνας (7 από τους 9 κλάδους). Ανάμεσά τους, ο κλάδος των τροφίμων-ποτών και των υπηρεσιών έχουν τη μεγαλύτερη και ισάξια αντιπροσώπευση στις εταιρείες της λίστας και ακολουθούν οι κλάδοι λιανικού εμπορίου και βιομηχανίας ενώ στον αντίποδα βρίσκεται ο κλάδος του εμπορίου χωρίς αντιπροσώπευση. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κλάδος φαρμακευτικών δεν έχει αντιπροσώπευση στη φετινή λίστα μετά από δέκα χρόνια σταθερής παρουσίας.

Tα βραβεία απένειμαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Χατζηδάκης συνεχάρη τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν και τόνισε ότι η εκδήλωση έχει δύο σημαντικά μηνύματα. "Πρώτα από όλα μας θυμίζει τη σημασία της επιχειρηματικότητας. Επιχειρήσεις δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες. Είναι όλοι οι εργαζόμενοι, είναι οι θέσεις εργασίας που δημιουργούν και το ψωμί που δίνουν σε εκατομμύρια Έλληνες. Την συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας την είχαμε ξεχάσει για πολλά χρόνια. Πλέον έχουμε σταματήσει να ενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα και λέμε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρηματίες. Δεν υπάρχουν επενδύσεις χωρίς επενδυτές".

Ο ίδιος σημείωσε ότι "δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά χωρίς μια συλλογική προσπάθεια". Αναφερόμενος στο δεύτερο μήνυμα της εκδήλωσης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι "δεν βραβεύεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ο θεσμός δεν στέκεται στους ισολογισμούς των εταιρειών αλλά σε στοιχεία όπως η σύγχρονη διοίκηση, η καινοτομία, η εταιρική κοινωνική ευθύνη κ.ά. Εστιάζει στην εικόνα της εταιρείας αλλά και στη σχέση της με τους εργαζομένους της. Αυτό αποτελεί σύγχρονη επιχειρηματικότητα".

Από την πλευρά του ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι ο ρόλος των επιχειρήσεων έχει αλλάξει δραστικά. "Καλή εταιρεία δεν είναι πλέον αυτή που βγάζει πολλά κέρδη. Είναι αυτή που δείχνει ιδιαίτερη πρόνοια για τους εργαζομένους της, υλοποιεί προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσαρμόζεται στις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, προχωρά με σταθερά βήματα, σχέδιο και όραμα για το μέλλον". Ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι παρά τις δυσκολίες η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οι νέοι να παραμείνουν στην χώρα.

Στη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας εστίασε η κυρία Ζαχαράκη τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ψηφιακή αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού σχολείων ενώ στηρίζονται και οικογένειες με ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, η βοήθεια της επιχειρηματικής κοινότητας είναι σημαντική ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει του υπουργείο και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών της χώρας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τι επιφυλάσσει το 16ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ;

Από Θόδωρο Αγγελόπουλο, Μάρτιν Σκορσέζε και Ίνγκμαρ Μπέργκμαν έως Σέρτζιο Λεόνε και Γουές Άντερσον, ρίχνουμε μια ματιά στο φετινό πρόγραμμα του 16ου AOAFF powered by ΔΕΗ.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 30 Απρ 2026 | 15:12

Πρόστιμα σε δύο εταιρείες με σοκολατάκια και τυριά για αθέμιτη κερδοφορία

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή επέβαλε τα πρώτα διοικητικά πρόστιμα σε εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία

ΒΑΡΥ ΠΟΙΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 20 Απρ 2026 | 07:19

Δίκτυο εκβιαστών με "εγκέφαλο" στις φυλακές: Πώς ο βαρυποινίτης ζητούσε 200.000 ευρώ από επιχειρηματία

Ο Αλβανός βαρυποινίτης μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου εκβίαζε διαχειριστή εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Μαρ 2026 | 10:09

Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες: Η "Spiris Coffee", η "Σούβλα του Αρχοντα" και οι διάλογοι - "Καταλήξαμε ότι πάλι πρέπει να κλέψουμε"

Τα εικονικά αφεντικά είχαν στο όνομά τους αθροιστικά οφειλές στον Ε.Φ.Κ.Α. άνω του 1,5 εκατ. ευρώ μέσω 11 διαφορετικών εταιρειών

ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΙ 22 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 24 Μαρ 2026 | 15:45

Κύκλωμα με TikTokers και παίκτες ριάλιτι: Τι απαντά το πασίγνωστο μοντέλο που κατηγορείται για την απάτη

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς αναμένονται κλητεύσεις και ενδεχομένως νέες διώξεις, ενώ οι εμπλεκόμενοι αναζητούν ήδη νομική εκπροσώπηση.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2026 02 Μαρ 2026 | 13:24

Η EY Ελλάδος γιορτάζει 100 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά

Η εταιρεία γιορτάζει έναν αιώνα ανθεκτικότητας, μετασχηματισμού και δημιουργίας ευρύτερης βιώσιμης αξίας για τους πελάτες της, τους ανθρώπους της και όλα τα ενδιαφερόμενά της μέρη.

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ 26 Φεβ 2026 | 14:46

"Τρελάθηκε" κινεζική εταιρεία: Τεράστια μπόνους στους υπαλλήλους με πάκους μετρητά - Οσα μπορούσαν να κουβαλήσουν

Στο πάρτι της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, η εταιρεία μοίρασε σε μετρητά 26 εκατ. δολάρια ως μπόνους στους υπαλλήλους

ΤΑ ΝΕΑ "ΟΠΛΑ" 21 Φεβ 2026 | 09:33

ΑΑΔΕ: Πώς το ειδικό λογισμικό ξετρυπώνει εικονικές εταιρείες και "αχυρανθρώπους" που αλλάζουν ΑΦΜ

Στην καρδιά του νέου συστήματος της ΑΑΔΕ "κρύβεται" ένας μαθηματικός αλγόριθμος, ο δείκτης ομοιότητας Jaccard

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΑΦΜ 13 Φεβ 2026 | 15:17

ΑΑΔΕ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τους "αχυρανθρώπους" - Στο μικροσκόπιο και γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού

Μόλις δρομολογούνταν φορολογικός έλεγχος σε εταιρεία που χρωστούσε στην ΑΑΔΕ, εμφανιζόταν νέα, με διαφορετικό ΑΦΜ

«ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ» 11 Φεβ 2026 | 12:23

"Η Πλαίσιο αποχαιρετά τον κύριο Γιώργο" - Η ανακοίνωση της εταιρείας για τον θάνατο του Γ. Γεράρδου

"Ο Γιώργος Γεράρδος σε όλη τη ζωή του παρέμεινε καινοτόμος, διορατικός και ανθεκτικός" τονίζει η εταιρεία "Πλαίσιο"

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 06 Φεβ 2026 | 20:18

Τι αλλάζει σε συγχωνεύσεις, διασπάσεις και μετατροπές εταιρειών

Διευκρινίσεις από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Ναπολέοντα Μαραβέγια

SUCCESS STORY 01 Φεβ 2026 | 08:39

Γευσήνους: Από τα κρουασάν στο Ρέθυμνο στην Ακτή Βουλιαγμένης και τη συμμαχία με τα Everest

Πως μια εταιρεία από την Κρήτη που πουλούσε κρουασάν από το Ρέθυμνο κατάφερε να αναλάβει την Ακτή Βουλιαγμένης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 22 Ιαν 2026 | 14:51
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 16 Δεκ 2025 | 11:46

Αιφνιδιαστικό "λουκέτο" στα βενζινάδικα της Cetracore - Jetoil λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία - Η ανακοίνωση

Η εταιρεία ενημέρωσε τους συνεργάτες της για προσωρινή αναστολή των εργασιών της σε όλα τα επίπεδα από τα λογιστικά μέχρι την παράδοση καυσίμων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 08:04

Πόσα κέρδη "μαγείρεψε" ο Ακης Πετρετζίκης - Εχει μετατρέψει το brand του σε τεράστια εμπορική δύναμη

Ο Ακης Πετρετζίκης κινείται από παραγωγή εκπομπών, διεξαγωγή σεμιναρίων μαγειρικής και έκδοση βιβλίων, μέχρι πώληση τροφίμων, εστίαση, σκεύη και υπηρεσίες catering.

ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ 07 Σεπ 2025 | 09:22

Disaster stories: Ελληνικές αλυσίδες ένδυσης που ναυάγησαν - Από την κορυφή στους πλειστηριασμούς

Κάποτε αποτελούσαν κολοσσούς της ελληνικής ένδυσης, ονόματα που κυριαρχούσαν στις βιτρίνες και άφηναν έντονο αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ 16 Ιουλ 2025 | 08:40

Ολες οι αλλαγές στις άδειες των εργαζομένων - Τι μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τον εργοδότη

Νέο καθεστώς στη χορήγηση της ετήσιας άδειας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 19 Ιουν 2026 | 16:50

Μειώθηκε κατά 15 λεπτά η τιμή της αμόλυβδης μέσα σε έναν μήνα - Τι αναφέρει το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 1,968 ευρώ ανά λίτρο, παρουσιάζοντας μείωση κατά 15 λεπτά σε σύγκριση με τις 18 Μαΐου, όταν είχε ανέλθει στα 2,119 ευρώ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 19 Ιουν 2026 | 12:06

Εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τον κοινωνικό διάλογο- Εύσημα στη Νίκη Κεραμέως

Η εκδήλωση είχε θέμα "Η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία της Ελλάδας- Ένα Ευρωπαϊκό μοντέλο για τον κοινωνικό διάλογο"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιουν 2026 | 10:54

"Βουτιά" στις τιμές των καυσίμων μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν - Ποιες τιμές φέρνει στην αντλία το θερινό ηλιοστάσιο

Επανεμφανίστηκαν στις αντλίες τιμές κάτω από τα 1,9 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και χαμηλότερες από τα 1,55 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ 19 Ιουν 2026 | 08:47

Μέχρι πότε πρέπει ο εργοδότης να καταβάλει το επίδομα αδείας για καλοκαίρι στους εργαζόμενους

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις καλοκαιρινές άδειες όσων δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο πότε θα καταβληθεί το επίδομα αδείας.

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 19 Ιουν 2026 | 08:08

Πώς θα αναγνωριστούν 12 χρόνια στα βαρέα για τους υγειονομικούς -Οφέλη μόνο στη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Σύνταξη στα 62 αντί στα 67 κατοχυρώνουν χιλιάδες νοσηλευτές και διασώστες των δημοσίων νοσοκομείων με την αναδρομική ένταξή τους στα "βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιουν 2026 | 07:29

Συνταγματικό "φρένο" σε αναδρομικούς φόρους

Ένα πιο σταθερό φορολογικό περιβάλλον, το οποίο θα βάζει φρένο στην αναδρομική φορολόγηση, προβλέπει η κυβερνητική πρόταση στα θέματα φορολογίας.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ 19 Ιουν 2026 | 07:10

ΑΑΔΕ: Στην υπηρεσία των φορολογουμένων το πρώτο myPoint -Φυσικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών

Ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης φορολογουμένων, εφαρμόζει από σήμερα η ΑΑΔΕ, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης στον τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με τη Φορολογική Διοίκηση.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ 18 Ιουν 2026 | 09:34

Πρόγραμμα "Ανακαινίζω": Τι να προσέξετε για να μην χάσετε την επιδότηση για την επισκευή ακινήτου

Η έκδοση της βεβαίωσης επιλεξιμότητας είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ 18 Ιουν 2026 | 08:15

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιρανός ομόλογός του υπέγραψαν τη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Ιουν 2026 | 07:48

Μειώνεται στο 10% η ποινή του ΕΦΚΑ για την επιστροφή συντάξεων και επιδομάτων -Τι γλιτώνουν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Μικρότερες και με ενιαίο συντελεστή 10% θα είναι οι ποινές του ΕΦΚΑ για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές από συντάξεις και επιδόματα και με ελάχιστο ποσό επιστροφής τα 50 ευρώ τον μήνα.

22 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 17 Ιουν 2026 | 16:27

Posokanei.gov.gr: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα - Από ποια σούπερ μάρκετ προέρχονται οι τιμές, πόσα προϊόντα περιλαμβάνει

Όσα πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα posokanei.gov.gr που έχει μπει σε λειτουργία

MOTOR OIL 17 Ιουν 2026 | 12:30

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Στρατηγικό λάθος της Ευρώπης να αφήσει τα ορυκτά καύσιμα, βρέθηκε χωρίς επαρκή παραγωγή

Ο πρόεδρος της Motor Oil, Γιάννης Βαρδινογιάννης, τόνισε ότι η στρατηγική της Ευρώπης να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα αποδείχθηκε λανθασμένη.

POSOKANEI.GOV.GR 17 Ιουν 2026 | 11:02

PosoKanei.gov: Στον "αέρα" η νέα πλατφόρμα για να βρίσκουν οι καταναλωτές την καλύτερη τιμή

Στον "αέρα" βγαίνει από σήμερα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα PosoKanei.gov.gr - Θα αντικαταστήσει το e-Καταναλωτής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 17 Ιουν 2026 | 09:17

Ο Δήμος Κηφισιάς και το κύκλωμα των επίορκων υπαλλήλων στις Πολεοδομίες -Οι πρώτες υποψίες ότι κάτι πάει τελείως στραβά

Παράλληλα με τις πειθαρχικές διαδικασίες, ο Δήμος προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων με στόχο την αναδιοργάνωση και τη θωράκιση της λειτουργίας της Πολεοδομίας.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 17 Ιουν 2026 | 08:14

Λίφτινγκ εξπρές στα χρέη από Σεπτέμβριο: 72 δόσεις, προστασία α' κατοικίας, άνοιγμα του εξωδικαστικού σε μικροοφειλέτες

Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα δεν είναι πλέον συστημικό, είναι όμως κοινωνικό, έλεγε χθες ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιουν 2026 | 07:53

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν διπλό το επίδομα των 300 ευρώ

Τα εισοδηματικά όρια που θα πρέπει να πληρούν οι συνταξιούχοι για να πληρωθούν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο διευρύνθηκαν ώστε να το πάρουν περισσότεροι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιουν 2026 | 07:18

Ιδιωτικό χρέος: "Φρένο" με 7 παρεμβάσεις - Στα σκαριά ο φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων

Επτά παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος που εκτείνονται από την έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων μέχρι το ξεμπλοκάρισμα των δεσμευμένων λογαριασμών.

ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 16 Ιουν 2026 | 16:27

Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Νέο πρόστιμο 389.339 ευρώ σε γνωστή εταιρεία με σοκολάτες

Στην εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των σοκολατοειδών, επιβλήθηκε πρόστιμο 309.339 ευρώ για υπέρβαση του επιτρεπόμενου Περιθωρίου Μικτού Κέρδους σε 33 κωδικούς προϊόντων

16 Ιουν 2026 | 12:07

Τι αλλάζει στα καταναλωτικά δάνεια: Το πλαφόν στις επιβαρύνσεις, το όριο στα επιτόκια και τα ψιλά γράμματα

Οι νέες ρυθμίσεις θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά για τα καταναλωτικά δάνεια που θα δοθούν μετά τον Νοέμβριο του 2026.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ 16 Ιουν 2026 | 11:19

Πιερρακάκης: Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους δανειολήπτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Ιουν 2026 | 08:57

Ξεκινά το posokanei: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών χιλιάδων προϊόντων -Θα περιλαμβάνει 8.000 κωδικούς

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας εφαρμογής αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου ή, το αργότερο, την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Ιουν 2026 | 08:30

Καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης: Χάνουν την άδεια λειτουργίας σε περίπτωση γονικής παροχής ή κληρονομιάς

Αρνητική εντύπωση στους φορείς της αγοράς ακινήτων, αλλά και σε ιδιοκτήτες, προκαλεί νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών.

ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΤΑ 26 ΣΕΝΤΣ 16 Ιουν 2026 | 07:25

Ανοδος στις τιμές του πετρελαίου λόγω έλλειψης λεπτομερειών της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές εκφράζουν ανησυχία για την έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με τη συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν.

ΛΟΓΩ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ 16 Ιουν 2026 | 07:20

Σχέδιο για έξτρα αύξηση στις συντάξεις τον Δεκέμβριο - Τα τρία σενάρια ενόψει ΔΕΘ

Σχέδιο για επιπλέον ενίσχυση των συνταξιούχων μέσα από μια πρόσθετη αύξηση των συντάξεων, μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

16 Ιουν 2026 | 06:04

Από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία: Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που παραδίδονται έως τα μέσα του 2027

Ποια είναι τα τρία μεγάλα οδικά έργα στην Ελλάδα που θα έχουν παραδοθεί σε 12 μήνες

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 15 Ιουν 2026 | 20:33

Chevron: Μπαίνει στο Block 10 του Κυπαρισσιακού Κόλπου με 70% - Δυναμικός περιφερειακός κόμβος ενέργειας η Ελλάδα

Η Chevron εισέρχεται σε πέμπτο θαλάσσιο οικόπεδο στη χώρα μας - Ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη φάση ερευνών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ» 15 Ιουν 2026 | 08:33

Πρόγραμμα "ανακαινίζω": Πώς θα επισκευάσετε το κλειστό σας σπίτι και θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω σε λιγότερο από 12 μήνες

Από σήμερα τα "εισιτήρια" για επιδοτούμενες επενδύσεις σε ανακαινίσεις κλειστών ακινήτων με το πρόγραμμα "ανακαινίζω".

ΣΥΝΤΑΞΗ 15 Ιουν 2026 | 07:37

Προσωπική διαφορά: Επέκταση με πλαφόν 300 ευρώ – Αντιδράσεις για το εισοδηματικό όριο

Το πλαφόν των 300 ευρώ, που βάζει η κυβέρνηση στην επέκταση της "προσωπικής διαφοράς" προκαλεί έντονες αντιδράσεις από την πλευρά συνδικαλιστικών φορέων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 15 Ιουν 2026 | 07:17

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 19 Ιουνίου

Το χρηματικό ποσό των 50.393.656,46 ευρώ θα κατατεθεί από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ.

«ΑΤΖΕΝΤΑΣ 2030» 14 Ιουν 2026 | 16:42

Χατζηδάκης: Στη ΔΕΘ οι πρώτες ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό μας πρόγραμμα

Για την ακρίβεια, αναγνωρίζει ότι "είναι πράγματι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών"

ΑΚΙΝΗΤΑ 14 Ιουν 2026 | 13:31

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά απόσυρση της διάταξης για μεταβιβάσεις ακινήτων

"Να αποσυρθεί η διάταξη για διαγραφή ακινήτων από το Μητρώο Βραχυχρονίων Μισθώσεων λόγω μεταβίβασης", λέει η ΠΟΜΙΔΑ σε σχετική ανακοίνωση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 14 Ιουν 2026 | 09:02

Αυτοί οι 8 κλάδοι κρατούν ψηλά την αδήλωτη εργασία

Υψηλή παραμένει η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, παρά το γεγονός ότι το μέτρο της ψηφιακής κάρτας, που θα μείωνε την αδήλωτη εργασία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Ιουν 2026 | 08:39

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Εως 15 Ιουνίου η προθεσμία για έκπτωση 3% -Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τη δήλωση Ε1 προκειμένου να κατοχυρώσουν έκπτωση 3%.

ΑΝΑΛΥΣΗ 13 Ιουν 2026 | 09:55

Η ΕΚΤ πάτησε τη σκανδάλη αύξησης των επιτοκίων - Tι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις

Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ από το 2023 κατά 25 μονάδες βάσης (0,25) είναι γεγονός και αναμφισβήτητα θα επηρεάσει τους δανειολήπτες.

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 13 Ιουν 2026 | 09:44

ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για εκτίναξη του δημόσιου χρέους της ΕΕ στο 130% του ΑΕΠ το 2040

"Χωρίς μέτρα πολιτικής, εκτιμούμε ότι ο απλός μέσος όρος του δημόσιου χρέους των χωρών της ΕΕ θα υπερδιπλασιαζόταν σε πάνω από 130% του ΑΕΠ το 2040", λέει το ΔΝΤ.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 13 Ιουν 2026 | 09:05

Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ: Ταχύτερη απονομή συντάξεων, καλύτερη εξυπηρέτηση - Η στρατηγική αναβάθμισης του φορέα

Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΤΕ 12 Ιουν 2026 | 17:27

Γιάννης Στουρνάρας για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη: Δεν είναι καθαρή η απόφαση του Αρείου Πάγου

"Δεν είναι καθαρή απόφαση. Τουλάχιστον επιδέχεται πολλών αναγνώσεων. Αρα, πρέπει να δούμε ακριβώς πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα", είπε ο Γιάννης Στουρνάρας

ΔΙΛΗΜΜΑ 12 Ιουν 2026 | 16:16

"Σπίτι μου" ή "Ανακαινίζω"; - Το debate για τα δύο προγράμματα εν μέσω στεγαστικής κρίσης

Ρίχνουμε τα λεφτά σε προγράμματα τύπου "Σπίτι μου" ή ή σε project τύπου "Ανακαινίζω"

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 12 Ιουν 2026 | 08:30

Στον... χορό του Τραμπ οι αγορές: Κάτω από 90 δολάρια το Brent μετά τις δηλώσεις για συμφωνία με το Ιράν

Ισχυρό ανοδικό ράλι στη Wall Street καθώς και άλμα στα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφεται μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί συμφωνίας με το Ιράν.

ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ 11 Ιουν 2026 | 22:55

Πιερρακάκης στο Eurogroup: H αβεβαιότητα έχει κόστος - Απαραίτητος ο δημοσιονομικός συντονισμός στην Ευρωζώνη

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε τη σημασία του δημοσιονομικού συντονισμού, επισημαίνοντας ότι "η αβεβαιότητα έχει κόστος"

11 Ιουν 2026 | 21:38

Αναστέλλεται η αυριανή πανελλαδική απεργία στους δήμους

Η απόφαση ελήφθη από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Η ΥΠΟΘΕΣΗ 11 Ιουν 2026 | 19:23

ΓΣΕΕ: Δικαστική απόφαση δικαιώνει εργαζομένους μετά από χρόνια εργασιακή εξουθένωση και bullying

Η υπόθεση αφορά εργαζόμενη η οποία βρέθηκε επί σειρά ετών αντιμέτωπη με έντονη εργασιακή πίεση και απαιτητικούς στόχους, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή επιβάρυνση της υγείας της.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ" 11 Ιουν 2026 | 17:41

Λαγκάρντ: Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων σε καμία συγκεκριμένη πορεία των επιτοκίων της ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης - "Η οικονομία εμφανίζει ανθεκτικότητα" τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ

Α.Μ.Κ.Α 11 Ιουν 2026 | 16:14

Προσωρινή μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.

ΠΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ 11 Ιουν 2026 | 13:46

Ακριβότερο από σήμερα το χρήμα – Ποιοι θα δουν τις δόσεις των δανείων τους να αυξάνονται

Η προσθήκη ενός τετάρτου της μονάδας στο κόστος δανεισμού, θα επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βαρύνονται με δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου

ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ 11 Ιουν 2026 | 08:40

ΑΑΔΕ: Στα 41,2 δισ. ευρώ οι οφειλές προς την εφορία που θεωρούνται ανείσπρακτες

Περίπου 5,8 δισ. ευρώ αφορούν μεγάλες υποθέσεις οφειλών άνω του 1,5 εκατ. ευρώ ανά περίπτωση, ενώ μόλις 200 εκατ. ευρώ είναι μικρότερες οφειλές

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 10 Ιουν 2026 | 17:19

Λίφτινγκ στις αλλαγές φορολόγησης των υβριδικών ΙΧ - Οι αντιδράσεις

Οι αλλαγές αφορούν τόσο το τέλος ταξινόμησης όσο και το φορολογικό καθεστώς των εταιρικών οχημάτων

ΕΛΣΤΑΤ 10 Ιουν 2026 | 08:45

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθωρισμός της τελευταίας 25ετίας στην… πόρτα μας - Οι "πρωταθλητές" των ανατιμήσεων

Ο χειρότερος πληθωριστικά Μάιος της τελευταίας 25ετίας αλλά και ολόκληρης της περιόδου μετά την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ - Τι καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Ιουν 2026 | 07:54

Αγορά κατοικίας: Πώς κινούνται οι αποδόσεις για τους ιδιοκτήτες - Ποιες περιοχές ξεχωρίζουν

Πέριξ του 4%-5% κινούνται φέτος οι μέσες αποδόσεις κατοικιών που διατίθενται προς ενοικίαση.

09 Ιουν 2026 | 13:54

Νίκη Κεραμέως: Προσλήψεις 1000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρία σε Δήμους και Περιφέρειες

Διπλή η στόχευση της Νίκης Κεραμέως: Και η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία και η στήριξη των ΟΤΑ

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 09 Ιουν 2026 | 13:04

Γιατί είμαστε "πρωταθλητές Ευρώπης" στην ακρίβεια- Φταίει η κυβέρνηση, τα καρτέλ ή οι χαμηλοί μισθοί και η παραγωγικότητα;

Από τα τρόφιμα και τα ενοίκια έως την αγορά κατοικίας, η ακρίβεια αναμένεται να κυριαρχήσει στην προεκλογική ατζέντα τους επόμενους μήνες.

09 Ιουν 2026 | 10:28

Η ισχυρή και premium σύμμαχος στην καθαριότητα του σπιτιού μου – Δύο λύσεις καθαρισμού με τη σφραγίδα της Miele

Από τότε που επένδυσα στη νέα premium ασύρματη στικ ηλεκτρική σκούπα της Miele, την Triflex HX3 Aqua, από τη σειρά Triflex HX3 Wet & Dry, η καθαριότητα του σπιτιού, έγινε ένα κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας μου που απολαμβάνω.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 09 Ιουν 2026 | 07:57

"posokanei": Ερχεται σε λίγες μέρες η νέα εφαρμογή για σύγκριση τιμών σε πραγματικό χρόνο στα σούπερ μάρκετ

Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

ΑΓΟΡΑ 09 Ιουν 2026 | 07:44

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2026 και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αγορά για τις θερινές εκπτώσεις του 2026, με τους καταναλωτές να αναζητούν χαμηλότερες τιμές σε βασικές κατηγορίες προϊόντων.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 09 Ιουν 2026 | 07:27

Τα παιδιά του Τζιωρτζιώτη της Βιολάντα ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα Κοζάνης

Στη νεοσύστατη εταιρεία μπισκότων συμμετέχουν τρία παιδιά του Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, ιδιοκτήτη της Βιολάντα.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 09 Ιουν 2026 | 07:21

Γιατί το πετρέλαιο παραμένει κάτω από τα 100 δολάρια - Kίνδυνος εάν ο πόλεμος διαρκέσει πέραν του καλοκαιριού

Οι τιμές του αργού πετρελαίου εξακολουθούν να κινούνται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι.

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ 08 Ιουν 2026 | 11:59

Κόκκινα δάνεια: Πώς σώζουμε το σπίτι μας από πλειστηριασμό ρευστοποιώντας την υπόλοιπη περιουσία μας

Τα κόκκινα δάνεια μπαίνουν σε νέα βάση, καθώς οι οφειλέτες θα μπορούν να ρευστοποιούν άλλα ακίνητα για να πετυχαίνουν μεγαλύτερο "κούρεμα" και χαμηλότερη δόση.

Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ 08 Ιουν 2026 | 10:52

Μπλόκο στα μικροδέματα από Κίνα: Τι αλλάζει στην ΕΕ με το τέλος των 3 ευρώ

Ένα καλάθι αγορών με φαινομενικά ίδια προϊόντα από την Κίνα μπορεί να κοστίσει ακριβότερα απ’ όσο υπολογίζει ο καταναλωτής.

08 Ιουν 2026 | 09:30

Οι διάδοχοι των εφοπλιστικών δυναστειών: Η νέα γενιά που παίρνει το τιμόνι της ελληνικής ναυτιλίας στα χέρια της

Ποια είναι η νέα γενιά εφοπλιστών που έχει ήδη πιάσει δουλειά. Οι σχέσεις με τις ιστορικές εφοπλιστικές οικογένειες της Ελλάδας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Ιουν 2026 | 08:27

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών από σήμερα έως τις 12 Ιουνίου

Το ποσό των 69.437.917,18 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί έως τις 12 Ιουνίου σε 84.334 δικαιούχους.

ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ; 08 Ιουν 2026 | 07:58

Εκρηξη τιμών σε αναλγητικά-αντιπυρετικά και άλλα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα την τελευταία 8ετία

Το 2017 δημοφιλές σκεύασμα παρακεταμόλης της ελληνικής αγοράς κόστιζε μόλις 0,75 ευρώ στα φαρμακεία. Το ίδιο προϊόν σήμερα κοστίζει 3,20 ευρώ.

ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 07 Ιουν 2026 | 10:37

Γιώργος Κώτσηρας: "Αίτημα της κοινωνίας οι 72 δόσεις, πάγια πολιτική η μείωση βαρών" - Τι ισχύει με νέο fuel pass

Ο υφ. Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και στο ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα και την κριτική του στην κυβέρνηση.

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 07 Ιουν 2026 | 10:18

Επιτόκια: Έρχεται αύξηση 25 μονάδων βάσης από την ΕΚΤ - Η πρώτη από τον Σεπτέμβριο του 2023

Όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει την ερχόμενη Πέμπτη το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,25%, για πρώτη φορά μετά από δυόμισι και πλέον χρόνια.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 07 Ιουν 2026 | 09:51

Πρόγραμμα "Ανακαινίζω": Πώς θα πάρετε έως και 36.000 ευρώ για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω" που θα μπει σε εφαρμογή μέσα στον Ιούνιο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Ιουν 2026 | 08:41

Ανάσα για 2 εκατ. οφειλέτες τα νέα μέτρα για το ακατάσχετο στους λογαριασμούς - Ποιοι ωφελούνται, έρχονται κι άλλες ελαφρύνσεις

Ανοίγει και άλλο η "βεντάλια" των μέτρων με ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος - Ποιους οφειλέτες αφορούν - Έρχεται αύξηση των δόσεων για όσους χρωστάνε ρεύμα-φυσικό αέριο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Ιουν 2026 | 23:08

Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Ιουνίου

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ το διάστημα 8 έως 12 Ιουνίου - Αφορούν 84.334 δικαιούχους

ΟΙ ΤΟΚΟΙ 05 Ιουν 2026 | 17:13

Κόκκινα δάνεια: Το κείμενο της ιστορικής απόφασης του Αρείου Πάγου για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη

Ο υπολογισμός των οφειλόμενων τόκων για τα κόκκινα δάνεια θα υπολογίζεται πλέον στη μηνιαία δόση τους

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Ιουν 2026 | 16:52

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει να επιβάλει φόρο 15% στα κέρδη από κρυπτονομίσματα

"Στόχος είναι να ενταχθούν τα κρυπτονομίσματα στο φορολογικό πλαίσιο της χώρας" δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Ιουν 2026 | 12:50

Στα 1.600 ευρώ η αύξηση του ορίου στον ακατάσχετο λογαριασμό - Η ανακοίνωση Πιερρακάκη

Την αύξηση του ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης.

05 Ιουν 2026 | 11:50

Ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες μας στους Μπλε Κάδους και Μπλε Κώδωνες και κατευθυνόμαστε προς έναν κόσμο βιώσιμο

Στην πραγματικότητα, οι Μπλε Κάδοι δεν είναι απλώς ένα σημείο ανακύκλωσης — είναι ένας σύμμαχος στον αγώνα για έναν πιο καθαρό και βιώσιμο τρόπο ζωής.

05 Ιουν 2026 | 09:00

Γιώργος Στασινός "Το ΤΕΕ στον δρόμο από την Αειφόρο Δόμηση στο Πράσινο Κτίριο"

Γιώργος Στασινός: "Το ΤΕΕ εργάζεται για να γίνει η αειφόρος δόμηση νέα κανονικότητα και όχι ακριβή εξαίρεση"

ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 05 Ιουν 2026 | 08:13

Ποιοι κλάδοι θα ελεγχθούν περισσότερο το 2026 από την Επιθεώρηση Εργασίας

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει τουλάχιστον 72.133 ελέγχους για το 2026 που όπως συνέβη και πέρυσι, θα ξεπεραστούν κατά πολύ και φέτος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Ιουν 2026 | 07:45

ΑΑΔΕ: Ερχονται 4.000 στοχευμένοι έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Η εστίαση βρίσκεται διαχρονικά στο επίκεντρο των ελέγχων της ΑΑΔΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Ιουν 2026 | 21:51

Η Ryanair εξαπολύει επίθεση στην Fraport Greece :"Σχεδιάζει να αυξήσει 390% τα τέλη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας"

Η Ryanair συνδέει επίσης τις αυξήσεις των χρεώσεων με την απόφασή της να τερματίσει ορισμένες χειμερινές πτήσεις στην Ελλάδα

ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ 04 Ιουν 2026 | 12:49

Δημοσιεύθηκε η απόφαση - ορόσημο του Αρείου Πάγου για τα "κόκκινα δάνεια" - Πώς θα υπολογίζονται οι τόκοι

Με ισχυρή πλειοψηφία δικαίωσε τους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη για τον τρόπο υπολογισμού των τόκων.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ 04 Ιουν 2026 | 09:28

Το 1,5 δισ. ευρώ στα χέρια της κυβέρνησης από την Κομισιόν και πώς μπορεί να διατεθεί

Το 1,5 δισ. ευρώ που απελευθερώνει η Κομισιόν και πώς σχεδιάζει να το αξιοποιήσει η κυβέρνηση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 04 Ιουν 2026 | 07:37

Σύνταξη με ένσημα από προαιρετική ασφάλιση: Τα οφέλη, οι παγίδες και η διαφορά με τα πλασματικά έτη

Διέξοδο για τη συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη όταν δεν επαρκούν οι πλασματικοί χρόνοι για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης παρέχει η προαιρετική ασφάλιση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 04 Ιουν 2026 | 07:19

Μέχρι 30 Ιουνίου το έκτακτο επίδομα παιδιού - Τα 150 ευρώ για κάθε παιδί και οι δικαιούχοι, δείτε αναλυτικά

Το έκτακτο επίδομα παιδιού θα καταβληθεί σε δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια χωρίς αίτηση σε ξεχωριστή πλατφόρμα.

ΣΕ 48 ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 03 Ιουν 2026 | 17:26

Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ στη Nestlé Hellas για προϊόντα καφέ, σοκολάτας, βρεφικού γάλακτος και κρεμών

Πρόστιμο στη Nestlé Hellas Α.Ε. για υπέρβαση του επιτρεπόμενου Περιθωρίου Μικτού Κέρδους σε 48 κωδικούς προϊόντων βασικών κατηγοριών κατανάλωσης