Σήμερα «κληρώνει» στο ΤΧΣ για τη νέα διοίκηση της Εθνικής

Το ΤΧΣ να εξετάζει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής με θέμα την άρση της εμπιστοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο.

simera-klirwnei-sto-txs-gia-ti-nea-dioikisi-tis-ethnikis
SHARE THIS
0
SHARES

Στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να κριθεί η έκβαση της διοικητικής κρίσης που επικρέμαται στην Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», το ΤΧΣ να εξετάζει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής με θέμα την άρση της εμπιστοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο. Το νέο ΔΣ της τράπεζας εξελέγη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης με απόφαση που αγνοούσε την πρόταση του Ταμείου, το οποίο ελέγχει το 40% των μετοχών, για εκλογή του Δ. Τσιτσιράγκου στη θέση του προέδρου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εάν προηγηθεί η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, δεν θα προχωρήσει το Ταμείο στην εισήγησή του για συνέλευση. Στις λύσεις που εξετάζονται στην κατεύθυνση εκτόνωσης της έντασης είναι μια πιθανή παραίτηση του Π. Θωμόπουλου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιούσε το ΤΧΣ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook