
Τα ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και πληρωμή ΕΝΦΙΑ που εστάλησαν ή επιδόθηκαν στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Ιανός, έθεσαν στη Βουλή σήμερα, τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.
Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε άκυρες όλες αυτές τις πράξεις χωρίς να έχουν καμία ισχύ. "Αν έχουν συμβεί είναι άκυρες. Δεν έχουν καμία ισχύ. Το ίδιο πρόβλημα εντοπίσαμε και με ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ τα οποία εστάλησαν το Σαββατοκύριακο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος", τόνισε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να δει το θέμα με τις επιδόσεις ειδοποιήσεων για πλειστηριασμούς, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι. παρά τις διατάξεις του υπο ψήφιση νομοσχεδίου που αναστέλλουν κάθε αναγκαστική πράξη στις πληγείσες περιοχές, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ότι τις προηγούμενες ημέρες επιδόθηκαν σχετικές πράξεις από δικαστικούς κλητήρες.
Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ακόμη, ότι 2.900 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτημα για αποζημίωση λόγω του Ιανού. Από αυτές οι 2.200 είναι στην Καρδίτσα, 450 Κεφαλονιά – Ιθάκη, 173 Ζάκυνθο, 50 Λάρισα, 23 Φθιώτιδα, 7 Μαγνησία και 3 Λευκάδα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr