Συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια

Άμεσα οι ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

sumfwnia-kubernisis-trapezwn-gia-ta-kokkina-daneia
SHARE THIS
0
SHARES

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης – ο υπουργός και ο υφυπουργός Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράρης και Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης – και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Καλαντώνης και η κα Απαλαγάκη, μετά από πολύωρη σύσκεψη εργασίας, ολοκλήρωσαν ομόφωνα με επιτυχία το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας.

«Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Οι συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη διευκρίνιζαν περαιτέρω πως «άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο αναμένεται να έρθει άμεσα στη Βουλή, μέχρι την Τρίτη. 

Σημειώνεται πάντως ότι είναι η τρίτη φορά που η κυβέρνηση κάνει λόγο για συμφωνία στην πρώτη κατοικία, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια.

Νωρίτερα, το δικό της μήνυμα έστειλε η Κομισιόν, καθώς στην έκθεση της μεταμνημονιακής αξιολόγησης αναφερόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε την πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων ωστόσο πολλά θέματα παραμένουν ανοικτά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το νέο πλαίσιο μπορεί να επηρεάσει την κουλτούρα πληρωμών, ενώ αναφέρεται ότι το εύρος της ρύθμισης χαρακτηρίζεται ως πολύ μεγάλο. Ως αρνητικός παράγοντας επισημαίνεται και το ότι το νέο σύστημα λειτουργεί «συμπληρωματικά» με τον υφιστάμενο νόμο Κατσέλη.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook