Συνάντηση Τσακαλώτου - Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια

Στο γραφείο του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

sunantisi-tsakalwtou---stournara-gia-ta-kokkina-daneia
SHARE THIS
0
SHARES

Στο γραφείο του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη αλλά δεν είχε προαναγγελθεί από καμία εκ των δύο πλευρών. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα δύο σχέδια για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Ως γνωστόν εκτός από το θέμα της προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό, προωθούνται ταυτόχρονα δύο σχέδια για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων που επιβαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών. 

Η πρώτη πρόταση έχει κατατεθεί από το ΤΧΣ και η δεύτερη από την Τράπεζα της Ελλάδας. Στη συνάντηση φέρεται να συζητήθηκε το ενδεχόμενο οι δύο προτάσεις να λειτουργήσουν συνδυαστικά εφόσον βεβαίως εξασφαλιστούν οι σχετικές εγκρίσεις από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα χέρια της οποίας βρίσκεται ήδη η πρόταση του ΤΧΣ.

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΤτΕ προωθούν τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την εξέταση της πρότασης της ΤτΕ η οποία αφορά σε μεταφορά σε εταιρεία ειδικού σκοπού δανείων συνολικού ύψους 40 δις. ευρώ μαζί με τις απαιτήσεις από την αναβαλλόμενη φορολογία. 

 

 

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook