Follow us

ΥΠΕΝ:Tο Δημόσιο θα παραμείνει ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων της ΔΕΗ

Το ελληνικό Δημόσιο θα παραμείνει βασικός ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων της ΔΕΗ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
δεη

Το ελληνικό Δημόσιο θα παραμείνει βασικός ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων της ΔΕΗ, με δικαιώματα καταστατικής μειοψηφίας - η λεγόμενη "χρυσή μετοχή" - που διασφαλίζει ότι ένα μεγάλο εύρος στρατηγικών αποφάσεων θα παραμείνει υπό άμεσο δημόσιο έλεγχο. Η απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ θα είναι τυπική και "θα της βγει σε καλό", καθώς θα αναπτύξει σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση.

Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης. Σε σχέση με τις επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ για "ξεπούλημα" της ΔΕΗ, αναφέρεται εξάλλου ότι δεν πρόκειται καν για πώληση. "Αν γινόταν πώληση, όπως προέβλεπε το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, τα έσοδα θα πήγαιναν στους δανειστές για το δημόσιο χρέος και όχι στη ΔΕΗ. Τώρα τα λεφτά μπαίνουν στην εταιρεία και αυξάνουν την αξία της, ενώ αν πουλιόταν το 17% των μετοχών, η αξία της εταιρείας δεν θα αυξανόταν, καθόλου", τονίζεται σχετικά.

Διαβάστε Επίσης


Αναλυτικά στο σημείωμα αναφέρονται τα εξής:

Γιατί η ΔΕΗ καταφεύγει σήμερα στην αύξηση κεφαλαίου;

Από το 2001 η ΔΕΗ είναι μια πολυμετοχική εταιρεία με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Μέχρι και το 2011 το Ελληνικό Δημόσιο είχε ποσοστό στο μετοχικό της κεφάλαιο ελαφρώς άνω του 51%, ενώ άλλο 3,5% έχει ο ΕΦΚΑ/ΙΚΑ. Από το 2011-12 ένα ποσοστό 17% του μετοχικού της κεφαλαίου έχει μεταβιβασθεί από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να πωληθεί σε επενδυτή και τα έσοδα να διατεθούν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Μετά την ίδρυση του "Υπερταμείου" το 2016, το Δημόσιο μεταβίβασε και το υπόλοιπο 34% του σε αυτό.

Στη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ αντιμετώπισε πολύ μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, χαμηλή κερδοφορία (και ζημιές) και με την τιμή της μετοχής να κατρακυλά έως και τα 1,19 (στις 20/11/2018), με διακύμανση 1,3-1,4 ευρώ μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2019.

Η κατάσταση αυτή άρχισε να αντιστρέφεται από το 2019 με λογιστικά κέρδη - σημαντικά - το 2020. Ήδη, ωστόσο, το μεγαλύτερο - για δεκαετίες - πλεονέκτημα που είχε η ΔΕΗ, το χαμηλό κόστος καύσιμης ύλης (λιγνίτης) έγινε πλέον μειονέκτημα. Και η ΔΕΗ πρέπει να επενδύσει σε πάρα πολλές κατευθύνσεις, πάνω από 5 δισ., για την επόμενη πενταετία. Με αυτά τα δεδομένα, η άντληση ιδίων κεφαλαίων -όχι δανεικών, που συνοδεύονται και από βάρη και εγγυήσεις - μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ επιλέγουν την άντληση κεφαλαίου μέσω χρηματιστηρίου, με διασπορά αγοραστών και τελική επιλογή της ΔΕΗ, ώστε να διασφαλιστεί με τον τρόπο αυτό ο ακόμα μεγαλύτερος έλεγχος των συμφερόντων του Δημοσίου ως μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας. Είναι συνειδητή επιλογή, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να γίνει με διεύρυνση της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας, μέσω ξένων θεσμικών επενδυτών μακροπρόθεσμης τοποθέτησης, καθώς και η περαιτέρω απεμπλοκή της ΔΕΗ από τους περιορισμούς και την έλλειψη ευελιξίας του Δημοσίου.

Διαβάστε Επίσης


Γιατί είναι επωφελής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ;

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι ένα ακόμα βήμα για την ανάπτυξη της εταιρείας και τη μετεξέλιξή της σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στο χώρο της ενέργειας. Μετά την οικονομική της εξυγίανση, τον λειτουργικό της εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της, συγκεντρώνει κεφάλαια ύψους άνω των 2,3 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του εσόδου από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ) που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει άμεσα σε δύο αναπτυξιακές κινήσεις. Αφενός σε επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εντός Ελλάδας και αφετέρου σε εξαγορές παραγωγικών μονάδων "πράσινης" ενέργειας στα Βαλκάνια.

Με τις κινήσεις αυτές, η ΔΕΗ θα αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, θα περιορίσει στο ελάχιστο την εξάρτηση της (και μαζί και της χώρας) από εισαγωγές, θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και όλα αυτά αντλώντας κεφάλαια από την αγορά, χωρίς να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές ή το κράτος, ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ.

Θα χάσει τον χαρακτήρα της ως δημόσια επιχείρηση η ΔΕΗ όταν ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου;

Μόνο τυπικά θα γίνει αυτό και θα της βγει σε καλό, καθώς θα αναπτύξει σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση. Έχει, άλλωστε, αποδειχθεί - σε ό,τι αφορά το ποσοστό "καταστατικής πλειοψηφίας" - ότι ένα ποσοστό του πλειοψηφούντος μετόχου στο 34%, με ευρεία διασπορά μετοχών, δεν οδηγεί σε απώλεια του πραγματικού ελέγχου επί μιας ανώνυμης εταιρείας από τον πλειοψηφούντα μέτοχο. Δείτε για παράδειγμα τί ποσοστά είχε το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα. Υπογραμμίζεται ότι η ΔΕΗ λειτουργεί σε συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού και δεν την βοηθάει το - πολλές φορές - ελάχιστα ευέλικτο και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Αυτό έχει δημοσίως διατυπωθεί από διάφορες διοικήσεις της ΔΕΗ, μη εξαιρουμένης της διοίκησης Παναγιωτάκη στην Γ.Σ. των μετόχων το καλοκαίρι του '19, ή και νωρίτερα αυτού, στη ΔΕΘ του 2018.

Πολλοί λένε ότι το κράτος πρέπει να έχει τον έλεγχο των δικτύων και κομβικών εταιρειών, όπως η ΔΕΗ. Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι παραχωρείτε κρίσιμες εθνικές υποδομές;

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, γιατί απλούστατα το ελληνικό Δημόσιο θα παραμείνει βασικός ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, με δικαιώματα καταστατικής μειοψηφίας - η λεγόμενη "χρυσή μετοχή" - που διασφαλίζει ότι ένα μεγάλο εύρος στρατηγικών αποφάσεων θα παραμείνει υπό άμεσο δημόσιο έλεγχο. Αυτή είναι εξάλλου η πρακτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια στο σύνολο των ευρωπαϊκών ενεργειακών πρώην μονοπωλίων. Προκαλεί πάντως εντύπωση, ότι και αυτό, τώρα το θυμήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το είχαν ξεχάσει όταν ήταν έτοιμοι να πουλήσουν το 17% της ΔΕΗ, άλλο αν δεν βρέθηκε αγοραστής έτσι όπως την είχαν καταντήσει.

Τι απαντάτε στους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ για "ξεπούλημα" της ΔΕΗ;

Ούτε ξεπούλημα είναι, ούτε καν πώληση. Αν γινόταν πώληση, όπως προέβλεπε το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, τα έσοδα θα πήγαιναν στους δανειστές για το δημόσιο χρέος και όχι στη ΔΕΗ. Τώρα τα λεφτά μπαίνουν στην εταιρεία και αυξάνουν την αξία της, ενώ αν πουλιόταν το 17% των μετοχών, η αξία της εταιρείας δεν θα αυξανόταν, καθόλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά καταγγέλλει τον εαυτό του, διότι είναι η δική του κυβέρνηση που είχε αποφασίσει την πώληση του 17% της ΔΕΗ. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θεωρούσε ξεπούλημα; Αν κάποιος ξεπουλούσε τη ΔΕΗ ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που απαξίωσε την επιχείρηση, και τη μετοχή της, την οδήγησε σε επιζήμιες δεσμεύσεις και την έφτασε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, όπως έλεγε η ίδια η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της εταιρείας τον Απρίλιο 2019.

Επιπλέον, δεν παραχωρείται το μάνατζμεντ. Και βέβαια δεν πρόκειται για "ξεπούλημα", γιατί, αν κάποιος ήθελε να "ξεπουλήσει", δεν θα επέλεγε να βγει στην αγορά με τη σημερινή χρηματιστηριακή τιμή μετοχής, θα έβγαινε όταν ειχε 4 ή 5 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης


Υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση "ξεπουλά" τη ΔΕΗ επειδή βιάζεται να προχωρήσει στην απολιγνιτοποίηση. Για ποιο λόγο προχωρά βιαστικά, ενώ άλλες χώρες έχουν πάρει παράταση;

Η απολιγνιτοποίηση συνιστά στρατηγική επιλογή της χώρας, για λόγους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς. Η Ελλάδα θέλει να είναι πρωταγωνίστρια στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης και πρωταγωνίστρια στην εποχή μιας νέας, πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, στην οποία προσανατολίζεται όλη η Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο, ούτε φυσικό αέριο. Έχει αέρα, έχει ήλιο και είναι φυσιολογικό εκεί να επενδύει ώστε να μειώσει την εξάρτησή της. Και για περιβαλλοντικούς και για οικονομικούς λόγους.

Από εκεί και πέρα, η ΔΕΗ θα είχε μεγαλύτερες ζημιές αν δεν είχε ήδη περιορίσει την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη. Το 2018 και το 2019 η ΔΕΗ εμφάνιζε τις ζημίες και λόγω των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. Τότε μάλιστα τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων βρίσκονταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, πέριξ των 25 ευρώ ο τόνος. Στα τέλη Αυγούστου 2021 η τιμή των ρύπων είχε φτάσει τα 61 ευρώ ανά τόνο. Αν η ΔΕΗ δεν είχε εγκαταλείψει το λιγνίτη, το κόστος για την επιχείρηση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο! Γι' αυτό και ο ισχυρισμός της αντιπολίτευσης, ότι η αύξηση των τιμολογίων οφείλεται στην "βιασύνη" της Ελλάδας να εγκαταλείψει το λιγνίτη, είναι απολύτως λανθασμένος. Χρησιμοποιώντας λιγνίτη, το κόστος για την εταιρεία λόγω των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπου, είναι μεγαλύτερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καταγγέλλει ότι απαξιώνετε τη ΔΕΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τον καταγγέλλοντα, εκεί που είναι κατηγορούμενος. Διότι απαξίωση υπήρξε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του και με τις διοικήσεις που όρισε, καθώς τότε η εταιρεία έφτασε στο χείλος της καταστροφής. Και αυτά τα λέει ο ορκωτός ελεγκτής της ΔΕΗ, στην επίσημη έκθεσή του τον Απρίλιο του 2019, όταν είχε μιλήσει για σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης της εταιρείας. Επί ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ απαξιωνόταν, μαράζωνε και αποκτούσε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, σήμερα εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα και γίνεται μοχλός εξωστρέφειας της χώρας.

Δύο χρόνια μετά την αλλαγή κυβέρνησης και διοίκησης, η ΔΕΗ έχει αναγεννηθεί. Η επιχείρηση από ζημιές 900 εκατ. το 2018 και 1,6 δισ. το 2019, πέρασε σε κερδοφορία 32,5 εκατ. το 2020 και αναμένεται να κλείσει με κερδοφορία και το 2021. Η κεφαλαιακή αξία της ΔΕΗ, που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτω από 300 εκατ., σήμερα έχει φτάσει πάνω από 2 δισ.. Η περιουσία του ελληνικού λαού, δηλαδή, αυξήθηκε μέσα σε δύο μόλις χρόνια κατά 1,5 με 2 2 δισ..

Συνεπώς, σήμερα η επιχείρηση, όχι μόνο δεν απαξιώνεται, αλλά αντιθέτως δυναμώνει και μπαίνει σε μια νέα "πράσινη" εποχή, διασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και παράγοντας φθηνότερο ρεύμα για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί υποψίες ότι δεν είναι η διεθνής τάση που ανεβάζει τις τιμές, αλλά τα παιχνίδια στο χώρο της ενέργειας.

Η αύξηση των τιμών στην ενέργεια και ιδίως στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχει απασχολήσει τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ., τη Σύνοδο των G7, τον ΟΟΣΑ, όλα τα διεθνή fora. Και μάλιστα, όλοι αποδίδουν τις αυξήσεις στους ίδιους λόγους. Το να ισχυρίζεται μέρος της αντιπολίτευσης ότι είναι ελληνικό ζήτημα ή ότι συνδέεται με την εξυγίανση της ΔΕΗ, στερείται κάθε σοβαρότητας.

Αν κάτι έδειξε η συγκυρία με την άνοδο των τιμών ενέργειας είναι η σημασία που έχει μια οικονομικά υγιής ΔΕΗ. Γιατί η ΔΕΗ, προχωρώντας σε οριζόντιες εκπτώσεις της τάξης του 30%, απορρόφησε τις αυξήσεις και λειτούργησε στην πράξη ως μηχανισμός εξισορρόπησης των τιμών. Αυτό μπόρεσε να το κάνει επειδή η επιχείρηση έχει εξυγιανθεί. Επειδή από της ζημιές δισεκατομμυρίων επί διοικήσεων ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε στην κερδοφορία, επειδή έχει ανέβει η αξία της μετοχής της, επειδή έχει αυξηθεί η κεφαλαιοποίησή της, επειδή έχει αναβαθμιστεί πιστοληπτικά.

Συμπέρασμα: Οι αλλαγές και η αναγέννηση της ΔΕΗ της επιτρέπουν να λειτουργεί σήμερα ως μοχλός ισορρόπησης της παγκόσμιας ανοδικής τάσης των τιμών.

Παρόλα αυτά, η πρώτη αντίδραση της αγοράς δεν είναι θετική, καθότι η τιμή της μετοχής πέφτει. Εσείς που θριαμβολογούσατε για την πορεία της ΔΕΗ τι έχετε να πείτε πλέον;

Όποιοι γνωρίζουν το πώς συμπεριφέρεται το χρηματιστήριο, ξέρουν καλά ότι αυτό ήταν αναμενόμενο. Τις πρώτες ημέρες, όποτε υπάρχει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, υπάρχει πτώση - και στη συνέχεια η κατάσταση εξισορροπεί. Μακροπρόθεσμα η εταιρεία θα βγει κερδισμένη σε κάθε περίπτωση, καθώς τα κεφάλαια που θα αντλήσει η επιχείρηση θα επενδυθούν σε υποδομές, σε ΑΠΕ, στον λειτουργικό εκσυγχρονισμό της. Και αυτό θα αυξήσει τη συνολική αξία της ΔΕΗ και θα βελτιώσει τη διεθνή αποτίμησή της.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να κουνάει με θρασύτατα το δάχτυλο, μπορεί να μας πει πόση ήταν η αξία της μετοχής της ΔΕΗ επί των ημερών του και πόσες φορές έχει αυξηθεί από τότε; Πόσο άξιζε η ΔΕΗ τότε και πόσο σήμερα; Με τι επιτόκιο δανείζονταν τότε και με πόσο σήμερα;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΝ 04 Σεπ 2025 | 13:16

ΥΠΕΝ για Πολύαιγο: Αυστηρά προστατευμένος θησαυρός των Κυκλάδων - Καμία δυνατότητα για ξενοδοχεία ή σπίτια

"Αυστηρά προστατευμένος φυσικός τόπος, καμία δυνατότητα δόμησης νέων κατοικιών ή ξενοδοχείων", λέει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την Πολύαιγο.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Σεπ 2025 | 19:38

ΔΕΗ: Μειωμένα από 10 έως 25% τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου

Η μείωση των τιμολογίων αντανακλά την υποχώρηση των τιμών χονδρικής στα 78 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Αύγουστο, από 100,5 ευρώ τον Ιούλιο.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 26 Αυγ 2025 | 17:46

Φάμελλος για την επίθεση της κυβέρνησης στον Τσίπρα και τα σενάρια για νέο κόμμα: "Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ακραία τοξική, όπου έκανε συσχετισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αποφυλακίσεις και με εγκληματίες", είπε

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 26 Αυγ 2025 | 11:47

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Με αφορμή δημοσίευμα του Politico που "αποκαλύπτει ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ανοίξει νέο φάκελο για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα γνωστά "σπιτάκια ανακύκλωσης" σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη".

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ 25 Αυγ 2025 | 20:47

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κυβέρνηση: "Επί ημερών μου μειώθηκαν οι ανισότητες"

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μερικές ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

24 Αυγ 2025 | 14:09

Σκέρτσος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Όταν αντιπολιτεύονται ακόμη και το ηλιοβασίλεμα τερματίζουν την πολιτική φαιδρότητα και τοξικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απάντησε στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές του. "Παντελής απουσία κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

23 Αυγ 2025 | 12:14

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δημοσίευμα Βloomberg: Διπλωματική ήττα της χώρας στη Λιβύη

Το δημοσιεύμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Βουλή της ανατολικής Λιβύης υπό την ηγεσία του Χαφτάρ είναι έτοιμη να επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει σε έρευνες στα ύδατα της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 21 Αυγ 2025 | 19:55

Επικοινωνία Φάμελλου με τους αρχηγούς των κομμάτων της "προοδευτικής αντιπολίτευσης" για τη Γάζα

Με στόχο την κοινή τους δράση προς την κυβέρνηση, για το θέμα της Γάζας.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 98 ΕΤΩΝ 20 Αυγ 2025 | 08:27

Πέθανε ο πανεπιστημιακός και φιλόσοφος Ευτύχης Μπιτσάκης

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο γνωστός πανεπιστημιακός και φιλόσοφος, Ευτύχης Μπιτσάκης.

15 Αυγ 2025 | 12:37

Φάμελλος: Η σκέψη μας αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο είναι σε όσους αντιμετώπισαν τον όλεθρο των πυρκαγιών

"Γιορτή ομόνοιας και αγάπης, αφιερωμένη στη μητρική φροντίδα και προστασία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ 10 Αυγ 2025 | 23:15

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ: Άδικη και ακατανόητη η στοχοποίηση εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με άμεση παρέμβαση της Ένωσης και της Διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και προσθέτει ότι στοχοποιήθηκαν

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 10 Αυγ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ: Nα αποσυρθεί η εθνική ομάδα μπάσκετ από τον φιλικό αγώνα με το Ισραήλ

"Είναι η ώρα για άμεσες κυρώσεις, σε όλα τα επίπεδα, για κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και αναγνώριση του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους", αναφέρει

07 Αυγ 2025 | 12:25

Η ΔΕΗ μετασχηματίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης με περισσότερα από 60 καταστήματα

Τα νέα, πλήρως ανασχεδιασμένα καταστήματα και Pop-Up σημεία της ΔΕΗ συνεχίζουν να ενισχύουν την παρουσία της εταιρείας, φέρνοντας πιο κοντά στους πελάτες ολοκληρωμένες ενεργειακές υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ 07 Αυγ 2025 | 07:19

ΟΤΕ: Κυρίαρχος στις τηλεπικοινωνίες με τη μισή Ελλάδα συνδρομητές - Πώς σηκώνει το γάντι στη ΔΕΗ

Σε καθαρά νούμερα προστέθηκαν στο δίκτυο του ΟΤΕ 40.000 νέες συνδέσεις και συνολικά 470 χιλιάδες συνδρομητές.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Αυγ 2025 | 17:33

Η Ακρίτα θέλει να κλείσει το θέμα μετά τον σάλο με την επίθεση σε δημοσιογράφο: "Κουράσαμε"

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η βουλευτής προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους με νέα της ανάρτηση

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ 06 Αυγ 2025 | 14:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πυρά" κατά κυβέρνησης και Μητσοτάκη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο του Politico

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση σχολιάζοντας το άρθρο του Politico

06 Σεπ 2025 | 12:47

The Journey of Energy: Τεχνολογία, θέαμα και ενέργεια από τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ

Μία εντυπωσιακή εμπειρία τεχνολογίας και θεάματος με επίκεντρο την ενέργεια στην 89 η ΔΕΘ με καθημερινές προβολές ανά μισή ώρα από τις 16:00 και τα Σαββατοκύριακa από τις 10:00

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Σεπ 2025 | 11:27

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου 2025.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Σεπ 2025 | 09:23

Για ποιους σχεδιάζεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Πρόκειται για ένα μέτρο που επεξεργάζονταν εδώ και καιρό στο οικονομικό επιτελείο και φαίνεται ότι θα ενταχθεί εκτός απροόπτου στο καλάθι της ΔΕΘ.

ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 05 Σεπ 2025 | 21:44

Το "καλάθι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση και η μείωση ΕΝΦΙΑ σε χωριά και μικρές πόλεις

Φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, στήριξη της οικογένειας και πρωτοβουλίες για τη στεγαστική κρίση είναι ο βασικός άξονας των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

05 Σεπ 2025 | 14:43

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Καινοτομία και Ποιότητα στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

To Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος προσφέρει εξ αποστάσεως σπουδές υψηλού επιπέδου, διατηρώντας την ίδια ακαδημαϊκή ποιότητα και επιστημονική εγκυρότητα

05 Σεπ 2025 | 13:42

ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή μείωση του εμπορικού ελλείμματος στο επτάμηνο - Αυξήθηκε 4% τον Ιούλιο

Αύξηση 4,0% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα τον μήνα Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

05 Σεπ 2025 | 13:41

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,7% το 2ο τρίμηνο 2025

Αύξηση κατά 1,7% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2024 παρουσίασε κατά το 2ο τρίμηνο 2025 το ΑΕΠ σε όρους όγκου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

05 Σεπ 2025 | 12:25

Όμιλος Fourlis: Νέο, σύγχρονο εταιρικό website

Με νέο website, ο όμιλος Fourlis αναδεικνύει τη διεθνή του παρουσία και προβάλλει τις αξίες της βιωσιμότητας και του ανθρώπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Σεπ 2025 | 10:02

Αλλάζουν όλα στη φορολόγηση των οικογενειών: Οι αδικίες που διορθώνει η εισαγωγή του "οικογενειακού εισοδήματος"

Σήμερα η απόκτηση του πρώτου παιδιού επιβραβεύεται φορολογικά με... 10 ευρώ τον μήνα και του δεύτερου με επιπλέον 18,3 ευρώ.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:19

ΟΠΑΠ: Βαρύ πυροβολικό το ΤΖΟΚΕΡ και το Στοίχημα - "Κλειδώνει" τα Εθνικά Λαχεία έως το 2036

ΤΖΟΚΕΡ και Στοίχημα τα πιο κερδοφόρα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Παραμένει η προτίμηση για τα καταστήματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:11

Στέλιος Χατζηιωάννου (Easy Jet): "Ψήνει" deal στην τεχνολογία - "Να μην είναι μονοθεματική η ελληνική οικονομία"

Τι είπε ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου (Easy Jet) για την ελληνική οικονομία και την επόμενη εξαγορά.

05 Σεπ 2025 | 07:47

Τι τζίρο κάνουν iPhone, iPad και MacBook στην Ελλάδα

Τα προϊόντα της Apple συνεχίζουν να έχουν απήχηση στην ελληνική αγορά, "κόντρα" στις πληθωριστικές πιέσεις και την ακρίβεια.

04 Σεπ 2025 | 20:14

AKTOR: Διψήφια ανάπτυξη το Α' Εξάμηνο του 2025 - Διπλασίασε τη λειτουργική κερδοφορία

Στα 623 εκατ. € με διψήφια αύξηση ο κύκλος εργασιών, εκτόξευση και διπλασιασμός της λειτουργικής κερδοφορίας στα 65 εκατ. €

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 18:53

ΟΠΑΠ: "Κλειδώνει" τα εθνικά λαχεία έως το 2036 - Κόπηκε ο ανταγωνιστής από τον σχετικό διαγωνισμό

Ανοικτός πλέον ο δρόμος για να ανανεώσει ο ΟΠΑΠ για επιπλέον 10 έτη τη διαχείριση των Εθνικών Λαχείων. Λευκή πετσέτα ρίχνει ο ανταγωνιστής.

04 Σεπ 2025 | 14:35

Τα Public υποδέχονται τους δικαιούχους της ΔΥΠΑ και ενισχύουν σχολεία της Αθήνας με δωρεά κλιματιστικών

Τα Public συνεχίζουν να καλλιεργούν τη γνώση και να στηρίζουν τις σχολικές κοινότητες

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 04 Σεπ 2025 | 12:46

Το παρασκήνιο της "ακύρωσης" του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο - Ποιος παράγοντας το "σαμποτάρει"

Φήμες που κυκλοφορούν την Λευκωσία κάνουν λόγο για επιχειρηματίες ΑΠΕ που θεωρούν το καλώδιο ανταγωνιστή τους.

04 Σεπ 2025 | 12:38

Ηπειρώτικη βιομηχανία εμφιαλώσεων: Διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών - Διατηρεί την πρώτη θέση στο μερίδιο αγοράς φυσικό μεταλλικού νερού

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11,6% το 2024, ο οποίος ανήλθε στα €131,8 εκατ.

04 Σεπ 2025 | 12:27

IDEAL Holdings: Αύξηση κερδών στο Α εξάμηνο - Κυριαρχεί και καινοτομεί στον κλάδο των τροφίμων

Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, κερδοφορία και άνοδο σε όλα τα οικονομικά μεγέθη παρουσιάζει η IDEAL Holdings

04 Σεπ 2025 | 12:26

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 89η ΔΕΘ: Μια διαδραστική εμπειρία στο μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό περίπτερο, αναδεικνύοντας τη στρατηγική και την πρόοδο των επενδυτικών έργων τους στη Βόρεια Ελλάδα

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 04 Σεπ 2025 | 08:19

Fourlis: Αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων του 2025 παρά τα "σαμαράκια" σε δύο μεγάλα project - Ελληνικό και Ελευσίνα

Παρά τα εμπόδια σε δύο μεγάλα project η Trade Estates του Ομίλου Fourlis εκτιμά πως θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2025.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 03 Σεπ 2025 | 19:01

Αντεξαν στις πιέσεις τα Ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλες σχεδόν τις αγορές κινήθηκαν ανοδικά υπό το βάρος μαζικών ρευστοποιήσεων

ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 03 Σεπ 2025 | 16:21

Διευθυντές υπουργείων και δημόσιοι υπάλληλοι ξέπλεναν χρήμα μέσω στοιχηματικών εταιρειών - Έπαιζαν έως και 1 εκατ. ευρώ

Στο φως ένα δίκτυο περίπου 200 παικτών που αξιοποιούσαν τα "παραθυράκια" του συστήματος για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά - Πώς ξέπλεναν "μαύρο" χρήμα

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ 03 Σεπ 2025 | 14:13

Trade Estates: Διψήφια αύξηση για το "Α' Ημίχρονο" του 2025 - Η μάχη με Σαββίδη για το Logistics Center

Ανοδικό ήταν το πρώτο ημίχρονο του 2025 για τη Trade Estates του Ομίλου Fourlis.

03 Σεπ 2025 | 12:36

Στρατηγικός ο ρόλος της CHOOSE στη νέα εποχή εξυπηρέτησης της ΑΑΔΕ με την υλοποίηση του ΚΕΦ my1521

Η CHOOSE συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ 03 Σεπ 2025 | 12:25

Τι θα παράγει το νέο εργοστάσιο του Μυτιληναίου στον Βόλο: Από Leopard μέχρι στρατιωτικά οχήματα

Η εμπλοκή της METLEN στο πρόγραμμα Leopard 2A8 συνδέεται με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία "ReArm Europe"

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Σεπ 2025 | 11:29

Ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις με "προσωπική διαφορά" - Τα 4 μέτρα για τους συνταξιούχους

Πάνω από 600.000 συνταξιούχοι βλέπουν το καθαρό τους εισόδημα να παραμένει "παγωμένο" τα τελευταία χρόνια.

STREET FOOD 03 Σεπ 2025 | 09:27

Tacο Bell: Comeback στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια απουσίας - Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα

Που ανοίγει το νέο κατάστημα των Taco Bell στην Ελλάδα. Ποια η στρατηγική για να κερδίζει τη Gen Z.

02 Σεπ 2025 | 14:37

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το μεγαλύτερο συνέδριο Δημοσιογραφίας Δεδομένων στην Ευρώπη

Το μέλλον της ενημέρωσης στην εποχή των δεδομένων, των αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 02 Σεπ 2025 | 14:00

Η "πληγή" των απλήρωτων κοινοχρήστων που ταλαιπωρεί χιλιάδες ιδιοκτήτες και ενοικιαστές: Ποια είναι η λύση

Ένα από τα μεγαλύτερα "αθόρυβα" προβλήματα που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, είναι αυτή των απλήρωτων κοινοχρήστων στις πολυκατοικίες

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 02 Σεπ 2025 | 13:03

Η Chevron αποφασίζει για τις έρευνες φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης - Η απειλή Φιντάν και το διπλό παιχνίδι της Λιβύης

Στις 10 Σεπτεμβρίου λήγει ο διεθνής διαγωνισμός για την εκχώρηση των δύο θαλάσσιων οικοπέδων στην περιοχή της Κρήτης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη Chevron.

02 Σεπ 2025 | 12:22

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Και 4ο εργοστάσιο αμυντικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στον Βόλο

Η METLEN ενισχύει περαιτέρω τον στρατηγικό της ρόλο στην αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας και της Ευρώπης

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:29

Καμπάνια της Παπαστράτος για να σταματήσουν οι ανήλικοι το κάπνισμα και το άτμισμα

Τι αφορά η νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους

02 Σεπ 2025 | 08:26

Η τιμή του χρυσού σπάει ρεκόρ - Φτάνει τα 3.500 δολάρια την ουγκιά

Ο χρυσός κατέγραψε σήμερα νέα μεγάλη άνοδο, έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 3.501 δολάρια την ουγκιά, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφτηκε μόλις τον Απρίλιο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΔ ΤΟΥ ΕΦΚΑ 02 Σεπ 2025 | 08:13

Πότε θα φτάσει ο μέσος μισθός τα 1.500 ευρώ - Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ

Καθοριστική θα είναι η συμβολή των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης για τους μισθωτούς ιδιωτικού και δημοσίου, που αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 07:24

Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας: Καταφθάνουν ειδοποιητήρια για το 2020 ενόψει παραγραφής

Ειδοποιητήρια για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2020 θα στείλει εντός του Σεπτεμβρίου στους κατόχους των οχημάτων η Εφορία.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 02 Σεπ 2025 | 06:45

Τα νέα μέτρα για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων - Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για τη στεγαστική κρίση

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ένα πακέτο οικονομικών αλλά και θεσμικών μέτρων με στόχο αυτή τη φορά την αύξηση της προσφοράς στέγης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Σεπ 2025 | 19:38

ΔΕΗ: Μειωμένα από 10 έως 25% τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου

Η μείωση των τιμολογίων αντανακλά την υποχώρηση των τιμών χονδρικής στα 78 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Αύγουστο, από 100,5 ευρώ τον Ιούλιο.

01 Σεπ 2025 | 17:27

Νέα υπηρεσία από την AXIA CERT: Αξιολόγηση Ασφάλειας Μηχανών & Συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό

Στόχος η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία

ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ 01 Σεπ 2025 | 16:08

Καταγγελίες πολιτών στην ΑΑΔΕ: Πρώην σύζυγοι που ζητούν εκδίκηση, το κρυφό όπλο της εφορίας

Στην πλατφόρμα "Καταγγελίες Πολιτών" έχουν φθάσει χιλιάδες αναφορές από πρώην συζύγους ή πρώην συνεργάτες που αποκαλύπτουν μαύρο χρήμα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 01 Σεπ 2025 | 16:03

Αντιπρόεδρος ΡΑΑΕΥ: Η αίσθηση είναι ότι η μείωση του ρεύματος στη λιανική θα είναι στο ύψος του 20%

Τι είπε για τα χρωματιστά τιμολόγια ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, Δημήτρης Φούρλαρης

01 Σεπ 2025 | 13:35

Η Νova σε συνεργασία με τη THEMA του Canal+ φέρνει στην ΕΟΝ το φαινόμενο Κ-Drama με 6 συναρπαστικές κορεατικές σειρές

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών & media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η THEMA, μέλος του Ομίλου Canal+, ανακοινώνουν διετή συμφωνία

01 Σεπ 2025 | 13:28

Το πρόγραμμα του Glyfada Greek Maritime Golf Event

Η ναυτιλία συναντά το γκολφ σε μια ημέρα γεμάτη δράση

01 Σεπ 2025 | 13:14

ΕΤΑΔ: Νέος Πρόεδρος και νέα μέλη ΔΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας

Ο Δημήτρης Πολίτης αναλαμβάνει τη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:03

Ελλάδα, η χώρα των μισθολογικών ανισοτήτων: Οι τεράστιες διαφορές ανά φύλο, περιοχή και επιχείρηση

Τεράστιες αποκλίσεις Αθήνας – Περιφέρειας, ανδρών – γυναικών, μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 31 Αυγ 2025 | 08:47

Οι μισοί Έλληνες δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος - Μόλις 1,2 εκατ. φορολογούμενοι για το 70% του συνολικού φόρου

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων -τα έσοδα από τον οποίο αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος για πρώτη φορά τα 15 δισ. ευρώ- είναι υπόθεση των λιγότερων και όχι των περισσότερων.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 30 Αυγ 2025 | 18:30

Θερινές εκπτώσεις: Δεν ψώνισαν οι καταναλωτές - Σχεδόν 8 στους 10 εμπόρους κατέγραψαν πτώση του τζίρου

"Το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα κλείσει μέσα στην επόμενη τριετία" εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Αυγ 2025 | 09:17

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Πότε αναμένεται να λάβουν το επίδομα παιδιού οι δικαιούχοι

28 Αυγ 2025 | 19:24

Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στο The Ellinikon: Μεγάλη συμφωνία της LAMDA με τον Όμιλο ION

H συμφωνία αυτή ενισχύει τον διεθνή χαρακτήρα του Έργου του Ελληνικού και ενδυναμώνει την εικόνα της Ελλάδας στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη ως επιχειρηματικού προορισμού μεγάλης κλίμακας.

ΚΑΘΑΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 2,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ 28 Αυγ 2025 | 13:12

Σε καθοδική πορεία το χρέος, μειώθηκε για πρώτη φορά και σε απόλυτο αριθμό

Το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης σε καθαρούς όρους καταγράφει στο τέλος Ιουνίου μείωση κατά 2,2 δις ευρώ στα 326,4 δις ευρώ, από 328,6 δις ευρώ στο τέλος του 2024.

ΔΙΑΡΡΟΕΣ 28 Αυγ 2025 | 12:04

Σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου "αδράνειας" στα κλειστά ακίνητα

Ο νέος φόρος θα λειτουργούσε ως ένα πρόσθετο αντικίνητρο για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν να κρατούν τα ακίνητά τους κλειστά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 09:52

"Απειλή" ο πληθωρισμός για το αφήγημα της ΔΕΘ - Ποια προϊόντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αυξήσεων

Κεντρικό αφήγημα της φετινής ΔΕΘ θα είναι η πολιτική αύξησης του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:56

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

H αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων έπεσε τέλη Ιουλίου, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσουν χιλιάδες φορολογούμενοι μέχρι τέλος του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:05

Ακρίβεια: Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε 32 βασικά προϊόντα

Η ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει ανατιμήσεις που ζαλίζουν, πλήττοντας πρωτίστως τα φτωχότερα νοικοκυριά.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ 27 Αυγ 2025 | 20:47

Λογαριασμοί ρεύματος: Μειώσεις τιμών μετά την αισθητή πτώση της χονδρικής - Έρχονται τα "κόκκινα" τιμολόγια

Η βουτιά στη μηνιαία χονδρική τιμή ρεύματος δημιουργεί προσδοκίες για χαμηλότερα κυμαινόμενα τιμολόγια τον επόμενο μήνα -

ΕΦΟΔΟΙ 27 Αυγ 2025 | 19:47

ΑΑΔΕ: Πάνω από 400 παραβάσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς - Πρόστιμα σε Ρόδο, Πάρο, Κέρκυρα

Κατά το διάστημα 16-25 Αυγούστου τα μικτά κλιμάκια της ΑΑΔΕ διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους σε Ρόδο, Πάρο, Κρήτη, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 27 Αυγ 2025 | 17:48

Φορολοταρία Ιουλίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε εάν κερδίσατε από 1.000 έως και 50.000 ευρώ

Η συμμετοχή στη φορολοταρία γίνεται αυτόματα για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Αυγ 2025 | 16:07

Δημόσιοι υπάλληλοι: Δυνατότητα συνυπηρέτησης με εργαζόμενο εκτός Δημοσίου για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Στόχος είναι να διευκολυνθούν η οικογενειακή ζωή και η ομαλή διαβίωση των οικογενειών με τρία ή περισσότερα ανήλικα παιδιά

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 27 Αυγ 2025 | 07:46

Στον πάγο ο ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα μέχρι τέλος του 2026 - Προς κατάργηση οδεύει ο φόρος

Παρατείνεται η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 24% στα νεόδμητα ακίνητα για ένα έτος ακόμα, μέχρι το τέλος του 2026.

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 26 Αυγ 2025 | 10:52

Στην "Υφαντής" περνά το 100% της "Νίκας"

Η Bespoke και η Α&Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 100% των μετοχών της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΘ 26 Αυγ 2025 | 10:20

Ανάλυση: Γιατί η κυβέρνηση ρίχνει "όλα τα λεφτά" στη νέα φορολογική κλίμακα

To πακέτο της ΔΕΘ έχει κλειδώσει. Ύστερα από εκατοντάδες ασκήσεις επί χάρτου που έτρεξαν το τελευταίο διάστημα, ελήφθησαν αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Αυγ 2025 | 07:46

Ποιοι φορολογούμενοι μπορεί να κερδίσουν κούρεμα προστίμων έως και 75%

Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν την αίτηση και δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής, θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και κατά 75% και ρύθμιση των οφειλών σε έως 24 δόσεις.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 25 Αυγ 2025 | 15:16

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις-εξπρές και υπερωρίες

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Στόχος η απλοποίηση των διαδικασιών, η μείωση της γραφειοκρατίας, η στήριξη των εργαζομένων μέσω της θωράκισης των δικαιωμάτων τους

25 Αυγ 2025 | 11:36

Απόβλητα στα νησιά: Από πρόβλημα σε πόρο – Η νέα κυκλική πραγματικότητα

Πώς θα μεταβούμε από το κόστος και τις περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, σε ένα μοντέλο τοπικής κυκλικής οικονομίας, με έμφαση στην αναγέννηση του περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Αυγ 2025 | 10:50

Ποιοι θα δουν αυξήσεις άνω του 3% στο εισόδημά τους το 2026

Ο ρόλος της νέας φορολογικής κλίμακας στην πραγματική μεταβολή του εισοδήματος.

25 Αυγ 2025 | 10:03

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Στοχευμένες παρεμβάσεις και διορθώσεις στο τεκμαρτό εισόδημα

Η κυβέρνηση στοχεύει στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποδώσει πλήρως τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 25 Αυγ 2025 | 00:15

Λαγκάρντ: Επικίνδυνο να υπονομεύεται η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

"Όταν μια κεντρική τράπεζα παύει να είναι ανεξάρτητη ή όταν απειλείται η ανεξαρτησία της, καθίσταται δυσλειτουργική," είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

24 Αυγ 2025 | 12:20

Πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις για μισθωτούς, οικογένειες, οικονομικά ευάλωτους

Η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης θα έχει ως κορμό την ελάφρυνση μισθωτών και οικογενειών με παιδιά, η οποία θα προκύψει κυρίως από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολογική κλίμακα.

ΝΕΟ «ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» 23 Αυγ 2025 | 15:22

Κατώτατος μισθός: Πώς 550.000 εργαζόμενοι θα δουν 500€ επιπλέον στην τσέπη τους το 2026

Περίπου 550.000 εργαζόμενοι θα δουν μέσα στη χρονιά περισσότερα από 500 ευρώ επιπλέον στο πορτοφόλι τους, χάρη στον συνδυασμό δύο -πιθανώς και τριών- μέτρων

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ 23 Αυγ 2025 | 11:33

Έρχεται "κούρεμα" τεκμηρίων διαβίωσης: Κλειδώνουν οι αποφάσεις την προσεχή εβδομάδα

Η έκταση του κουρέματος δεν θα είναι οριζόντια αλλά ανάλογα με το είδος του τεκμηρίου.

22 Αυγ 2025 | 16:33

Υπουργείο Εργασίας: Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 29 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ 22 Αυγ 2025 | 08:53

Στην τελική ευθεία το σχέδιο για τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων - Το αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης των παρόχων

Το βασικότερο σενάριο προβλέπει τη φορολόγηση της υπεραξίας που προκύπτει μεταξύ της τιμής αγοράς τους και της πώλησής τους με συντελεστή 15%.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 21 Αυγ 2025 | 20:17

Appodixi: Πώς να κερδίσετε χρήματα καταγγέλλοντας αποδείξεις μέσω της εφαρμογής

Ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία της ΑΑΔΕ είναι η εφαρμογή Appodixi, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν εύκολα και άμεσα να ελέγχουν τις αποδείξεις τους και να καταγγέλλουν παραβάσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΠΥ 21 Αυγ 2025 | 17:54

Πέθανε ο Ιωάννης Στεφανής: Υπήρξε πρωτοπόρος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αποχαιρετά "έναν άνθρωπο οραματιστή και πρωτοπόρο"

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ 21 Αυγ 2025 | 11:54

"Γκρεμίζεται" η τιμή χονδρικής του ρεύματος – Πόσο θα κοστίζει η κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο

Αν δεν υπάρξει αλλαγή στην εκπτωτική πολιτική των εταιρειών, η "πράσινη" κιλοβατώρα θα μπορεί να κοστίζει ακόμη και 12,6 λεπτά από 15,15 λεπτά που ήταν τον Αύγουστο.

21 Αυγ 2025 | 08:09

"Βροχή" οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο: 208.534 στην "Appodixi" και 58.907 στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Οι επώνυμες καταγγελίες υπερτερούν των ανωνύμων, κάτι που σημαίνει ότι λειτουργεί το κίνητρο της χρηματικής επιβράβευσης