Follow us

Υπουργικό Συμβούλιο: Δεν πληρώνουν ενοίκιο Γενάρη - Φλεβάρη οι κλειστές επιχειρήσεις - Τι αποφασίστηκε

Απαλλάσσονται κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μέτρα στήριξης ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η μη καταβολή ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή, παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στο μέτρο της απαλλαγής κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, είναι αυτές του λιανεμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι αρμόδιοι Υπουργοί ανέπτυξαν τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης ανάμεσα στις οποίες ήταν και αυτές για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς και νομοθετικές ρυθμίσεις που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε δύο είναι οι βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορά επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και η δεύτερη στη διενέργεια Γενικών Απογραφών 2021.

Τα μέτρα στήριξης

Α. Στις επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας περιλαμβάνονται:

α. Η επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων.

Απαλλάσσονται κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος θα καταβληθεί ως αποζημίωση στους εκμισθωτές-φυσικά πρόσωπα από το Κράτος. Για τους εκμισθωτές-νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις που δικαιούνται απαλλαγή κατ' επιταγή του νόμου, θα καταβληθεί ως αποζημίωση στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος. Τα ποσά δεν χαρακτηρίζονται ως εισόδημα, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

β. Η αναστολή πληρωμών αξιογράφων. Χορηγούνται οι ακόλουθες διευκολύνσεις σχετικά με την πληρωμή αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή):

-Για όσα αξιόγραφα εμφανιστούν από τις 2-1-2021 και μέχρι τη δημοσίευση της διάταξης, προβλέπεται ότι δεν καταχωρίζονται στον "Τειρεσία", εάν εξοφληθούν εντός 75 ημερών από τη σφράγιση ή τη λήξη τους. Παράλληλα, από την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση, για τα αξιόγραφα που θα έχουν ημερομηνία εμφάνισης, λήξης ή πληρωμής από τη δημοσίευση της διάταξης έως τις 28-2-2021, οι προθεσμίες αυτές θα ανασταλούν κατά 75 ημέρες. Στην παραπάνω ρύθμιση εντάσσονται:

-Επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει στους ΚΑΔ που θα καθοριστούν.

-Επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορονοϊού, η δραστηριότητά τους εμπίπτει στους ΚΑΔ που θα καθοριστούν και εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2019.

-Νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η-1-2020, με μοναδική προϋπόθεση να εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Για όσα αξιόγραφα είχαν ημερομηνία εμφάνισης από 18-11-2020 έως 31-12-2020 και καλύπτονταν από το μέτρο της αναστολής των προθεσμιών λήξης ή πληρωμής τους κατά 75 ημέρες, προβλέπεται η παράταση της αναστολής κατά επιπλέον 45 ημέρες.

Για τους κομιστές των αξιογράφων:

-Εάν έχουν στην κατοχή τους αξιόγραφα που υπερβαίνουν το 20% του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους, δικαιούνται παράταση μέχρι 31-5-2021 της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων οφειλών από Φ.Π.Α. οι οποίες έληξαν ή λήγουν την περίοδο 1-1-2021 έως 31-1-2021, καθώς και παράταση της προθεσμίας καταβολής Φ.Π.Α. που βεβαιώθηκε ή θα βεβαιωθεί με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την 31η-1-2021 και την 28η-2-2021.

-Εάν έχουν στην κατοχή τους αξιόγραφα που υπερβαίνουν το 50% του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους, τότε, για τα αξιόγραφα που οι ίδιοι οφείλουν, λαμβάνουν το ευεργέτημα της μη καταχώρησης στον "Τειρεσία", εφόσον τα εξοφλήσουν εντός 75 ημερών.

γ. Η παροχή κρατικής ενίσχυσης στην AEGEAN.

Προβλέπεται κρατική οικονομική ενίσχυση της επιχείρησης, η οποία θα γίνει εφάπαξ και θα επιβαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό κατά 120 εκατ. ευρώ και σε κάθε περίπτωση μέχρι του ύψους της ευθέως συναρτώμενης με την πανδημία του Covid-19 ζημίας της, όπως θα ελεγχθεί αρμοδίως. Σε αντάλλαγμα της ενίσχυσης αυτής η εταιρεία δεσμεύεται να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ και να χορηγήσει στο Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς επιβάρυνση, παραστατικά τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών εκδόσεως της εταιρείας που αντιπροσωπεύουν δικαίωμα απόκτησης ποσοστού 11,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την ορισθείσα αύξησή του, ενώ το Δημόσιο θα διαθέτει δικαίωμα ενάσκησης αυτών των δικαιωμάτων εντός χρονικού διαστήματος από 2 έως 5 έτη μετά την ημερομηνία εκταμίευσης οικονομικής ενίσχυσης προς την εταιρεία.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιδιώκεται τόσο η διασφάλιση της ανόρθωσης, της εταιρείας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και η διατήρηση της προοπτικής της καίριας και άμεσης συνεισφοράς της σε δημόσια έσοδα, υποδομές και θέσεις εργασίας και ο περιορισμός των ευρύτερων οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών είτε έχει ήδη προβεί σε σχετικές ρυθμίσεις παροχής κρατικής ενίσχυσης στους βασικούς τους αερομεταφορείς, όπως για παράδειγμα η Γαλλία, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Αυστρία η Κύπρος, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, είτε εξετάζει ρυθμίσεις.

Υπογραμμίζεται ότι η σχετική ρύθμιση έχει εγκριθεί ήδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

δ. Το νέο καθεστώς ενίσχυσης επιχειρήσεων "Επιδότηση Παγίων Δαπανών". Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εμφάνισης του κορονοϊού και των προληπτικών περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του, στις οικονομίες των κρατών-μελών της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει το Προσωρινό Πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία και τη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού.

Με την προτεινόμενη διάταξη, η Κυβέρνηση προτίθεται να κάνει χρήση της πρόβλεψης του Προσωρινού Πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης στο οποίο προστέθηκε η πρόβλεψη για "Ενισχύσεις υπό τη μορφή στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες". Συγκεκριμένα, θεσπίζεται καθεστώς ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά από την εμφάνιση και διασπορά του κορονοϊού, μέσω στήριξης του Κράτους στις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες τους. Οι ειδικότεροι όροι και λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος, όπως οι δικαιούχοι, η μορφή της ενίσχυσης, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης κ.λπ. θα καθοριστούν με κανονιστικές πράξεις.

Γενικά, τα προβλεπόμενα -από το Προσωρινό Πλαίσιο- χαρακτηριστικά του εργαλείου της κάλυψης των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων είναι τα κάτωθι:

-Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις πρέπει, κατά τη διάρκεια της επιλέξιμης περιόδου, να αντιμετωπίζουν μείωση του κύκλου εργασιών κατά τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

-Το ανώτατο όριο της ενίσχυσης ανά επιχείρηση -για όλη την περίοδο από Μάρτιο 2020 έως Ιούνιο 2021- είναι 3.000.000 ευρώ, στο οποίο δεν σωρεύονται οι άλλες ενισχύσεις που έχει λάβει η επιχείρηση, οι οποίες όμως δύναται να συνυπολογιστούν στις ανάγκες κάλυψης κάθε επιχείρησης.

-Η ανώτατη ένταση ενίσχυσης της επιχείρησης είναι 70% επί των επιλέξιμων δαπανών, με το ποσοστό αυτό να φτάνει το 90% για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και το επίπεδο αυτών να διαμορφώνεται ανάλογα με τα δημοσιονομικά δεδομένα.

-Η ενίσχυση δεν αφορά επιχειρήσεις που ήταν ήδη προβληματικές την 31η Δεκεμβρίου 2019, με την εξαίρεση, όμως, των πολύ μικρών ή μικρών επιχειρήσεων που ήταν ήδη προβληματικές την 31η Δεκεμβρίου 2019, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας βάσει του εθνικού δικαίου και δεν έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης ή ενίσχυση αναδιάρθρωσης.

Η δεύτερη βασική ενότητα του νομοσχεδίου αφορά τις γενικές απογραφές που διενεργούνται κάθε δέκα χρόνια και φέτος συμπίπτουν με τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Αφορούν απογραφές κτηρίων, πληθυσμού και κατοικιών καθώς και γεωργίας και κτηνοτροφίας. Για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται ικανοί οικονομικοί πόροι, επαρκές και κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, υποστήριξη από τους μηχανισμούς του δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα αποτελέσματά τους αποτελούν οδηγό για την άσκηση οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής και καλύπτουν κοινοτικές και διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Σκοπός της απογραφής πληθυσμού-κατοικιών είναι:

-Η καταμέτρηση του μόνιμου πληθυσμού της χώρας, δηλαδή των κατοίκων που διαμένουν μόνιμα σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Κοινότητα ανεξαρτήτως ιθαγένειας.

-Η καταμέτρηση του νόμιμου πληθυσμού της χώρας, δηλαδή των δημοτών κάθε Δήμου και Δημοτικής Ενότητας, βάσει της οποίας γίνεται η κατανομή των βουλευτικών εδρών στις επιμέρους εκλογικές Περιφέρειες.

-Η συλλογή στοιχείων για τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά των κατοικιών.

-Η συλλογή στοιχείων για τον αριθμό και τη σύνθεση των νοικοκυριών.

-Η συλλογή στοιχείων για τα δημογραφικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του μόνιμου πληθυσμού.

-Η καταγραφή στοιχείων σχετικών με την μετανάστευση.

Ο αρχικός σχεδιασμός της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών προέβλεπε τη συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων με προσωπική συνέντευξη. Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η μεθοδολογία τροποποιήθηκε και βασίζεται στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας με ειδικά σχεδιασμένη ηλεκτρονική εφαρμογή. Στις περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα, σχεδιάζεται η απογραφή των ατόμων μέσω συνέντευξης, όπου θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η απογραφή κτηρίων διαρκεί έως δύο μήνες και προηγείται της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών.

Η απογραφή γεωργίας-κτηνοτροφίας διενεργείται ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός της είναι η συλλογή αντικειμενικών ποσοτικών πληροφοριών που αφορούν στη διάρθρωση του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα (τον αριθμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τα χαρακτηριστικά τους, την απασχόληση σε αυτές, τον γεωχωρικό εντοπισμό τους). Και σε αυτή την περίπτωση η απογραφή θα γίνεται ηλεκτρονικά και όπου αυτό δεν είναι δυνατό μέσω συνεντεύξεων με ραντεβού σε δημοτικά/κοινοτικά καταστήματα ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και κατ' εξαίρεση με συνέντευξη με φυσική παρουσία στην εκμετάλλευση.

Β. Οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών αφορούν στην αναμόρφωση του πλαισίου της Κρατικής Αρωγής, την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και την προσχώρηση στις τακτικές διαδικασίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση του πλαισίου της Κρατικής Αρωγής. Προτείνεται αναμόρφωση του υφιστάμενου πλαισίου, ώστε ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργεί σε έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες συντονισμένα, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπουργείων, κατά τη διαδικασία της χρηματοδότησης, ώστε να επιτυγχάνεται η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ταχύτατα, στοχευμένα, με συνεκτικό σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα για την αρωγή σε φυσικές καταστροφές προτείνεται:

-Η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες το συντομότερο δυνατόν.

-Η θέσπιση μιας διαδικασίας συντονισμού των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, που θα επιτρέπει να διαμορφώνεται μία συνολική εικόνα για τις ανάγκες αποκατάστασης και την πορεία της υλοποίησής τους.

-Η υπηρεσιακή διαχείριση όλων των ειδικών καθεστώτων στήριξης των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη υπηρεσιακή συνέχεια σε όλα τα μέτρα και καθεστώτα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας που δημιουργήθηκαν την τελευταία περίοδο και προωθήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η μεταρρύθμιση στο σκέλος των φυσικών καταστροφών, κινείται σε πέντε βασικούς άξονες:

1ος. Ο συντονισμός των διαδικασιών προώθησης μέτρων ενίσχυσης και αποκατάστασης μέσα από τη δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής.

2ος. Η αναμόρφωση του μηχανισμού επιχορήγησης επιχειρήσεων που επλήγησαν από θεομηνίες, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων, να διασφαλιστεί η ταχύτητα στην υλοποίηση των προβλεπόμενων, να ενισχυθεί η ποιότητα του αποτελέσματος, να επιτευχθεί ο συντονισμός της διαδικασίας και να επεκταθεί το πλαίσιο στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

3ος. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας Κρατικής Αρωγής, η οποία θα καθιστά τη διαδικασία της οικονομικής ενίσχυσης γρήγορη, αποτελεσματική, με δυνατότητα ελέγχου και διασταύρωσης των στοιχείων και των σχετικών δηλώσεων.

4ος. Η κινητροδότηση της ιδιωτικής ασφάλισης με την παροχή κινήτρου για τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν επιχορήγηση επιπλέον της αποζημίωσης που καλύπτεται από την ιδιωτική τους ασφάλιση.

5ος. Η διαμόρφωση συνθηκών για την κινητοποίηση της κοινωνίας με τη σύσταση Ταμείου Κρατικής Αρωγής, το οποίο με αυστηρούς κανόνες λογοδοσίας και με διαφανείς κανόνες λειτουργίας θα συγκεντρώνει εισφορές ιδιωτών για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών.

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Τη διεύρυνση των θεματικών πεδίων αρμοδιότητας έκφρασης Γνώμης (προστίθενται οι τομείς τουρισμού, νησιωτικής πολιτικής, περιβάλλοντος, ενέργειας, μεταφορών, εμπορίου, ψηφιακής πολιτικής).

-Την ενσωμάτωση του έργου της ΟΚΕ στην κοινοβουλευτική διαδικασία, θεσμοθετώντας τη συζήτηση της Γνώμης στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής πριν τη ψήφιση νομοσχεδίου.

-Τη ρητή αναφορά σε αρμοδιότητες που αφορούν την υποβολή προτάσεων για θέματα ίσης μεταχείρισης, την συμβολή της ΟΚΕ στον περιφερειακό/τοπικό κοινωνικό διάλογο, την σύνταξη ετήσιων εκθέσεων και την υποβολή τους στη Βουλή.

-Την υποχρέωση θεσμοθετημένων συλλογικών οργάνων υπεύθυνων για τον σχεδιασμό κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που αποστέλλουν τα πορίσματά τους στην ΟΚΕ.

-Τη σύντμηση του χρόνου ανταπόκρισης της ΟΚΕ (15-20 ημέρες αντί για 30-45 ημέρες) για την έκδοση Γνώμης, προκειμένου να μην καθυστερεί η νομοπαρασκευαστική διαδικασία.

-Την αναθεώρηση της σύνθεσης της ΟΚΕ, προκειμένου να καταστεί πιο πλουραλιστική και να ανταποκρίνεται στους σύγχρονους οικονομικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς.

-Την προώθηση της ισότητας των φύλων, με ενσωμάτωση ρήτρας για αντιπροσώπευση καθενός εκ των δυο φύλων τουλάχιστον στο 1/3 του συνόλου.

-Τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΟΚΕ και την πρόβλεψη -για πρώτη φορά- της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για τον Οργανισμό της.

-Τη δημιουργία Μητρώου Εμπειρογνωμόνων για την άντληση επιστημονικής υποστήριξης και τεχνογνωσίας κατά την διατύπωση Γνωμών.

Σε ό,τι αφορά την προσχώρηση στις τακτικές διαδικασίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο προβλέπεται η κύρωση από τη Βουλή της απόφασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις νέες τακτικές διαδικασίες, όπως αυτή έχει προσφάτως τροποποιηθεί. Η προσχώρηση της Ελλάδας στην απόφαση αυτή -δέκα χρόνια μετά την συμπερίληψή της στην αρχική απόφαση- κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς έτσι αποκαθίσταται η αξιοπιστία της χώρας μας μετά την κρίση των προηγούμενων ετών, και ενισχύεται το κύρος και η παρουσία της στο Δ.Ν.Τ..

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ 30 Σεπ 2025 | 19:17

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε 19.489 προσλήψεις και μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο - Σε ποιους τομείς

"Πράσινο φως" από το Υπουργικό Συμβούλιο για σχεδόν 20.000 προσλήψεις το 2026 και μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο - Προτεραιότητα ο τομέας της Υγείας, όπου προστίθενται 5.228 θέσεις

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 23:40
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2025 | 10:58

Επίδομα ενοικίου: Τι θα ισχύει για όσους χρωστάνε νοίκια στους ιδιοκτήτες

Πώς το το επίδομα ενοικίου θα καταλήγει στους ιδιοκτήτες που δηλώνουν ανείσπρακτα ενοίκια

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 21:20

Επιστροφή ενοικίου: Εως τέλος Νοεμβρίου η καταβολή - Τα ποσά της ενίσχυσης, οι δικαιούχοι - Ολη η διαδικασία

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Σεπ 2025 | 19:13

Επιστροφή ενοικίου: Βήμα βήμα η διαδικασία για την επιδότηση έως 800 ευρώ - Τον Νοέμβριο η καταβολή του

Για τη φετινή χρονιά, η επιστροφή ενοικίου αφορά μισθώσεις για το φορολογικό έτος 2024 και η καταβολή του ποσού θα γίνει εφάπαξ έως το τέλος Νοεμβρίου 2025 - Τι πρέπει να κάνετε

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 19 Οκτ 2025 | 14:54

Το ελληνικό στοίχημα: Πόσο θα τρέχει η ανάπτυξη μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης

Το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 19 Οκτ 2025 | 09:18

Προϋπολογισμός 2026: Τα "κέρδη" για μεσαία τάξη, οικογένειες, συνταξιούχους και νέους - Αναλυτικά τα μέτρα ενίσχυσης

Δείτε με παραδείγματα τα οφέλη που προκύπτουν από τα μέτρα ενίσχυσης που προβλέπει ο προϋπολογισμός 2026

"ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ" 19 Οκτ 2025 | 08:38

ΝΟΚ: "Ξεπαγώνουν" 3.000 κτίρια - μεγαθήρια, θα συνεχίζεται η κατασκευή με πληρωμή τέλους ή με "έργα αναβάθμισης"

Με ένα ποσό ή έργα για το Δήμο και την κοινότητα θα μπορούν να συνεχιστούν ακίνητα-μεγαθήρια που έκαναν χρήση του ΝΟΚ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 18 Οκτ 2025 | 10:29

Φθηνότερα από πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη – Τι ισχύει για το ρεύμα

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Οκτ 2025 | 09:14

"Tεκτονικές" αλλαγές στα ελληνικά ΜΜΕ: Η νέα εξαγορά, αναλυτικά οι κινήσεις Εξάρχου, Μαρινάκη και Μελισσανίδη στα media

Ποιες είναι οι νέες κινήσεις που γίνονται στα ελληνικά media - Ποιοι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε αποκτήσεις μετοχικών πακέτων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 18 Οκτ 2025 | 08:27

Κλείσιμο της χρονιάς με τέσσερις φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και με επιδόματα - Τι πληρώνουμε, τι εισπράττουμε

Το κλείσιμο της χρονιάς μας φέρνει αντιμέτωπους με τέσσερις φορολογικές υποχρεώσεις

17 Οκτ 2025 | 18:53

Το ΔΕΗ The Butterfly Trail στη Θεσσαλονίκη

Ένα μοναδικό VR "θερμοκήπιο" με χιλιάδες ψηφιακές πεταλούδες καταφθάνει στην "καρδιά" της πόλης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 18:46

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Οκτωβρίου

Από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου 2025, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών

17 Οκτ 2025 | 15:51

Η Foundever αποκαλύπτει τις προτιμήσεις των Ελλήνων Καταναλωτών στην Εξυπηρέτηση Πελάτων

Σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία για την εξέλιξη του κλάδου Εξυπηρέτησης Πελατών στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 12:31

Τραγικά στοιχεία: Η Στερεά καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πολυδιάστατης παιδικής φτώχειας - Ποιες Περιφέρειες ακολουθούν

Η Στερεά Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πολυδιάστατης παιδικής φτώχειας (8,56%), ενώ ακολουθούν οι Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων.

ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 17 Οκτ 2025 | 10:38
17 Οκτ 2025 | 09:00

Τα Public γιορτάζουν 20 χρόνια αξέχαστων εμπειριών με τη δέσμευση να συνεχίσουν

Η εβδομάδα των εορτασμών φέρνει και μοναδικές επετειακές προσφορές.

AIRBNB 17 Οκτ 2025 | 08:25
16 Οκτ 2025 | 19:43

Roula Rouva - Forbes Global Properties: Νέα εποχή στο premium real estate με εγγυημένες πωλήσεις ακινήτων εκατομμυρίων σε 3 μήνες

Η Roula Rouva - Forbes Global Properties εκπροσώπησε την Ελλάδα ως το αποκλειστικό μέλος του διεθνούς αυτού δικτύου, επιβεβαιώνοντας τη θέση της χώρας στο χάρτη του premium real estate

16 Οκτ 2025 | 16:24

H ΑΒ Βασιλόπουλος βάζει τα "θεμέλια" της υγιεινής διατροφής

Δράσεις και συνεργασίες με γνώμονα την καλλιέργεια σωστής διατροφικής κουλτούρας

16 Οκτ 2025 | 16:20

Υγεία & Διατροφή: Πρώτη προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

Καθοριστική προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών η στροφή σε πιο ισορροπημένες διατροφικές επιλογές

16 Οκτ 2025 | 15:08

Η EY Ελλάδος συμμετείχε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ως Πλατινένιος Χορηγός στο 4ο Διεθνές Wellbeingr Forum

Η EY, μέσα από τη σταθερή της συμμετοχή, ανανεώνει τη δέσμευσή της να στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 16 Οκτ 2025 | 14:27

Αυτό είναι το σκεπτικό του ΣτΕ πίσω από το "πράσινο φως" για τον ΝΟΚ - Ποιες οικοδομικές άδειες "ξεπαγώνουν"

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αντιστάθμιση της χρήσης κινήτρων του ΝΟΚ, κρίθηκε συνταγματικό και νόμιμο και πλέον ανάβει το πράσινο φως για την απελευθέρωση της οικοδομικής δραστηριότητας

16 Οκτ 2025 | 13:31

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με το δημογραφικό αδιέξοδο της υπογεννητικότητας και οι ακριτικές περιοχές που αντιστέκονται

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Ηρωική Νήσο Κάσο.

16 Οκτ 2025 | 13:24

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος "Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν" με νέες δράσεις και συνεργασίες

Από το 2017, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε πάνω από 70.000 μαθητές, προσφέροντάς τους ευκαιρίες να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους

Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ "ΜΙΣΘΟΣ" 16 Οκτ 2025 | 12:40

Αναλυτικά οι αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσα θα παίρνουν πλέον μόνιμοι και φαντάροι

Οι δικαιούχοι και τα ποσά για τις αυξήσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις.

16 Οκτ 2025 | 12:23

Η SEC Newgate εισέρχεται στην αγορά της Ουκρανίας εγκαινιάζοντας την παρουσία της με γραφείo στο Κίεβο

Ο Γιάννης Ολύμπιος, Πρόεδρος του Ομίλου της V+O, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας θυγατρικής, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της SEC Newgate στην περιοχή.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ REAL ESTATE 16 Οκτ 2025 | 12:21

Απλησίαστες και οι θέσεις στάθμευσης στην Αθήνα: Εως 90.000 ευρώ για αγορά - Έως 250 ευρώ τον μήνα για ενοικίαση

Πανάκριβο το πάρκινγκ στην Αθήνα. Φτάνει ακόμα και τα 250 ευρώ το ενοίκιο για μία θέση σε περιοχές της Αθήνας.

16 Οκτ 2025 | 11:34

Η Eurolife FFH συμμετείχε για 9η χρονιά στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Με motto "Growing together", η εταιρεία ανέδειξε την αξία της συνεργασίας και της εξέλιξης

16 Οκτ 2025 | 11:21

Το efood στηρίζει παιδιά και οικογένειες με γεύματα αγάπης, μέσα από το πρόγραμμα ‘Love Delivered’

Με το πρόγραμμα "Προσφέρω Γεύματα", σε συνεργασία με το "Μαζί για το Παιδί", το efood δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες του να προσφέρουν γεύματα σε παιδιά και οικογένειες.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ THETOC 16 Οκτ 2025 | 11:01

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι πιλότος της Cyprus Airways: "Πετάω από το Ντουμπάι έως και τη Βαρκελώνη"

Μία έκπληξη περιμένει τους επιβάτες της Cyprus Airways. Η αγάπη του τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα για τις πτήσεις και πώς τις συνδυάζει με τη μουσική.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 16 Οκτ 2025 | 10:37

Πιερρακάκης στη σύνοδο του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μειώσει το δημόσιο χρέος της από το 210% του ΑΕΠ σε 137,6% το 2026

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναθεωρούν προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

16 Οκτ 2025 | 10:16

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Τα μπαρ Bacardi με το χαρακτηριστικό Caribbean spirit, έγιναν το σημείο συνάντησης κάθε παρέας.

16 Οκτ 2025 | 09:09

Στεγαστική Κρίση: Μικρότερα τα σπίτια που μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν τα νοικοκυριά

Οι Έλληνες μένουν πλέον σε σπίτια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους και δεν τους ικανοποιούν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 08:24

Τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το 2026: Φορολόγηση πολυεθνικών και κρυπτονομισμάτων με τεχνητή νοημοσύνη

Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και τη μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο την είσπραξη πρόσθετων δημοσίων εσόδων από περιορισμό της φοροδιαφυγής.

ΕΡΕΥΝΕΣ 16 Οκτ 2025 | 07:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοροδιαφυγή... 100% εντόπισε η ΑΑΔΕ σε 58 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Πρόστιμα και λουκέτα

Τα ποσοστά φοροδιαφυγής αγγίζουν το 100% - Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 414.000 ευρώ και 48ωρα λουκέτα σε 10άδες περιπτώσεις.

ΥΨΗΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ 15 Οκτ 2025 | 17:18
ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 15:22

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρχισαν οι πληρωμές στους αγρότες – Ποιες ενισχύσεις καταβάλλονται σήμερα Τετάρτη

Σήμερα (15/10) καταβάλλονται τρεις κατηγορίες ενισχύσεων ύψους 153 εκατ. ευρώ

15 Οκτ 2025 | 12:37

20 χρόνια Mediterranean Cosmos: "Όλος ο κόσμος σε έναν προορισμό"

Φέτος, το Mediterranean Cosmos γιορτάζει τα 20 του χρόνια με πολλές εκδηλώσεις και μία νέα καμπάνια.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 15 Οκτ 2025 | 12:22

IDEAL: "Μεγαλώνει" την Μπάρμπα-Στάθης και τα Attica - Μέχρι το α' τρίμηνο του 2026 το νέο "χτύπημα" με εξαγορά

Ποια είναι τα επόμενα deals που θα κλείσει η εισηγμένη. Ποιος ο ρόλος των Μπάρμπα-Στάθη και Attica.

15 Οκτ 2025 | 12:16

ΕΚΟ: Ξεκινά η διάθεση του Πετρελαίου Θέρμανσης στη χαμηλότερη τιμή εκκίνησης των τελευταίων ετών

Η ΕΚΟ, μέλος της HELLENiQ ENERGY, βρίσκεται σταθερά δίπλα στους καταναλωτές με εγγύηση ποιότητας και ποσότητας

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 15 Οκτ 2025 | 12:11

Στουρνάρας για αυξήσεις μισθών: "Ναι, αλλά όσο το επιτρέπει η παραγωγικότητα - Ολα θέλουν ρέγουλα"

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στις τράπεζες, στους μισθούς αλλά και στην οικονομία και το χρέος της χώρας

7-8% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ 15 Οκτ 2025 | 11:28

Παπασταύρου: Πετρέλαιο θέρμανσης στη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας τετραετίας

Ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί η πρώτη δόση, περίπου το 60% του επιδόματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 11:22

Αντίμετρα για την ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 2.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ - Σε χαμηλό 4ετίας το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανακοινώθηκαν και αναρτώνται εντός της ημέρας στα ράφια των supermarket οι μειώσεις στις τιμές 2.180 κωδικών.

15 Οκτ 2025 | 10:05

"Αυτές οι Νύχτες έμειναν": Η Nova στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Nova στάθηκε αρωγός στις Νύχτες Πρεμιέρας ως Μεγάλος Χορηγός ενός θεσμού, που συνεχίζει να αναδεικνύει το σύγχρονο σινεμά.

15 Οκτ 2025 | 09:53

Η AXIA CERT απονέμει στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ τα πιστοποιητικά ISO 27001 & ISO 27701

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων 2025 και το θέμα "Συνεργασίες για την Επίτευξη των Στόχων" (SDG17).

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Οκτ 2025 | 08:30

Πώς το Δημόσιο θα εντοπίζει τα ακίνητα από τις σχολάζουσες κληρονομιές - Ο ρόλος του Περιουσιολογίου

Άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει και δεν έχουν κληρονόμους.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 15 Οκτ 2025 | 08:05

Σούπερ μάρκετ: Αναλυτικά η λίστα με τις μειώσεις τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα

Πρόκειται για 1.074 κωδικούς που αφορούν τρόφιμα και 1.106 κωδικούς από άλλες κατηγορίες προϊόντων.

15 Οκτ 2025 | 07:49

Σε κρίση η παγκόσμια βιομηχανία σοκολάτας μετά τη ραγδαία άνοδο των τιμών του κακάο

Ο αντίκτυπος της ραγδαίας ανόδου των τιμών του περασμένου έτους εξακολουθεί να επηρεάζει τα κέρδη των μεταποιητών και ότι το κόστος των γλυκών δεν προβλέπεται να μειωθεί σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 07:04

Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης: Από 1 ευρώ η τιμή ανά λίτρο - Τι αλλάζει για να λάβετε επιδότηση

Νέες οδηγίες προς πρατηριούχους και καταναλωτές εξέδωσε η ΑΑΔΕ, για το πώς θα πρέπει να δηλώνονται τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

14 Οκτ 2025 | 19:23

TAG Heuer και New Balance επαναπροσδιορίζουν τα όρια της απόδοσης

Η TAG Heuer και η New Balance ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του TAG Heuer Connected Calibre E5 40MM x New Balance Edition και του παπουτσιού τρεξίματος TAG Heuer x New Balance FuelCell SC Elite v5, σχεδιασμένων για όσους προπονούνται με σκοπό και πειθαρχία

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 14 Οκτ 2025 | 18:57

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2026 και μείωση του πληθωρισμού στο 2,5%

Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί από 3,3% το 2024 σε 3,2% το 2025 και 3,1% το 2026

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 14 Οκτ 2025 | 15:57

Κομισιόν: Πράσινο φως στο 6ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2,44 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το 6ο αίτημα πληρωμής σηματοδοτεί την επίτευξη σημαντικών οροσήμων σε κρίσιμους τομείς

14 Οκτ 2025 | 15:57

Διαγωνισμός Viasat World: H Nova και το Viasat World δίνουν δώρο ένα ταξίδι για 2 στο Λονδίνο!

Το Λονδίνο που αποτελεί τον προορισμό του μεγάλου νικητή, είναι η πόλη όπου εξιστορούνται σειρές και ντοκιμαντέρ που καθηλώνουν τους συνδρομητές της Nova.

14 Οκτ 2025 | 15:45

Το One&Only Kéa Island αποσπά δύο διεθνείς διακρίσεις στα Condé Nast Traveler και World Spa Awards 2025

Οι δύο κορυφαίες διακρίσεις επιβεβαιώνουν το όραμα του One&Only Kéa Island να δημιουργεί μια εμπειρία luxury hospitality που ξεπερνά τα συνηθισμένα.

14 Οκτ 2025 | 15:22

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Η επένδυση-σταθμός που αλλάζει τα δεδομένα στην εμφιάλωση νερού στην Ελλάδα

Η νέα γραμμή είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενσωματώνοντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από την εμφιάλωση έως την παλετοποίηση.

14 Οκτ 2025 | 15:14

Ελληνική τεχνολογία της WINGS ICT Solutions ενισχύει την περιβαλλοντική ασφάλεια του Όρους Αιγάλεω

Οι τεχνολογίες αυτές εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο του έργου "Ολοκληρωμένο Σύστημα Προστασίας, Ανάδειξης και Ασφάλειας για το Όρος Αιγάλεω".

ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ 14 Οκτ 2025 | 13:34

Επίδομα θέρμανσης για ρεύμα ή πετρέλαιο; Η πιο συμφέρουσα επιλογή για 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά

Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών η διαδικασία διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης συνολικού ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 14 Οκτ 2025 | 10:55
ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 14 Οκτ 2025 | 09:49

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά την Τετάρτη η διάθεσή του -Τι αλλάζει στα παραστατικά για να λάβετε επιδότηση

Νέες οδηγίες προς πρατηριούχους και καταναλωτές εξέδωσε η ΑΑΔΕ, για το πώς θα πρέπει να δηλώνονται τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από αύριο 15/10.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:39

Νωρίτερα φέτος οι συντάξεις Νοεμβρίου - Οι ημερομηνίες καταβολής ανά Ταμείο

Οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2025 θα καταβληθούν νωρίτερα από το καθιερωμένο, εξαιτίας της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:33

Σούπερ μάρκετ: Πού έπεσαν και πού αυξήθηκαν οι τιμές

Άνοδος στο +2,3% στα τρόφιμα, αποπληθωρισμός στα μη-τρόφιμα.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Intercatering: Αξιοπιστία, ποιότητα, βιωσιμότητα - Τα θεμέλια της διαχρονικότητας στο event catering

Κάθε μενού που σχεδιάζεται αντλεί έμπνευση από την παράδοση και ταυτόχρονα "συνομιλεί" με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 07:46

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο

Χιλιάδες φορολογούμενοι όλων των κατηγοριών, χάνουν κάθε χρόνο την έκπτωση φόρου με αποδείξεις για καταναλωτικά αγαθά και παροχή υπηρεσιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 06:55

Ερχονται νέα προγράμματα 2 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις παλιών κατοικιών

Με βάση την απογραφή κτιρίων του 2021, μόλις το 11,6% των κατοικιών είναι ηλικίας έως 25 ετών. Το υπόλοιπο 88,4% είναι από 25 ετών και πάνω.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 13 Οκτ 2025 | 17:47

Συμβούλιο της Επικρατείας: Συνταγματικός και νόμιμος ο προσδιορισμός του φόρου με βάση το τεκμαρτό εισόδημα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε επτά αιτήσεις ακύρωσης ελευθέρων επαγγελματιών

13 Οκτ 2025 | 17:37

Public: Γιορτάζουν 20 χρόνια αξέχαστες εμπειρίες – Με αγαπημένους καλλιτέχνες, συγγραφείς, νέο κατάστημα και προσφορές

Από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου, το κοινό προσκαλείται να συμμετάσχει σε μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις, προσφορές και δώρα Xiaomi άνω των 5.000 ευρώ

13 Οκτ 2025 | 17:25

Το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον ενισχύει την απασχολησιμότητα της νέας γενιάς!

Έχοντας ενδυναμώσει ήδη πάνω από 50.000 νέους σε όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμα επιστρέφει με νέο κύκλο δωρεάν digital μαθημάτων

13 Οκτ 2025 | 17:15

Βίντεο για την αποθήκευση CO2 στον Πρίνο παρουσίασε ο όμιλος Energean στην Kavala Expo

Στο επίκεντρο η θυγατρική EnEarth και το έργο της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που αναπτύσσεται στον Πρίνο

13 Οκτ 2025 | 16:14

Protergia Picasso: Λογαριασμός ίδιος, που επιλέγεις ο ίδιος

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 9 οικιακά και 9 επαγγελματικά πακέτα, εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες

ΑΛΜΑ 43,3% ΣΕ ΑΡΝΙ - ΚΑΤΣΙΚΙ 13 Οκτ 2025 | 14:57
ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ 13 Οκτ 2025 | 11:39

Καλώδιο Ελλάδας- Κύπρου: Τα οικονομικά συμφέροντα που δεν θέλουν το έργο

Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο σε επίπεδο χονδρικής είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη και διπλάσιο από την Ελλάδα.

13 Οκτ 2025 | 11:10
13 Οκτ 2025 | 11:05

Dorothy Snot preschool & kindergarten: Πρώτη δημόσια παρουσίαση στα ελληνικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας Life-derived Learning

Το Life-derived Learning ξεκίνησε να εξελίσσεται το 2014 και έχει στο παρελθόν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή παιδαγωγικά συνέδρια.

13 Οκτ 2025 | 09:34

Η SIXT στηρίζει και οδηγεί στο Santorini Experience 2025

Μετακίνηση με τις αξίες του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αθλητισμός, Εκπαίδευση και Οδική Ασφάλεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 07:59

Τέλη κυκλοφορίας: Στο Taxis αρχές Νοεμβρίου – Ίδιες οι τιμές, αυστηρότερα τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή

Χωρίς αλλαγές στα ποσά, αυστηρότερο ποινολόγιο και χωρίς …σιωπηρές παρατάσεις, καταφθάνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2026 σε 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων.

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 12 Οκτ 2025 | 09:42

Μειώνονται οι τιμές κατά 5-10% σε 1.000 κωδικούς των σούπερ μάρκετ - Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις

Οπως δείχνουν τα στοιχεία οι κωδικοί θα ξεπεράσουν τους 1000 και οι μειώσεις τιμών εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται από 5% έως 10%.

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 15:53

Γιατί θα αυξηθούν το 2026 οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές για 1,4 εκατ. αυτοαπασχολούμενους [πίνακες]

Από τα 1,42 εκατ. ασφαλισμένους αυτοαπασχολούμενους, οι 1,026 εκατ. είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι 394.000 αγρότες.

ΑΑΔΕ 11 Οκτ 2025 | 15:32

Φόροι κληρονομιάς: Έρχονται τρεις νέες ρυθμίσεις - Ποιες αλλαγές έχουν ενεργοποιηθεί

Το επόμενο διάστημα η φορολογική διοίκηση αναμένεται να ενεργοποιήσει τρεις νέες ρυθμίσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Οκτ 2025 | 15:05

Νίκος Μηλαπίδης: Οι υψηλότερες απολαβές στον εργαζόμενο συνιστούν τελικά επένδυση στην ίδια την επιχείρηση

Όπως αναφέρει, "ο λαϊκισμός ορισμένων δεν ωφελεί ούτε τη δημοκρατία ούτε εκείνους που -δήθεν- υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ 11 Οκτ 2025 | 13:13

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ανοίγει το MyΘέρμανση και τι ισχύει φέτος για τους δικαιούχους του επιδόματος

Η διαδικασία, οι προθεσμίες και όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Οκτ 2025 | 10:45

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 17 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 11 Οκτ 2025 | 10:37

Πλασματικά έτη δυο ταχυτήτων για ασφαλισμένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Πώς θα τα αναγνωρίσετε

Οι στρεβλώσεις και οι πολλές τελικά ταχύτητες στα πλασματικά έτη είναι γνωστές στο υπουργείο Εργασίας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:28

Το δημόσιο χρέος επιστρέφει στα προμνημονιακά επίπεδα του 2009 – Τα άμεσα οφέλη και το σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής

θα διαμορφωθεί το επόμενο έτος σε 359 δισ. ευρώ ή 137,6% του ΑΕΠ (μείωση κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έναντι του 2025), όταν ήταν 147,8% του ΑΕΠ το 2010.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 10 Οκτ 2025 | 21:21

Την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η θυγατρική της Bosch, BSH

Εκπρόσωπος της BSH διευκρίνισε πάντως ότι η κατάργηση των θέσεων εργασίας δεν σχετίζεται με την προγραμματισμένη περικοπή των 13.000 θέσεων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 18:46
10 Οκτ 2025 | 16:39

Η Tag Heuer ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο Avant-Garde ωρολογοποιίας

Συναίσθημα πέρα από την τεχνολογία

10 Οκτ 2025 | 15:50

Άνοιξε το νέο επίσημο κατάστημα Harley-Davidson στην Αττική

Ο καινούργιος χώρος συνδυάζει τον θρύλο των μοτοσυκλετών με την καινοτομία.

10 Οκτ 2025 | 15:01

Mediterra: Διπλή Διάκριση για το Στοματικό Διάλυμα GINGIVACTION στα Best in Pharmacy Awards 2025

Δύο κορυφαίες διακρίσεις για τη Mediterra στα Best in Pharmacy Awards 2025

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 10 Οκτ 2025 | 14:48

Στον ΑΔΜΗΕ οι άδειες για τη διασύνδεση με την Κύπρο - Το πρώτο βήμα υλοποίησης της συμφωνίας Παπασταύρου-Παπαναστασίου

Μία ημέρα μετά την συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Παπασταύρου με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργο Παπαναστασίου