Follow us

Φταίει ο Μητσοτάκης, ο σταθμάρχης ή τα κέρδη;

Υπάρχει πραγματικά κάποιος που θέλει να μάθει την αλήθεια για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη; Ισως μόνο οι γονείς των παιδιών, αλλά και αυτοί μέσα στον πόνο τους…

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Υπάρχει πραγματικά κάποιος που θέλει να μάθει την αλήθεια για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη; Ισως μόνο οι γονείς των παιδιών, αλλά και αυτοί μέσα στον πόνο τους…

Οι υπόλοιποι αμφιβάλω. Να επικυρώσουν τις βεβαιότητές τους θέλουν, να ικανοποιήσουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και σκοπιμότητες θέλουν. Την επομένη της σύγκρουσης, μπήκα στα social media, καθώς οι φίλοι των παιδιών που χάθηκαν, αναρτούσαν φωτογραφίες και εκλιπαρούσαν όποιον ξέρει κάτι να τους ειδοποιήσει. Αν έχει δει τα παιδιά. Από τα πρώτα ποστ που είδα ήταν αυτό, γνωστής δημοσιογράφου του ΣΥΡΙΖΑ, που έγραφε: "Υπάρχει ανθρώπινο λάθος και έγινε 7 Ιουλίου του 2019." Φταίει λοιπόν ο Μητσοτάκης για τη σύγκρουση των τρένων.

Το ίδιο βράδυ, αριστεριστές κατέβηκαν στη Συγγρού και διαδήλωσαν μπροστά από την Hellenic Trains. Την εταιρεία που έχει τη διαχείριση των τρένων, κόβει τα εισιτήρια και προσλαμβάνει τα γκαρσόνια για το κυλικείο. Καμία σχέση δεν έχει και καμία ευθύνη για τις ράγες, τα συστήματα ασφαλείας και τους σταθμάρχες, που αναλαμβάνουν το πόστο τους με μόλις ένα χρόνο εκπαίδευση και προϋπηρεσία στις αποσκευές. Αλλά οι σύντροφοι είχαν βγάλει πόρισμα: "Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους", φώναζαν, αγνοώντας πιθανώς ότι η ιταλική εταιρεία είναι και 100% κρατική και ανήκει στο ιταλικό κράτος.

Φταίει ο καπιταλισμός, σημείωνε ο ρεπόρτερ του Ριζοσπάστη, καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης, στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά. Τι να ψάξει τότε η επιτροπή; Μήπως αντί για εμπειρογνώμονες να αναλάβουν την έρευνα- για τη σχέση του καπιταλισμού με τον θάνατο ίσως- οι Νίκος Μουζέλης και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς;

Είχε προηγηθεί φυσικά ο πρωθυπουργός, που είχε καταλήξει άρον άρον, ότι η σύγκρουση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Ναι ανθρώπινο λάθος, ποιος αμφιβάλει για τις ευθύνες του σταθμάρχη, όμως όπως σωστά έγραψε και ο ανταποκριτής του Sky news που βρέθηκε στα Τέμπη, "μπορεί όλο αυτό να οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο λάθος;". Προφανώς όχι.

Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες τραγωδίες, δεν υπάρχει μια και μοναδική εξήγηση για το κακό. Θέλει σύμπραξη πολλών παραγόντων. Ναι, οι ευθύνες του σταθμάρχη είναι αυταπόδεικτες, αλλά υπάρχουν και οι υποδομές, τα συστήματα ασφαλείας που δεν λειτούργησαν ποτέ, οι φωτεινοί σηματοδότες που είναι τυφλοί, ένας δημόσιος οργανισμός που δουλεύει με διαδικασίες και αντιλήψεις του 19ου αιώνα, οι εργολάβοι που μοιράζονται τα έργα, οι συμβάσεις που δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης.

Μέχρι στιγμής και τα όσα έχουν ακουστεί ή έχουν διαρρεύσει, τις πολιτικές σκοπιμότητες όσων συμμετέχουν στην πολιτική αντιπαράθεση εξυπηρετούν και θα χρειαστεί δουλειά από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για να ξεκαθαρίσει την αλήθεια από το ψεύδος.

Η κυβέρνηση διαρρέει ότι ο σταθμάρχης είχε τα δεδομένα μπροστά του και ακόμα και μετά την λάθος απόφαση, είχε μπροστά του τον φωτεινό πίνακα για να δει το λάθος και να το διορθώσει. Διαψεύδουν έτσι τον συνδικαλιστή- μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε από την πρώτη στιγμή στα κανάλια και δήλωσε ότι όλα γίνονται με το χέρι στα ελληνικά τρένα. Σύμφωνοι.

Ο σταθμάρχης δεν έκανε τίποτα. Δεν είδε το λάθος, δεν μπόρεσε να το διορθώσει. Και το σύστημα τηλεδιοίκησης; Θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το κακό. Είχε ολοκληρωθεί το 70%, διαρρέουν ορισμένοι από το Μαξίμου, σε φιλικά μέσα ενημέρωσης. Μόνο που στο κομμάτι του σιδηρόδρομου που έγινε το κακό, δεν λειτουργούσε…

Οι συνδικαλιστές είχαν ειδοποιήσει, είχαν στείλει και φαξ και εξώδικα, λένε οι εκπρόσωποί τους. Δεν έχουν άδικο, κανείς δεν τους έδωσε σημασία. Αλλά ποιος ευθύνεται για την περίεργη πρόβλεψη στην διαδικασία πρόσληψης των σταθμαρχών, ότι όσοι έρχονται από έξω, πρέπει να είναι κάτω των 40 ετών και να έχουν γνώσεις αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ όσοι είναι "δικά μας παιδιά", του συνδικάτου δηλαδή, χρειάζονται μόνο ένα απλό τεστ από τους γιατρούς; Μόνη της μπήκε η διάταξη; Ή ήταν το ρουσφέτι της διοίκησης προς τους συνδικαλιστές.

Μετά ήρθαν τα καίρια ερωτήματα της Πόπης Τσαπανίδου. Περιέργως κουβέντα για τον καταραμένο νεοφιλελευθερισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ισως, λέω ίσως (χωρίς να είμαι και σίγουρος), να φταίει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε στους Ιταλούς επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα για το ευτελές ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ. Ετσι τα ερωτήματα για το τραγικό γεγονός, περιορίστηκαν στα αν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής και τι είδους κέντρο τηλεδιοίκησης θα εγκαινίαζε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καίρια ερωτήματα ομολογουμένως, που θα ρίξουν άπλετο φως στις αιτίες του τραγικού δυστυχήματος.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ολοι διαλέγουν τις ειδήσεις που εξυπηρετούν τις δικές τους βεβαιότητες και σκοπιμότητες, ο διάλογος είναι υποκριτικός και αποσκοπεί σε πολιτικά κέρδη και όχι στην αναζήτηση της αλήθειας. Καλή τύχη στην επιτροπή…

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Σεπ 2025 | 15:31

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα για την πυρασφάλεια της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο συνοδευτικό έγγραφο του πορίσματος, ο μέγιστος ρυθμός εκπομπής θερμότητας ήταν πολύ υψηλός, τουλάχιστον για τα βαγόνια Β2 και Β4.

ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ 06 Σεπ 2025 | 21:37

Σύνταγμα: Μολότοφ και επεισόδια μετά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη [εικόνες]

Ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή και να επέμβουν τα ΜΑΤ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 19:12

Καρυστιανού από το Σύνταγμα για τα Τέμπη: "Τα οστά των παιδιών μας μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια" [εικόνες - βίντεο]

Το κάλεσμα της κ. Καρυστιανού ήρθε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη, την περασμένη εβδομάδα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Σεπ 2025 | 10:36

Καρυστιανού: "Εκλεισε ατιμωτικά και ανήθικα η δικογραφία για τα Τέμπη - 6 Σεπτεμβρίου κατεβαίνουμε στις πλατείες"

Το κλείσιμο της δικογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών, καταγγέλλει με ανάρτησή της στα social media η Μαρία Καρυστιανού.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 08:23

Νίκος Πλακιάς για την τραγωδία στα Τέμπη: "Παραπλανητικός ο τίτλος του δημοσιεύματος για το ξυλόλιο"

Ο Νίκος Πλακιάς αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο δημοσίευμα, σχετικά με την εύρεση ιχνών ξυλολίου σε 12 από 28 δείγματα από διάφορα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών στο Κουλούρι Λάρισας, τον Μάρτιο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 03 Σεπ 2025 | 17:42

Τέμπη: Στη Δικαιοσύνη η κατάθεση του πρώην προέδρου ΕΟΔΑΣΑΑΜ περί μεθοδεύσεων στο πόρισμα για την πυρόσφαιρα

Ο κ. Παπαδημητρίου περιέγραψε λεπτομερώς τι συνέβη εκείνες τις ήμερες πριν βγει το πόρισμα για την πυρόσφαιρα που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ.

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ 03 Σεπ 2025 | 09:13

Τέμπη: Τo Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισε ξυλόλιο στα συντρίμμια των τρένων - Σε 12 δείγματα στο Κουλούρι

Σε 12 δείγματα που εξετάστηκαν από τα συντρίμμια της τραγωδία στα Τέμπη εντοπίστηκε ξυλόλιο, βενζόλιο κι άλλοι υδρογονάνθρακες.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 01 Σεπ 2025 | 14:00

Αντι-συγκέντρωση στη ΔΕΘ και από τη Μαρία Καρυστιανού- Ακόμα δεν έχει πάρει άδεια από την Αστυνομία όμως

Η Μαρία Καρυστιανού έχει ζητήσει άδεια για συγκέντρωση και ομιλία την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ

ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 01 Σεπ 2025 | 09:48

Τέμπη: Η ομάδα Κοκοτσάκη αμφισβητεί την έκθεση της Πυροσβεστικής - "Επικοινωνιακή διαχείριση αντί διερεύνησης"

Η ομάδα των τεχνικών συμβούλων καταγγέλλει ότι το κείμενο στερείται επιστημονικής επάρκειας και επιχειρεί να νομιμοποιήσει παραλείψεις.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 29 Αυγ 2025 | 07:15

Πλακιάς για το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τα Τέμπη: Εδώ τελειώνουν τα ψέματα και οι συνωμοσίες

Το οριστικό πόρισμα της Πυροσβεστικής, το οποίο βάζει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας περί εύφλεκτης ύλης στην εμπορική αμαξοστοιχία που προκάλεσε την πυρόσφαιρα στην τραγωδία των Τεμπών, σχολίασε ο Νίκος Πλακιάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 28 Αυγ 2025 | 18:19

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα της ΔΑΕΕ - Οριστικό τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας για εύφλεκτο φορτίο στο εμπορικό τρένο

Το πόρισμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής αναφέρει πως η δεύτερη ηλεκτράμαξα της εμπορικής φέρει στρεβλώσεις λόγω της σύγκρουσης, αλλά όχι ίχνη καύσης ή άλλες αλλοιώσεις από φωτιά

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ 28 Αυγ 2025 | 13:12

Στο τέλος Σεπτεμβρίου "κλείνει" επιτέλους η ανάκριση για τα Τέμπη- Το δικαστήριο θα ξεκινήσει Ανοιξη του 26

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο εφέτης ανακριτής κ. Μπακαΐμης θα κηρύξει το πέρας της ανάκρισης

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

08 Σεπ 2025 | 07:44

Και πάλι όλοι μαζί

Γιατί τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν -συχνά τρέμουν στο ενδεχόμενο- να γίνουν γονείς; Η προφανής απάντηση αφορά στο κόστος ζωής.

08 Σεπ 2025 | 06:05

Τα λείψανα του Αγίου Λαζάρου

Η βιβλιογραφία γύρω από την εμπορία "ιερών λειψάνων" εμπλουτίστηκε σε σημείο ώστε να αδυνατούμε να την εξαντλήσουμε στο πλαίσιο ενός σύντομου κειμένου.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

25 Αυγ 2025 | 07:11

GET A LIFE

Η περιπέτεια του Γιώργου Μαζωνάκη δεν επηρέασε κανέναν πλην του ιδίου και των στενών συγγενών του. Δεν ήταν συνεπώς είδηση. Κακώς τα ΜΜΕ τη μετέδωσαν, την πρόβαλαν με πηχυαίους μάλιστα τίτλους. Γιατί το έκαναν;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 25 Αυγ 2025 | 06:15

Η κόπωση των διακοπών

Όσο και αν ακουστεί αλλόκοτο, φαίνεται πως η κόπωση δεν επέρχεται ως συνέπεια των διακοπών, αλλά την κουβαλάμε μαζί μας και την μεταφέρουμε από τόπο σε τόπο.

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:52

59

Πριν από δυό εβδομάδες, έκλεισα τα πενηνταεννιά. Ήταν τα πρώτα γενέθλια της ζωής μου που η χαρά πήγαινε αντάμα με μια δυσφορία.

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 18 Αυγ 2025 | 06:33

Ούτε Μόναχο, ούτε Γιάλτα

Ακόμη και όσοι τσαλαβουτούν στα ρηχά της ιστορικής έρευνας, όλο και κάτι έχουν ακούσει για τη Συμφωνία του Μονάχου και τη Διάσκεψη της Γιάλτας.

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.