Follow us

Για όλα φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου;

Μέχρι και την ιστορία της δήθεν νεκρής Ηλένιας θυμούνται τέτοιες μέρες ορισμένοι, θέλοντας να αμφισβητήσουν τα πραγματικά γεγονότα, ενώ η αρνητική πρώτη αντίδραση του ΚΚΕ στην εξέγερση των φοιτητών έχει φυσικά και αυτή την τιμητική της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Αν τις ημέρες αυτές της επετείου του Πολυτεχνείου, κάποιος γκουγκλάρει στα social media για την εξέγερση, το πιο πιθανό είναι να πέσει όχι σε ένα ηρωικό ποστ για τα παιδιά που αγωνίστηκαν και βασανίστηκαν (και άλλοι σκοτώθηκαν στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο), αλλά σε έναν ορυμαγδό τοξικών σχολίων για τους πρωταγωνιστές της. Για την πιο διεφθαρμένη γενιά που "εξαργύρωσε τους αγώνες της" και κατέστρεψε την Ελλάδα, καθώς και στη γνωστή ιστορία ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί, ότι η ιστορία ήταν μια μούφα κτλ. Μέχρι και την ιστορία της δήθεν νεκρής Ηλένιας θυμούνται τέτοιες μέρες ορισμένοι, θέλοντας να αμφισβητήσουν τα πραγματικά γεγονότα, ενώ η αρνητική πρώτη αντίδραση του ΚΚΕ στην εξέγερση των φοιτητών έχει φυσικά και αυτή την τιμητική της. (A propos αναγνώριση του λάθους από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος και η αποκατάσταση των αγωνιστών που χαρακτηρίστηκαν τότε πράκτορες της ΚΥΠ και προβοκάτορες, είναι επιβεβλημένη. Και έχει αργήσει πάρα, πάρα πολύ.)

Το κλίμα αυτό της αμφισβήτησης, το εξέφρασε για παράδειγμα με τον πάντα ήπιο και μετρημένο τρόπο του και ο Θάνος Τζήμερος, που έγραψε "για τη μεγαλύτερη απάτη της αριστερίλας, αυτή που εξαργύρωσε με κρατικοδίαιτες καριέρες στρατιές πολιτικών λαμόγιων, πουλώντας αντίσταση και προοδευτικουριά".

Καθόλου παράδοξο λοιπόν ότι στην έρευνα της Kapa Research για το Πολυτεχνείο, όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν πώς κρίνουν τον ρόλο αυτής της γενιάς από την πτώση της δικτατορίας έως σήμερα, αρνητικά και μάλλον αρνητικά απαντά το 65% και μόνο το 30% απαντά θετικά και μάλλον θετικά. Τι έχει συμβεί; Πώς από την αποθέωση των πρώτων χρόνων μετά τη δικτατορία, φθάσαμε να χαρακτηρίζουμε αρνητικά τα "παιδιά του Πολυτεχνείου" και τον ρόλο τους στη δημόσια ζωή;

Μια ερμηνεία είναι η πολιτική υπερ-χρήση της επετείου από την αριστερά και η αμηχανία της συντηρητικής παράταξης απέναντι στην εξέγερση. Δεν είχε άδικο ο Κώστας Λαλιώτης που σημείωσε ότι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που "δεν έχει εκδώσει ποτέ καμία ανακοίνωση, δεν έχει προβεί ποτέ σε καμία δήλωση για την εξέγερση και τη θυσία του Πολυτεχνείου, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής". Πιθανώς λοιπόν αυτή η οικειοποίηση και υπερ- εκμετάλλευση της εξέγερσης από την αριστερή παράταξη, σε αντιδιαστολή με τη (πάντα ύποπτη όσον αφορά τα δημοκρατικά της ένστικτα) Δεξιά, να είναι μια ερμηνεία. Η επέτειος εντάχθηκε στην πόλωση δεξιάς- αριστεράς και δεν απέκτησε ποτέ εθνικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι σε άλλη ερώτηση στην ίδια έρευνα, για το τι συμβολίζει η εξέγερση των φοιτητών, το 47% απαντά την ενότητα- που μοιάζει και είναι το προφανές- αλλά το 41% απαντά τον διχασμό, και αυτοί είναι κυρίως ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν βοήθησε και η ερμηνεία που έδωσε η αριστερά στα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που απομάκρυναν το συντηρητικό κοινό. Τα αιτήματα για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιώματα, εκπληρώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φυσικά, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Έκτοτε ζούμε την καλύτερη περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας και οικονομικής ανάπτυξης που έχουμε ζήσει από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας και εντεύθεν.

Για ένα αριστερό κοινό όμως, τα αιτήματα έμειναν ανολοκλήρωτα- όπως άλλωστε θεωρούσε ότι και το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας έμεινε ανολοκλήρωτο μετά την επανάσταση του 1821 και "καπελώθηκε" από την άρχουσα τάξη και τους Βαυαρούς (βλ. Γιάννης Ζεύγος, "Η λαϊκή αντίσταση του Δεκέμβρη και το Νεοελληνικό πρόβλημα")- και η εξέγερση των φοιτητών χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι, για κάθε είδους επαναστατική γυμναστική, από ορισμένους δε ακόμα και ως άλλοθι για τη δολοφονική τους δράση. Οι "εορτάζοντες" την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν σε αντιπαράθεση με το δημοκρατικό καθεστώς και αμφισβητούσαν την νομιμότητά του. "Η χούντα δεν τελείωσε το 73", φώναζαν και οι αγανακτισμένοι την εποχή της χρεοκοπίας, αναζητώντας νομιμοποίηση του μπάχαλου στα νοήματα του Πολυτεχνείου.

Δείγμα αυτής της σύγχυσης είναι και η απάντηση στο ερώτημα της Kapa Research για το αν τα οράματα του Πολυτεχνείου έγιναν πράξη, όπου το 60% των ερωτηθέντων απαντά ότι διαψεύστηκαν…

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και μία ακόμα παράμετρο. Τον κοινωνικό φθόνο. Η Anna Applebaum στο βιβλίο της η "Σαγήνη του Απολυταρχισμού" (εκδόσεις Αλεξάνδρεια), προσπαθώντας να ερμηνεύσει την άνοδο της δεξιών, αυταρχικών και λαϊκίστικων κομμάτων στην Ανατολή Ευρώπη, διακρίνει πίσω από τον "ενθουσιασμό" των οπαδών της και τον κοινωνικό φθόνο. Τον φθόνο για εκείνους που πέτυχαν, ενώ εκείνοι έχουν μείνει πίσω και δεν απολαμβάνουν αυτά που θεωρούν ότι δικαιούνται.

Ναι τα παιδιά του Πολυτεχνείου ή καλύτερα ορισμένοι εξ αυτών, είχαν μετά την συμμετοχή τους στην εξέγερση, μια εντυπωσιακή (και ζηλευτή) καριέρα στην πολιτική. Ήταν δραστήριοι, είχαν έμπνευση, είχαν φιλοδοξίες, ήταν εργατικοί και τους διέκρινε το θάρρος. Αυτά δεν είναι τα συστατικά του χαρακτήρα που απαιτούμε από τους πολιτικούς;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΑΓΩΝΕΣ 26 Νοε 2025 | 14:59

Αλλάζει ο τρόπος εορτασμού του Πολυτεχνείου…αλλά από του χρόνου- Για να μην συμβούν έκτροπα

Το μέτρο που συζητήθηκε είναι να συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα, ώστε να αποτραπούν οι καταλήψεις

26 Νοε 2025 | 07:19

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και το παράδειγμα Πατέλη

Λέει πιθανώς και πολλά ψέματα στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας, οι διαψεύσεις πέφτουν άλλωστε σαν τη βροχή, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, λέει και πολλές αλήθειες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 24 Νοε 2025 | 11:49
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΝΗΣ 18 Νοε 2025 | 08:30

Πολυτεχνείο: Η κόρη της Φώφης Γεννηματά στην κορυφή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία [εικόνες]

Η εικόνα της συγκίνησε πολλούς, όχι μόνο για το φορτίο της ιστορικής στιγμής, αλλά και γιατί σήμερα η μητέρα της, Φώφη Γεννηματά, θα είχε γενέθλια.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 17 Νοε 2025 | 21:43

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα - Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής

ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ 17 Νοε 2025 | 20:54

Πολυτεχνείο: Με μεγαλειώδη πορεία τιμήθηκε η επέτειος - Για 23.000 κόσμο κάνει λόγο η ΕΛΑΣ - 13 συλλήψεις [εικόνες - βίντεο]

Με μια μεγάλη πορεία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες και απλοί πολίτες τίμησαν την 52η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου - Χωρίς επεισόδια

ΤΙ ΦΩΝΑΞΑΝ 17 Νοε 2025 | 19:33

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Το σύνθημα του ΠΑΜΕ στο Πολυτεχνείο για τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ [βίντεο]

Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που άλλωστε καταλήγει στην πρεσβεία των ΗΠΑ, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, έβαλαν στο στόχαστρό τους την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 17 Νοε 2025 | 18:11

"Ξαναχτυπά" η Λατινοπούλου: Να καταργηθεί ο εορτασμός του Πολυτεχνείου - Οι έξι μύθοι του [βίντεο]

Όπως είπε, "όποιος δάσκαλος ή καθηγητής θέλει να τη γιορτάσει με μαθητές του μπορεί κάλλιστα να το κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, εκτός μαθητικού ωραρίου"

LIVE 17 Νοε 2025 | 17:51

Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ - 13 συλλήψεις, 35 προσαγωγές [βίντεο]

Σε 43 προσαγωγές, εκ των οποίων 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 17 Νοε 2025 | 17:39

Πολυτεχνείο: Συγκλονίζει ο γιατρός που προσέφερε πρώτες βοήθειες σε τραυματίες - "Χτυπούσαν στο ψαχνό"

Ο ψυχίατρος Μανώλης Μυλωνάκης προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε ιατρείο στην οδό Αβέρωφ 15 και περιγράφει τα γεγονότα της νύχτας του Πολυτεχνείου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 Νοε 2025 | 17:38

Προσαγωγή του γραμματέα ΠΑΣΠ Παντείου καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ: "Ποιος έχει δώσει εντολές;"

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 72 ελέγχους, 43 προσαγωγές, πέριξ του Πολυτεχνείου, εκ των οποίων οι 11 έγιναν συλλήψεις

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Νοε 2025 | 15:33

Πολυτεχνείο: Μικροεπεισόδια πριν κλείσουν οι πύλες - Η πορεία της αιματοβαμμένης σημαίας [εικόνες - βίντεο]

Ομάδα νεαρών πέταξε μπουκάλια και μια κροτίδα μέσα στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, όπου πραγματοποιούνταν ομιλία - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Νοε 2025 | 14:27

Πολυτεχνείο: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα - "Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία…"

"52 χρόνια μετά, δεν είναι μνημείο του χθες, αλλά η μνήμη του αύριο", έγραψε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 17 Νοε 2025 | 13:27

Πολυτεχνείο: Συγκίνηση και ενθουσιασμός από πλήθος κόσμου για την επέτειο της εξέγερσης - Εκλεισαν οι πόρτες

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 17 Νοε 2025 | 09:44

Ανδρουλάκης: Ολο και πιο επίκαιρο το Πολυτεχνείο σε μια εποχή που οι εχθροί της Δημοκρατίας είναι πολλοί

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΠΤΔ 17 Νοε 2025 | 08:58

Τασούλας: Η φωνή του Πολυτεχνείου γίνεται σήμερα χρέος για δημοκρατική πολιτεία και στέρεους θεσμούς

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (17/11) ο Κώστας Τασούλας, για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στην εξέγερση του 1973.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΑΣ 17 Νοε 2025 | 08:23

Το βίντεο από τα επεισόδια μεταξύ ακροαριστερών και αναρχικών στο Πολυτεχνείο - "Ντροπή τους", λέει ο Γεωργιάδης

Παραμονή της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ακροαριστεροί συγκρούστηκαν με αναρχικούς στον χώρο του ιδρύματος. Το βίντεο και η αντίδραση Γεωργιάδη

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 17 Νοε 2025 | 07:53

Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο - Πενήντα χρόνια από την πρώτη πορεία της ΕΦΕΕ

Τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973, όταν ένα από τα τανκς του στρατού κινήθηκε προς τη σιδερένια πόρτα του Πολυτεχνείου, γκρεμίζοντας την είσοδο του ιδρύματος και πέφτοντας πάνω στους φοιτητές.

ΣΗΜΕΡΑ 17/11 17 Νοε 2025 | 07:12

52η επέτειος Πολυτεχνείου: Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί, κλειστοί δρόμοι και Μετρό - Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης

Κορυφώνονται σήμερα Δευτέρα οι τριήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο πλαίσιο του εορτασμού της 52ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 17 Νοε 2025 | 06:22

Το Πολυτεχνείο στη φορμόλη

Μόνο που, από χρονιά σε χρονιά και από επέτειο σε επέτειο, το Πολυτεχνείο θυμίζει όλο και πιο πολύ εκείνα τα φωτογραφικά ενσταντανέ που ανεβάζουμε στα social media, όποτε πεθαίνει μια σελέμπριτι. Υποτίθεται πως την ανεβάζουμε για να τιμήσουμε τη σελέμπριτι, αλλά –κακά τα ψέματα- την ανεβάζουμε για να μοστράρουμε εμάς δίπλα της.

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ 16 Νοε 2025 | 23:13

Το ΜέΡΑ25 "αποκηρύσσει" την ΑΡΑΣ μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο - Ομόφωνη απόφαση

Η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή 16/11 παραμονή της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

"ΑΣΤΑΚΟΣ" ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 16 Νοε 2025 | 22:41

Πολυτεχνείο: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την 52η επέτειο με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς

Ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόσει δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

16 Νοε 2025 | 18:20

Πολυτεχνείο: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Δευτέρα

Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

16 Νοε 2025 | 14:58

ΟΑΣΑ: Μεταβολές στη λειτουργία των ΜΜΜ λόγω των εκδηλώσεων της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου

Σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 16 Νοε 2025 | 11:48

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μετρό τη Δευτέρα 17/11 - Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ 52Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ 15 Νοε 2025 | 19:11

Στο Πολυτεχνείο Πάνος Ρούτσι και Ηλίας Παπαγγελής - "Να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλος σταθμός που θα γίνει τάφος" [βίντεο]

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 15 Νοε 2025 | 16:37

Σοβαρά επεισόδια εντός του Πολυτεχνείου: Άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο - Δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια

"Η επίθεση από μέλη της ΑΡΑΣ εναντίον αναρχικών αμαυρώνει το μήνυμα της επετείου των 52 χρόνων" του Πολυτεχνείου, αναφέρει το ΜέΡΑ25

15 Νοε 2025 | 15:06

Το περιστέρι στο μπαλκόνι του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο ξεκινάει με την παραίτηση του κ. Τσίπρα από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την δραματική ήττα του στις εκλογές του 2023. Ο Αλέξης Τσίπρας ξυπνάει από έναν θόρυβο στο μπαλκόνι του λέει, και όταν βγαίνει έξω να δει τι συμβαίνει, ανακαλύπτει ότι ένα περιστέρι έχει εγκλωβιστεί εκεί και δεν μπορεί να φύγει.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 15 Νοε 2025 | 12:30

Πολυτεχνείο: Ξεκίνησαν οι τριήμεροι εορτασμοί για την 52η επέτειο από την εξέγερση - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι πύλες άνοιξαν για τον τριήμερο εορτασμό μνήμης, που θα κορυφωθεί τη Δευτέρα με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 15 Νοε 2025 | 09:53

Επέτειος Πολυτεχνείου: Από σήμερα σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας - Ποιοι δρόμοι θα μείνουν κλειστοί ως τη Δευτέρα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ από την Τροχαία Αθηνών, ενόψει του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ 14 Νοε 2025 | 17:09

Φρούριο η Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Πάνω από 5.000 αστυνομικοί επί ποδός

Drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ από την πορεία και την περιοχή των Εξαρχείων

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 12 Νοε 2025 | 15:44

Πολυτεχνείο: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αθήνα από το Σάββατο 15/11 έως την Τρίτη 18/11

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 52η Επέτειο Εορτασμού του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Σάββατο 15/11/2025 έως την Τρίτη 18/11/2025

12 Νοε 2025 | 08:23

Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς

Το υπό διαμόρφωση κόμμα Σαμαρά, θα κάνει αναμφίβολα ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και θα περιορίσει τις πιθανότητες μιας νέας θητείας Μητσοτάκη.

10 Νοε 2025 | 07:53

Μήπως είμαστε απατεώνες;

Άλλοι κοροϊδεύουν τις υπηρεσίες, βάζουν ψεύτικα στοιχεία, μερικοί δεν έχουν κάνει καν φορολογική δήλωση στη ζωή τους.

05 Νοε 2025 | 12:52

Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το πολιτικό μελόδραμα που παίχτηκε με τα ΕΛΤΑ;

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ 05 Νοε 2025 | 09:19

Φοιτητής καταδικάστηκε σε 14μηνη φυλάκιση για σύνθημα που έγραψε σε τοίχο του Πολυτεχνείου

Με ποινή φυλάκισης 14 μηνών καταδίκασε το δικαστήριο φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος εντοπίστηκε τον Μάιο του 2024 να γράφει σε τοίχο του Πανεπιστημίου συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

03 Νοε 2025 | 07:02

Η Χρυσή Ζωή

Αν κατάλαβα καλά από τα πρακτικά της Βουλής, τα δημοκρατικά εύσημα που διεκδικεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι οι αγώνες επί χούντας των γονέων της.

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.

04 Οκτ 2025 | 09:16

Τι πήρε ακριβώς ο Ερντογάν;

Δεν έχω το ρεπορτάζ του Τούρκου συναδέλφου και δεν μπορώ να πάρω θέση, ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για την αντιπολίτευση στην Αθήνα, ο δικός μας δυσκολεύεται ακόμα και να βγάλει φωτογραφία δίπλα-δίπλα με τον πλανητάρχη, σιγά μην τον δεχτεί στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.

29 Σεπ 2025 | 06:28

Πότε θα πάει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Λήξη συναγερμού; Όχι βέβαια. Τώρα θα αρχίσει η "μίρλα" για το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμα πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο, θα αρχίσει η γκρίνια για τα F35 που ο Τραμπ θέλει φαίνεται πάση θυσία να δώσει στον Ερντογάν.

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΑΝΟΧΗ 19 Σεπ 2025 | 12:52

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητές ξυλοκόπησαν άγρια συμφοιτητές τους αλλά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ... γιατί δεν συνεδρίασε το Πειθαρχικό

Εκθετη η ηγεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης που ανέχεται τις βίαιες συμπεριφορές και αρνείται να συγκροτήσει Πειθαρχικό Συμβούλιο

17 Σεπ 2025 | 13:33

Η VITEX Α.Ε. στηρίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με χορηγία υλικών

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δωρεάν διάθεση χρωμάτων για τη συντήρηση και αναβάθμιση των τοιχοποιιών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 17 Σεπ 2025 | 08:03

Πλέον δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε απλά δεξιός

Η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον είναι απλά νεκρός. Ούτε δημοκράτης, ούτε απλά δεξιός. Μακαρίτης.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

30 Ιουλ 2025 | 07:27

Αυτά είναι τα χαμένα πρακτικά της σύσκεψης

Τα απομαγνητοφωνημένα αυτά πρακτικά, από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου, την επομένη δηλαδή του δημοψηφίσματος, βρέθηκαν σε ένα συρτάρι στην προεδρία της Δημοκρατίας.

23 Ιουλ 2025 | 07:54

Ψηφιακή κάρτα εργασίας στο ΕΜΠ; Όχι φυσικά

Οι συνδικαλιστές διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δεν θέλουν να δηλώνουν ψηφιακά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία τους, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

16 Ιουλ 2025 | 07:25

Το χαμένο ηχητικό και το rebranding του Προκόπη Παυλόπουλου

Αλλά φυσικά, ποιος είχε ψευδαισθήσεις για την αντιληπτική ικανότητα του Πάνου Καμμένου για να εκπλαγεί με τη στάση του; Κάποια στιγμή δεν άντεξε και ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τους πρακτικογράφους να αποχωρήσουν.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 05 Ιουλ 2025 | 10:34

Αυτό που όλοι ήξεραν…

Ποιος ήξερε; Όλοι το ήξεραν. Ακόμα κι εμείς, ακόμα κι αν δεν το ξέραμε με σιγουριά, υποψιαζόμασταν πώς έπαιρναν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις.

02 Ιουλ 2025 | 06:57

Ο αδιόρθωτος Αλέξης Τσίπρας

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο του δημοψηφίσματος περίμενα μια ισχυρή δόση αρλούμπας από τους πάντα πρόθυμους να μας τις προσφέρουν, αλλά ότι θα βρισκόταν κάποιος να παρομοιάσει την Ηγέτη Τσίπρα ως το "τζίνι που ξεγλιστρά για να επιστρέψει στο μέλλον" δεν το περίμενα ομολογώ.

26 Ιουν 2025 | 07:41

Ποιος θυμάται τον Γιαχία Σινουάρ

Αν ο Σινουάρ έβλεπε τι προκάλεσε η φοβερή ιδέα του να εξαπολύσει μια φριχτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, υποθέτω ότι θα το σκεφτόταν δυο φορές (ίσως και τρεις), πριν δώσει το πράσινο φως.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ 20 Ιουν 2025 | 16:13

Πέθανε μια από τις "φωνές" του Πολυτεχνείου - Ο σκηνοθέτης Λάμπρος Παπαδημητράκης

Ο σκηνοθέτης Λάμπρος Παπαδημητράκης με καταγωγή από τη Χίο, είχε πλούσια καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική δράση.

14 Ιουν 2025 | 11:02

Η "ολιστική επανεμφάνιση" Τσίπρα και το νέο κόμμα

Αν πιστέψω τους συναδέλφους μου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε "μια προωθημένη βολή, επικύρωσε τον σχεδιασμό του και έκανε μια ολιστική τοποθέτηση στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του, που είναι ένα βήμα μπροστά για τον ίδιο" (βλ. Τα Νέα). Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Και βολή και βήμα μπροστά και ολιστική τοποθέτηση;

11 Ιουν 2025 | 08:26

Ζωή, Stefanos και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις

Πώς ακριβώς βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Νατσιός και ο Stefanos;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 07 Ιουν 2025 | 10:47

Η εσχάτη προδοσία

Στο άκουσμα της ποινής που επέβαλε το Εφετείο, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ήταν μια μικρή δικαίωση. Επιτέλους κάποιοι θα πάνε φυλακή. Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη.

04 Ιουν 2025 | 10:03

Η σημαία της Παλαιστίνης και η ΕΣΗΕΑ

Με την ίδια ιερή οργή αντέδρασε και ένας (πρώην) βουλευτής της Νίκης, όταν έκρινε ότι προσβάλλεται βάναυσα και προκλητικά η χριστιανική πίστη και τα σύμβολα.

02 Ιουν 2025 | 07:58

Η μονή του Σινά, το ΥΠΕΞ και η Τουρκία

Ξέρουμε ότι γίνεται συστηματικά προσπάθεια να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία της Μονής από τους ελληνορθόδοξους μοναχούς και να περάσει το μοναστήρι στο αιγυπτιακό δημόσιο ως αρχαιολογικός χώρος.

28 Μαϊ 2025 | 07:46

Το νέο κόμμα Τσίπρα

Είναι προφανώς η είδηση της σαιζόν. Να μην σας πω ότι θα πιάσει και λίγο από το Φθινόπωρο. Τόσο μεγάλη είδηση είναι. Γιατί όχι; Λίγο είναι να ετοιμάζει κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας;

21 Μαϊ 2025 | 08:26

Το στίγμα της συγκάλυψης

Τη "συγκάλυψη" για την τραγωδία των Τεμπών, που μαζί με το "δεν έχω οξυγόνο"- που έκαναν σλόγκαν οι αφανείς, αλλά ικανοί και δραστήριοι διοργανωτές των διαδηλώσεων- και το "μπάζωμα", ήταν τα συνθήματα που κινητοποίησαν χιλιάδες ανθρώπους.

19 Μαϊ 2025 | 08:37

Η δεξίωση στην ισραηλινή πρεσβεία

Πώς εκδηλώνεις τη συμπαράστασή σου στους αθώους Παλαιστινίους που υποφέρουν από τον πόλεμο στη Γάζα; Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΚΕ 14 Μαϊ 2025 | 15:35

Κανέλλη: Στα παλαιότερα των υποδημάτων μου οι καταγγελίες Κωνσταντοπούλου – Το βράδυ του Πολυτεχνείου ήμουν στο μέγαρο Γκίνη

"Καμία προσωπικότητα δεν μπορεί να με κατηγορήσει για το που ήμουν το βράδυ του Πολυτεχνείου" ξεκαθάρισε η βουλευτής του ΚΚΕ.

14 Μαϊ 2025 | 10:43

Αυτόματος κόφτης για τη Ζωή

Στο μεταξύ δε κανείς δεν έχει σχολιάσει γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει ακατάπαυστα και όταν αρχίσει δεν τελειώνει. Υπάρχει κάποια εξήγηση;

132 ΣΕΛΙΔΕΣ 13 Μαϊ 2025 | 09:56

Τέμπη: Ολο το πόρισμα του ΕΜΠ για τη φωτιά - "Δείχνει" τα έλαια σιλικόνης ως πιθανή αιτία της πυρόσφαιρας

Το πόρισμα Καρώνη από το ΕΜΠ για τα Τέμπη αριθμεί 132 σελίδες και παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή.

10 Μαϊ 2025 | 12:56

Το ηρωικό Πολυτεχνείο και η βία

Οι ερμηνείες για τα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια είναι πολλές. Από τη μία είναι το "ηρωικό παράδειγμα" του Πολυτεχνείου, που στη συνέχεια ευτελίστηκε και εκφυλίστηκε από τις αντισυστημικές (θα λέγαμε σήμερα) παρατάξεις των φοιτητών και το αναρχικό κίνημα.

07 Μαϊ 2025 | 08:08

Το τηλεφώνημα Ερντογάν - Τραμπ

Δεν ξέρω αν εξέπληξε κάποιους και πόσους, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι δυο ηγέτες συζήτησαν τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου ή τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα ή με άλλους γείτονές της.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ 06 Μαϊ 2025 | 11:32

Πρύτανης ΕΜΠ: Ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία για διαγραφές φοιτητών που εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες

"Η άποψή μου είναι να υπάρχει διαρκής κίνηση της αστυνομίας μέσα στα ιδρύματα, ώστε να μη μεσολαβεί χρόνος να μεταβεί η αστυνομία σε ένα συμβάν", είπε ο πρύτανης του ΕΜΠ.

04 Μαϊ 2025 | 15:43

Με αυτό το πανεπιστήμιο δεν πάμε πουθενά

Πού ήταν η πανεπιστημιακή αστυνομία στη Νομική και στο ΑΠΘ; Μάλλον εκεί που βρίσκεται και το έφιππο τμήμα της που ονειρεύτηκε κάποια στιγμή ο κ. Μηταράκης.

30 Απρ 2025 | 08:27

Υπήρξε μια απογοήτευση

Η ανάκριση για την τραγωδία των Τεμπών έχει λοιπόν την κατάληξη που όφειλε να έχει.

23 Απρ 2025 | 07:41

Τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ζωής

Ίσως για να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ζωής", θα πρέπει να προηγηθεί η ερώτηση "ποιοι είναι οι ψηφοφόροι της Ζωής", ή καλύτερα ποιοι είναι αυτοί που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, γιατί αυτό μένει να αποδειχθεί.

19 Απρ 2025 | 12:49

Malleus Maleficarum - Το κυνήγι των μαγισσών

Είναι ένα οδηγός, με λεπτομέρειες, για το πώς οι πιστοί Χριστιανοί μπορούν να αποκαλύψουν μόνοι τους, την παγκόσμια συνωμοσία των μαγισσών, να ξεσκεπάσουν τις απαίσιες μάγισσες και να τις εξουδετερώσουν.

16 Απρ 2025 | 07:32

Στα Ζαγόρια στις αρχές του '50

Πώς να ήταν τα χωριά στα Ζαγόρια στις αρχές της δεκαετίας του 50, λίγο μετά τη λήξη του εμφυλίου; Πώς να ήταν η ζωή εκεί στα χωριά; Πώς ζούσαν τότε οι άνθρωποι εκεί;

13 Απρ 2025 | 18:35

Η Ζωή πρωθυπουργός

Όταν μιλάει για κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό της, σπανίως, αναφέρεται κυρίως στο παρελθόν -γιατί προφανώς δεν έχει κάτι να πει για το μέλλον- και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα.

09 Απρ 2025 | 08:15

Η συνέντευξη στον Σρόιτερ

Γιατί έσπευσε ο πρωθυπουργός να δώσει εκείνη τη συνέντευξη στον Σρόιτερ, και να πιθανολογήσει ότι σε αντίθεση με τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του στο παρελθόν, μπορεί και να υπήρχε παράνομο εύφλεκτο φορτίο, φορτωμένο στην εμπορική αμαξοστοιχία;

02 Απρ 2025 | 07:13

Όλα προβλέψιμα εκτός από το κύμα για τα Τέμπη

Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει, ήταν ο τεράστιος θυμός και η οργή που θα προκαλούσε και μάλιστα με καθυστέρηση 2 ετών, η υπόθεση των Τεμπών.

30 Μαρ 2025 | 16:53

Καλά και κακά νέα από τη Ζωή

Τι σημαίνει η δημοσκοπική άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου

22 Μαρ 2025 | 11:22

Η γκρίνια για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Γιατί λέει ζήτησε και πήρε και την υπογραφή της Ζωής ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κατέθεσε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής για το μπάζωμα;

19 Μαρ 2025 | 08:08

Η Ζωή έχει ρεύμα

Η Ζωή είναι αντισυστημική. Ποιος άλλος θα μπορούσε να ειρωνευτεί το σύστημα με πιο εκκωφαντικό τρόπο απ΄ όσο η Ζωή, όταν πρότεινε τον μπαμπά της για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

12 Μαρ 2025 | 07:44

Ο ανασχηματισμός και ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο πρωθυπουργός ελπίζει σε ένα restart της κυβέρνησής του, μετά από την οδυνηρή εμπειρία των μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς στη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

08 Μαρ 2025 | 10:33

Ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου

Ο Βασίλης Καλογήρου πέθανε από έναν συνδυασμό ασιτίας, αφυδάτωσης και εξάντλησης, που οδήγησαν στην υποθερμία και στην καρδιακή ανακοπή. Τελεία, αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών και αυτή είναι και η άποψη της αστυνομίας.

05 Μαρ 2025 | 08:15

Ο Τριαντόπουλος, το μπάζωμα και το Ειδικό Δικαστήριο

Είναι η συγκρότηση της προανακριτικής για το "μπάζωμα", η απάντηση στο αίτημα του κόσμου για απόδοση Δικαιοσύνης στην τραγική ιστορία των Τεμπών;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 26 Φεβ 2025 | 08:09

Πόσοι θα πάνε στη διαδήλωση;

Δεν ξέρω πόσοι θα πάνε στη διαδήλωση, εικάζω ότι θα είναι δεκάδες χιλιάδες και όσο και αν έχει άνοδο στις δημοσκοπήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν τους βλέπω όλους για οπαδούς της Πλεύσης, αδίκως ανησυχεί και διαμαρτύρεται ο Άδωνις.

19 Φεβ 2025 | 07:25

Τι ξέρει ο Βανς για τα ελληνοτουρκικά

Τι σημαίνει αυτή η ανατροπή των μεταπολεμικών δεδομένων για τα ελληνοτουρκικά; Μπορούμε να ελπίζουμε και να ποντάρουμε ακόμα στη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ;

17 Φεβ 2025 | 07:33

Γιατί δεν "τσιμπάει" το ΠΑΣΟΚ

Φοβάμαι ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι άλλης τάξεως. Είναι θέμα brand name.

12 Φεβ 2025 | 07:43

Το κράτος που δεν λειτουργεί

Το "κράτος που δεν λειτουργεί" είναι μια σταθερά που μας ακολουθεί και που εμφανίζεται σε κάθε κρίση.