Follow us

Για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η επιλογή του πρωθυπουργού αναμένεται αυτή τη φορά με αρκετή δόση σασπένς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Υποθέτω μετά τις γιορτές θα μάθουμε επιτέλους και ποια θα είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Δημοκρατίας. Υποθέτω επίσης ότι είναι τελείως απίθανο ο πρωθυπουργός να προτείνει την ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αν και οι συνάδελφοι του κυβερνητικού ρεπορτάζ επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει κουβέντα για το θέμα αυτό, ούτε με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αρα μπορεί να έχουμε και έκπληξη.

Θεωρητικά, η επιλογή του πρωθυπουργού για το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας λίγη σημασία έχει βέβαια, δεδομένων των αρμοδιοτήτων του/της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η επιλογή του πρωθυπουργού αναμένεται αυτή τη φορά με αρκετή δόση σασπένς.

Κι αυτό γιατί το πρόσωπο που θα επιλέξει, θα διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις, με την έννοια ότι θα μας ενημερώσει για τις προθέσεις του πρωθυπουργού για το υπόλοιπο της θητείας του. Χωρίς να αποκλείεται και ατύχημα.

Δηλαδή, αν ξαφνικά συζητούμε ενθέρμως ποιος θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο για να κόβει τις κορδέλες, είναι αφενός γιατί εικάζεται ότι μια τυχόν "κεντρώα" υποψηφιότητα, μια υποψηφιότητα πιο κοντά στην μείζονα αντιπολίτευση εν πάση περιπτώσει- όπως ήταν τα έθιμο τα τελευταία χρόνια- θα προκαλέσει τα "λαϊκά δεξιά" ένστικτα των δυσαρεστημένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (υποθέτω δεν είναι λίγοι), που θα μπουν στον πειρασμό να καταψηφίσουν την επιλογή του πρωθυπουργού, ενώ αντίθετα μια δεξιά υποψηφιότητα, θα προκαλέσει την απογοήτευση των κεντρώων ψηφοφόρων του Κυριάκου Μητσοτάκη (ούτε αυτοί είναι λίγοι) και θα είναι μια υποχώρηση, μια ήττα του κ. Μητσοτάκη έναντι της "συνιστώσας της γκρίνιας" εντός της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. Καμία επιλογή δεν είναι άνευ ρίσκου.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υποτίθεται ότι η ίδια "έκαψε τα χαρτιά της" όταν εμφανίστηκε με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού σε κοσμικό wine bar να πανηγυρίζει για τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, θέμα που έγινε αργότερα σημαία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη Νέα Δημοκρατία. Εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι η παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου στα επινίκια, ήταν ενδεχομένως λάθος. Το θέμα δίχασε τις κοινοβουλευτικές ομάδες και αν δεν δίχασε την κοινωνία- δεν είναι τυχαίο ότι πλέον ουδείς ασχολείται με το θέμα και η υπόθεση έχει ξεχαστεί τελείως- υπήρξαν σε κάθε περίπτωση έντονες αντιδράσεις.

Η πρόεδρος που πρέπει να ενώνει και όχι να παίρνει μέρος σε καυγάδες, πήρε θέση υπέρ της μίας πλευράς και ενόχλησε την άλλη. Ο αντίλογος είναι φυσικά ότι τα δικαιώματα δεν είναι θέματα πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ούτε υπόκεινται σε μικροπολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες και ότι η πρόεδρος έκανε το αυτονόητο. Πήρε θέση υπέρ της διεύρυνσης των δικαιωμάτων που στερούνταν ορισμένοι συμπολίτες μας. Αλλωστε ο πολιτικός γάμος είναι ένα απλό νομικό σύμφωνο. Πώς θα μπορούσαν να αποκλειστούν οι συμβαλλόμενοι επειδή είναι στρέιτ ή γκέι, οικολόγοι ή συριζαίοι;

Σε κάθε περίπτωση, η πρόεδρος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και η παρουσία της στο πάρτι έδωσε νέα επιχειρήματα σε εκείνους που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την εκλογή της στην προεδρία της Δημοκρατίας. Γιατί αυτή είναι η άλλη όψη της καμένης (υποτίθεται) "υποψηφιότητας" της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η ανώτατη δικαστής που έγινε πρόεδρος, πιθανώς λόγω ιδιοσυγκρασίας, ποτέ δεν απέκτησε "λαϊκή βάση" και κοινό. Δεν κατάφερε να αποκτήσει μια συναισθηματική επαφή με τον πολύ κόσμο, έστω και αν διαθέτει φανατικούς οπαδούς στους κύκλους των διανοουμένων και των δημοσιογράφων. Που εκτιμούν την πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και τον φιλελεύθερο αέρα που έπνευσε επι των ημερών της στο προεδρικό Μέγαρο.

Η απουσία της λαϊκής ταύτισης, συνδυάζεται με την παρουσία και τη δραστηριότητα ενός λόμπυ πολιτικών ακτιβιστών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης, που από την πρώτη στιγμή έβαλαν στο στόχαστρό τους την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ηταν το γεγονός πως η διάδοχος του Προκόπη Παυλόπουλου ήταν γυναίκα; Πάντως υπήρξαν ουκ ολίγα ρεπορτάζ και σχόλια και για την coupe της προέδρου και για τις ενδυματολογικές της επιλογές, σχόλια αδιανόητα φυσικά για έναν άνδρα. Ηταν το γεγονός πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου διαδέχθηκε τον Προκόπιο Παυλόπουλο, γεγονός που ποτέ δεν της συγχώρεσαν οι Prokopistas? Πάντως υπήρξαν ουκ ολίγα αδιανόητα ρεπορτάζ , ακόμα και ότι δήθεν έδωσε εντολή να μην περιπολεί η προεδρική φρουρά γύρω από το Μέγαρο, γιατί την ενοχλούσαν τα τσαρούχια και ο θόρυβος στον μεσημεριανό της ύπνο. Η ότι αφαίρεσε την ελληνική σημαία από το γραφείο της. Μήπως ήταν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως πρόεδρος του ΣτΕ είχε συνδιαμορφώσει και υπογράψει πολλές "καυτές" για την πολιτική επικαιρότητα αποφάσεις; Όπως η νομιμότητα των περικοπών του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο; Η απόρριψη των ενστάσεων των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη λειτουργά των Μεταλλείων Χρυσού;

Αυτές οι αποφάσεις πάντως, είναι σίγουρα εκείνες που έκαναν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποψηφιότητα κατ΄εξοχήν με αριστερό πρόσημο όπως λέμε, να αντιμετωπίζεται αρνητικά από τα κόμματα της αριστεράς και τους επικεφαλής τους, όπως έγινε πρόσφατα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Επικαλούμενος- αγνοώντας προφανώς και τη διάκριση των εξουσιών και τις αρμοδιότητες της/του Προέδρου- τη "σιωπή" της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο θόρυβος γύρω από την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι αντιδράσεις και τα σχόλια, κάνουν την επιλογή της ανανέωσης της θητείας της, μια απίθανη επιλογή. Ο θόρυβος, οι αντιδράσεις και τα σχόλια για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μας θυμίζουν ταυτόχρονα ότι η θητεία της σημερινής προέδρου, δεν υπήρξε μια αδιάφορη θητεία. Δεν ήταν ένα πρόσωπο που διακρίθηκε για τις κοινοτοπίες της και την μικροπολιτική, ούτε αναλώθηκε σε δημόσιες σχέσεις και κοσμικότητες.

Ηταν μια πρόεδρος που υπερασπίστηκε τις ιδέες της και δημιούργησε πολλούς φίλους και… πολλούς εχθρούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το offline είναι το νέο luxury και στο Περιστέρι το γνωρίζουν πολύ καλά

Καλός καφές και προσεγμένες ζύμες, spritzes και cocktails, πίτσα και τάπας, σκανδιναβική απλότητα και αφαιρετική αισθητική στα ΔΠ.

05 Νοε 2025 | 12:52

Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το πολιτικό μελόδραμα που παίχτηκε με τα ΕΛΤΑ;

ΘΕΑΤΡΟ 03 Νοε 2025 | 16:48

Ο Πρετεντέρης για τα σχόλια κατά της Σακελλαροπούλου που έγινε πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών- Κακορίζικοι και μικρόψυχοι

Εχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές της, γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης

03 Νοε 2025 | 07:02

Η Χρυσή Ζωή

Αν κατάλαβα καλά από τα πρακτικά της Βουλής, τα δημοκρατικά εύσημα που διεκδικεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι οι αγώνες επί χούντας των γονέων της.

ΠΡΩΗΝ ΠΤΔ 30 Οκτ 2025 | 18:44

Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Αποδέχθηκε την πρόταση της Μενδώνη

Η Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε, στο γραφείο της, την τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της απηύθυνε πρόσκληση να αναλάβει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28 Οκτ 2025 | 15:31

Τασούλας: Η 28η Οκτωβρίου και το θρυλικό "Όχι" είναι το μέγιστο και έσχατο μάθημα της γενιάς του '40 στη σύγχρονη εποχή μας

"Η άμυνα του πατρίου εδάφους ένωσε το '40 αφάνταστα τους Έλληνες που ανταποκρίθηκαν στο εθνικό προσκλητήριο με το χαμόγελο στα χείλη".

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:55

Η Σακελλαροπούλου περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του Σαββόπουλου: "Τον είδα πριν πεθάνει, ήταν πολύ γλυκός και ήρεμος"

Η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε ότι επισκέφτηκε τον Διονύση Σαββόπουλο στο νοσοκομείο, το απόγευμα της Τρίτης (21/10), λίγο πριν πεθάνει.

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.

04 Οκτ 2025 | 09:16

Τι πήρε ακριβώς ο Ερντογάν;

Δεν έχω το ρεπορτάζ του Τούρκου συναδέλφου και δεν μπορώ να πάρω θέση, ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για την αντιπολίτευση στην Αθήνα, ο δικός μας δυσκολεύεται ακόμα και να βγάλει φωτογραφία δίπλα-δίπλα με τον πλανητάρχη, σιγά μην τον δεχτεί στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.

ΑΙΧΜΗ 30 Σεπ 2025 | 13:55

Η Σακελλαροπούλου σχολιάζει (εμμέσως) την υπόθεση των Τεμπών: Η Δικαιοσύνη απονέμεται μόνο στα δικαστήρια…

Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση

"ΕΛΛΑΔΑ 1953 -2024: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" 30 Σεπ 2025 | 10:06

Το νέο βιβλίο Γιαννίτση, το μήνυμα Σακελλαροπούλου και η παρουσία της Δάφνης Σημίτη - Ποιοι πήγαν στην εκδήλωση [εικόνες]

Αρκετοί πολιτικοί και ακαδημαϊκοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση "Ελλάδα 1953- 2024 – Χρόνος και Πολιτική Οικονομία".

29 Σεπ 2025 | 06:28

Πότε θα πάει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Λήξη συναγερμού; Όχι βέβαια. Τώρα θα αρχίσει η "μίρλα" για το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμα πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο, θα αρχίσει η γκρίνια για τα F35 που ο Τραμπ θέλει φαίνεται πάση θυσία να δώσει στον Ερντογάν.

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 17 Σεπ 2025 | 08:03

Πλέον δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε απλά δεξιός

Η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον είναι απλά νεκρός. Ούτε δημοκράτης, ούτε απλά δεξιός. Μακαρίτης.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ 09 Σεπ 2025 | 10:53

Στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει πλέον καταξιωθεί ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

30 Ιουλ 2025 | 07:27

Αυτά είναι τα χαμένα πρακτικά της σύσκεψης

Τα απομαγνητοφωνημένα αυτά πρακτικά, από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου, την επομένη δηλαδή του δημοψηφίσματος, βρέθηκαν σε ένα συρτάρι στην προεδρία της Δημοκρατίας.

23 Ιουλ 2025 | 07:54

Ψηφιακή κάρτα εργασίας στο ΕΜΠ; Όχι φυσικά

Οι συνδικαλιστές διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δεν θέλουν να δηλώνουν ψηφιακά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία τους, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

16 Ιουλ 2025 | 07:25

Το χαμένο ηχητικό και το rebranding του Προκόπη Παυλόπουλου

Αλλά φυσικά, ποιος είχε ψευδαισθήσεις για την αντιληπτική ικανότητα του Πάνου Καμμένου για να εκπλαγεί με τη στάση του; Κάποια στιγμή δεν άντεξε και ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τους πρακτικογράφους να αποχωρήσουν.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΝΕΑ 12 Ιουλ 2025 | 11:29

Ο Παυλόπουλος απαντά στη Σακελλαροπούλου: Τα πρακτικά της σύσκεψης αρχηγών του 2015 δεν συνοδεύονται από ηχητικό

Δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου αναφορικά με την συνέντευξη της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" .

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Ιουλ 2025 | 10:30

Αλέξης Τσίπρας για Προκόπη Παυλόπουλο: Υπήρξε εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ηταν μονόδρομος η επιλογή του

"Η επιλογή λοιπόν στο πρόσωπο του Προκόπη ήταν μονόδρομος για μένα. Και δεν το μετανιώνω", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 05 Ιουλ 2025 | 10:34

Αυτό που όλοι ήξεραν…

Ποιος ήξερε; Όλοι το ήξεραν. Ακόμα κι εμείς, ακόμα κι αν δεν το ξέραμε με σιγουριά, υποψιαζόμασταν πώς έπαιρναν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις.

ΠΡΩΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ 03 Ιουλ 2025 | 13:32

Το τραπέζι με Σακελλαροπούλου - Μέρκελ στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη - Ποιοι πήγαν [εικόνες]

Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με την πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη Αντρέας Κίντλ.

02 Ιουλ 2025 | 06:57

Ο αδιόρθωτος Αλέξης Τσίπρας

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο του δημοψηφίσματος περίμενα μια ισχυρή δόση αρλούμπας από τους πάντα πρόθυμους να μας τις προσφέρουν, αλλά ότι θα βρισκόταν κάποιος να παρομοιάσει την Ηγέτη Τσίπρα ως το "τζίνι που ξεγλιστρά για να επιστρέψει στο μέλλον" δεν το περίμενα ομολογώ.

26 Ιουν 2025 | 07:41

Ποιος θυμάται τον Γιαχία Σινουάρ

Αν ο Σινουάρ έβλεπε τι προκάλεσε η φοβερή ιδέα του να εξαπολύσει μια φριχτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, υποθέτω ότι θα το σκεφτόταν δυο φορές (ίσως και τρεις), πριν δώσει το πράσινο φως.

14 Ιουν 2025 | 11:02

Η "ολιστική επανεμφάνιση" Τσίπρα και το νέο κόμμα

Αν πιστέψω τους συναδέλφους μου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε "μια προωθημένη βολή, επικύρωσε τον σχεδιασμό του και έκανε μια ολιστική τοποθέτηση στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του, που είναι ένα βήμα μπροστά για τον ίδιο" (βλ. Τα Νέα). Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Και βολή και βήμα μπροστά και ολιστική τοποθέτηση;

T. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 13 Ιουν 2025 | 12:40

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το Σύνταγμα, αλλά οι χρόνιες παθογένειες

"Το Σύνταγμα του 1975 ήταν, ένα από τα πιο προοδευτικά της εποχής του", είπε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

11 Ιουν 2025 | 08:26

Ζωή, Stefanos και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις

Πώς ακριβώς βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Νατσιός και ο Stefanos;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 07 Ιουν 2025 | 10:47

Η εσχάτη προδοσία

Στο άκουσμα της ποινής που επέβαλε το Εφετείο, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ήταν μια μικρή δικαίωση. Επιτέλους κάποιοι θα πάνε φυλακή. Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη.

04 Ιουν 2025 | 10:03

Η σημαία της Παλαιστίνης και η ΕΣΗΕΑ

Με την ίδια ιερή οργή αντέδρασε και ένας (πρώην) βουλευτής της Νίκης, όταν έκρινε ότι προσβάλλεται βάναυσα και προκλητικά η χριστιανική πίστη και τα σύμβολα.

02 Ιουν 2025 | 07:58

Η μονή του Σινά, το ΥΠΕΞ και η Τουρκία

Ξέρουμε ότι γίνεται συστηματικά προσπάθεια να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία της Μονής από τους ελληνορθόδοξους μοναχούς και να περάσει το μοναστήρι στο αιγυπτιακό δημόσιο ως αρχαιολογικός χώρος.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 29 Μαϊ 2025 | 11:15

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εκδήλωση με θέμα "18 Μήνες "Βιώσιμες Κυκλάδες": Διδάγματα και Προοπτικές"

Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συζήτησε για τους θεσμούς, τον σχεδιασμό και την προστασία των νησιών.

28 Μαϊ 2025 | 07:46

Το νέο κόμμα Τσίπρα

Είναι προφανώς η είδηση της σαιζόν. Να μην σας πω ότι θα πιάσει και λίγο από το Φθινόπωρο. Τόσο μεγάλη είδηση είναι. Γιατί όχι; Λίγο είναι να ετοιμάζει κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας;

21 Μαϊ 2025 | 08:26

Το στίγμα της συγκάλυψης

Τη "συγκάλυψη" για την τραγωδία των Τεμπών, που μαζί με το "δεν έχω οξυγόνο"- που έκαναν σλόγκαν οι αφανείς, αλλά ικανοί και δραστήριοι διοργανωτές των διαδηλώσεων- και το "μπάζωμα", ήταν τα συνθήματα που κινητοποίησαν χιλιάδες ανθρώπους.

19 Μαϊ 2025 | 08:37

Η δεξίωση στην ισραηλινή πρεσβεία

Πώς εκδηλώνεις τη συμπαράστασή σου στους αθώους Παλαιστινίους που υποφέρουν από τον πόλεμο στη Γάζα; Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

14 Μαϊ 2025 | 10:43

Αυτόματος κόφτης για τη Ζωή

Στο μεταξύ δε κανείς δεν έχει σχολιάσει γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει ακατάπαυστα και όταν αρχίσει δεν τελειώνει. Υπάρχει κάποια εξήγηση;

10 Μαϊ 2025 | 12:56

Το ηρωικό Πολυτεχνείο και η βία

Οι ερμηνείες για τα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια είναι πολλές. Από τη μία είναι το "ηρωικό παράδειγμα" του Πολυτεχνείου, που στη συνέχεια ευτελίστηκε και εκφυλίστηκε από τις αντισυστημικές (θα λέγαμε σήμερα) παρατάξεις των φοιτητών και το αναρχικό κίνημα.

07 Μαϊ 2025 | 08:08

Το τηλεφώνημα Ερντογάν - Τραμπ

Δεν ξέρω αν εξέπληξε κάποιους και πόσους, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι δυο ηγέτες συζήτησαν τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου ή τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα ή με άλλους γείτονές της.

04 Μαϊ 2025 | 15:43

Με αυτό το πανεπιστήμιο δεν πάμε πουθενά

Πού ήταν η πανεπιστημιακή αστυνομία στη Νομική και στο ΑΠΘ; Μάλλον εκεί που βρίσκεται και το έφιππο τμήμα της που ονειρεύτηκε κάποια στιγμή ο κ. Μηταράκης.

30 Απρ 2025 | 08:27

Υπήρξε μια απογοήτευση

Η ανάκριση για την τραγωδία των Τεμπών έχει λοιπόν την κατάληξη που όφειλε να έχει.

23 Απρ 2025 | 07:41

Τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ζωής

Ίσως για να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ζωής", θα πρέπει να προηγηθεί η ερώτηση "ποιοι είναι οι ψηφοφόροι της Ζωής", ή καλύτερα ποιοι είναι αυτοί που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, γιατί αυτό μένει να αποδειχθεί.

"ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ" 21 Απρ 2025 | 16:42

Τασούλας για Πάπα Φραγκίσκο: Φιλάνθρωπος, μεταρρυθμιστής, λάτρης και υπερασπιστής της αληθείας

"Ενσάρκωσε την χριστιανική αγάπη, χωρίς διακρίσεις, προς τους αδύναμους και τους αδικημένους όπου γης", τόνισε ο ΠτΔ.

19 Απρ 2025 | 12:49

Malleus Maleficarum - Το κυνήγι των μαγισσών

Είναι ένα οδηγός, με λεπτομέρειες, για το πώς οι πιστοί Χριστιανοί μπορούν να αποκαλύψουν μόνοι τους, την παγκόσμια συνωμοσία των μαγισσών, να ξεσκεπάσουν τις απαίσιες μάγισσες και να τις εξουδετερώσουν.

16 Απρ 2025 | 07:32

Στα Ζαγόρια στις αρχές του '50

Πώς να ήταν τα χωριά στα Ζαγόρια στις αρχές της δεκαετίας του 50, λίγο μετά τη λήξη του εμφυλίου; Πώς να ήταν η ζωή εκεί στα χωριά; Πώς ζούσαν τότε οι άνθρωποι εκεί;

13 Απρ 2025 | 18:35

Η Ζωή πρωθυπουργός

Όταν μιλάει για κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό της, σπανίως, αναφέρεται κυρίως στο παρελθόν -γιατί προφανώς δεν έχει κάτι να πει για το μέλλον- και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ 10 Απρ 2025 | 10:24

Το debate Βενιζέλου, Σακελλαροπούλου, Γεραπετρίτη και Δελλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και σε τι εύρος; Τις απαντήσεις κλήθηκαν να δώσουν οι τέσσερεις ειδικοί προσκεκλημένοι.

09 Απρ 2025 | 08:15

Η συνέντευξη στον Σρόιτερ

Γιατί έσπευσε ο πρωθυπουργός να δώσει εκείνη τη συνέντευξη στον Σρόιτερ, και να πιθανολογήσει ότι σε αντίθεση με τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του στο παρελθόν, μπορεί και να υπήρχε παράνομο εύφλεκτο φορτίο, φορτωμένο στην εμπορική αμαξοστοιχία;

02 Απρ 2025 | 07:13

Όλα προβλέψιμα εκτός από το κύμα για τα Τέμπη

Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει, ήταν ο τεράστιος θυμός και η οργή που θα προκαλούσε και μάλιστα με καθυστέρηση 2 ετών, η υπόθεση των Τεμπών.

30 Μαρ 2025 | 16:53

Καλά και κακά νέα από τη Ζωή

Τι σημαίνει η δημοσκοπική άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 25 Μαρ 2025 | 14:27

Τασούλας: Μήνυμα ενότητας, εθνικής και κοινωνικής συνοχής απηύθυνε ο ΠτΔ

Μήνυμα ενότητας, εθνικής και κοινωνικής συνοχής απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας με την δήλωσή του, μετά το πέρας της παρέλασης.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 22 Μαρ 2025 | 18:45

Τα συγχαρητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή: Είναι ένας κορυφαίος αθλητής

"Είναι ένας κορυφαίος αθλητής", αναφέρει για τον Εμμανουήλ Καραλή ο Κώστας Τασούλας στα συγχαρητήριά του στον Έλληνα αθλητή.

22 Μαρ 2025 | 11:22

Η γκρίνια για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Γιατί λέει ζήτησε και πήρε και την υπογραφή της Ζωής ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κατέθεσε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής για το μπάζωμα;

19 Μαρ 2025 | 08:08

Η Ζωή έχει ρεύμα

Η Ζωή είναι αντισυστημική. Ποιος άλλος θα μπορούσε να ειρωνευτεί το σύστημα με πιο εκκωφαντικό τρόπο απ΄ όσο η Ζωή, όταν πρότεινε τον μπαμπά της για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

ΝΕΟΣ ΠΤΔ 13 Μαρ 2025 | 16:03

Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία του Τασούλα - Τα χειροκροτήματα, οι αποχές και τα άδεια έδρανα [εικόνες]

Στα θεωρεία η σύζυγος και τα παιδιά του Κώστα Τασούλα - Θρησκευτικός ο όρκος που έδωσε - "Άξιος" φώναξαν στον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Μαρ 2025 | 10:39

Βουλή: Απέχει από τη διαδικασία ορκωμοσίας του νέου ΠτΔ η Πλεύση Ελευθερίας - "Δεν νομιμοποιούμε τον διορισμό"

Η Πλεύση Ελευθερίας θα απέχει από την ορκωμοσία του νέου ΠτΔ στη Βουλή σήμερα Πέμπτη.

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΠΤΔ 13 Μαρ 2025 | 08:55

Κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό "Πανεπιστήμιο" και "Σύνταγμα" με εντολή της ΕΛΑΣ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα.

ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 13 Μαρ 2025 | 07:50

Ορκίζεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εκλέχθηκε στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 12 Φεβρουαρίου 2025 λαμβάνοντας τη θετική ψήφο 160 βουλευτών.

12 Μαρ 2025 | 07:44

Ο ανασχηματισμός και ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο πρωθυπουργός ελπίζει σε ένα restart της κυβέρνησής του, μετά από την οδυνηρή εμπειρία των μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς στη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 10 Μαρ 2025 | 13:10

Αμηχανία στην τελευταία συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου: "Σας ευχαριστώ για την 5ετή προσφορά σας στην πατρίδα"

"Έχετε αφήσει το δικό σας ξεχωριστό αποτύπωμα", είπε ο πρωθυπουργός, ευχόμενος τα καλύτερα στην κ. Σακελλαροπούλου.

08 Μαρ 2025 | 10:33

Ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου

Ο Βασίλης Καλογήρου πέθανε από έναν συνδυασμό ασιτίας, αφυδάτωσης και εξάντλησης, που οδήγησαν στην υποθερμία και στην καρδιακή ανακοπή. Τελεία, αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών και αυτή είναι και η άποψη της αστυνομίας.

05 Μαρ 2025 | 08:15

Ο Τριαντόπουλος, το μπάζωμα και το Ειδικό Δικαστήριο

Είναι η συγκρότηση της προανακριτικής για το "μπάζωμα", η απάντηση στο αίτημα του κόσμου για απόδοση Δικαιοσύνης στην τραγική ιστορία των Τεμπών;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 28 Φεβ 2025 | 10:33

Σακελλαροπούλου για Τέμπη: Δύο χρόνια μετά, το αίτημα για αλήθεια, λογοδοσία και απονομή δικαιοσύνης είναι πάνδημο

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 26 Φεβ 2025 | 08:09

Πόσοι θα πάνε στη διαδήλωση;

Δεν ξέρω πόσοι θα πάνε στη διαδήλωση, εικάζω ότι θα είναι δεκάδες χιλιάδες και όσο και αν έχει άνοδο στις δημοσκοπήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν τους βλέπω όλους για οπαδούς της Πλεύσης, αδίκως ανησυχεί και διαμαρτύρεται ο Άδωνις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 25 Φεβ 2025 | 09:49

Ο αποχαιρετισμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με ένα λεύκωμα για τα πέντε χρόνια στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρουσίασε το λεύκωμα με τίτλο "ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2020-2025. Το άνοιγμα στην κοινωνία".

19 Φεβ 2025 | 07:25

Τι ξέρει ο Βανς για τα ελληνοτουρκικά

Τι σημαίνει αυτή η ανατροπή των μεταπολεμικών δεδομένων για τα ελληνοτουρκικά; Μπορούμε να ελπίζουμε και να ποντάρουμε ακόμα στη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ;

17 Φεβ 2025 | 07:33

Γιατί δεν "τσιμπάει" το ΠΑΣΟΚ

Φοβάμαι ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι άλλης τάξεως. Είναι θέμα brand name.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 13 Φεβ 2025 | 13:43

Κωνσταντοπούλου: Μου επιτίθενται ο Πορτοσάλτε, ο Γεωργιάδης και το ΚΚΕ με λέει και Χρυσαυγίτισσα

Για το ΚΚΕ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι "δυστυχώς έχει επιλέξει να μην ταρακουνάει το σύστημα αλλά όσο μπορεί να το στηρίζει".

ΝΕΑ ΠΥΡΑ 13 Φεβ 2025 | 09:34

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για Τασούλα: Λυπηρό πισωγύρισμα με ευθύνη Μητσοτάκη

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αυτοαναιρέθηκε και προτίμησε να υπηρετήσει την εσωκομματική συναίνεση και όχι την εθνική συναίνεση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Φεβ 2025 | 13:07

Ευχαριστήρια επιστολή Γιαννίτση σε Ανδρουλάκη μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών στη Βουλή

Η πρώτη δήλωση του Τάσου Γιαννίτση μετά την εκλογή του Κ. Τασούλα στη θέση του ΠτΔ.

"ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ" 12 Φεβ 2025 | 12:00

Χαρίτσης για την αποχή της Νέας Αριστεράς: Ο Τασούλας ελέγχεται για αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές πρακτικές

"Η αλαζονική κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει τον καθεστωτικό της κατήφορο με την εκλογή του κ. Τασούλα", σημειώνειι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΔ 12 Φεβ 2025 | 11:51

H πρώτη δήλωση Τασούλα μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας: "Κορυφαία τιμή και βαρύτιμη ευθύνη"

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα εξέλεξε η Ολομέλεια της Βουλής στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΤΔ 12 Φεβ 2025 | 11:40

Μητσοτάκης για εκλογή Τασούλα: Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στον υψηλό του ρόλο

"Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στον υψηλό ρόλο του ως σύμβολο της εθνικής μας ενότητας, αλλά και ως εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της συνταγματικής σταθερότητας" είπε ο πρωθυπουργός.

ΒΟΥΛΗ 12 Φεβ 2025 | 11:02

Επιστολές Καρυστιανού στον Ν. Κακλαμάνη - Ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι συνιστά επισφράγιση της συγκάλυψης της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 12 Φεβ 2025 | 10:18

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας με 160 ψήφους στην τέταρτη ψηφοφορία στη Βουλή

Ο Κώστας Τασούλας εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και 4 ανεξάρτητων βουλευτών.

12 Φεβ 2025 | 07:43

Το κράτος που δεν λειτουργεί

Το "κράτος που δεν λειτουργεί" είναι μια σταθερά που μας ακολουθεί και που εμφανίζεται σε κάθε κρίση.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Φεβ 2025 | 07:43

Σήμερα η εκλογή Τασούλα στην Προεδρία της Δημοκρατίας με 160 ψήφους - Απέχουν Νέα Αριστερά και βουλευτές Κασσελάκη

Στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, αριθμό που έχει ήδη υπερβεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες ο προταθείς από τη ΝΔ, τέως Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 12 Φεβ 2025 | 07:29

Τα Τέμπη φέρνουν ανασχηματισμό: Ποιοι υπουργοί μετακινούνται και ποιοι φεύγουν - "Κλειδί" ο Γεραπετρίτης

Φούντωσαν και πάλι τα σενάρια περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού, αμέσως μετά την προεδρική εκλογή και πριν ανακύψει εκ νέου το θέμα των Τεμπών, με αφορμή τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΣΤΙΣ 10:00 11 Φεβ 2025 | 14:29

Αύριο η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Συγκεντρώνει τις 151 ψήφους που χρειάζονται ο Τασούλας

Στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, αριθμό που έχει ήδη υπερβεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες ο Κωνσταντίνος Τασούλας

ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ 06 Φεβ 2025 | 13:49
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 06 Φεβ 2025 | 10:28

Βουλή: Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Έλαβε 160 ψήφους ο Τασούλας

Η τέταρτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί ύστερα από 5 μέρες, στις 12 Φεβρουαρίου, όπου και αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας.

ΒΟΥΛΗ 06 Φεβ 2025 | 08:44

Σήμερα η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας - Απαιτούνται 180 ψήφοι

Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία, ο προτεινόμενος από την ΝΔ, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε λάβει 160 ψήφους.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 05 Φεβ 2025 | 15:41

Βουλή: Αύριο η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Αναμένεται να είναι άκαρπη

Για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι.

05 Φεβ 2025 | 10:47

"Μπαλαφάρες" και εκλογικές επέτειοι

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κερδίσει 3 συνεχόμενες εθνικές εκλογές και κάτι ψιλά, είναι προφανώς και εξαιτίας της οδυνηρής εμπειρίας που προηγήθηκε.