Follow us

Γιατί δεν τραβάει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Υποθέτω η δήλωση είναι τόσο βλακώδης που δεν χρειάζεται σχολιασμό. Αλλά ίσως απαντά στο ερώτημα που θέτει ο τίτλος του κειμένου, "γιατί δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Εψαχνα προχθές να βρω την είδηση για τις συμμορίες που είχαν καταλάβει την Φοιτητική Εστία στου Ζωγράφου, στην Αυγή και στα άλλα media του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχα μια δυσκολία. Ισως και δύο.

Στην εφημερίδα του κόμματος, δεν υπήρχε κανένα ρεπορτάζ για τις ληστείες, τις απαγωγές και τους βιασμούς που είχαν κάνει οι κακοποιοί με έδρα την Πολυτεχνειούπολη, αλλά βρήκα τουλάχιστον, στην ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής, μια μαρτυρία. Την κατάθεση (ψυχής υποθέτω), της προέδρου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ κ. Αλεξάνδρας Παλαιού.

"Καθηλωτική η περιγραφή της (κυρίας Παλαιού)”, σημείωνε συγκλονισμένη η εφημερίδα, "που κατέληξε σε πολύ εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα και την επιλογή του χρόνου της επιχείρησης, αλλά και για τον κίνδυνο που διέτρεξαν όσοι κινούνταν εντός του πανεπιστημιακού χώρου." (Σημειώστε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 το πρωί και δεν ξέρω πολλούς φοιτητές που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο τα ξημερώματα και η Εστία απέχει μακράν των αιθουσών των μαθημάτων, αλλά κάτι θα ξέρει η συνδικαλιστής περισσότερο από εμένα, οπότε δεν επιμένω.)


Και καλά για την επιλογή του χρόνου της επιχείρησης, που γράφει η εφημερίδα. Αν και φοβούμαι ότι η εφημερίδα δεν συμμερίζεται την δική μου γνώμη και άλλων πολλών, ότι η επιχείρηση όχι απλά έπρεπε να γίνει, αλλά έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Μάλλον υπονοεί ότι συμπίπτει ύποπτα με την έναρξη δράσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που είναι και το μαράζι της. Αλλά η σκοπιμότητα της επιχείρησης, που γράφει η Αυγή, μπορεί να αμφισβητηθεί; Ποια είναι "τα εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα της επιχείρησης”; Υπάρχει ερώτημα αν έπρεπε ή όχι να παρέμβει η Αστυνομία; Επρεπε να συνέχιζαν οι συμμορίτες τη δράση τους; Να κλέβουν, να τρομοκρατούν και να βιάζουν; Τι ζόρι τραβάει η εφημερίδα της αριστεράς και της προόδου με τους εγκληματίες;

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Παλαιού έθεσε όντως καίρια ερωτήματα. Πρώτον, "δεν ξέρω καν αν η Πρυτανεία ήταν ενήμερη γι΄αυτό που έγινε το πρωί", είπε στο Κόκκινο. Για να λέω την αλήθεια, δεν ξέρω αν η Πρυτανεία ήταν ενήμερη για την επιχείρηση αγαπητή κυρία Παλαιού, αυτό που υποψιάζομαι όμως, είναι ότι ήταν πλήρως ενήμερη για την μετατροπή της Φοιτητικής Εστίας σε άντρο παρανομίας και σιωπούσε.

Αλλά η κ. Παλαιού συνέχισε: " Ανομία υπάρχει παντού στην κοινωνία. Όμως η επιχείρηση αυτή, μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο και μέσα σε τόσο κόσμο πού αποσκοπούσε;". Ελα ντε, αυτό ρωτάμε κι εμείς. Αφού υπάρχει γενικώς ανομία, γιατί να μην υπάρχει και στην Φοιτητική Εστία; Δεν έχουν δικαιώματα οι φοιτητές;

Τη σωστή απάντηση πάντως για τη σκοπιμότητα της επιχείρησης έδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλεσμένος του Σκάι:

"Αυτό που είδα εγώ ήταν σπασμένες πόρτες φοιτητών, ήταν ένα γιουρούσι της αστυνομίας που δεν νομίζω ότι επιβαλλόταν από οποιαδήποτε επιχειρησιακή ανάγκη", είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. "Ηταν περισσότερο επίδειξη αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης, οι εικόνες αυτές με τα γιουρούσια της αστυνομίας".

Αυταρχισμός και κατατρομοκράτηση των συμμοριτών και εμπόρων ναρκωτικών λοιπόν, που ασφαλώς πρέπει να καταδικαστεί, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Υποθέτω η δήλωση είναι τόσο βλακώδης που δεν χρειάζεται σχολιασμό. Αλλά ίσως απαντά στο ερώτημα που θέτει ο τίτλος του κειμένου, "γιατί δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Με αφορμή λοιπόν τις απίθανες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, έχω μια απάντηση στο γιατί "δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ:


Δεν τραβάει γιατί σε όλα τα θέμα ταυτίζεται με μια ακραία μειοψηφική μερίδα της κοινωνίας, που για να έρθει σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με την κυβέρνηση, για να την κατηγορήσει για αυταρχισμό, είναι ικανή/ός να ταυτιστεί ακόμα και με συμμορίτες, ποινικούς και εμπόρους ναρκωτικών, προσβάλοντας ακόμα και τη κοινή λογική.

Για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για καταστολή και αστυνομοκρατία, για να ικανοποιήσει τους φανατικούς νεαρούς που φαντασιώνονται νέα Πολυτεχνεία και πιστεύουν ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει στόχο την καταστολή των ιδεών και των κοινωνικών αγώνων, έρχεται σε αντιπαράθεση και σε σύγκρουση με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, που έχει αηδιάσει με τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια.

Υ.Γ.1 Και αν νομίζετε ότι η παλαβομάρα έχει πάτο, απατάσθε. Αντιγράφω από άρθρο που δημοσίευσε η Αυγή για τον πυροβολισμό του εμπόρου ναρκωτικών από την ανθυπαστυνόμο, στη διάρκεια της επιχείρησης: "Ανεπισήμως, μια αστυνομικός πυροβόλησε στα πόδια άνθρωπο εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Επισήμως , δηλαδή από το στόμα της ΕΛ.ΑΣ η ένστολη ένιωσε…αδιαθεσία, πήγε να φύγει από την αστυνομική επιχείρηση, φοβήθηκε πως θα της επιτιθόταν με κατσαβίδι ένα διερχόμενος- κατσαβίδι, άρα ληστεία, άρα πρεζάκι και τον πυροβόλησε στα πόδια. Αποκωδικοποίηση: Αδιαθεσία στις γυναίκες σημαίνει ότι έχουν περίοδο. Μπορεί να ήταν ορμονική η αντίδραση, δεν ξέρεις ποτέ. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία. Για άλλη μια φορά είναι πίσω από την εποχή μας" έγραψε η αρθρογράφος Ολγα Στέφου. Δυο λαλούν και δυο χορεύουν…

Υ.Γ.2 Πονηρός ο αρμόδιος τομεάρχης Νίκος Φίλης, απέφυγε την πατάτα που πάτησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και αρχικά σιώπησε. Με ολίγη καθυστέρηση, έθεσε όμως το ερώτημα, γιατί 3 χρόνια η Αστυνομία δεν επενέβαινε στη Φοιτητική Εστία- όπως υποτίθεται ότι ομολόγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος- αφού εκεί είχαν βρει καταφύγιο οι κακοποιοί. Κατηγορώντας en passant την κυβέρνηση ότι έκανε τώρα την επέμβαση- με την δήθεν αθώα επισήμανση ότι πρέπει να αποδειχθούν οι κατηγορίες σε βάρος των σκληρών κακοποιών, λες και δεν αρκούν τα όπλα, τα ναρκωτικά και τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος των συλληφθέντων ή οι καταγεγραμμένες συνομιλίες με την δόκιμο…- για να διασύρει τα ελληνικά πανεπιστήμια και να ξαναζεστάνει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ας επιχειρήσω κι εδώ μια απάντηση: Σύμφωνα με τη δήλωση του Πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή, η κατάσταση στην Εστία ήταν επικίνδυνη από καιρό, ειδικά δε το τελευταίο δίμηνο και γι΄ αυτό ειδοποίησε επιτέλους την Αστυνομία. Όχι για 3 χρόνια.

Παρακολούθησα ξανά το βίντεο με τις δηλώσεις του Τάκης Θεοδωρικάκου στην ΕΡΤ έτσι από τσαντίλα. Δεν λέει, όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο Νίκος Φίλης, ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε εδώ και 3 χρόνια- από την ημέρα των εκλογών δηλαδή, όλως τυχαίως…- τη δράση των κακοποιών στην Εστία. Λέει μια ακατανόητη μπούρδα, ότι τα προηγούμενα χρόνια η Αστυνομία είχε περιορισμένες δυνατότητες για επιχειρήσεις, λόγω της καραντίνας.

Επίσης, αν για μια απολύτως δικαιολογημένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, όπως η προχθεσινή στου Ζωγράφου, για τη σύλληψη σκληρών κακοποιών που είχαν βρει καταφύγιο στην Εστία, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για επιχείρηση κατατρομοκράτησης και γιουρούσι (ας αφήσουμε την ερμηνεία για την περίοδο της ανθυπαστυνόμου για τους ψυχιάτρους), πώς νομίζει ο Νίκος Φίλης ότι μπορεί να δράσει η Αστυνομία; Οταν καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αστυνομοκρατία και για αυταρχισμό, μήπως εμποδίζει τη δράση της Αστυνομίας. Δεν μας είπε τίποτε ούτε γι΄αυτό.

Οσο για τον διασυρμό των ελληνικών πανεπιστημίων που ανησυχεί, αδίκως ανησυχεί ο κ. Φίλης. Φροντίζουν από μόνοι τους οι Πρυτάνεις, τα κόμματα της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές νεολαίες που ανέχονται τη βία και την παρανομία στα ΑΕΙ. Δεν χρειάζονται τη συνδρομή του Θεδωρικάκου. Μια χαρά κάνουν τη δουλειά από μόνοι τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

08 Σεπ 2025 | 07:44

Και πάλι όλοι μαζί

Γιατί τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν -συχνά τρέμουν στο ενδεχόμενο- να γίνουν γονείς; Η προφανής απάντηση αφορά στο κόστος ζωής.

08 Σεπ 2025 | 06:05

Τα λείψανα του Αγίου Λαζάρου

Η βιβλιογραφία γύρω από την εμπορία "ιερών λειψάνων" εμπλουτίστηκε σε σημείο ώστε να αδυνατούμε να την εξαντλήσουμε στο πλαίσιο ενός σύντομου κειμένου.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

25 Αυγ 2025 | 07:11

GET A LIFE

Η περιπέτεια του Γιώργου Μαζωνάκη δεν επηρέασε κανέναν πλην του ιδίου και των στενών συγγενών του. Δεν ήταν συνεπώς είδηση. Κακώς τα ΜΜΕ τη μετέδωσαν, την πρόβαλαν με πηχυαίους μάλιστα τίτλους. Γιατί το έκαναν;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 25 Αυγ 2025 | 06:15

Η κόπωση των διακοπών

Όσο και αν ακουστεί αλλόκοτο, φαίνεται πως η κόπωση δεν επέρχεται ως συνέπεια των διακοπών, αλλά την κουβαλάμε μαζί μας και την μεταφέρουμε από τόπο σε τόπο.

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.

20 Αυγ 2025 | 07:50

Τα χαρτιά της Ελλάδας και ο Τραμπ

Τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλούνταν να μεσολαβήσει στη διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

18 Αυγ 2025 | 07:52

59

Πριν από δυό εβδομάδες, έκλεισα τα πενηνταεννιά. Ήταν τα πρώτα γενέθλια της ζωής μου που η χαρά πήγαινε αντάμα με μια δυσφορία.

18 Αυγ 2025 | 07:50

Τα γαλλικά για τη Βούλτεψη

Υποθέτω μπορείς, σαν τη Βούλτεψη, να αποφανθείς ότι για τις πυρκαγιές και την ευαλωτότητά μας, δεν φταίει άλλος, αλλά φταίει το ότι δεν έχουμε αρκετούς εθελοντές. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια βρε αδελφέ;

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 18 Αυγ 2025 | 06:33

Ούτε Μόναχο, ούτε Γιάλτα

Ακόμη και όσοι τσαλαβουτούν στα ρηχά της ιστορικής έρευνας, όλο και κάτι έχουν ακούσει για τη Συμφωνία του Μονάχου και τη Διάσκεψη της Γιάλτας.

13 Αυγ 2025 | 09:01

Εγκώμιον της ξαπλώστρας

Και μπορεί στις καλοκαιρινές διακοπές και στις συνθήκες καύσωνα, οι πρωινοί περίπατοι να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην επιλογή της παραλίας, η θεωρία μου ισχύει στο ακέραιο.