Μια εκδρομή με Χρυσαυγίτες

Συνειδητή επιλογή; "Ξέπλυμα" ; Αβλεψία; Ανοησία; Η σκέτη ντροπή;

SHARE THIS
0
SHARES

Σε όλο τον κόσμο ακούγεται όλο και πιό έντονα μια λέξη ως ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος: ο λαϊκισμός. 
Αφορμές ουκ ολίγες: το Brexit, η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, η ήττα Ρέντσι στο ιταλικό δημοψήφισμα, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και παράλληλα απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με 3.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βρίσκονται ίσως στο πιό λεπτό σημείο τους.

Και τι κάνει η Ελλάδα μέσα σ' αυτόν τον κυκεώνα; Θέλει -δια του υπουργού Εθνικής Αμυνάς της- να συγκαλέσει συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο. Γιατί; Τα ψυχογραφήματα υπουργών δεν είναι στην ειδικότητα του γράφοντος. Ομως κόμματα της αντιπολίτευσης -τέσσερα τον αριθμό- ανακοινώνουν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν γιατί τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν ενδείκνυνται για φθηνό εντυπωσιασμό.

Και τι κάνει η κυβέρνηση; Ακυρώνει το ταξίδι; Οχι βέβαια. Φροντίζει μάλιστα να πλαισιώσει τον συγκυβερνώντα -και "σύντροφο" κατά τα λεγόμενά του- υπουργό Αμυνας με τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το ένα εκ των οποίων άρτι αφιχθέν από την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να περιοριστούν ίσως στα όρια του γραφικού, αν στην κολοβή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία δεν μετείχαν και πρωτοκλασάτοι Χρυσαυγίτες. Από αυτούς που κατηγορούν συλλήβδην τους υπόλοιπους πολιτικούς ως "προδότες". Ομοϊδεάτες εκείνων που εξακολουθούν να δικάζονται -κι ας το έχουμε ξεχάσει- για δολοφονία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Που έσπευσαν να κορδωθούν για να φωτογραφηθούν δίπλα σε αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού.

Συνειδητή επιλογή; "Ξέπλυμα" όπως λένε ήδη κάποια κόμματα; Αβλεψία; Ανοησία; Η σκέτη ντροπή;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook