Follow us

Ο Κασσελάκης όμηρος των φανατικών

Η στροφή στην τοξικότητα που διαφαίνεται στις τελευταίες παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη θα ήταν ενδεχομένως πρόβλημα για τον δημόσιο βίο, αν είχε την παραμικρή ανταπόκριση στην κοινωνία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟΛΗς ΚΑΨΗς
Καψής

Υποψιάστηκα τη στροφή (απόγνωσης) του Στέφανου Κασσελάκη, όταν διάβασα την αντίδρασή του στην αποστολή φρεγάτας στη ναυτική επιχείρηση "Prosperity Guardian" στην Ερυθρά Θάλασσα. Αντί να στηρίξει την εύλογη συμμετοχή της Αθήνας στην αποστολή -που έχει στόχο να προασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, που απειλείται από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης- αυτονόητη υποχρέωση για μια παγκόσμια ναυτική δύναμη όπως είναι η Ελλάδα, άρχισε τις ανοησίες του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ για "πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας" και για διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη. Μάλιστα. Διπλωματικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Να πάει ο Γεραπετρίτης Υεμένη και μετά Τεχεράνη και να κάνει τον ενδιάμεσο με τους μουλάδες και τον Νετανιάχου. Καταλάβατε το σχέδιο…

Μου θύμισε τις ανάλογες ανοησίες του μέντορά του Αλέξη Τσίπρα, όταν διαφώνησε με τη στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία και με τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής ανάμεσα σε Παρίσι και Αθήνα -όταν αγοράσαμε τις φρεγάτες και τα μαχητικά Belh@rra- επειδή φοβόταν λέει ότι θα γυρίσουν νεκροί οι φαντάροι μας από την έρημο του Σαχέλ, όπου είχαμε ήδη στήσει προγεφυρώματα. Εβλεπε μακριά ο πρόεδρος. Πολύ μακριά...

Μου έκανε εντύπωση, γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, αν μη τι άλλο, είχε μια αξιοπρεπή ενασχόληση με τη ναυτιλία τον καιρό που ζούσε στις ΗΠΑ και υπέθετα ότι θα είχε και την ανάλογη ευαισθησία για ένα θέμα που αφορά κατ΄εξοχήν την εθνική μας οικονομία. Εις μάτην. Η πίεση που δεχόταν από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγορούσε ότι δεν είναι αρκετά αριστερός για να ηγείται του κόμματος, η πίεση που δεχόταν να υιοθετήσει τις παραδοσιακές κοινοτοπίες που ξεστομίζει η αντιμπεριαλιστική αριστερά κάθε φορά που τίθεται θέμα συμμετοχής της χώρας μας σε διεθνή επιχείρηση της Δύσης, ήταν μεγαλύτερη από την κοινή λογική και το αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος.

Και αυτό είναι το πρόβλημα του συντρόφου Κασσελάκη. Η αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει, τον οδηγεί να στήνει εναγωνίως γέφυρες και να επιζητεί την αποδοχή πάση θυσία, του πιο φανατικού μέρους του ΣΥΡΙΖΑ -αυτού που έχει απομείνει εντός των τειχών- που δεν του επιτρέπει ούτε καν μια δειλή έστω ανανέωση στο ιδεολογικό ρεπερτόριο του κόμματο, αλλά τον οδηγεί με φόρα πίσω στις πιο ακραίες εκδοχές του συντηρητικού αριστερισμού.

Επιβεβαίωσα την υποψία μου για τη στροφή (τοξικότητας) του Στέφανου Κασσελάκη, όταν διάβασα την αντίδρασή του στην κριτική που του ασκείται για τις διακοπές μετά συζήτησης τύπου brainstorming στο εξοχικό του στις Σπέτσες, για το δάνειο που έκανε στο κόμμα για να πληρωθούν υπάλληλοι και δημοσιογράφοι και για τη φοβερή "αποκάλυψη" του συνεργάτη του, ότι ήταν υποψήφιος υπουργός του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση του 2019 αλλά τελικά είπε όχι. Ένα μεγάλο όχι φυσικά γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πολύ αριστερός, όχι αστεία.

Για τον κ. Κασσελάκη, ο θόρυβος και η αμηχανία που προκάλεσαν οι πρωτοβουλίες του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις για παράδειγμα ορισμένων ότι δεν θα συμμετάσχουν στην εκδρομή, επειδή τους ενοχλεί η θάλασσα, οι διαμαρτυρίες για το ύφος της πρόσκλησης "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" που διατύπωσε η κ. Τζάκρη, ακόμα και τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην Αυγή, δεν αποτυπώνουν το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πιστοποιούν τον εκνευρισμό των στελεχών του κόμματος με το ύφος Κασσελάκη, αλλά είναι αποτέλεσμα της μακράς χείρας του συστήματος Μητσοτάκη. Ολες οι αντιδράσεις είναι προϊόν της προπαγάνδας Μητσοτάκη. Ακόμα και την Ελενα Ακρίτα που διαμαρτυρήθηκε για την πρόσκληση και κυρίως για το ύφος της, ακόμα και τον Θανάση Καρτερό που έγραψε στην Αυγή "Θεέ μου φύλαγέ με από τους φίλους μου" -για το δάνειο που εξέθεσε τους διαρροείς της φιλανθρωπίας Κασσελάκη- ο Μητσοτάκης τους έβαλε... Τα πιάνει στον αέρα αυτά ο πρόεδρος. Δεν του ξεφεύγει τίποτα.

Επιστρέφει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πιο αντιδραστική ερμηνεία της πραγματικότητας, όπου όλα είναι προϊόν μιας συνωμοσίας των συστημικών media, εναντίον της γνήσιας φωνής της αριστεράς που απειλεί τα συμφέροντα των ελίτ.

Και πώς αντέδρασε; Ο κ. Κασσελάκης θυμήθηκε το χρέος της Νέας Δημοκρατίας στις Τράπεζες, θυμήθηκε τη μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο -για την ακρίβεια του θύμισαν οι κομματικοί του σπόνσορες, γιατί είναι τόσο παλιά η ιστορία της Siemens που μόνο ο Πολάκης τη θυμάται- και κατέληξε με ένα σχεδόν ακατανόητο σχόλιο για τα έξοδα που πλήρωσε το κράτος για τη φιλοξενία του Μπλίνκεν στο εξοχικό Μητσοτάκη στα Χανιά. Διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος γιατί είναι κερασμένη η ρακί; Αβυσσος. Επίσης, μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ξεβολεύει το σύστημα Μητσοτάκη.

Δεν θέλω να τον στεναχωρήσω, αλλά μάλλον προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον Μητσοτάκη ο πρόεδρος Κασσελάκης. Όπως θα μπορούσαν να του εξηγήσουν ορισμένοι σύντροφοί του από εκείνους που έχουν απομείνει στο κόμμα, ένα από τα στοιχεία που εξηγούν την κυριαρχία του σημερινού πρωθυπουργού και την εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακριβώς αυτή η πολιτική της τοξικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση (και με όλους τους υπολοίπους). Αυτή η τοξική αντίληψη και εχθροπάθεια για τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν το σήμα κατατεθέν της ριζοσπαστικής όλο το διάστημα της πρώτης 4ετίας Μητσοτάκη, είναι που οδήγησε στη συντριπτική της ήττα στις εκλογές. Και εξηγεί και την αδυναμία της να αντιληφθεί τι πραγματικά συνέβαινε στο εκλογικό σώμα. Επιμένοντας παραδοσιακά τοξικά, ο σύντροφος πρόεδρος κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ούτως ή άλλως εξαιρετικά πολύπλοκη ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ που επαγγέλλεται. Και ας ικανοποιεί το εξαιρετικά περιορισμένο φανατικό κοινό του, που τώρα έχει ανάγκη για να σταθεί στο πόστο του προέδρου.

Η στροφή στην τοξικότητα που διαφαίνεται στις τελευταίες παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη θα ήταν ενδεχομένως πρόβλημα για τον δημόσιο βίο, αν είχε την παραμικρή ανταπόκριση στην κοινωνία. Δεν έχει. Η επιρροή του στην πολιτική σκηνή είναι περιορισμένη. Γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι μια παρένθεση. Μια ενίοτε χαριτωμένη, εσχάτως τοξική -όπως η παλιά εκδοχή της καθ΄ημάς αριστεράς- με ημερομηνία όμως λήξεως. Τις ευρωεκλογές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 21 Σεπ 2025 | 10:28

Το Κίνημα Δημοκρατίας εγκαινίασε τα νέα του γραφεία στον Πειραιά παρουσία Κασσελάκη - "Μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή"

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαινίασε τα νέα γραφεία του κόμματός του στον Πειραιά.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 20 Σεπ 2025 | 12:07

Στέφανος Κασσελάκης για Τέμπη: Κάτι κρύβεται πίσω από την απόφαση για τη μη εκταφή των σορών των παιδιών

Ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε δίπλα στον πατέρα του 22χρονου ο οποίος κάνει απεργία πείνας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 17 Σεπ 2025 | 10:16

Τέμπη: Συνάντηση Κασσελάκη με τον πατέρα του 22χρονου Ντένις Ρούτσι που κάνει απεργία πείνας στο Σύνταγμα

Ο Πάνος Ρούτσι ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας εκ νέου την εκταφή της σορού του 22χρονου γιου του, Ντένις.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 17 Σεπ 2025 | 08:03

Πλέον δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε απλά δεξιός

Η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον είναι απλά νεκρός. Ούτε δημοκράτης, ούτε απλά δεξιός. Μακαρίτης.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 12 Σεπ 2025 | 20:19

Live: Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας παραθέτει τις προτάσεις του Κινήματος για την οικονομία, τη δικαιοσύνη, τη στέγαση και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 11 Σεπ 2025 | 13:03

Καρφιά Κασσελάκη για Τσίπρα: Οταν μιλούσα εγώ για πατριωτισμό, με έλεγαν δεξιό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυστηρή κριτική προς τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε για ακόμη μια φορά ο Στέφανος Κασσελάκης.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 10:30

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την "Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο" - Το μήνυμά του σε διάφορες γλώσσες

"Η Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο γεννήθηκε από μια βαθιά ανάγκη: να ξαναδώσουμε φωνή στους πολίτες της Ευρώπης", αναφέρει μεταξύ άλλων.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Αυγ 2025 | 12:53

Στέφανος Κασσελάκης: Για πρώτη φορά αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Την επέτειο του γάμου της γιόρτασαν χθες Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ - Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας

29 Σεπ 2025 | 06:28

Πότε θα πάει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Λήξη συναγερμού; Όχι βέβαια. Τώρα θα αρχίσει η "μίρλα" για το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμα πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο, θα αρχίσει η γκρίνια για τα F35 που ο Τραμπ θέλει φαίνεται πάση θυσία να δώσει στον Ερντογάν.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 17 Σεπ 2025 | 08:03

Πλέον δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε απλά δεξιός

Η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον είναι απλά νεκρός. Ούτε δημοκράτης, ούτε απλά δεξιός. Μακαρίτης.

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

29 Σεπ 2025 | 07:17

Συγχωριανοί του ψεύτη βοσκού

Έτσι ο Διονύσης Σαββόπουλος, αποφαινόμαστε, είναι ο Μπομπ Ντύλαν της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο δικός μας Ντε Γκωλ. Κι όποια γυναίκα δολοφονεί τα παιδιά της μια Μήδεια του σήμερα...

29 Σεπ 2025 | 06:28

Πότε θα πάει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Λήξη συναγερμού; Όχι βέβαια. Τώρα θα αρχίσει η "μίρλα" για το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμα πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο, θα αρχίσει η γκρίνια για τα F35 που ο Τραμπ θέλει φαίνεται πάση θυσία να δώσει στον Ερντογάν.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 29 Σεπ 2025 | 06:10

Dark Tourism

Δημιουργός και αποκλειστικός διαχειριστής της εν λόγω ιστοσελίδας είναι ένας Γερμανός, ο Peter Hohenhaus, ένας πανεπιστημιακός που, κατά δήλωσή του, εγκατέλειψε νωρίς-νωρίς την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία.

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

22 Σεπ 2025 | 09:56

Ένα φωτεινό πολιτιστικό γεγονός

Και όμως. Με την έξοδο από τα μνημόνια, η εντόπια βιβλιοπαραγωγή επανήλθε σταδιακά στα προ της κρίσης επίπεδα.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 22 Σεπ 2025 | 06:15

Το δράμα του πολυεκατομμυριούχου

Πώς θα ήταν ένας κόσμος δίχως καθόλου ενσυναίσθηση; Σίγουρα θα ήταν ένας κόσμος όπου δεν θα ήθελα να ζήσω ή όπου δεν θα ήθελαν να ζήσουν τα παιδιά μας.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 17 Σεπ 2025 | 08:03

Πλέον δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε απλά δεξιός

Η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον είναι απλά νεκρός. Ούτε δημοκράτης, ούτε απλά δεξιός. Μακαρίτης.

15 Σεπ 2025 | 07:55

Βαθιά Αμερική

Μπορεί η βαθιά Αμερική να ορίσει τις τύχες του πλανήτη, κατά τον τρόπο που ένας καρκίνος μέχρι να ξεπεραστεί, αποσυντονίζει, βασανίζει τον άνθρωπο; Όλα δείχνουν πως ναι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 15 Σεπ 2025 | 06:15

Η ιδεολογία του δολοφόνου

Είναι οι δολοφόνοι εκ προοιμίου "δεξιοί" ή εκ προοιμίου "αριστεροί", όπως θέλουν να μας πείσουν οι εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις;

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 14 Σεπ 2025 | 13:18

"Απόλυτη" και κάτι παραπάνω

Η Άννα Βίσση απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί παραμένει η "Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ", ίσως... και κάτι παραπάνω.

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

08 Σεπ 2025 | 07:44

Και πάλι όλοι μαζί

Γιατί τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν -συχνά τρέμουν στο ενδεχόμενο- να γίνουν γονείς; Η προφανής απάντηση αφορά στο κόστος ζωής.

08 Σεπ 2025 | 06:05

Τα λείψανα του Αγίου Λαζάρου

Η βιβλιογραφία γύρω από την εμπορία "ιερών λειψάνων" εμπλουτίστηκε σε σημείο ώστε να αδυνατούμε να την εξαντλήσουμε στο πλαίσιο ενός σύντομου κειμένου.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.