Follow us

Ο υπουργός-μπλέντερ και τα όπλα

Η "δουλειά" φάνηκε ότι ήταν “μπλεγμένη” και έμπλεξε ακόμη περισσότερο.

Κατερίνα Γαλανού
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
Ο υπουργός-μπλέντερ και τα όπλα

Ο,τι η πώληση όπλων στην Σ. Αραβία έκρυβε “μπίζνα” το ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τη Δευτέρα στη Βουλή.

"Κάποιοι θέλουν να χαλάσουν τη δουλειά ...” ξεστόμισε ο αυθόρμητος Πάνος Καμμένος και ακύρωσε την προσπάθεια που είχε καταβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας να προσδώσει στη...“δουλειά”, χαρακτήρα ύψιστης υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος από τον συγκυβερνήτη του.

Η "δουλειά" φάνηκε ότι ήταν “μπλεγμένη” και έμπλεξε ακόμη περισσότερο μετά τη συζήτηση στη Βουλή.

Ηταν “μπλεγμένη” γιατί αν δεν ήταν, η κυβέρνηση θα μπορούσε να κλείσει τα “στόματα” εμφανίζοντας στη Βουλή ένα και μόνο επίσημο χαρτάκι από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, με ημερομηνία Νοεμβρίου που να δηλώνει ότι όντως ο κ.Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο επίσημος πληρεξούσιος της στην αγοραπωλησία. Αγοραπωλησία η οποία εξελίσσεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί.

Με αυτό το επίσημο έγγραφο ο πρωθυπουργός της χώρας θα ανάγκαζε την αντιπολίτευση να πάρει πίσω "χαρτιά και καταγγελίες" περί μεσαζόντων και σκανδάλου. Κυρίως θα έδινε μια καθαρή απάντηση στους πολίτες που ούτε πρόσβαση σε "απόρρητα" έχουν ούτε στα περίεργα κανάλια πληροφόρησης.

Δεν το σκέφτηκαν; Αποκλείεται αν λάβει υπόψη κάποιος ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είναι «παλιά καραβάνα» όπως του απένειμε τα εύσημα ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Δεν μπορούσαν να το ζητήσουν γιατί δεν ίσχυε; εκείνοι ξέρουν.

Πάντως αντί αυτού του απλού εγγράφου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να διαβάζει “απόρρητα διαβαθμισμένα τηλεγραφήματα” που του έδωσε ο ΥΠΕΞ (ο οποίος απειλούσε με ποινή για...κατασκοπεία τον βουλευτή Λοβέρδο και όποιον άλλο χρησιμοποιούσε τα αντίστοιχα απόρρητα στοιχεία) και να εμπλέκει στην υπόθεση και άλλον “ενδιάμεσο”!

Ο πρωθυπουργός αφού έριξε στην “αρένα” το όνομα του κ. Ζόρζ Σφακιανάκη τονίζοντας και την καταγωγή του από το Ηράκλειο της Κρήτης, αφού κατηγόρησε την ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη για σκευωρία και εξυπηρέτηση συμφερόντων έφυγε από την Βουλή...μιμούμενος (ξανά) τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Και άφησε πίσω του τον Πάνο Καμμένο με την γνωστή τακτική του “μπλέντερ” να μπλέκει τον Β. Παπαδόπουλο με τον μακαρίτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την την Φώφη, τους "κρεμασμένους εμίριδες" τον Ζορζ Σφακιανάκη, και ό,τι άλλο είχε πρόχειρο πριν εκστομίσει την μεγάλη του “αλήθεια” : “κάποιοι θέλουν να χαλάσουν τη δουλειά!”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 15:18
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 25 Νοε 2025 | 11:38

Καμμένος για Τσίπρα: Μου είχε πει να με βάλει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Εγιναν τεράστια λάθη στο Μάτι

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2015 24 Νοε 2025 | 21:33

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μετέθεσε το ραντεβού μας για να γίνει η συγκυβέρνηση με Καμμένο - Η περιγραφή είναι μυθιστόρημα

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα και τη στιχομυθία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε πως δεν ειπώθηκε η περιβόητη φράση "Σταύρο, σε πρόλαβε άλλος"

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 24 Νοε 2025 | 17:02

Καμμένος για Τσίπρα: Το κλειδί για το 2015 είναι το τηλεφώνημα με τον Πρόεδρο Ομπάμα από τις Βρυξέλλες...

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πώς έσπευσε να προμηθευτεί το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία

«ΚΑΝΕΛ» 14 Νοε 2025 | 10:36

Καραχάλιος: Ο Καμμένος ήθελε να μας προσφέρει το κουφάρι των ΑΝΕΛ για να ενωθεί με το ΚΥΜΑ της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε μία συγκεκριμένη "σεβαστή κυρία" σε ρόλο Αντιπροέδρου.

ΤΙ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 08:45

Καραχάλιος κατά Καμμένου: Έχει μία ροπή προς τη μυθολογία – Η εμπλοκή του επηρέασε τη στάση της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση των Τεμπών φαίνεται να επηρέασε τη στάση της Μαρίας Καρυστιανού.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 13 Νοε 2025 | 07:08

Tα υπονοούμενα Καμμένου για Σαμαρά και μια φωτογραφία από τα παλιά: "Ξέρεις εσύ..."

Μία ανάρτηση στο X με μια φωτογραφία από το παρελθόν και... υπονοούμενα, έκανε ο Πάνος Καμμένος., για τον Αντώνη Σαμαρά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΛ 12 Νοε 2025 | 09:56

Σκληρή επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά: Αποτελεί την "πολιτική εκδοχή του αρχαιότερου επαγγέλματος του κόσμου" [βίντεο]

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά, λέγοντας πως "ούτε ο Φιντέλ Κάστρο στο τηλεοπτικό κανάλι της Κούβας δεν είχε δώσει συνέντευξη διάρκειας δύο ωρών".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 15:47

Καμμένος: Θα ψήφιζα την Καρυστιανού, μου αποπνέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης - Δεν θα πάω με τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, με ή χωρίς τη σύζυγο του.

10 Οκτ 2025 | 11:58

Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε πώς κατάφερε να χάσει 62 κιλά

Ο Πάνος Καμμένος μιλά για την τεράστια αλλαγή στο σώμα του - Διάβασε όσα δήλωσε

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:49

Ο Πάνος Καμμένος επιστρέφει σε κόμμα που θα ιδρύσει η σύζυγός του Τζούλη- "Ναι το σκέφτεται, έχει τα φόντα"

Ο Πάνος Καμμένος είναι καλεσμένος στην πρώτη εκπομπή της "Αυτοψίας" και τον Αντώνη Σρόιτερ

ΝΕΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 08 Σεπ 2025 | 08:28

Κρητική μαφία: Πιθανή η κλήση του Πάνου Καμμένου από τον ανακριτή μετά τις συνομιλίες φωτιά

Για αυτές τις συνομιλίες, που έχουν ενταχθεί στη δεύτερη δικογραφία και απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι έκανε πλάκα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 06:45

Κρήτη: Και δεύτερη αποκαλυπτική συνομιλία του μαφιόζου με τον Καμμένο - Τον παρακολουθούσαν με κοριούς επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι "δεν βοήθησε" και "δεν σήκωσε ξανά τηλέφωνο", η επικοινωνία με τον 57χρονο φαίνεται να επιβεβαιώνει το αντίθετο.

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Σεπ 2025 | 11:56

Ο απίστευτος διάλογος του Πάνου Καμμένου με τον μαφιόζο της Κρήτης: "Το καθαρίζω με τους Αμερικανούς"

Ο πρώην υπουργός Αμυνας φέρεται να δηλώνει ότι μπορεί να τοποθετήσει τον Μητροπολίτη αν εξαρτάται από τους Αμερικανούς

ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ 03 Σεπ 2025 | 07:33

Κρητική μαφία: Πώς εκβίαζαν τον ηγούμενο για το φιλέτο του 1,5 εκατ. ευρώ - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι με τον Καμμένο

Μέσα από το κελί των φυλακών, ο "Πατομπούκαλος", ένας από τους κρητικούς μαφιόζους ομολογεί ότι έβαλε βόμβα στο σπίτι του αστυνομικού που τον είχε συλλάβει. Πώς αποκαλύφθηκε η δράστη της μαφίας των Χανίων.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Σεπ 2025 | 20:26

"Αν εξαρτάται από τους Αμερικανούς, το καθαρίζω": Ο Καμμένος έδινε εγγυήσεις στον Κρητικό μαφιόζο για την εκλογή Μητροπολίτη

"Oύτε μίλησα με τον αρχιμανδρίτη, ούτε τον βοήθησα, ούτε σήκωσα ξανά τηλέφωνο" λέει ο Πάνος Καμμένος για τη συνομιλία που κατέγραψε ο "κοριός" της ΕΛΑΣ με τον αρχηγό της μαφίας στην Κρήτη

ΜΕΣΑΖΩΝ 02 Σεπ 2025 | 18:29

Οι μαφιόζοι της Κρήτης είχαν μιλήσει και με τον Πάνο Καμμένο- Για να μεσολαβήσει για την εκλογή του δεσπότη Χανίων

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΛΑΣ υπάρχει και τηλεφωνική επικοινωνία του ξενοδόχου με τον Πάνο Καμμένο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ΄ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 27 Ιουλ 2025 | 08:37

Πάνος Καμμένος στο TheTOC: Αν ο Μητσοτάκης εφαρμόσει ατζέντα Τραμπ, είμαι 100% μαζί του - Αριστερός πατριώτης ο Τσίπρας

Ο Πάνος Καμμένος εκπλήσσει λέγοντας πως είναι απαραίτητη η επιστροφή του Γρηγόρη Δημητριάδη στην κυβέρνηση.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ 16 Ιουλ 2025 | 09:44

Καμμένος: Να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ατζέντα Τραμπ - Ο Τσίπρας είναι ο Καραμανλής της Αριστεράς

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα του 2015, τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο επιτέθηκε με σφοδρότητα.

ΣΧΟΛΙΟ 16 Ιουλ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης: Να μην ανησυχεί ο φίλος μου ο Πάνος Καμμένος - Εκλογές θα γίνουν το 2027 [βίντεο]

"Θέλω να πω στον φίλο μου τον Πάνο Καμμένο ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής".

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ Χ 03 Ιουλ 2025 | 17:38

"Με βγάζουν από τη σιωπή μου", λέει ο Πάνος Καμμένος για το 2015 - "Η Μέρκελ λέει τη μισή αλήθεια"

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι θα μιλήσει "για ό,τι έγινε το 2015 με ντοκουμέντα"

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ 23 Μαϊ 2025 | 15:39

H δημόσια ερωτική εξομολόγηση του Πάνου Καμμένου στη σύζυγό του: "Μαζί και για πάντα"

Η ξεχωριστή ανάρτηση του Πάνου Καμμένου για τη γυναίκα της ζωής του

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ 21 Μαϊ 2025 | 11:38

Καρφιά Καμμένου κατά Σαμαρά για τα σενάρια περί νέου κόμματος: Είναι ο τελευταίος που μπορεί να ηγηθεί της ατζέντας Τραμπ

Ο Πάνος Καμμένος είναι τελείως αρνητικός στην ίδρυση νέου κόμματος από τον Σαμαρά.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 03 Απρ 2025 | 14:47

Τι συμβαίνει με τα αεροπλάνα "σαπάκια" του Ναυτικού- Η σκοτεινή σύμβαση Καμμένου και το σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήστου

Πώς σχολίασε την (τουλάχιστον) περίεργη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ 02 Απρ 2025 | 20:42

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Νίκο Κοτζιά: Τέλος η δικαστική διαμάχη τους- "Δεν αμφισβήτησα την εντιμότητά του"

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση και διάδοση ψευδών ειδήσεων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Φεβ 2025 | 15:29

Ο Πάνος Καμμένος για come back στην πολιτική: "Δεν αποκλείω τίποτα - Αν το απαιτήσουν οι συνθήκες θα επιστρέψω" (βίντεο)

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που ελήφθησαν, επισημαίνοντας ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν αναγκαίο για να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Φεβ 2025 | 20:07
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ Χ 04 Φεβ 2025 | 12:57

Αινιγματική ανάρτηση Καμμένου για Τέμπη: Τι έκαναν οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας με το σημειωματάριο;

Ο Πάνος Καμμένος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο υπήρχαν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί στο σημείο της τραγωδίας, κρατώντας σημειωματάρια.

21 Ιαν 2025 | 12:47

Η επική ατάκα του Γιώργου Παπαδάκη στον Πάνο Καμμένο για την εντυπωσιακή του αλλαγή

Το επικό σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη για την εντυπωσιακή αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου.

ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 21 Ιαν 2025 | 09:45

Υπέρ Τραμπ ο Πάνος Καμμένος: "Τελειώνουν οι πόλεμοι και η woke ατζέντα -Τυχεροί που θα έχουμε πρέσβη την Γκίλφοϊλ"

Ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι ο ρόλος της Ελλάδας ως συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω επί προεδρίας Τραμπ.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ 20 Ιαν 2025 | 16:49

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην ελληνική ομογένεια: "Αγαπώ την κοινότητα, αγαπώ τη χώρα" - Εκεί ήταν και ο Πάνος Καμμένος

Η ελληνική ομογένεια υποδέχτηκε τη νέα πρέσβη, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πριν την ορκωμοσία Τραμπ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ; 20 Ιαν 2025 | 13:31

Viral η μεταμόρφωση του Πάνου Καμμένου: Από την απώλεια κιλών στην... ξανθιά τούφα - "Δόντια Ψινάκη και μαλλί Φαραντούρη"

Ο Πάνος Καμμένος έχει μεταμορφωθεί από τότε που ήταν υπουργός Άμυνας του Αλέξη Τσίπρα και φροντίζει να μας το δείχνει σε κάθε ευκαιρία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ 20 Ιαν 2025 | 08:06

Αγνώριστος στην Ουάσινγκτον ο Πάνος Καμμένος - Φωτογραφήθηκε και με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Ο Πάνος Καμμένος από την Ουάσινγκτον ανήρτησε φωτογραφία με τη νέα Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 19 Ιαν 2025 | 19:11

Στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος για την ορκωμοσία Τραμπ με εμφανώς πολύ αλλαγμένο look

"Έτοιμο για επιστροφή στην πολιτική τον είδα" έγραψε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 15:24

Mercosur: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για τη συμφωνία έπειτα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων - Ο ρόλος της Μελόνι

Τη συμφωνία με τις χώρες της Mercosur ενέκριναν κατά πλειοψηφία τα κράτη μέλη της ΕΕ

07 Ιαν 2026 | 13:07

Ο "Καποδίστριας" και η Ελλάδα του 2026- Γιατί οι παθογένειες επιστρέφουν

Η ταινία "Καποδίστριας" του Γιάννη Σμαραγδή, δεν είναι απλώς μια ιστορική αναπαράσταση. Μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία πολιτικού αναστοχασμού:

07 Ιαν 2026 | 07:28

Η Βενεζουέλα είναι μόνο η αρχή

Καθόλου παράδοξο που τα άκουσε και ο δικός μας λοιπόν που ξέχασε το διεθνές δίκαιο και μας ενημέρωσε ότι θα σχολιάσει τη νομιμότητα των ενεργειών της διοίκησης Τραμπ "εν ευθέτω χρόνω" και με ψυχραιμία, μην τυχόν και αδικήσει τους ανθρώπους με μια βιαστική δήλωση.

05 Ιαν 2026 | 08:50

Από τον ρεαλισμό στον κυνισμό

Οι ηγέτες όμως του δημοκρατικού κόσμου τι πρέπει να κάνουν; Πώς να αντιδράσουν στην γκανγκστερική συμπεριφορά του Προέδρου των ΗΠΑ; Εδώ σε θέλω…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 05 Ιαν 2026 | 07:13

Ο Λευκός Οίκος στα χρόνια του FAFO

Ήδη από την πρώτη του θητεία, αλλά κυρίως από τη δεύτερη, ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε με κάθε δυνατό τρόπο ότι είναι θερμός θιασώτης του δόγματος "δίκαιο μέσω ισχύος"

03 Ιαν 2026 | 08:39

Το τέλος των "ήρεμων νερών"

Αρχισαν ήδη οι απολογισμοί και τα μνημόσυνα για τα ήρεμα νερά.

31 Δεκ 2025 | 08:51

Ποιος θέλει την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα;

Η ερώτηση ποιος θέλει την καταστροφή των αγροτών συνέχιζε να μου ακούγεται παράλογη, σαν μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας, αλλά οι συνομιλητές μου δεν ήταν παράλογοι. Μάλλον μιλούσαμε διαφορετική γλώσσα.

29 Δεκ 2025 | 07:29

Ευτυχισμένο το 1978

Σπανίως συναντούσες οικογένειες να ομονοούν ιδεολογικά. Κάποιος ήταν δεξιός, ίσως και βασιλόφρων, αν και η συνομοταξία εκείνη έφθινε μετά τον κόλαφο στο δημοψήφισμα του 1974.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 29 Δεκ 2025 | 06:10

Η δολοφονία της Ιστορίας

Εκ πρώτης όψεως, ο "Καποδίστριας" του Γιάννη Σμαραγδή σεναριακά κινείται κάπου ενδιάμεσα στους θαυματουργικούς υπαινιγμούς του "Νεκταρίου" και στη θαυματουργική ευκοιλιότητα του "Παϊσίου".

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

24 Δεκ 2025 | 18:08

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον Κώστα Ανεστίδη

Ακόμα και όταν εκδηλώνονται σαφέστατα παραβατικές συμπεριφορές, η κυβέρνηση είναι "με το σεις και με το σας". Καθόλου παράδοξο, αν λάβουμε υπόψιν ότι οι αγρότες (και) στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν πλειοψηφικά τη Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να θυσιάσει τις όποιες προσβάσεις έχει- ή της έχουν απομείνει καλύτερα- σε αυτό το εκλογικό κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 22 Δεκ 2025 | 06:05

Τι μας λένε τα άστρα για το 2026

Μονάχα στον δικό μας γαλαξία, τον περίφημο Milky Way, υπολογίζεται ότι υπάρχουν διακόσια δισεκατομμύρια άστρα, με πολλά από αυτά να έχουν το δικό τους πλανητικό σύστημα.

20 Δεκ 2025 | 11:58

Πολιτική ιδιορρυθμία ή κάτι άλλο;

Ορισμένοι εκφράζουν επιφυλάξεις για τις προοπτικές ενός κόμματος που έχει μοναδική ατζέντα την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών- που στην περίπτωση της Μαρίας Καρυστιανού σημαίνει αποδοχή των θεωριών για το παράνομο φορτίο.

17 Δεκ 2025 | 12:41

Η Ευρώπη στραγγαλίζει το ίδιο της το μεγαλύτερο επίτευγμα

Γιατί η Ελλάδα μπορεί —και πρέπει— να ηγηθεί της επανεκκίνησης της Ενιαίας Αγοράς

17 Δεκ 2025 | 08:32

Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα

Το "πράγμα βρωμάει" που λένε, ακόμα και αν είσαι μεταξύ εκείνων, όπως εγώ, που περιμένεις την προεκλογική περίοδο για να τσεκάρεις τα νούμερα.

15 Δεκ 2025 | 07:50

Φρικτό μαχαίρι;

Τον είδα προχθές το βράδυ σε μια παρουσίαση βιβλίου. Κρατάει πιά μπαστουνάκι – τόσο άγαρμπος που ήταν μια ζωή απορώ πώς δεν βάζει διαρκώς τρικλοποδιές στον εαυτό του.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 15 Δεκ 2025 | 06:05

Η κατάρα των εορτών

Η περίοδος των εορτών ενέχει υψηλό ρίσκο "χτυπήματος" και οι δημόσιοι χώροι συνάθροισης κατά την περίοδο των εορτών ακόμη υψηλότερο.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

10 Δεκ 2025 | 07:15

Η βία των αγροτών

Αν η οργή είναι όμως η αιτία της ωμής βίας, γιατί άραγε εκδηλώνεται κατ΄εξοχήν στην Κρήτη, αλλά όχι στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα; Είναι άλλες οι ορμονικές διεργασίες στα παιδιά της λεβεντομάνας;

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

08 Δεκ 2025 | 07:46

Χαμηλής ποιότητας δραστηριότητα

Μέρες τώρα τους λοιδορούν. Τους αντιμετωπίζουν ως και με οίκτο, σαν τις μωρές παρθένες που έφαγαν πόρτα στη γιορτή. Σαν τους φτωχούς συγγενείς που εξορίστηκαν στον εξώστη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 06:10

Ο σύγχρονος ολοκληρωτικός πόλεμος

Εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πάντως, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο ολοκληρωτικός πόλεμος δεν ήταν πατέντα του Γκέμπελς –απλώς ο μοχθηρός Γιόζεφ επανέφερε στο ιστορικό προσκήνιο μια θηριωδία που βρισκόταν εν υπνώσει ή/και υπό καταστολή με κάτι ασπιρίνες σαν τις Συνθήκες της Γενεύης.

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

02 Δεκ 2025 | 11:38

Ζούμε μια νέα φούσκα;

Αν – ή όταν -- το AI-com boom διορθωθεί απότομα, οι ΗΠΑ θα εξακολουθούν να διαθέτουν υποδομές και κεφάλαια για να επανεκκινήσουν την οικονομία

01 Δεκ 2025 | 07:17

Ο κανακάρης

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας έγινε στα 40 του πρωθυπουργός και στα 51 του επιδιώκει, με αξιώσεις, την ολική επαναφορά του, θα έπρεπε να μας προβληματίσει όχι για τον ίδιο. Μα για την κοινωνία μας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Δεκ 2025 | 06:06

Ανάθεμα τα τάλαρα

Στις ταινίες του Οικονομίδη είναι ολοφάνερο ότι οι βωμολοχίες χρησιμοποιούνται ως γρονθοκοπήματα (για την ακρίβεια, τα αντικαθιστούν) και αν έλειπαν αυτές ως καθαρτήρια αναχώματα, θα παρακολουθούσαμε "σπλάτερ" από το πρώτο πεντάλεπτο.

29 Νοε 2025 | 09:43

Η Μποφίλιου, ο Χατζιδάκης και το "ηθικό πλεονέκτημα" Τσίπρα

Έτσι είναι άμα είσαι με τον Άνθρωπο (το διόρθωσα σε Α κεφαλαίο για να ταιριάζει με το ύφος της Μποφίλιου) και παλεύεις για τα ιδανικά της αριστεράς.

26 Νοε 2025 | 07:19

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και το παράδειγμα Πατέλη

Λέει πιθανώς και πολλά ψέματα στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας, οι διαψεύσεις πέφτουν άλλωστε σαν τη βροχή, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, λέει και πολλές αλήθειες.

24 Νοε 2025 | 09:21

Όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα

Η σημερινή καθήλωση της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, η αδυναμία της να διεκδικήσει με αξιώσεις εκλογική νίκη, να πείσει ως κυβερνητική πρόταση, θυμίζει την κατάσταση του ίδιου χώρου κατά τη δεκαετία του 1950.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 24 Νοε 2025 | 06:37

Μια ξεχωριστή μέρα

Είναι μια γιορτή για όσους επιθυμούν διακαώς να ζήσουν "απαλλαγμένοι από τις συμφορές της νοημοσύνης". Δεν είναι μια γιορτή για την "Αντιονέτα" και τον "Γκαμπριέλε".

22 Νοε 2025 | 12:51

Τα νεύρα του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο

Την πραγματική πρόθεση ψήφου θα την ξέρουμε όταν προκηρυχθούν οι εκλογές ή τουλάχιστον γίνουν ορατό ενδεχόμενο. Και τότε θα δούμε ενδεχομένως πολύ διαφορετικά ποσοστά

19 Νοε 2025 | 11:40

Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος

Θα το έμαθε πλέον για τα καλά και η Μαρία Καρυστιανού. Ωραία ιδέα το κόμμα, υπάρχει σίγουρα ρεύμα, αλλά θέλουν πολύ προσοχή οι συνεργάτες.

17 Νοε 2025 | 08:33

Στοιχήματα με πομπώδη ονόματα

"Η Ίρις και άλλοι δύο συμμαθητές της έχουν διαγνωστεί με ΔΕΠΥ. Ο Ορφέας και ο κολλητός του έχουν δυσλεξία. Το κοριτσάκι στο πίσω θρανίο υποψιαζόμαστε ότι βρίσκεται στο φάσμα."

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 17 Νοε 2025 | 06:22

Το Πολυτεχνείο στη φορμόλη

Μόνο που, από χρονιά σε χρονιά και από επέτειο σε επέτειο, το Πολυτεχνείο θυμίζει όλο και πιο πολύ εκείνα τα φωτογραφικά ενσταντανέ που ανεβάζουμε στα social media, όποτε πεθαίνει μια σελέμπριτι. Υποτίθεται πως την ανεβάζουμε για να τιμήσουμε τη σελέμπριτι, αλλά –κακά τα ψέματα- την ανεβάζουμε για να μοστράρουμε εμάς δίπλα της.

15 Νοε 2025 | 15:06

Το περιστέρι στο μπαλκόνι του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο ξεκινάει με την παραίτηση του κ. Τσίπρα από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την δραματική ήττα του στις εκλογές του 2023. Ο Αλέξης Τσίπρας ξυπνάει από έναν θόρυβο στο μπαλκόνι του λέει, και όταν βγαίνει έξω να δει τι συμβαίνει, ανακαλύπτει ότι ένα περιστέρι έχει εγκλωβιστεί εκεί και δεν μπορεί να φύγει.

12 Νοε 2025 | 08:23

Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς

Το υπό διαμόρφωση κόμμα Σαμαρά, θα κάνει αναμφίβολα ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και θα περιορίσει τις πιθανότητες μιας νέας θητείας Μητσοτάκη.

10 Νοε 2025 | 08:02

Μουντρούχα τέχνη

"Ο συγγραφέας πρέπει να φωτίσει τον κόσμο από μιαν απροσδόκητη οπτική γωνία. Να πλάσει, αν έχει το χάρισμα, το δικό του σύμπαν και να μαγέψει τον αναγνώστη."

10 Νοε 2025 | 07:53

Μήπως είμαστε απατεώνες;

Άλλοι κοροϊδεύουν τις υπηρεσίες, βάζουν ψεύτικα στοιχεία, μερικοί δεν έχουν κάνει καν φορολογική δήλωση στη ζωή τους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 10 Νοε 2025 | 06:10

Η πίστη και η ευπιστία

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής άκουσα στο θυροτηλέφωνο τη γνώριμη πια φωνή της δικαστικής επιμελήτριας: "Θυμίστε μου σε ποιον όροφο είστε".

05 Νοε 2025 | 12:52

Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ

Ποια είναι τα συμπεράσματα από το πολιτικό μελόδραμα που παίχτηκε με τα ΕΛΤΑ;

03 Νοε 2025 | 08:23

Κάποιος να σκίσει τη γάτα

Στην Κρήτη, το να ρισκάρεις κάθε τόσο -χωρίς λόγο- τη ζωή σου και τις ζωές των άλλων περνιέται για παλικαριά. Το να έχεις τον δικό σου "κώδικα τιμής", να διαιωνίζεις βεντέτες, να την ανάβεις σε όποιον θεωρείς ότι σε έθιξε, για μαγκιά.

03 Νοε 2025 | 07:02

Η Χρυσή Ζωή

Αν κατάλαβα καλά από τα πρακτικά της Βουλής, τα δημοκρατικά εύσημα που διεκδικεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι οι αγώνες επί χούντας των γονέων της.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 03 Νοε 2025 | 06:10

Σφαγές εκτός κάδρου

Οι σφαγές λάμβαναν χώρα τώρα, σήμερα, το σωτήριο έτος 2025, στο Σουδάν, σε έναν από εκείνους τους πολέμους που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ξεχασμένους".

27 Οκτ 2025 | 09:18

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζεις

Όποτε πιάνω ένα βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή ή συγγραφέα, προσδοκώ να διαβάσω αριστουργηματικές σελίδες. Με την ίδια λαχτάρα πάω στο θέατρο, στο σινεμά, σε εκθέσεις.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 27 Οκτ 2025 | 06:13

Πόσο διεφθαρμένος αισθάνεσαι;

Εφόσον δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε μεταξύ μας ποιος συμπολίτης μας είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλον, ας στραφούμε προς τη ξένη διαιτησία

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

20 Οκτ 2025 | 09:47

Το τέλος της εργασίας

Το πρόβλημα πάντως, προϊόντος του 21ο αιώνα, δεν είναι η εντατικοποίηση της εργασίας.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

18 Οκτ 2025 | 14:13

Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής

Η μόνη κρίση που δεν μυρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

13 Οκτ 2025 | 09:31

Γελοίοι

Πώς ορίζω τη γελοιότητα; Ως απώλεια του μέτρου. Των ορίων.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.

06 Οκτ 2025 | 07:06

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός και κουρασμένος

Μεγαλώνοντας, οι γωνίες σου αμβλύνονται. Όλο και σπανιότερα αναφωνείς ότι ο βασιλιάς είναι -σου φαίνεται έστω- γυμνός. Όχι απαραίτητα επειδή κοιτάς τη δουλειά ή το συμφέρον σου.