Follow us

Τίποτα δεν είναι "τζάμπα", ειδικά τα εμβόλια...

Κανείς δεν αντιλέγει πως μια πανδημία αποτελεί μια έκτακτη συνθήκη και στις έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται έκτακτες αποφάσεις.

Κώστας Στούπας
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΣΤΑς ΣΤΟΥΠΑς
Κώστας Στούπας

1) Τα εμβόλια, ο "τζάμπας" και η απόλυτη καταστροφή...

"Η πανδημία αποτελεί ιστορική τομή, ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη" έγραψε πριν λίγες μέρες σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως "δεν κατανοεί ότι οι καιροί αλλάζουν".


Η κίνηση του κ. Τσίπρα αποτελεί ρελάνς της σχετικής απαίτησης τον περασμένο Ιανουάριο από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση των πατεντών των διαφόρων εμβολίων που κυκλοφορούν.

Ας αναλογιστούμε όμως τα μεγέθη και τη δυνητική επιρροή τους... Μια πρωτοβουλία από την Ελλάδα για την άρση των δικαιωμάτων αποκλειστικής εκμετάλλευσης των εμβολίων από τις εταιρείες που τα ανέπτυξαν ισοδυναμεί, τηρουμένων των αναλογιών, με μια πολιτική απόφαση του Δήμου "Άνω- Κωλοπετινίτσας" με την οποία ανακηρύσσεται σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη.

Οι παλαιότεροι ενθυμούνται τις διάφορες πρωτοβουλίες των χειραγωγούμενων από την KGB Επιτροπών Ειρήνης που ζητούσαν αποπυρηνικοποίηση των Δυτικών χωρών προκειμένου να εξασφαλίσουν την επικράτηση της Σοβιετίας σε σχέση με τα πυρηνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Αν το αίτημα της άρσης των πατεντών αφορούσε μόνο τον κ. Τσίπρα δεν θα αποτελούσε παρά μια γραφική κίνηση εντυπωσιασμού ανάλογη αυτής του κ. Καμμένου που αντί να εμβολιαστεί στη γειτονιά του ανέλαβε τα έξοδα και το ρίσκο να πετάξει μέχρι τη Σερβία και να φωτογραφηθεί πως εμβολιάζεται με το ρωσικό εμβόλιο.

Το ζήτημα της άρσης των πατεντών των εμβολίων έλαβε διαστάσεις όταν πριν λίγες μέρες το ζήτησε, υπό προϋποθέσεις, ο ίδιος πρόεδρος Μπάιντεν.

"Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

Μάλιστα, η απόφαση της Προεδρίας Μπάιντεν να προτείνει την αναστολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε ό,τι αφορά τα εμβόλια κατά της πανδημίας του κορονοϊού χαιρετίσθηκε και από τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ως "μνημειώδης στιγμή στη μάχη κατά του Covid-19" και ταυτοχρόνως "ισχυρό παράδειγμα της αμερικανικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων υγείας".

Ο κ. Γκεμπρεγεσούς είναι ο ίδιος που πέρυσι τον Χειμώνα όταν ξέσπασε η επιδημία στην Κίνα σε συνέργεια με το κινέζικο καθεστώς "αποκοίμιζε" τη Δύση για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις ευθύνες της Κίνας για την καθυστέρηση της πρόληψης με αποτέλεσμα τη διασπορά της επιδημίας.

Η ουσιαστικότερη απάντηση στην επιδημία, η οποία έχει στοιχήσει μέχρι στιγμής εκατομμύρια θανάτους και τεράστιες οικονομικές ζημιές, ήταν η ταχύτητα με την οποία οι δυτικές δημοκρατίες σε συνεργασία και συντονισμό με τις φαρμακευτικές εταιρείες κατάφεραν να αναπτύξουν τα εμβόλια μέσα σε λίγους μήνες, όταν αντίστοιχες διαδικασίες συνήθως διαρκούν χρόνια.

Εμβόλια έχουν αναπτύξει και κινέζικες και ρωσικές εταιρείες αλλά για κάποιους λόγους που παραμένουν άγνωστοι δεν τα έχουν υποβάλει για εξέταση από οργανισμούς όπως η FDA και ο EMA προκειμένου να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα και ασφάλειά τους ώστε να κυκλοφορήσουν στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης.

Κανείς δεν αντιλέγει πως μια πανδημία αποτελεί μια έκτακτη συνθήκη και στις έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται έκτακτες αποφάσεις. Σε περιόδους πολέμου ακόμη και οι χώρες που διατηρούν τις αγορές τους ελεύθερες, βάζουν δελτίο στα τρόφιμα, επιτάσσουν βιομηχανίες στις οποίες εξασφαλίζουν πρώτες ύλες προκειμένου να πετύχουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πανδημία αποτελεί μια έκτακτη κατάσταση ανάλογη με αυτή ενός μεγάλου πολέμου καθώς εφοδιαστικές αλυσίδες τινάχτηκαν στον αέρα και εκατομμύρια άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Αν υποθέσουμε πως κάποιος με πραξικοπηματικό τρόπο που μοιάζει με δήμευση περιουσίας, αύριο το πρωί αποφασίζει ότι κατάσχονται και απελευθερώνονται όλες οι πατέντες. Θα έχουμε καταφέρει μέχρι τέλος του χρόνου να έχουν εμβολιαστεί περί τα 7 δισ. άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη έτσι ώστε να επιτευχθεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας που θα ανακόψει και θα συντρίψει τον "Covid-19";

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως θα χρειαστούν μήνες ή χρόνια ώστε να μεταφερθεί η απαιτούμενη τεχνογνωσία σε χιλιάδες φαρμακευτικές εταιρείες σε αναπτυσσόμενες χώρες προκειμένου να αρχίσουν να παράγουν υψηλής πιστοποίησης εμβόλια.

Αν υποθέσουμε πως εν τω μεταξύ καθώς η επιδημία καλπάζει στις αναπτυσσόμενες και τις υπανάπτυκτες χώρες, προκύψει κάποια μετάλλαξη που δεν αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια και η επιδημία επανέλθει στη Δύση δριμύτερη, οι εταιρείες θα έχουν κίνητρα να κινηθούν με την ίδια ταχύτητα να αναπτύξουν τα απαιτούμενα νέα εμβόλια;

Αν δεν το πράξουν, γιατί θα υπολογίσουν πως δεν θα καταφέρουν να αποσβέσουν το κόστος της έρευνας και να αποκομίσουν τα κέρδη που θα προϋπολογίσουν, μήπως οι συνέπειες που θα προκύψουν θα είναι ακόμη τραγικότερες;

Χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία ή η Κίνα ανακοινώνουν όποια στοιχεία θέλουν σε σχέση με τους θανάτους και τον έλεγχο της επιδημίας εντός τους ή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους. Σε τέτοια καθεστώτα και μεγέθη πληθυσμών η ανθρώπινη ζωή έχει μικρότερη αξία και κανείς ποτέ μπορεί να πληροφορηθεί την απώλεια μερικών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στις δυτικές δημοκρατίες όμως υπάρχουν θεσμοί και ανεξάρτητες αρχές που ελέγχουν τα στοιχεία. Ένα δεύτερο κύμα, το ίδιο φονικό με το πρώτο, θα μπορούσε να γονατίσει τη Δύση.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν από τη μια πλευρά φαίνεται να πιέζεται από ισχυρή και ανεύθυνη εσωκομματική αριστερίστικη αντιπολίτευση στο Δημοκρατικό Κόμμα και από την άλλη να προσπαθεί να παίξει στον διεθνή ανταγωνισμό της "διπλωματίας των εμβολίων" στον οποίο η Δύση φαίνεται πως έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Κίνα και τη Ρωσία.

Τούτο όμως εκτός από ανεύθυνο μοιάζει να είναι και ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Η πρόταση που έγινε πέρυσι από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας κ. Μόσιαλο η Ευρώπη να αγοράσει τα δικαιώματα από τις εταιρείες και να τα απελευθερώσει μοιάζει περισσότερο ρεαλιστική και αποτελεσματική. Με τον τρόπο αυτό και η παραγωγή εμβολίων θα αυξηθεί αλλά και οι εταιρείες θα έχουν τα κίνητρα ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσουν νέες παραλλαγές για τυχούσες μεταλλάξεις...

Η λογική της δήμευσης των περιουσιών για το κοινό καλό όπου εφαρμόστηκε δεν είχε αίσια αποτελέσματα.

2) Μια πρόταση για τη μείωση της εγκληματικότητας...

Καλημέρα κ. Στούπα,

Διαβάζοντας το άρθρο σας "Έγκλημα και αυτοάμυνα...." με αφορμή το φρικτό έγκλημα εναντίον της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά, καταθέτω μια απλή πρακτική πρόταση που ισχύει στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Κεμπέκ.

Το καλοκαίρι του 2015 είχα επισκεφθεί το Μόντρεαλ και είχα φιλοξενηθεί για ένα βράδυ σε ένα φιλικό σπίτι σε μια περιοχή που κατοικούσαν κυρίως άνθρωποι μεσαίας τάξης και μεσαίου κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου (κάτι αντίστοιχο με τα Γλυκά Νερά). Το δωμάτιο που μου παραχώρησαν να κοιμηθώ ήταν στο ισόγειο και έξω από το παράθυρο ήταν ο κήπος που επικοινωνούσε με τον δημόσιο περιβάλλοντα χώρο χωρίς να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μέσο προφύλαξης όπως υψηλός φράχτης, κάγκελα, κτλ.. Μου έδειξαν το δωμάτιο και είχαν το παράθυρο ανοικτό. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να το κλείσω γιατί ήταν μια αρκετά ζεστή νύχτα και όταν τους έθεσα το θέμα ασφάλειας μήπως μπει κανένας ληστής μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τον εξής λόγο.

Αρκετά χρόνια πριν στο Μόντρεαλ γινόντουσαν πάρα πολλές ληστείες μέσα σε σπίτια με αποτέλεσμα κάποιες φορές μοιραία να γίνουν και κάποια εγκλήματα μέσα στα σπίτια εναντίον των ιδιοκτητών, που ήταν μέσα όταν γίνονταν οι ληστείες. Η κοινή γνώμη είχε θορυβηθεί και υπήρχε μεγάλη αναστάτωση όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα τώρα.

Το θέμα που είπαν λύθηκε με τον απλό τρόπο όταν τροποποιήθηκε η νομοθεσία περί διαρρήξεων ως εξής:


Αν συλλαμβάνονταν οι διαρρήκτες επειδή είχαν ληστέψει ένα σπίτι στο οποίο δεν βρίσκονταν μέσα οι ιδιοκτήτες κατά την ώρα της ληστείας η ποινή ήταν διαχειρίσιμη και στα πλαίσια της ποινής που ήδη υπήρχε στη νομοθεσία. Αν όμως συλλαμβάνονταν οι διαρρήκτες επειδή είχαν ληστέψει ένα σπίτι στο οποίο οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν μέσα κατά τη διάρκεια την ληστείας τότε η ποινή ήταν υπερβολικά μεγάλη ξεπερνώντας ακόμα και τα 10 έτη φυλάκισης. Και αυτή η ποινή ίσχυε ασχέτως εάν είχε διαπραχθεί έγκλημα ή βιαιοπραγία εναντίον των ιδιοκτητών κατά τη διάρκεια της ληστείας! Ως αποτέλεσμα αυτής της τροποποίησης στη νομοθεσία μου είπαν ότι πλέον οι διαρρήκτες είναι παρά πολύ προσεκτικοί πριν επιχειρήσουν μια διάρρηξη και φροντίζουν από μόνοι τους τουλάχιστον να μην μπαίνουν σε σπίτια τη στιγμή που είναι μέσα οι ιδιοκτήτες. Με άλλα λόγια μου είπαν ότι οι διαρρήξεις σε σπίτια τη στιγμή που δεν είναι μέσα οι ιδιοκτήτες συνεχίζονταν ακάθεκτες αλλά είχαν σχεδόν εκλείψει οι διαρρήξεις σε σπίτια τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν μέσα! Οι ίδιοι οι διαρρήκτες φρόντιζαν να αποφεύγουν να διαρρήξουν σπίτια τη στιγμή που ήταν μέσα οι ιδιοκτήτες τους γιατί γνώριζαν ότι σε περίπτωση σύλληψης τους οι ποινή θα ήταν δυσβάσταχτη! Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή οι νομοθέτες ανάγκασαν νομοθετικά τους διαρρήκτες να αυτοπεριορίζονται!!

Κάποιες φορές απλές πρακτικές ίσως μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουμε σε φιλοσοφικές και ατέρμονες συζητήσεις και αντιδικίες κενού περιεχομένου την στιγμή που χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές.

Συγχαρητήρια για την αρθρογραφία σας.

Παρακαλώ αν δημοσιεύσετε το κείμενο δεν θα ήθελα να αναφερθεί το όνομά μου.

Σας χαιρετώ

Β. Κ.

3) 10 μέτρα για εγκληματικότητα...

Αγαπητέ Κώστα

Πολύ καλό άρθρο, ζυγισμένες οι απόψεις σου περί νόμιμης οπλοκατοχής.

Διαφωνώ παρόλα αυτά με την παράθεση της μελέτης εγκληματικότητας όσον αφορά την ισχύ της στην σημερινή εποχή.

Η μελέτη περιλαμβάνει έτη μέχρι το 2001, δηλ. μια 20ετια πριν. Από τότε έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.

Τυχαίνει και παραβρίσκομαι σε δικαστήρια ποινικά σχετικά τακτικά. Τα "πινάκια", δηλ. το πρόγραμμα των δικών ανά αίθουσα, είναι γεμάτα από ονόματα ξένων, πολλές φορές με πολλαπλά ονόματα και επίθετα ο καθένας καθώς χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα.

Κατά τη γνώμη μου, την τελευταία 20ετια έχει αυξηθεί σαφώς η αναλογία αλλοδαπών ως προς Έλληνες παρατατικούς/εγκληματίες.

Θεωρώ δε ότι είναι πολύ ψηλά πλέον στην κατάταξη οι Γεωργιανοί, πάντα οι Αλβανοί και ακολουθούν άλλοι Βαλκάνιοι, Ασιάτες και Αφρικανοί.

Κατά τη γνώμη μου απαιτούνται τα ακόλουθα μέτρα σε ορίζοντα 10ετιας ώστε να μειωθεί το έγκλημα.

Απαγόρευση λειτουργίας κινητών τηλεφώνων αν δεν υπάρχει ταυτοποίηση του κάτοχου. Θα βρεθούν τρόποι εφαρμογής. Όλοι οι κλέφτες και δολοφόνοι χρησιμοποιούν "πακιστανικά καρτοτηλέφωνα".

Ενίσχυση αριθμού δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων, αιθουσών δικαστηρίων, δικαστική αστυνομία.

Έλεγχος λειτουργίας των δικαστηρίων ώστε να δικάζονται σύντομα οι υποθέσεις. Ανώτατα όρια τελεσιδικίας υποθέσεων ανάλογα με την κατηγορία.

Αύξηση δυναμικότητας φυλακών και μοντέρνοι τρόποι αντιμετώπισης των γνωστών προβλημάτων που συνδέονται με τη λειτουργία τους.

Αύξηση του πραγματικού χρόνου έκτισης ποινής.

Αύξηση ποινής σε περίπτωση επανάληψης του εγκλήματος. Στις ΗΠΑ έχω διαβάσει έχεις 2 ευκαιρίες, στην τρίτη πας ισόβια ακόμη και για παράνομη στάθμευση. Δεν μπορεί ο τύπος που χθες συνελήφθη έχοντας κάνει 102 κλοπές να κυκλοφορεί έξω ελεύθερος. Δεν μπορούν στυγνοί δολοφόνοι να βγαίνουν έξω σε λίγα χρόνια ώστε να ξαναεγκληματισουν. Τα 20 χρόνια πρέπει να είναι γι’ αυτούς 20 χρόνια.

Ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των αστυνομικών αρχών με μέσα και με Best practices από υπηρεσίες του εξωτερικού.

Δημιουργία βάσης δεδομένων γενετικού υλικού από όλους τους ξένους εισερχομένους στην χώρα από χώρες που υπάρχει υψηλή παραβατικότητα και από όλους τους Έλληνες που συνδέονται με παραβάσεις του ποινικού κώδικα.

Συμφωνία με χώρες από τις οποίες δεχόμαστε επισκέπτες για την έκδοση υπηκόων τους μετά από καταδικαστική απόφαση στην Ελλάδα. Δεν μπορούν πχ οι Γεωργιανοί να εγκληματούν, να φεύγουν σαν κύριοι και μετα να εξαφανίζονται στην πατρίδα τους και κάνεις να μην τους ενοχλεί.

Αποζημίωση πολιτών που έπεσαν θύματα εγκλημάτων ζωής η ζωής από την περιουσία των θυτών τους η των οικογενειών τους η από το κράτος.

Φιλικά

Κώστας Καζανης

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο απόλυτος σταρ του τώρα και η νέα του ταινία καταφθάνουν στους κινηματογράφους

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

ΗΘΟΠΟΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 09:10

Χειλάκης: "Έχω φάει cancel για το audiobook του Τσίπρα, με λένε παλιοκομμούνι και λέω ευχαριστώ, δεν με προσβάλει"

"Τα πολιτικά τρολς είναι εκεί πέρα και θα χιμήξουν σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Και μετά τι νομίζουν; Ότι δεν θα φάω το βράδυ;" δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 14:31
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΥΠΟΚΛΑΔΟΣ Κ 19 Δεκ 2025 | 06:43

Συναγερμός για τη γρίπη που αλλάζει και μεταλλάσσεται διαρκώς - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε φέτος

Οι ειδικοί προετοιμάζονται για μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο - Η κυρίαρχη μορφή της γρίπης που εξαπλώνεται είναι η H3N2, υποκλάδος Κ.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΑΝΗΣΥΧΙΑ 17 Δεκ 2025 | 06:26

Γρίπη: Πόσο μας προστατεύει το εμβόλιο από το νέο "στέλεχος Κ" που σαρώνει - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Αν και στην Ελλάδα η κυκλοφορία του ιού παραμένει μέχρι στιγμής περιορισμένη, η διεθνής εικόνα –με αυξημένες νοσηλείες – προκαλεί ανησυχία.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 19:23

Βιβλίο του... Ολυμπιακού στα χέρια του "πράσινου" Τσίπρα πριν από την παρουσίαση της "Ιθάκης" στην Πάτρα

Ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε στην Πάτρα συνομίλησε με κόσμο σε χαλαρό κλίμα και αντάλλαξε απόψεις

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 16 Δεκ 2025 | 10:43

"Το φάντασμα της Ιθάκης πάνω από το καθεστώς τους": Νέο μανιφέστο Τσίπρα από την Πάτρα, πριν την ομιλία Μητσοτάκη

Ανεβάζει τα αντικυβερνητικά ντεσιμπέλ από την Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Κοντογιαννίδης τα χώνει στον Τσίπρα: "Η ντροπή ντροπή δεν έχει - Η "λαϊκίστικη παπ...ά" που είπε στην παρουσίαση

"Δεν έχεις το δικαίωμα στην παρουσίαση να παρουσιάζεις μόνο εσύ" λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Δεκ 2025 | 16:03

"Καρφιά" Χαρίτση για Τσίπρα: Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στη μεταπολίτευση, στον εξώστη ήταν όσοι ασκούσαν αυστηρή κριτική

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ασκεί σαφή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2025 | 13:13

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για την παρουσίαση του Τσίπρα: Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας σε εξέδρες και θεωρεία

"Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ", απάντησε σε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για Μητσοτάκη

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Πόπη Τσαπανίδου: Με ανδρόγυνο look στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΙΘΑΚΗΣ» 04 Δεκ 2025 | 11:17

Μπέττυ Μπαζιάνα: Με one shoulder βελούδινη δημιουργία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η κομψή εμφάνιση της Μπέττυς Μπαζιάνα στην παρουσίαση του βιβλίου του συζύγου της, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Παλλάς.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 10:04

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Τσίπρα: Εστειλε Φάμελλο και Χαρίτση στον εξώστη - "Ρεζερβέ α' θέση για κανέναν"

Η επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που οραματίζεται, προφανέστατα δεν ξεκίνησε χθες από το Παλλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 09:03

Βαρουφάκης για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Εκανε οντισιόν στην ολιγαρχία με τον θίασο που διέλυσε"

"Ήταν μια θεατρική σκηνή με το ίδιο συνάφι από κάτω. Έμαθα ότι ήταν όλος ο θίασος που διέλυσε ο Τσίπρας.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 08:35

Επεισόδιο με την Ελένη Λουκά στην ομιλία Τσίπρα στο Παλλάς: Φώναζε "προδότη", τη "μάζεψε" η Αστυνομία

Αστυνομικοί επενέβησαν και απομάκρυναν την Ελένη Λουκά, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 04 Δεκ 2025 | 06:12

Tο εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας - Τα νέα ευρήματα

Ο έρπητας ζωστήρας, εμφανίζεται ως ένα πολύ επώδυνο εξάνθημα. Ο κίνδυνος αυξάνεται με την ηλικία, γι’ αυτό και συνιστώνται δύο δόσεις του εμβολίου για τους άνω των 50 ετών.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 03 Δεκ 2025 | 20:27

Αλέξης Τσίπρας: Υπέγραψε την "Ιθάκη" στον πρώτο αναγνώστη που την αγόρασε - Η αφιέρωση στο βιβλίο [βίντεο]

"Πιστεύω ο Αλέξης ήθελε να μας πει για την επιστροφή του. Πανηγυρίζουμε...", ανέφερε ο άνθρωπος που αγόρασε πρώτος το βιβλίο Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 19:00

Τσίπρας: "Δεν έχουμε κυβέρνηση που κάνει λάθος, έχουμε λάθος κυβέρνηση - Απογοητευτική η εικόνα της Αριστεράς"

Γέμισε το "Παλλάς" από κόσμο και τους παλιούς συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του - Τα μηνύματα που έστειλε

ΧΑΜΟΣ 03 Δεκ 2025 | 17:53

Αλέξης Τσίπρας: Ουρές από τις 16:30 έξω από το θέατρο "Παλλάς" για την "Ιθάκη" [βίντεο]

Έξω από το θέατρο "Παλλάς" σχηματίστηκαν ουρές από δεκάδες πολίτες, 2,5 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της παρουσίασης

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:49

Κωνσταντοπούλου: Πήρα το βιβλίο του Τσίπρα να δω τι γράφει για το Μάτι - Πολιτικός απατεώνας που μαζεύει χρήματα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα", άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 08:31

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την "Ιθάκη" του με σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης - Τι θα πει στην ομιλία του

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02 Δεκ 2025 | 16:55

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας για προσωπική αποκατάσταση

"Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης", αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:30
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 01 Δεκ 2025 | 09:46

Τσακαλώτος: Δεν θα πάω στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα - Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί

"Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί το βιβλίο, δεν είμαι εκνευρισμένος ή θυμωμένος με όσα αναφέρει για μένα", λέει χαρακτηριστικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 01 Δεκ 2025 | 08:10

Ποια είναι τα έσοδα του Αλέξη Τσίπρα από το βιβλίο "Ιθάκη" - Η αμοιβή του πρώην πρωθυπουργού

Τα ποσό που εκτιμάται ότι θα αποκομίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πώληση του βιβλίου "Ιθάκη".

01 Δεκ 2025 | 07:17

Ο κανακάρης

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας έγινε στα 40 του πρωθυπουργός και στα 51 του επιδιώκει, με αξιώσεις, την ολική επαναφορά του, θα έπρεπε να μας προβληματίσει όχι για τον ίδιο. Μα για την κοινωνία μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ 30 Νοε 2025 | 13:16

Θανάσης Λάλας: "Προσωπικό ξεκαθάρισμα το βιβλίο του Τσίπρα - Σε σύγκρουση το θυμικό του και η εξουσία"

"Αυτό που συνέβη με τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του ήταν ότι ήταν από διαφορετικούς χώρους..."

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Νοε 2025 | 08:46

Τσακαλώτος στο TheTOC: Δεν έπρεπε να συμβάλουμε στο να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά λόγω Προέδρου Δημοκρατίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αν θα πήγαινε σε ένα νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 29 Νοε 2025 | 11:43

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο κόσμος είναι κουρασμένος, από τα μεγαλύτερα λάθη μας η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ"

Το βιβλίο της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αποκάλυψε η ίδια, αναμένεται το Πάσχα.

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ 29 Νοε 2025 | 10:06

New York Times: Ο FDA σχετίζει θανάτους 10 παιδιών με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μία έρευνα έδειξε ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν "μετά και εξαιτίας" της χορήγησης του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

29 Νοε 2025 | 09:43

Η Μποφίλιου, ο Χατζιδάκης και το "ηθικό πλεονέκτημα" Τσίπρα

Έτσι είναι άμα είσαι με τον Άνθρωπο (το διόρθωσα σε Α κεφαλαίο για να ταιριάζει με το ύφος της Μποφίλιου) και παλεύεις για τα ιδανικά της αριστεράς.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ 28 Νοε 2025 | 20:12

Αλέξης Τσίπρας: Αυτοί θα είναι οι ομιλητές στην παρουσίαση της "Ιθάκης" - Ποιοι δημοσιογράφοι θα συντονίσουν

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει τη δική του ομιλία κατά το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του βιβλίου "Ιθάκη"

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ 28 Νοε 2025 | 14:51

Τα Jumbo τρολάρουν τον Τσίπρα στη νέα διαφήμιση: "Η Ιθάκη των Χριστουγέννων, αδειάστε τα όλα χωρίς τσίπα"

Τα Jumbo "καρφώνουν" τον Αλέξη Τσίπρα και το βιβλίο του "Ιθάκη", στο νέο διαφημιστικό σποτ τους για το ραδιόφωνο ενόψει Χριστουγέννων

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27 Νοε 2025 | 15:13

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας μου είπε "γιατί δεν κλείνεις την Αυγή και το Κόκκινο;" – Βρήκα άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν ισχύει ότι πίστευα ότι θα γίνω πρωθυπουργός. Δεν περίμενα καν ότι θα κέρδιζα στον ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 27 Νοε 2025 | 12:19

Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: "Ηταν τέσσερις, όχι μία και εκείνος ζητούσε διάφορα"

Σην περίφημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη, και όσα γράφει για αυτή ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του, μίλησε ο γιος του εκδότη, Ανδρέας Ψυχάρης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΙΛΕΡ ΜΑΚΜΠΕΘ 27 Νοε 2025 | 11:57

Τάιλερ Μάκμπεθ για το βιβλίο Τσίπρα: "Κόκκινη γραμμή η αναφορά σε μένα - Δεν ενδιαφέρει το κοινό τι είπα με την Μπέττυ"

"Δεν είμαι βέβαιος ότι εξυπηρετεί σε κάτι το ευρύ κοινό το να έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτή τη συζήτηση", τόνισε ο Τάιλερ Μακμπέθ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 27 Νοε 2025 | 09:25

Ο Τσίπρας αυτοτρολάρεται με Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη: "Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης" [βίντεο]

"Εγώ θα μιλήσω την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Παλλάς. Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένω όλους", αναφέρει στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 08:35

Τρολάρισμα των Εκδόσεων Ψυχογιός για το βιβλίο Τσίπρα με Χάρι Πότερ: "Αρα με 1,5 εκατ. αντίτυπα ρίχνεις κυβέρνηση"

Μία χιουμοριστική απάντηση, με αρκετή δόση... τρολ, έκαναν οι Εκδόσεις Ψυχογιός, για τις πωλήσεις του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη", των Εκδόσεων Gutenberg.

ΣΤΟ OPEN 26 Νοε 2025 | 19:14

Τραγωδία στο Μάτι: "Γράφει για θυελλώδεις ανέμους, ενώ εμείς είχαμε άπνοια" λέει εγκαυματίας για τον Τσίπρα

Η Κάλλι Αναγνώστου χαρακτήρισε "ψεύδη και ασάφειες" τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας για τη φωτιά στο Μάτι

ΙΘΑΚΗ 26 Νοε 2025 | 14:59

Νίκος Μαραντζίδης: Στην περίπτωση της κυρίας Αχτσιόγλου ήμουν παρών και έγιναν ακριβώς όπως περιγράφονται

Όπως τόνισε ο καθηγητής Μαραντζίδης ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα για την ίδρυση νέου κόμματος

ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑ 26 Νοε 2025 | 14:16

Καρανίκας: Ανερμάτιστος τιτλολάτρης ο Τσίπρας - Γελοίοι, αναχρονιστικοί και άχρηστοι οι συνεργάτες του

Ο Νίκος Καρανίκας δήλωσε πως οι ζουρνάδες και τα νταούλια ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα.

"ΜΕ ΛΥΠΕΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ" 26 Νοε 2025 | 11:01

Κασσελάκης: Στο Σούνιο ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

"Κάθε ημέρα δείχνει πόσο ανήκει στο παρελθόν", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

"ΙΘΑΚΗ" 26 Νοε 2025 | 09:55

Ο Λαφαζάνης κατακεραυνώνει Τσίπρα για το βιβλίο: "Είναι πολιτικά ανώμαλος, κυνικός και αδίστακτος" [βίντεο]

Όπως κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης, η κατάργηση του Μνημονίου ήταν επικοινωνιακή φούσκα. Το μόνο που ενδιάφερε τον Τσίπρα ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα.