Στο Άμπου Ντάμπι παραμένει ο αυτοεξόριστος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, σύμφωνα με το ισπανικό Hola! Ο πατέρας του βασιλιά Φελίπε, ο οποίος ήταν στον ισπανικό θρόνο για περίπου τέσσερις δεκαετίες, μετακόμισε στο Άμπου Ντάμπι το 2020 στο οποίο διαμένει μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με πηγές του ισπανικού Hola! ο 88χρονος Χουάν Κάρλος είναι "ήρεμος και ασφαλής" μέχρι στιγμής, καθώς "όλα μπορούν να συμβούν". Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην μονάρχης "δεν μπορεί να διαφύγει" επειδή "ο εναέριος χώρος είναι κλειστός".
Ο Χουάν Κάρλος αυτή τη στιγμή διαμένει σε ξενοδοχείο στην πόλη του Άμπου Ντάμπι, λόγω ανακαίνισης της κατοικίας του. "Είναι καλύτερα εκεί (στο ξενοδοχείο) αυτή τη στιγμή επειδή είναι λιγότερο απομονωμένος", πρόσθεσε η ίδια πηγή στο ισπανικό Hola!

H επιθυμία του να επιστρέψει στη Μαδρίτη- Θέλει να μείνει στο Παλάτι Θαρθουέλα
Αυτό που έχει μεταφέρει μέσω φίλων ο πρώην βασιλιάς είναι η πρόθεσή του να επιστρέψει στο Παλάτι Θαρθουέλα . Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, ο δημοσιογράφος Κάρλος Χερέρα, στενός φίλος του πρώην βασιλιά, δήλωσε στην εκπομπή "El Análisis: Diario de la Noche" του Telemadrid: "Θα επέστρεφε σπίτι μόνο αν μπορούσε να μείνει στο σπίτι του, τη Ζarzuela".
Αυτό καθιστά σαφές ότι, για τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, δεν πρόκειται μόνο για την επιστροφή στην Ισπανία, αλλά και για την ανάκτηση του τόπου που ήταν το σπίτι του για δεκαετίες και όπου εξακολουθεί να ζει η βασίλισσα Σοφία.

Ο Χουάν Κάρλος ανέβηκε στον ισπανικό θρόνο το 1975, μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο, ο οποίος τον είχε ορίσει διάδοχό του.
Υπήρξε μείζων φυσιογνωμία της διεθνούς σκηνής και απολάμβανε σεβασμού επί δεκαετίες επειδή επέτρεψε την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ισπανία.
Λίγο πριν από το θάνατο του Φράνκο, "ήμουν καθισμένος δίπλα του, στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο. Μου πήρε το χέρι και μου είπε, σαν με την τελευταία του πνοή: "Υψηλότατε, σας ζητώ μόνο ένα πράγμα: διατηρήστε την ενότητα της χώρας". Είχα συνεπώς ελεύθερα τα χέρια για να αρχίσω μεταρρυθμίσεις", αφηγήθηκε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του.
Στα απομνημονεύματά του, ο πρώην βασιλιάς αναφέρει επίσης τη σύζυγό του, την Σοφία, η οποία έχει παραμείνει στην Ισπανία, όπου πραγματοποιεί περιστασιακά επισκέψεις. "Λυπάμαι πικρά που η γυναίκα μου δεν έκανε ποτέ το ταξίδι για να με δει. Υποψιάζομαι ότι δεν θέλει να θυμώσει τον γιο της", τον νυν βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ', διαβεβαιώνει.
Για το τέλος της ζωής του, ο Χουάν Κάρλος θα ήθελε "πάνω απ' όλα να επιστρέψει στην Ισπανία, στο σπίτι". "Θα ήθελα να ξαναβρώ τη θέση μου. Αυτήν ενός άνδρα που αφιερώθηκε πλήρως στη χώρα του. Ο οποίος ελπίζει να ταφεί σ' αυτή με τιμές", έχει εξομολογηθεί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr