Σάλος για τις δηλώσεις Σαββιδάκη για τους μετανάστες

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Σαββιδάκη στην εκπομπή «Τι λέει;».

autes-oi-dilwseis-tou-gia-metanastes--ellines-tha-suzitithoun
SHARE THIS
0
SHARES

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Σαββιδάκη στην εκπομπή «Τι λέει;» αναφορικά με τα δικαιώματα που έχουν Έλληνες και μετανάστες στην Ελλάδα. 

«Δεν μπορεί ένας Έλληνας να έχει λιγότερα δικαιώματα στα σχολεία, τα ελληνόπουλα να έχουν λιγότερα δικαιώματα όσον αφορά το ποιον θα πάρουν σε έναν δημοτικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, από έναν ο οποίος είναι μη Έλληνας και έχει έρθει επειδή εδώ θέλει να βρει μια καλύτερη ζωή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ ρατσιστικό, όμως, εγώ που είμαι γηγενής πρέπει να έχω κάτι παραπάνω. Το διαβατήριό μου και η ταυτότητά μου λέει Έλληνας. Εγώ θέλω να έχω στη χώρα μου, παραπάνω προνόμια ή αν θέλεις, να έχω μια αρχική ταχύτητα, να χρειάζομαι λιγότερα χαρτιά από τα χαρτιά που χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, ένας αλλοδαπός. Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια οικογένεια (σ.σ. ξένη), κάτι παραπάνω πρέπει να έχουμε εμείς σαν Έλληνες», είπε. 

Όπως ήταν επόμενο, αμέσως μετά την προβολή του βίντεο, ξέσπασε "μάχη" στην εκπομπή, με έξαλλη τη Τζένη Μελιτά που είπε: «Πέφτω τελείως από τα σύννεφα! Ο κύριος Σαββιδάκης ζητά να μην έχουν τα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς ίσα δικαιώματα με τα ελληνόπουλα. Είπε ότι έρχονται εδώ για μια καλύτερη ζωή. Να του υπενθυμίσουμε ότι έρχονται εδώ, γιατί φεύγουν από χώρες που έχουν πόλεμο, δεν μπορούν να ζήσουν εκεί. Χρειάζεται, λοιπόν, αυτά τα παιδιά να τα περιβάλλουμε με ακόμα περισσότερη αγάπη. Δεν μπορεί κάποιος να λέει το 2019 ότι οι Έλληνες είναι εδώ και είμαι τυχερός που είμαι γηγενής! Τι σημαίνει αυτό; Επίσης, όταν ακούω εγώ την έκφραση «δεν έχω κανένα πρόβλημα ρατσιστικό», αμέσως πάει το μυαλό μου ότι έχεις πρόβλημα ρατσιστικό».

Δείτε το βίντεο με όλα όσα ειπώθηκαν:

 

Φωτο: NDP

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook