Άδοξο τέλος για την παράσταση Sexy Laundry της Michele Riml, όπου πρωταγωνιστούσε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.
Την Τρίτη το βράδυ η ηθοποιός, θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το πρόωρο τέλος της παράστασης, εκφράζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκειά της απέναντι στον Παπαδόπουλο για ένα περιστατικό που συνέβη ανάμεσά τους. Την ανακοίνωση εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας.
Όπως η ίδια αναφέρει, το περιστατικό της επίθεσης έγινε την 1η Απριλίου και η ίδια πήρε την απόφαση να μιλήσει μετά την δημόσια τοποθέτηση του Παπαδόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή λίγες μέρες αργότερα, όπου είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει τους συναδέλφους του οι οποίοι κατηγορούνται για ανάρμοστες συμπεριφορές και σεξουαλική κακοποίηση.
Όλόκληρη η ανακοίνωση της Δάφνης Λαμπρόγιαννη
"Σε απάντηση σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκ μέρους του θεάτρου ΚΑΠΑ και του σκηνοθέτη κύριου Παπαδόπουλου αναφορικά με το τέλος των παραστάσεων "Sexy Laundry”όπου συμμετείχα, θα ήθελα να διευκρινήσω τα ακόλουθα:
H συμμετοχή μου στην εν λόγω παράσταση ολοκληρώθηκε οριστικά μετά από ένα εντελώς αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής προς το πρόσωπό μου το οποίο συνέβη μετά το τέλος της παράστασης της Παρασκευής 1Η Απριλίου.
Προσπάθησα πρώτα να αναλογιστώ τις δικές μου ευθύνες. Μετά, προσπάθησα να το αξιολογήσω ως μια πολύ άσχημη στιγμή ενός ανθρώπου που μέχρι πριν λίγη ώρα έμοιαζε ότι δεν είχαμε τίποτα να χωρίσουμε όσο ασυμβίβαστοι κι αν είναι οι χαρακτήρες μας.
Άλλωστε ως ενήλικες με καλή διάθεση αυτό δε θα μπορούσε θεωρητικά να είναι εμπόδιο σε μια επιτυχημένη παράσταση με απανωτά sold out που πρωταγωνιστούν μόνο δυο άνθρωποι και που όσοι την είδαν μιλούν για μια εξαιρετική σκηνική χημεία.
Τη δική μου γενιά γυναικών τη μεγάλωσαν μαθαίνοντάς τη να αντέχει, να καταλαβαίνει, να δικαιολογεί και τέλος πάντων να πηγαίνει παρακάτω. Δυστυχώς πολλές φορές η ενσυναίσθηση και η ανοχή εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Συναισθανόμενη μια ευθύνη απέναντι στους νεότερους ανθρώπους και τους πολίτες του κόσμου που έρχεται, στις γυναίκες κυρίως αλλά και στους άνδρες και παρακολουθώντας τη συζήτηση στην εκπομπή "Χαμογέλα και Πάλι" την Κυριακή 3 Απριλίου η οποία ακολούθησε της μεταξύ μας ρήξης συνειδητοποίησα το εξής:
Αυτού του τύπου οι προστριβές στον εργασιακό χώρο, δεν έχουν απλώς να κάνουν με μια ασυμβατότητα χαρακτήρων όπως προσπάθησα να το εκλάβω αρχικά. Είναι πολύ πιο σοβαρές και δεν πρέπει πια να μένουν πίσω από κλειστές πόρτες, ούτε να κουκουλώνονται.
Δε κάνει καλό σε κανέναν μας. Όλα αυτά τα χρόνια, αυτό κάναμε και οδηγηθήκαμε εδώ. Με όση αγάπη, ενσυναίσθηση αλλά και συνείδηση μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή, δε στέκομαι απέναντι στο πρόσωπα αλλά στη νοοτροπία και την πράξη. Εύχομαι μακροπρόθεσμα αυτό να είναι καλό για όλους μας".
Η νοοτροπία του Σπύρου Παπαδόπουλου όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του στη Σίσσυ Χρηστίδου βρήκαν αντίθετη τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη.
Δείτε όσα αναφέρθηκαν στην πρωινή εκπομπή του Mega για το περιστατικό.
Η παράσταση διεκόπη άμεσα με απόφαση της Λαμπροπούλου, και την περασμένη Τετάρτη, ο Παπαδόπουλος είχε ανακοινώσει τη διακοπή της με μια λιτή ανακοίνωση στα social media.
Δείτε όλα όσα είπε για το metoo ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην επίμαχη εκπομπή, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αν στη θέση των διάσημων συναδέλφων τους ήταν "ένας περιπτεράς για παράδειγμα, και μαθαίναμε ότι παρενοχλεί τα κοριτσάκια που πάνε να πάρουν εφημερίδες, το πολύ πολύ να λέγαμε καμιά κουβέντα στο καφενείο. Δε θα χάλαγε όλη η Ελλάδα".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr