«Ένας ύμνος στην ελευθερία», η κολεξιόν cruise 2020 του Gucci

Σε μια συγκυρία που οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από τους πρόσφατους νόμους κατά των αμβλώσεων, ο υπεύθυνος δημιουργικού στον Gucci, επέλεξε να κάνει μια πολιτική δήλωση.

enas-umnos-stin-eleutheria-i-koleksion-cruise-2020-tou-gucci
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μια συγκυρία στην οποία οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από τους πρόσφατους νόμους κατά των αμβλώσεων, ο Αλεσάντρο Μικέλε, διευθυντής δημιουργικού στον Gucci, επέλεξε να κάνει πολιτική δήλωση: η κολεξιόν cruise 2020 του οίκου μόδας, η οποία παρουσιάστηκε στα Musei Capitolini την περασμένη Τρίτη με επωνυμία «Ένας ύμνος στην ελευθερία», ήταν υπερήφανος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών. Με σχέδια τα οποία έφεραν δυνατά μηνύματα όπως «Το σώμα μου, η επιλογή μου», το όραμα του Μικέλε προωθούσε «ελευθερία και αυτο-προσδιορισμό» όταν αυτές οι απλές ιδέες αμφισβητούνται.

Δεν ήταν μόνον το περίφημο σλόγκαν της δεκαετίας του 1970 - «Το σώμα μου, η επιλογή μου» - που εμφανιζόταν στις κρεασιόν που βάδισαν στην πασαρέλα. «Υπάρχει μια έντονη αναφορά στη δεκαετία του 1970 γιατί τότε οι γυναίκες, με αυτά που φορούσαν, απελευθερώνονταν από ό,τι τους είχε επιβληθεί τους προηγούμενους αιώνες» τόνισε ο Μικέλε. Η σειρά δημιουργημάτων μόδας αναφερόταν επίσης και στο «22.05.1978», την ημερομηνία-κλειδί στη σύγχρονη ιταλική ιστορία, όταν καθιερώθηκε «η κοινωνική προστασία της μητρότητας και η οικειοθελής διακοπή της εγκυμοσύνης».

Πηγή - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook