Follow us

Γάμοι, χωρισμοί και θάνατοι: Η "κατάρα" που στοιχειώνει την πριγκιπική οικογένεια του Μονακό

"Ποτέ κανένας Γκριμάλντι να μην βρει την ευτυχία στο γάμο του": Η εξουθενωμένη πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό είναι απλά το πιο πρόσφατο "θύμα" της κατάρας.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
monaco royals EPA

Η πριγκίπισσα Σαρλίν επέστρεψε στο Μονακό μετά από μια μεγάλη περίοδο απουσίας και βρίσκεται στο σπίτι μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο και τα παιδιά τους, όπως ανακοίνωσε το παλάτι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ανάρρωσή της συνεχίζεται στο παλάτι και όλοι εύχονται αυτή να είναι η τελευταία κρίση στην πριγκιπική οικογένεια του Μονακό, που έχει μεγάλη παράδοση στους δυστυχισμένους γάμους.

Γάμοι, χωρισμοί και θάνατοι: Η "κατάρα" που στοιχειώνει την πριγκιπική οικογένεια του Μονακό

Η κακή υγεία της πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό ήταν απλώς η τελευταία σε μια σειρά κακοτυχιών για την Πριγκιπική Οικογένεια του Μονακό, και σύμφωνα με έναν μύθο, όλα οφείλονται σε μια κατάρα...

Ο μύθος λέει ότι η κατάρα για την οικογένεια Γκριμάλντι ξεκίνησε πριν από 700 χρόνια περίπου.

monaco royals
Πρίγκιπας Ρενιέ, πριγκίπισσα Στεφανί, Πριγκίπισσα Καρολίνα, πρίγκιπας Αλβέρτος

Σύμφωνα με αυτόν, όλα ξεκίνησαν όταν ο πρίγκιπας Ρενιέ Α, πρώτος ηγεμόνας των Γκριμάλντι του Μονακό, κέρδισε τη μάχη του Ζιερικζέ και διορίστηκε ναύαρχος της Γαλλίας. Τότε απήγαγε μια Φλαμανδή για να γιορτάσει τη νίκη του. Τότε, κάποιοι καταρράστηκαν τον ίδιο και την οικογένειά του λέγοντας: "Ποτέ κανένας Γκριμάλντι να μην βρει την ευτυχία στο γάμο του".

Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι μια μάγισσα καταράστηκε την οικογένεια, όταν ο Πρίγκιπας Ρενιέ Α' διέταξε να την κάψουν στην πυρά.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από την εποχή του Ρενιέ Α', όσοι ανήκουν στην οικογένεια Γκριμάλντι ήταν άτυχοι στην αγάπη. Ο πρίγκιπας Λουδοβίκος Α' παντρεύτηκε την Αικατερίνη Σαρλότ ντε Γκραμόν και ήταν ο πρώτος γάμος που δεν ευτύχησε.

Η πριγκίπισσα Σαρλότ, η γιαγιά του βασιλέως πρίγκιπα Αλβέρτου Β', ήταν παντρεμένη με τον τότε κόμη Πιέρ ντε Πολινιάκ του Χενεμπόν στη Γαλλία. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τον πρίγκιπα Ρενιέ και την πριγκίπισσα Αντουανέτα, στον δυστυχισμένο γάμο τους που δεν κράτησε πολύ.

Στην πιο πρόσφατη ιστορία, ο πρίγκιπας Ρενιέ Γ' παντρεύτηκε την Αμερικανίδα ηθοποιό Γκρέις Κέλι. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, την πριγκίπισσα Καρολάιν, τον πρίγκιπα Αλβέρτο και την πριγκίπισσα Στεφανί.

monaco royals grace kelly
Ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι την ημέρα του γάμου τους - ΕΡΑ

Όλα ήταν καλά μέχρι που η πριγκίπισσα έπαθε εγκεφαλικό ενώ οδηγούσε στις 13 Σεπτεμβρίου 1982 με την πριγκίπισσα Στεφανί να βρίσκεται στο αυτοκίνητο μαζί της. Η πριγκίπισσα Γκρέις έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και έφυγε από μια βουνοπλαγιά. Υπέστη κάταγμα μηριαίου οστού και τραύματα στον θώρακα και τον εγκέφαλο. Η πριγκίπισσα Στεφανί έπαθε κάταγμα στο λαιμό και διάσειση. Η πριγκίπισσα Γκρέις πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 1982 σε ηλικία 52 ετών.

monaco royals grace kelly
Γκρέις Κέλι, πρίγκιπας Ρενιέ - ΕΡΑ

Τα παιδιά της Γκρέις και του Ρενιέ δεν τα πήγαν ούτε και αυτά καλά στον έρωτα.

Γάμοι, χωρισμοί και μια μεγάλη τραγωδία για την Καρολίνα του Μονακό

Η πριγκίπισσα Καρολίνα παντρεύτηκε τον Φιλίπ Ζυνό το 1978 και χώρισαν το 1980. Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τον Στέφανο Κασιράγκι το 1983. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά: τον Αντρέα, τον Πιέρ και τη Σαρλότ. Η τραγωδία ήρθε το 1990 όταν ο Στέφανο σκοτώθηκε σε ατύχημα με ταχύπλοο σε ηλικία μόλις 30 ετών. Η πριγκίπισσα Καρολάιν του Ανόβερο παντρεύτηκε για τρίτη φορά τον πρίγκιπα Ερνέστο Αύγουστο του Ανόβερο το 1999. Έχουν μια κόρη, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα. Το ζευγάρι φέρεται να χώρισε το 2009 αλλά δεν έχουν πάρει διαζύγιο.

monaco royals
Πριγκίπισσα Στεφανί, Πρίγκιπας Αλβέρτος, Πριγκίπισσα Καρολίνα, Πρίγκιπας Ρενιέ

Οι γάμοι και τα διαζύγια της πριγκίπισσας Στεφανί

Η πριγκίπισσα Στεφανί έβγαινε με πολλές διασημότητες και απέκτησε δύο παιδιά, τον Λουίς και την Πολίν, με τον σωματοφύλακά της, Ντανιέλ Ντουκρουέ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1995 αλλά χώρισε το 1996. Απέκτησε τρίτο παιδί, την Καμίλ Γκότλιμπ, το 1998 με τον επικεφαλής της ασφάλειάς της Ζαν Ρέιμοντ Γκότλιμπ.

Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ. Η Στεφανί παντρεύτηκε για δεύτερη φορά το 2001 τον εκπαιδευτή τσίρκου Franco Knie και έζησε για λίγα χρόνια με τα παιδιά της στο καραβάνι του τσίρκου. Χώρισαν το 2002. Ο τρίτος γάμος της ήταν με τον Πορτογάλο ακροβάτη Άντανς Λόπες Πέρες, ο οποίος και πάλι κατέληξε σε διαζύγιο το 2004 μετά από μόλις ένα χρόνο γάμου.

monaco royals
Πριγκίπισσα Καρολίνα, πρίγκιπας Αλβέρτος, πριγκίπισσα Στεφανί, πρίγκιπας Ρενιέ

Ο playboy πρίγκιπας Αλβέρτος, τα εκτός γάμου παιδιά και ο δυστυχισμένος γάμος

Ο βασιλεύων πρίγκιπας Αλβέρτος δεν έμεινε και εκείνος χωρίς προβλήματα στα ερωτικά του. Μεταξύ πολλών ερωμένων, κάποια περίοδο έβγαινε με μια Αμερικανίδα ονόματι Ταμάρα Ροτόλο και απέκτησε μαζί της μια κόρη, την Τζασμίν Γκρέις Γριμάλντι, το 1992. Ο Αλβέρτος δεν αναγνώρισε την Τζασμίν ως κόρη του μέχρι το 2006, μετά από ένα τεστ DNA που απέδειξε ότι ήταν όντως ο πατέρας της.

Jazmin Grimaldi
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την κόρη του Τζασμίν Γκριμάλντι

Επίσης έβγαινε με μια αεροσυνοδό της Air France ονόματι Νικόλ Κοστ, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Αλεξάντρ, το 2003. Παραδέχτηκε ότι ήταν γιος του το 2005.

Nicole Coste

Πολύ πρόσφατα, το 2020 ο Αλβέρτος έλαβε άλλον ένα ισχυρισμό πατρότητας από μια ανώνυμη Βραζιλιάνα που ισχυρίζεται ότι είναι πατέρας της κόρης της, η οποία γεννήθηκε το 2005. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ο πατέρας και η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια.

Διαβάστε Επίσης

Ο γάμος με τη Σαρλίν που παραλίγο να το σκάσει την ημέρα του γάμου τους

Ο Αλβέρτος αποκάλυψε τη σχέση του με τη Νοτιοαφρικανή Ολυμπιονίκη κολυμβήτρια Σαρλίν Γουίτστοκ το 2006. Παντρεύτηκαν το 2011 και έχουν δίδυμα, την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα Ζακ, που γεννήθηκαν το 2014.

charlene wedding
H πριγκίπισσα Σαρλίν και ο Αλβέρτος την ημέρα του γάμου τους

Υπήρχαν συνεχείς φήμες για προβλήματα στο ζευγάρι από την ημέρα του γάμου τους κιόλας, αφού έγινε γνωστό ότι η Σαρλίν προσπάθησε να το σκάσει και κατέφυγε στην πρεσβεία της. Έκτοτε η 44χρονη έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως "θλιμμένη πριγκίπισσα" αφού φαινόταν δυστυχισμένη και σπανίως χαμογελούσε.

princess charlene

Με αποκορύφωμα την πολύμηνη απουσία της τον περασμένο χρόνο και την ψυχολογική της εξάντληση, η οποία ήταν εμφανής τους τελευταίους μήνες πριν εξαφανιστεί από το Μονακό και βρει καταφύγιο στην πατρίδα της, την Νότια Αφρική.

princess charlene

Το Παλάτι και το ίδιο το ζευγάρι έχουν αρνηθεί επανηλειμμένως τα προβλήματα στον γάμο τους.

princess charlene

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΨΗ 25 Σεπ 2022 | 13:11

Σαράντα χρόνια χωρίς τη Γκρέις του Μονακό: Η απατηλή λάμψη μιας πριγκιπικής ζωής και ο τραγικός θάνατος

Οι εμβληματικές εμφανίσεις της πριγκίπισσας του Χόλιγουντ και η αλήθεια για τη δυστυχισμένη ζωή της που αποκάλυψε λίγο πριν σκοτωθεί.

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ROYAL ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑΣ 20 Σεπ 2022 | 06:28

Τις "έσβησε" όλες η βασίλισσα Ράνια: Η Λετίσια, η Σαρλίν και οι άλλες που... έφαγαν τη σκόνη της

Η βασίλισσα Ράνια ήταν η πιο κομψή royal καλεσμένη στην κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ - Το μαύρο coat dress, το αψεγάδιαστο πένθιμο look και οι άλλες...

ΤΟ ΑΨΟΓΟ ΠΡΩΙΝΟ LOOK 15 Σεπ 2022 | 06:14

Elegant με λευκό πουκάμισο η πριγκίπισσα Σαρλίν: Το cargo παντελόνι Louis Vuitton και τα flats Jimmy Choo

Η απίστευτα στιλάτη πριγκίπισσα Σαρλίν, φόρεσε το λευκό πουκάμισο με τον πιο elegant τρόπο.

ΤΟ ΝΕΟ LOOK ΤΗΣ 07 Σεπ 2022 | 06:14

Back to school: Με αέρινο ροζ μίντι φόρεμα η Σαρλίν την πρώτη μέρα των διδύμων στο σχολείο

Το αέρινο ροζ μίντι φόρεμα της πριγκίπισσας Σαρλίν που έδεσε άψογα με τα πλατινέ αγορίστικα μαλλιά της.

ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΤΗ ΣΑΡΛΙΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 06 Οκτ 2022 | 06:51

Royal fashion week στο Παρίσι: Supermodel η πριγκίπισσα Σαρλίν με εκθαμβωτικά look

H πριγκίπισσα Σαρλίν θύμισε σε όλους πόσο καλή σχέση έχει με τη μόδα - Το απίθανο total Louis Vuitton look και όλες οι φορές που την είδαμε στα front rows.

ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ 05 Οκτ 2022 | 06:31

Ανακωχή τέλος: Xάρι και Μέγκαν ανοίγουν πόλεμο - Η άμεση απάντηση στο πορτρέτο της νέας ισχυρής τετράδας

Το πρώτο πορτρέτο της βασιλικής οικογένειας - το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα ενέκρινε ποτέ - προκάλεσε την άμεση απάντηση του Χάρι και της Μέγκαν.

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Οκτ 2022 | 06:29

Κουρελόχαρτο το savoir vivre και τα πρωτόκολλα: Μαλλιοτραβιούνται στο παλάτι της Δανίας - Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Επιμένει στην καθαίρεση των τεσσάρων εγγονών της η βασίλισσα Μαργαρίτα - Τα 4 "ριγμένα" πριγκιπόπουλα του δεύτερου γιου της και οι αντιδράσεις.

Η ΣΠΑΝΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 06 Οκτ 2022 | 09:56

Παναγιώτα Βλαντή: Η σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό της - Μαυρισμένη με μάξι σατέν φόρεμα

Η σπάνια εμφάνιση της 53χρονης Παναγιώτας Βλαντή με τον σύζυγό της σε παράσταση μπαλέτου στο Ηρώδειο.

06 Οκτ 2022 | 09:37

Ηλέκτρα Αστέρη: Η μαγευτική φωτογραφία σε παραλία στις Σεϋχέλλες

Λατρέψαμε το πορτοκαλί φόρεμά της που ερχότανε σε πλήρη αντίθεση με τα χρώματα του εξωτικού τοπίου.

06 Οκτ 2022 | 09:37

Νατάσα Θεοδωρίδου: Χορεύει ξέφρενα μαζί με τις δύο της κόρες στο πιο "ανεβαστικό" βίντεο της ημέρας

Η Χριστιάνα Μπέτα και η Αφροδίτη Φουστάνου χόρεψαν μαζί με τη μητέρα τους το τραγούδι "Ανήκω σε μένα".

Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 06 Οκτ 2022 | 09:37

Διαζύγιο για την Αθηναΐς Νέγκα: Χώρισε με τον 14 χρόνια νεότερο σύζυγό της μετά από πέντε χρόνια γάμου και ένα παιδί

Η αινιγματική ανάρτηση της Νέγκα για τις "οι δυσκολίες που ως εξυπνάκηδες δεν αντιμετώπισαν όταν έπρεπε και έγιναν βουνό".

Η ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ 06 Οκτ 2022 | 09:20

Βίλλυ Θεοφάνους: Εντυπωσιακή με απίθανο λευκό πλεκτό ταγιέρ με μίνι φούστα στο Ηρώδειο

Η καλλίγραμμη σύζυγος του Γιώργου Θεοφάνους έκανε με εντυπωσιακή εμφάνιση με απίθανο λευκό πλεκτό ταγιέρ με μίνι φούστα, πέδιλα και ίχνος μακιγιάζ.

ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΤΗ ΣΑΡΛΙΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 06 Οκτ 2022 | 06:51

Royal fashion week στο Παρίσι: Supermodel η πριγκίπισσα Σαρλίν με εκθαμβωτικά look

H πριγκίπισσα Σαρλίν θύμισε σε όλους πόσο καλή σχέση έχει με τη μόδα - Το απίθανο total Louis Vuitton look και όλες οι φορές που την είδαμε στα front rows.