Follow us

Γιατί ετοιμάζεται να αφήσει το θέατρο ο Βασ. Χαραλαμπόπουλος;

Ετοιμάζεται για θεατρικό διαλειμμα και εξηγεί τους λόγους

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γιατί ετοιμάζεται να αφήσει το θέατρο ο Βασ. Χαραλαμπόπουλος;

Για λίγες ακόμη παραστάσεις -ως το Σάββατο 1 Ιουνίου- συνεχίζει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, να υποδύεται τον "Ερωτευμένο Σαίξπηρ", πλαισιωμένος από ένα επιτελείο γνωστών ηθοποιών. Μία αισθηματική κομεντί βασισμένη στην οσκαρική ομώνυμη ταινία (1998). Ένα έργο- φόρος τιμής στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στην εποχή αλλά και στο ίδιο το θέατρο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει για πρώτη φορά ότι μετά τον "Ερωτευμένο Σαίξπηρ", θα κάνει ένα θεατρικό διάλειμμα για... ενάμιση χρόνο προκειμένου να ετοιμάσει κάτι κινηματογραφικό. Ένα κινηματογραφικό του όνειρο, το οποίο, όπως υπογραμμίζει, απαιτεί από εκείνον να είναι με όλες του τις δυνάμεις εκεί.

Μιλώντας για το θέατρο τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά είδος ανάγκης, ενώ αναφερόμενος στους κωμικούς ηθοποιούς λέει πως «εμείς που θεωρούμαστε κωμικοί ξέρουμε ότι κατά βάθος είμαστε δραματικοί ηθοποιοί», επειδή «ο κόσμος γελάει με τα πάθη μας κι εμείς για να τους κάνουμε να γελάσουνε πρέπει να υποφέρουμε...». «Πρέπει να δώσουμε την αλήθεια μας. Οπότε είτε κωμικός, είτε δραματικός είναι ο ρόλος, εμείς μία αλήθεια βγάζουμε και από κει και πέρα δεν πουλάμε κανένα αστείο...», σημειώνει

Αναφέρει πως έχει δεχτεί προτάσεις για να συμμετάσχει ως υποψήφιος σε εκλογικές αναμετρήσεις αλλά αρνήθηκε επειδή θεωρεί τον εαυτό του εν ενεργεία καλλιτέχνη και θέλει να δώσει μέσα από τη δουλειά του πράγματα στον κόσμο, παρεμφερή με εκείνα των πολιτικών.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον Νίκο Γιώτη, για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ. Τη φετινή θεατρική σεζόν αποσπάσατε το θερμό χειροκρότημα του κοινού ως «Ερωτευμένος Σαίξπηρ». Πώς προέκυψε αυτός ο ρόλος;

Απ. Γενικά είμαι ερωτευμένος αλλά από τον χειμώνα που μας πέρασε μέχρι την 1η Ιουνίου θα είμαι και «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» (γελάει). Πραγματικά ήταν μία πολύ όμορφη χρονιά ένας χειμώνας μαγικός και ο κόσμος στην Αθήνα αλλά τώρα και στη Θεσσαλονίκη, μας τιμάει, μας αγκαλιάζει και φεύγει ενθουσιασμένος βλέποντας την παράσταση που φτιάξαμε η οποία είναι μια όμορφη υπερπαραγωγή.

Ερ. Φαίνεστε να ευχαριστιέστε, να ζείτε το ρόλο σας επί σκηνής, ίσως περισσότερο από κάποιους άλλους ρόλους στο παρελθόν...

Απ. Αυτό το έργο είναι ένα ταξίδι, όχι μόνο για τον κόσμο που θα έρθει, είναι μία... μηχανή του χρόνου, σε ταξιδεύει στο παρελθόν σε μία εποχή κατά την οποία ο Σαίξπηρ βρισκότανε όχι στα μεγάλα που λέμε ως διάσημος συγγραφέας, αλλά ήτανε στα πρώτα του βήματα, τότε που προσπαθούσε να ανακαλύψει μία μούσα για να μπορέσει να δημιουργήσει, να εμπνευστεί. Με αφορμή λοιπόν όλη την ιστορία του Σαίξπηρ και των έργων του, γράφτηκε αυτό το πολύ ωραίο σενάριο, αρχικά για ταινία το 1998, και ουσιαστικά αυτό μεταφέρθηκε στο θέατρο μ΄ έναν πολύ ωραίο τρόπο και ταξιδεύει και τον κόσμο και εμάς σ’ έναν κόσμο θεάτρου εκείνης της εποχής. Του «ελισαβετιανού θεάτρου», που έκανε τον κόσμο, τον θεατή να γελάσει, να εντυπωσιαστεί αλλά κυρίως να εντυπωσιαστεί με όλα αυτά τα στοιχεία που έχει γνωρίζοντας τον κόσμο τον δικό μας, του θεάτρου!

Ερ. Πόσο επίκαιρος είναι σήμερα ο Σαίξπηρ;

Απ. Οι μεγάλοι συγγραφείς πάντοτε είναι επίκαιροι. Όπως και ο Αριστοφάνης είναι επίκαιρος μετά από 2.500 χρόνια. Γιατί ουσιαστικά μιλάνε για πράγματα τα οποία είναι αρχέτυπα, μιλάνε για δομές ανάγκης ζωής των ανθρώπων, για τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και για εσωτερικά προβλήματα. Ο Σαίξπηρ μιλάει για τον έρωτα, για τα πάθη των ανθρώπων. Για όλα αυτά που μας κάνουν να ερωτευόμαστε, αλλά και να καταστρεφόμαστε.

Ερ. Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν με τη συγκεκριμένη παράσταση στην Αθήνα, ολοκληρώνετε στη Θεσσαλονίκη τις φετινές παραστάσεις σας. Δεν πτοηθήκατε από το γεγονός ότι πραγματοποιούνται στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου;

Απ. Το θέατρο για μας και πιστεύω για όλον τον κόσμο δεν είναι ένα είδος πολυτελείας, αλλά ένα είδος ανάγκης. Ούτε οι εκλογές, ούτε κάποιο άλλο γεγονός μπορεί να σταματήσει τον κόσμο που θέλει να ψυχαγωγηθεί και να καλλιεργήσει γνώσεις και συναισθήματα μέσα απ΄ το θέατρο. Είναι πολύ όμορφο που βλέπουμε οικογένειες να έρχονται με τα παιδιά τους, πολύ όμορφο να μας λένε ότι πρώτη φορά το παιδί τους βλέπει θέατρο και θέλανε να δει αυτήν την παράσταση. Για μας είναι λίγο... λειτούργημα, δεν είμαστε πολιτικοί (γελάει).

Ερ. Πολλοί συνάδελφοί σας κατά καιρούς, αλλά και σ΄ αυτές τις εκλογές ήταν και είναι υποψήφιοι, για το ευρωπαϊκό ή το ελληνικό Κοινοβούλιο ή για την αυτοδιοίκηση. Πώς απαντάτε σε ανάλογες προτάσεις που ασφαλώς σαν έχουν γίνει;

Απ. Είναι πολύ λογικό και ωραίο να θέλουν κάποιοι συνάδελφοί μου να συμμετέχουν στα κοινά. Όντως έχω δεχτεί κι εγώ προτάσεις για να συμμετάσχω ως υποψήφιος σε εκλογικές αναμετρήσεις. Θεωρώ, όμως, τον εαυτό μου εν ενεργεία καλλιτέχνη και θέλω να δώσω μέσα από τη δουλειά μου πράγματα στον κόσμο, παρεμφερή με εκείνα των πολιτικών. Η διαφορά έγκειται στο ότι εγώ αυτά που υπόσχομαι θέλω να τα δίνω πάνω στη σκηνή έτσι όπως τα έχω υποσχεθεί. Δηλαδή να κάνω τον κόσμο να συγκινηθεί, να γελάσει, να σκέφτεται φεύγοντας από το θέατρο ότι είδε μια ωραία παράσταση προς συζήτηση. Ξέρετε, αυτά τα κλασικά κείμενα του Σαίξπηρ, του Αριστοφάνη, ουσιαστικά δίνουνε τροφή προκειμένου οι θεατές να γίνουνε καλύτεροι άνθρωποι.

Ερ. Το κοινό σάς θεωρεί ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους εκπροσώπους- εκφραστές της κωμωδίας στην Ελλάδα, παρότι έχετε παίξει κι άλλους ρόλους. Εσείς πώς αυτοπροσδιορίζεστε;

Απ. Είναι τιμητικό να με θεωρούνε κωμικό ηθοποιό γιατί είναι κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο, να μπορείς να κάνεις τον θεατή να γελάσει και μάλιστα μ΄ έναν τρόπο που εσύ θέλεις. Γιατί δεν είναι απλά να πατήσεις μια μπανανόφλουδα για να γελάσει ο θεατής, αλλά υπάρχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ το οποίο εγώ υπηρετώ και προσπαθώ να έχει μία ουσία. Είναι τρομερά τιμητικό να θεωρούμαι κωμικός, αλλά απ΄ την άλλη έχουμε ένα μυστικό όλοι εμείς που θεωρούμαστε κωμικοί. Ξέρουμε ότι κατά βάθος είμαστε δραματικοί ηθοποιοί. Κι αυτό επειδή γελάει ο κόσμος με τα πάθη μας κι εμείς για να τους κάνουμε να γελάσουνε πρέπει να υποφέρουμε! Πρέπει να δώσουμε την αλήθεια μας. Οπότε είτε κωμικός, είτε δραματικός είναι ο ρόλος, εμείς μία αλήθεια βγάζουμε και από κει και πέρα δεν πουλάμε κανένα αστείο...

Ερ. Μετά τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ» πού θα σας δούμε, τι ετοιμάζετε;

Απ. Θα σας πω κάτι που πρώτη φορά το λέω δημοσίως. Μετά τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ», θα κάνω ένα θεατρικό διάλειμμα για ενάμιση χρόνο για να ετοιμάσω κάτι κινηματογραφικό. Ένα κινηματογραφικό μου όνειρο, που απαιτεί από μένα να είμαι με όλες μου τις δυνάμεις εκεί.

Ερ. Τι θα αφορά;

Απ. Δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο οτιδήποτε άλλο...

πηγή και φωτο: ΑΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:31

"Φαίδρα" του Γιάννη Ρίτσου: Μία υπαρξιακή προσέγγιση στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Φαίδρα του Ρίτσου, προχωρά σε έναν ωμό και ειλικρινή μονόλογο απευθείας προς τον Ιππόλυτο. Δεν προσπαθεί απλώς να τον αποπλανήσει, αλλά χρησιμοποιεί τον λόγο ως μέσο κάθαρσης και αυτογνωσίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΙΑΡΤ 08 Ιαν 2026 | 12:26

"THE LOOP": Μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες που μας κρατούν και εκείνες που μας απελευθερώνουν

Το νέο έργο του Μίμη Καπέρδου "The Loop" συνδυάζει χιούμορ, τρυφερότητα και σκληρές αλήθειες μέσα από τη ζωή μιας νεαρής φοιτήτριας που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 08 Ιαν 2026 | 12:22

Σαρώνει το "Cleansed": Sold out ο Ιανουάριος - Με ελάχιστες θέσεις ο Φεβρουάριος, άνοιξε η προπώληση για Μάρτιο

Η πολυσυζητημένη παράσταση "Cleansed" της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, συνεχίζει την επιτυχημένη της διαδρομή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ 08 Ιαν 2026 | 12:20

​"Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης"​ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:17

"Ένα κάποιο κενό" της Βαλέριας Δημητριάδου στο θέατρο Εμπορικόν

Με λιτότητα, χιούμορ και συγκίνηση, οι σκηνές του έργου ισορροπούν ανάμεσα στην καθημερινότητα και την υπαρξιακή αναζήτηση, εστιάζοντας στον σύγχρονο άνθρωπο που πασχίζει να βρει φωνή και νόημα.

ΘΕΑΤΡΟ 104 05 Ιαν 2026 | 11:37

"Κέλλυ": Αγνή Χιώτη και Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Οι πολυσχιδείς Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις

29 Δεκ 2025 | 06:00

Τι ανεβάζει ο Βασίλης Μπισμπίκης τη νέα χρονιά;

Μετά τα συνεχόμενα sold out του "Άνθρωποι και ποντίκια" και τις ανθρώπινες ιστορίες στα όρια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει νέα πρεμιέρα. Τον Ιανουάριο ανεβάζει στο Cartel τον "Σωσμένο" του Μποντ, ένα έργο που απαγορεύτηκε αρχικά από τις βρετανικές θεατρικές αρχές.

"ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ" 28 Δεκ 2025 | 00:36

Δυναμική κινητοποίηση των ηθοποιών που προχώρησαν σε απεργία: "Να ξαναγίνουμε επάγγελμα, δεν είμαστε εθελοντές"

Ηχηρό μήνυμα από το κέντρο της Αθήνας για συλλογικές συμβάσεις έστειλαν οι ηθοποιοί - Δεν άνοιξαν τα θέατρα το Σάββατο 27/12

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΣΕ 27 Δεκ 2025 | 14:35

Θέατρα: Κλειστά το Σάββατο λόγω απεργίας των ηθοποιών - Αντιδράσεις από ΕΝΘΕΠΑ και ΠΕΘ

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:30 προχωρούν οι ηθοποιοί - Δεν κλείνουν όλα τα θέατρα αναφέρει η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών

24 Δεκ 2025 | 09:34

Απονεμήθηκαν τα πρώτα βραβεία του D-Athens Διονύσια Greek 2025

Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και τη θεατρική κοινότητα ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής βραβείων και επαίνων την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου τα D-Athens Διονύσια Greek 2025

ΔΕΝ "ΜΑΣΗΣΕ" ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 23 Δεκ 2025 | 20:14

Τάσος Χαλκιάς: Οι συνάδελφοί μου που λένε ότι πρέπει να γίνει η Επίδαυρος μιούζικαλ, πρέπει να είναι πάρα πολύ βλάκες

Ακόμη και τώρα με φωνάζουν "Σάκη", σημείωσε ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στο θέατρο δεν μπαίνουν εύκολα "φορετοί"

22 Δεκ 2025 | 09:00

"Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου" είναι μια παράσταση χωρίς φίλτρα που αναμένουμε ανυπόμονα

"Γελάμε λίγο πριν μας πάρει από κάτω" φαίνεται να μας λεει η Φωτεινή Αθερίδου στο νέο της έργο "Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου", που ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, από 24 Ιανουαρίου, με Χειλά-Φαμέλη, Τιτόπουλο και μουσική Σκιαδαρέσες.

ΣΤΙΣ 21/12 20 Δεκ 2025 | 15:06

Μαρία Καρυστιανού: Σε αυτή τη θεατρική παράσταση θα δώσει το "παρών" για να μιλήσει

Η Μαρία Καρυστιανού σε συζήτηση στο θέατρο ανοιχτή για το κοινό.

ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ 20 Δεκ 2025 | 11:43

Ολγα Κεφαλογιάννη και Αγάπη Πολίτη, κομψές σε θεατρική πρεμιέρα

Οι δύο κυρίες, κομψές όπως πάντα, πόζαραν χαμογελαστές στον φωτογραφικό φακό.

19 Δεκ 2025 | 10:14

Πρώτες φωτογραφίες από τον sold out "Αρχιμάστορα Σόλνες" με τον Άρη Λεμεπεσόπουλο

Με συνεχόμενα sold out ξεκίνησε ο πολυαναμενόμενος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Χένρικ Ίψενμε με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον εμβληματικό ρόλο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 17:15

"Έζησα μόνο 20 χρόνια μαζί του και μου λείπει 45": Συγκινεί η χήρα του Νίκου Ξυλούρη

Στη θεατρική σκηνή η ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα, Νίκου Ξυλούρη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ 16 Δεκ 2025 | 10:42

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου - Με εξαιρετικό καστ, παραστάσεις σε Αθήνα και Λάρισα

Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Σκηνή 2025-2026 τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ 16 Δεκ 2025 | 10:11

Τελευταίες παραστάσεις για την "Πύλη της Κόλασης" στο Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

Το έργο που καθήλωσε τους θεατές συνεχίζεται για δέκα μοναδικές βραδιές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 έως τις 6 Ιανουαρίου.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 15 Δεκ 2025 | 16:21

"Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Πρεμιέρα για την παράσταση στο Πτι Παλαί

Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει και πάλι τη μοναχική Λιλύ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 09:32

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ηθοποιοί τα Χριστούγεννα - Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Δεκ 2025 | 08:25

Η ηθοποιός Ευσταθία Τσαπαρέλη στο TheTOC: "Το κράτος μας είναι ανάπηρο και όχι οι Κωφοί"

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μιλά στο TheTOC για την παράσταση "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", τη νοηματική γλώσσα και την αδυναμία της κοινωνίας να ακούσει τη διαφορετικότητα.

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

09 Δεκ 2025 | 06:00

Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

«ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ» 27 Νοε 2025 | 23:34

Συγκλονίζει η Μαρία Κίτσου: Στην πρεμιέρα της πρώτης μου παράστασης κηδεύτηκε ο πατέρας μου [βίντεο]

"Ήταν μεγάλο σοκ. Έφυγε μέσα σε ενάμιση μήνα από λευχαιμία", εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου σε συνέντευξή της

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.

25 Νοε 2025 | 18:32

Ρώμη: Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση ανεβαίνει στο ιστορικό Off/Off Theatre

Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση εντάσσεται στο ρεπερτόριο του ιστορικού ιταλικού θεάτρου "OFF/OFF THEATRE" στη διάσημη πλατεία Campo de’ Fiori στο κέντρο της Ρώμης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 25 Νοε 2025 | 17:00

Σημαντική αλλαγή για την παράσταση "CLEANSED" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρέπει να το γνωρίζουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ EMBASSY THEATER 21 Νοε 2025 | 11:59

Νόνη Δούνια - Κυριάκος Μουρατίδης: Θεατρική βραδιά για το ζευγάρι

Φέτος, η Νόνη Δούνια και ο σύζυγός της Κυριάκος Μουρατίδης γιόρτασαν 21 χρόνια έγγαμου βίου

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 19 Νοε 2025 | 10:35

Μοντέρνα και κομψή η Έλλη Στάη σε θεατρική πρεμιέρα

Η Έλλη Στάη εμφανίστηκε χαμογελαστή στη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης "Αλεξάνδρεια", κερδίζοντας για ακόμα μία φορά το στοίχημα του στιλ.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ 18 Νοε 2025 | 11:35

"Μνήμη | Λήθη": Μια παράσταση για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση "Μνήμη | Λήθη" σε κείμενα του Δημήτρη Δημητριάδη, διερευνά τη σχέση του Ανθρώπου με τον Χρόνο και τα όρια της ύπαρξής του.

18 Νοε 2025 | 10:29

Ο σπουδαίος Tim Crouch στην Αθήνα – Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό μετά την παράσταση "Ολική άμεση συλλογική επικείμενη επίγεια σωτηρία"

Ο κορυφαίος Βρετανός πειραματιστής Tim Crouch έρχεται στην Αθήνα από τον πολιτιστικό οργανισμό "Λυκόφως".

14 Νοε 2025 | 12:16

Παράταση για την υποβολή πρότασης στο Τμήμα PITCHES Σύγχρονης Ελληνικής Δραματουργίας

Στο πλαίσιο του νέου τριετούς προγράμματος "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" που ανακοίνωσαν ο Δήμος Αθηναίων και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ 14 Νοε 2025 | 11:45

"Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου: Επιπλέον παραστάσεις για τον Νοέμβριο - Ολο το εορταστικό πρόγραμμα

Μία περιπέτεια για όλη την οικογένεια, που μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τους ήρωες σε μοναδικές περιπλανήσεις, που φτάνουν … ως στο διάστημα!

ΤΟΥ ALEXANDER GELMAN 14 Νοε 2025 | 11:40

"Κόκκινο ρομάντζο": Ενα έργο ευαίσθητο, ανθρώπινο και βαθιά πολιτικό για την ανάγκη του ανθρώπου να συνδεθεί και να αγαπηθεί

Λιμάνι της Οδησσού, Παρασκευή βράδυ. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται τυχαία σε ένα παγκάκι.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 09:21

Η Σία Κοσιώνη για τη συμμετοχή της σε παράσταση: "Ο κόσμος είχε πολύ χαμηλές προσδοκίες" [βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη άφησε για λίγο το πλατό των ειδήσεων πριν μερικές ημέρες και ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι.

14 Νοε 2025 | 09:07

Ευγενία Σαμαρά: Απόλυτα στιλάτη με oversized blazer και μαύρα μποτάκια σε θεατρική πρεμιέρα

Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Αρωμα Γυναίκας", στο Θέατρο Βρετάνια, βρέθηκε η Ευγενία Σαμαρά.

14 Νοε 2025 | 06:00

Το MIR 2025 εκτινάσσεται "προς το αναπόδραστο μέλλον"

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης επιστρέφει για 17η χρονιά "απλώνοντας" στους πιο απρόσμενους χώρους 16 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις στα όρια των τεχνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (21-30/11).

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 13 Νοε 2025 | 20:40

Πρεμιέρα για την παράσταση "Το Όνομα" : Όλες οι λαμπερές εμφανίσεις

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, παρουσιάζεται στο Αθηνά μία από τις πιο έξυπνες κωμωδίες που έχουν γραφτεί στο παγκόσμιο θέατρο.

ΒΡΑΔΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 13 Νοε 2025 | 10:57

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος- Λίνα Πρίντζου: Θεατρική βραδιά για το ζευγάρι

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Λίνα Πρίντζου έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα της παράστασης "'Αρωμα Γυναίκας" στο θέατρο Βρετάνια

13 Νοε 2025 | 06:01

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ" 12 Νοε 2025 | 12:56

Ολγα Κεφαλογιάννη: Κομψή με total black, στην πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί ο Μαρκουλάκης

Στη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης "Το όνομα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 12 Νοε 2025 | 12:33

Ελλη Στάη: Απόλυτα σικ σε βραδινή έξοδο, με λευκό κοστούμι και πουκάμισο στο χρώμα του χειμώνα

Η Ελλη Στάη αγαπά το λευκό στα ρούχα της και το έχει αποδείξει σε πολλές εμφανίσεις της.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ" 12 Νοε 2025 | 10:36

Γερονικολού - Τσιμιτσέλης: Θεατρική έξοδος για το ζευγάρι - Με off shoulder φόρεμα σε ζεστή απόχρωση η ηθοποιός

Στην πρεμιέρα της παράστασης "Το Όνομα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, βρέθηκαν η Κατερίνα Γερονικολού και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, πραγματοποιώντας μια χειμερινή βραδινή έξοδο.

ΤΗΣ ΣΑΡΑ ΚΕΙΝ 12 Νοε 2025 | 09:43

"Cleansed" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά - Sold out ο πρώτος μήνας παραστάσεων, άνοιξαν νέες ημερομηνίες

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, έχουν ήδη ανοίξει νέες ημερομηνίες στην προπώληση για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 11 Νοε 2025 | 08:10

Η εβδομάδα στις σκηνές της Αθήνας - Ολες οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζει να δείτε

Οι θεατρόφιλοι της πόλης έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα γεμάτη επιλογές και αρκετές εκπλήξεις.

ΘΕΑΤΡΟ 08 Νοε 2025 | 11:57

Η Σία Κοσιώνη στο σανίδι: Η πρεμιέρα της ως ηθοποιός σε θεατρική παράσταση - Συγκινημένη η Ντόρα Μπακογιάννη [εικόνες - βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη υποδύεται τον εαυτό της στην παράσταση "Παραδοσιακώς Ακατάλληλο" στο Κολλέγιο Αθηνών - Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από την ερμηνεία της

ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ 2025 07 Νοε 2025 | 11:44

Κάτια Δανδουλάκη: Η μεγάλη κυρία του θεάτρου σε μία super stylish εμφάνιση - Συνδύασε τη διαφάνεια με το βελούδο

Η Κάτια Δανδουλάκη ξεχωρίζει σε κάθε της εμφάνιση με το στιλ της και τη διαχρονική γοητεία της

ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ 07 Νοε 2025 | 11:33

Μαριλίτα Λαμπροπούλου - Δημήτρης Λάλος: Η νέα δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου εμφανίστηκαν μαζί στην εντυπωσιακή τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2025 από το "Αθηνόραμα"

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 07 Νοε 2025 | 08:50

Πρεμιέρα για την παράσταση "Στην εξοχή" στο Θέατρο Αποθήκη παρουσία πολλών επωνύμων [εικόνες]

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Στην εξοχή", σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, στο Θέατρο Αποθήκη.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 05 Νοε 2025 | 10:49

Ο Κάφκα μέσα από το βλέμμα του Αρη Μπινιάρη - Πρώτες φωτογραφίες της "Δίκης" με τον Παπασπηλιόπουλο

Πρεμιέρα κάνει απόψε ένα από τα απόλυτα... sold out της φετινής σεζόν, η παράσταση "Δίκη", σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

"ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" 05 Νοε 2025 | 09:28

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025: Η παράσταση που σάρωσε - Βαλτινός & Ναυπλιώτου οι καλύτεροι ηθοποιοί, όλοι οι νικητές

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 του "αθηνοράματος" απονεμήθηκαν για 27η συνεχή χρονιά, στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ EMBASSY 05 Νοε 2025 | 06:17

Η Όλγα Τρέμη super chic σε θεατρική πρεμιέρα

Η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό στην πρεμιέρα της παράστασης "Η Κόμισσα της Φάμπρικας"

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 04 Νοε 2025 | 10:00

"Ριφιφί": Προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του Τσαφούλια [εικόνες]

"Ριφιφί" - Δείτε εικόνες από την προβολή των δύο επεισοδίων της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια, με τον Πάνο Βλάχο, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:25

Ο κορυφαίος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Ιψεν, με τον Αρη Λεμπεσόπουλο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στον εμβληματικό ρόλο του Σόλνες ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Άρης Λεμπεσόπουλος, σε ένα επταμελή εξαιρετικό θίασο.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 11:17

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και είναι sold out από... τις πρόβες

Η πολυαναμενόμενη παράσταση που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, είναι ήδη... sold out, από πάρα πολύ νωρίς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!

ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ 31 Οκτ 2025 | 17:14

Πλήθος επωνύμων στην πρεμιέρα της παράστασης "Η μητέρα του σκύλου" με την Υρώ Μανέ

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, δημοσιογραφικού και πολιτικού χώρου έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Ακροπόλ

ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟΝ" 31 Οκτ 2025 | 11:36

Η ζωή μιας γυναίκας, ο καθρέφτης της Ιστορίας - "Τα Χρόνια" της Νομπελίστριας Αννί Ερνώ

Το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ, βραβευμένης με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή από τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ 31 Οκτ 2025 | 11:30

H Κατερίνα Παπουτσάκη στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της με τον σύντροφό της - Στην πρεμιέρα του VANYA

Το ερωτευμένο ζευγάρι απόλαυσε την παράσταση "VANYA" με τον Γιώργο Καραμίχο και φωτογραφήθηκε στον φακό.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 09:12

Θεατρική βραδιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Η παράσταση που παρακολούθησε [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες από την παράσταση στο instagram

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 31 Οκτ 2025 | 07:40

Ολοι μιλούν για αυτή την παράσταση - Εξαφανίζονται τα εισιτήρια "εν ριπή οφθαλμού", δεν πρέπει να τη χάσετε

Τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια είναι για τις παραστάσεις του Φεβρουαρίου 2026.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ 30 Οκτ 2025 | 16:03

"Καπούτ": Μια υπέροχη παραβολή για τα γηρατειά - Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

Mε διεισδυτική ματιά φωτίζει κόσμο των ηλικιωμένων, ένα κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες.

ΣΤΟ ΑΝΕΣΙΣ 30 Οκτ 2025 | 13:25

Κατερίνα Διδασκάλου: Με ανδρόγυνο look σε θεατρική πρεμιέρα

Η 64χρονη ηθοποιός εντυπωσίασε με την κομψότητά της και διαχρονική ομορφιά της σε θεατρική πρεμιέρα

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ 30 Οκτ 2025 | 11:24

Super chic η Κατερίνα Λέχου σε θεατρική πρεμιέρα

Η Κατερίνα Λέχου εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στην πρεμιέρα της παράστασης "Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ "

ΘΕΑΤΡΟ 30 Οκτ 2025 | 10:24

Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις φέτος - Απανωτά sold out, κορυφαία έργα

Οι σκηνές γεμίζουν νύχτα με τη νύχτα, τα sold out διαδέχονται το ένα το άλλο, και τα εισιτήρια εξαφανίζονται προτού... προλάβεις να αποφασίσεις τι θες να δεις!

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ 29 Οκτ 2025 | 13:52
29 Οκτ 2025 | 09:00

Θέατρο, η νέα εμμονή: Πώς και γιατί έχουμε τόσες πολλές sold out παραστάσεις στην Αθήνα

Ανιχνεύουμε τους λόγους πίσω από το φαινόμενο και τι αποκαλύπτουν για την ταυτότητα της θεατρικής Αθήνας και τις ανάγκες του κοινού της.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 27 Οκτ 2025 | 12:20

Πάμε θέατρο: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας - Δυνατές επιστροφές, παραστάσεις sold out και νέα έργα

Η θεατρική Αθήνα ανοίγει ακόμα μια εβδομάδα αυλαία, με πρεμιέρες της φετινής φθινοπωρινής σεζόν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 22:29

Στράτος Τζώρτζογλου: Μου έλεγαν, "θα μου κάτσεις, αλλιώς δεν έχει δουλειά - Με μερικά τηλέφωνα μπορεί να μην ξαναβρείς" [βίντεο]

"Τέτοιες καταστάσεις είναι συχνές", εξομολογήθηκε ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο οποίος μίλησε για "ένα μεγάλο κρεβάτι" στον καλλιτεχνικό χώρο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24/10 21 Οκτ 2025 | 13:07

"Μετά την τελευταία σελίδα" στο Gallery Theater στο Κολωνάκι

Πέντε ήρωες -από μνημειώδη θεατρικά έργα που έγραψαν ιστορία- μάς αφηγούνται τι απέγιναν αμέσως μετά το τέλος του έργου!

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ 21 Οκτ 2025 | 12:58

Ο Ορφέας Αυγουστίδης "εγκατέλειψε τα πάντα" όταν γνώρισε την Ευγενία Σαμαρά

Η νέα αυτή ανάγνωση αξιοποιεί τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην εφιαλτική κωμωδία και το υπαρξιακό δράμα.

ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 21 Οκτ 2025 | 12:47

"Μπλε Υγρό": Μία παράσταση με "street" διάθεση, hip pop ρυθμό και νεανική ενέργεια

Το βιβλίο "Μπλε Υγρό" της Βίβιαν Στεργίου ζωντανεύει στη σκηνή σε σκηνοθεσία και δραματοποίηση του Κώστα Κουτρούλη.

21 Οκτ 2025 | 10:21

Η "Λήθη" του Δημήτρη Δημητριάδη στο BIOS

Μια σωματική και ψυχική κατάβαση, εμπνευσμένη από το έργο ΛΗΘΗ του Δημήτρη Δημητριάδη, που μεταμορφώνεται σε μια χοροθεατρική εμπειρία.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 06:38

Σπουδαία διάκριση για μια σπουδαία ηθοποιό: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρέλαβε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει ενσαρκώσει εμβληματικούς ρόλους, από την αρχαία τραγωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία.

ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 21 Οκτ 2025 | 06:30

Πιατάς, Καραμπέτη, Χουβαρδάς, οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου από την Ενωση Κριτικών - Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών απένειμε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, για τρίτη χρονιά, τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 20 Οκτ 2025 | 10:00

Κλασικά και νέα έργα, μονόλογοι, μιούζικαλ, κωμωδίες - Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Κλασικά έργα που συναντούν το σήμερα, μονόλογοι, μιούζικαλ και σύγχρονες δημιουργίες. Ολες οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας.

19 Οκτ 2025 | 09:00

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1 & 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 15:13

Οι ερωτευμένοι του Σαμ Σέπαρντ στο BIOS

Η Έλενα Πέγκα στους "Ερωτευμένους" συνδυάζει το μελό με τη φάρσα, τον ρεαλισμό με τον συμβολισμό, και σκηνοθετεί μία παράσταση που μιλά για τη βαριά κληρονομιά των οικογενειακών προτύπων

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 17 Οκτ 2025 | 12:22

Η συγκλονιστική "Ράβδος" επιστρέφει για 3η χρονιά - Με Λεμπεσόπουλο, Παπαμόσχου, Μεθενίτη

Η συνταρακτική παράσταση που καθήλωσε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 16 Οκτ 2025 | 10:19

Αμερικάνικος Βούβαλος: Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τη σκοτεινή καρδιά του αμερικανικού ονείρου

Ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, που φέρνει στο φως τη γυμνή αλήθεια ενός κόσμου σε ηθική κατάρρευση· την αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου, τη μοναξιά, την ανάγκη για αγάπη και τη σκληρότητα μιας κοινωνίας που τα μετρά όλα με όρους κέρδους.