Follow us

Κλασικά και νέα έργα, μονόλογοι, μιούζικαλ, κωμωδίες - Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Κλασικά έργα που συναντούν το σήμερα, μονόλογοι, μιούζικαλ και σύγχρονες δημιουργίες. Ολες οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΣΚΟΥΡΑ
μπισμπικης

Η θεατρική Αθήνα υποδέχεται μια ακόμα εβδομάδα γεμάτη φώτα, συγκίνηση και νέες αφίξεις στη σκηνή.

Από τα μεγάλα θέατρα μέχρι τις πιο μικρές εναλλακτικές σκηνές, οι πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας υπόσχονται ταξίδια σε διαφορετικούς κόσμους. Κλασικά έργα που συναντούν το σήμερα, μονόλογοι, μιούζικαλ και σύγχρονες δημιουργίες.

Οι θεατρικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας

Άνθρωποι και ποντίκια, στον Τεχνοχώρο Cartel

Το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Τζον Στάινμπεκ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, ανεβαίνει ξανά με τους παλιούς και νέους συντελεστές, στον νέο χώρο της Ομάδας Cartel, στο εργοστάσιο "Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης” στο Αιγάλεω.

Μετά από αμέτρητα χειροκροτήματα, συνεχόμενα sold out αλλά και χρόνια αναμονής, η παράσταση που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική σκηνή επιστρέφει εκεί όπου ξεκινά το αληθινό θέατρο: μέσα στην καρδιά της πόλης, ανάμεσα στους ανθρώπους, μέσα στη βιομηχανική σκόνη και την ωμή πραγματικότητα και εκτός των συμβατικών θεατρικών σκηνών. Παράλληλα με την πρωτόγνωρη αποδοχή από το θεατρόφιλο κοινό, η παράσταση απέσπασε στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές από τα ελληνικά αλλά και διεθνή μέσα, όπως ο Guardian, όπου ο εμβληματικός κριτικός θεάτρου Michael Billington αναφέρει μεταξύ άλλων: "Πρόκειται για ένα θέατρο αντικαπιταλιστικής διαμαρτυρίας, παιγμένο με έναν ωμό, άμεσο, σχεδόν σπλαχνικό τρόπο […] Μια παράσταση με τεράστια σωματική ένταση.”

Παράλληλα με την πρωτόγνωρη αποδοχή από το θεατρόφιλο κοινό, η παράσταση απέσπασε στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές από τα ελληνικά αλλά και διεθνή μέσα, όπως ο Guardian, όπου ο εμβληματικός κριτικός θεάτρου Michael Billington αναφέρει μεταξύ άλλων: "Πρόκειται για ένα θέατρο αντικαπιταλιστικής διαμαρτυρίας, παιγμένο με έναν ωμό, άμεσο, σχεδόν σπλαχνικό τρόπο […] Μια παράσταση με τεράστια σωματική ένταση.”

Από 23 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες και ώρα : Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Κλασικά και νέα έργα, μονόλογοι, μιούζικαλ, κωμωδίες - Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Hotel Amour, στο Θέατρο Ακροπόλ

Το "Hotel Amour”, το νέο πρωτότυπο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη, ανοίγει τις πόρτες του, κάθε Δευτέρα & Τρίτη, από τις 20 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ακροπόλ.

Το "Hotel Amour”, ανοίγει την αυλαία, ανάβει τα φώτα και σας υποδέχεται διακριτικά κι εχέμυθα σε μια νύχτα αλλιώτικη απ’ τις άλλες, σε μια νύχτα όπου όλα επιτρέπονται.

Ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην καρδιά της Αθήνας φιλοξενεί τέσσερα ετερόκλητα ζευγάρια με τις κρυφές επιθυμίες, τις φαντασιώσεις και τις προσδοκίες τους. Θέτει απενοχοποιημένα και με χιούμορ το θεμελιώδες ερώτημα: τί είναι τέλος πάντων το σεξ, ποια βαθιά ανάγκη μας έρχεται να εξηγήσει και με τί κόστος;

Το "Hotel Amour” σας προσκαλεί να αφήσετε αντιστάσεις κι ενδοιασμούς στη reception και να το επισκεφτείτε κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 20 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ακροπόλ.

Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

hotel amour

Εχθρός του λαού, στο Θέατρο Κνωσός

Ο παγκοσμίου φήμης Γερμανός σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Schaubühne, Τόμας Όστερμάιερ, έρχεται στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για να παρουσιάσει τη δική του ανατρεπτική εκδοχή του Εχθρού του λαού του Χένρικ Ίψεν.


Η παράσταση, που από το 2012 έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, ανεβαίνει από 22 Οκτωβρίου στο Θέατρο Κνωσός, για πρώτη φορά με Έλληνες ηθοποιούς.

Στην πολυαναμενόμενη παράσταση πρωταγωνιστούν, υπό τις οδηγίες του εμβληματικού σκηνοθέτη, οι: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μιχάλης Οικονόμου, Λένα Παπαληγούρα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Στέλιος Δημόπουλος, Άλκηστις Ζιρώ και Ιάσονας Άλυ.

Ηθική ευθύνη ή οικονομικά συμφέροντα, διαφάνεια ή απόκρυψη της αλήθειας; Ως ευσυνείδητος επιστήμονας, ο γιατρός Στόκμαν, που πρώτος υποστήριξε ότι η πόλη του μπορούσε να γίνει μια υποδειγματική λουτρόπολη, δεν θα διστάσει να αποκαλύψει δημοσίως ότι τα ιαματικά λουτρά αποδείχτηκαν μολυσμένα: αντιμέτωπος με τον δήμαρχο αδερφό του και την ιδιοτέλεια των συμπολιτών του, θα γίνει "εχθρός του λαού". Γραμμένο το 1882, το έργο του Χένρικ Ίψεν παραμένει εκρηκτικά επίκαιρο, φέρνοντας στο φως την ηθική σύγκρουση μεταξύ ατομικής ευθύνης και συλλογικού συμφέροντος, επιστημονικής αλήθειας και πολιτικής σκοπιμότητας.

παρασταση

Στρίγγλα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία "Στρίγγλα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου στο πλαίσιο της νέας καλλιτεχνικής σεζόν 2025-26. Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Μετά τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η παράσταση ανεβαίνει στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου 2025.

Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες και ώρες : Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00

54

Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής, στο Μικρό Παλλάς

Με περισσότερους από 34.000 θεατές τον πρώτο χρόνο της παρουσίασής της στο κοινό, η σπαρταριστή κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Σταμάτης Φασουλής στο Μικρό Παλλάς, συνεχίζει ακάθεκτη για δεύτερη χρονιά! Μαζί του στην σκηνή : Ελένη Καστάνη, Γιώργος Δεπάστας, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιώργος Βουρδαμής, Απόστολος Καμιτσάκης, Γιώργος Κορομπίλης, Μαρία Καραβά.

"Η Δεξιά η Αριστερά και ο κυρ-Παντελής" είναι το δεύτερο έργο μιας εν δυνάμει τριλογίας, που περιλαμβάνει την κωμωδία "Οι Γερμανοί ξανάρχονται", που γράφτηκε την περίοδο του Εμφυλίου και την "Ανώμαλη προσγείωση" που ανέβασε για πρώτη φορά το θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και μετέπειτα, στη δεκαετία του ’60, την παρουσίασε ο θίασος του Λάμπρου Κωνσταντάρα με τον τίτλο "Υπάρχει και φιλότιμο", που μεταφέρθηκε αργότερα με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο.

"Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1946 από το Θίασο Κοτοπούλη στο θέατρο Rex, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Λογοθετίδη.

Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00, 21:00, Κυριακή: 19:00

43534

Τρίτο Στεφάνι, στο Θέατρο Τέχνης

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή, που σημάδεψε την ελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης με την υπογραφή του Στάθη Λιβαθινού, σε μια τολμηρή θεατρική πρόταση σε διασκευή Στρατή Πασχάλη. Ένα βαθιά ελληνικό έργο, σκληρό και συγκινητικό. Ένα κείμενο "επικίνδυνα" καθημερινό, που χρησιμοποιεί σαν περιτύλιγμα την Ελλάδα του 20ου αιώνα για να μιλήσει για το σήμερα. Πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου.

Δεκαπέντε ταλαντούχοι ερμηνευτές συναντώνται με τα πολλαπλά πρόσωπα και προσωπεία του μυθιστορήματος, το αντισυμβατικό στυλ γραφής του συγγραφέα, αλλά και την προσωπικότητά του που είναι διάχυτη σ’ όλες τις σελίδες του βιβλίου.

Δυο γυναίκες. Νίνα και Εκάβη. Στη δίνη της μνήμης και της ζωής. Μιας μνήμης επιθετικής, που υποκύπτει, στις αισθήσεις και στις θύμισες των χρόνων που πέρασαν, ανακαλώντας πρόσωπα που σημάδεψαν, έμειναν, έφυγαν ή χάθηκαν. Και μιας ζωής, που είναι τώρα, που βάζει στο μικροσκόπιο την καθημερινότητα και κάνει τους ανθρώπους να γεύονται κάθε πίκρα και χαμόγελο. Δυο γυναίκες που επιβιώνουν σε μια κοινωνία ανδρών, σπάζοντας τις νόρμες της εποχής, προοικονομώντας αυτό που έρχεται. Νίνα και Εκάβη μας ταξιδεύουν στην Ελλάδα⋅ του Παύλου Μελά, των Βαλκανικών Πολέμων, του Μεσοπολέμου και του Μεταξά. Μα και της Κατοχής, του Εμφυλίου και των Δεκεμβριανών. Μιας Ελλάδας που αλλάζει στο πέρασμα των χρόνων, μα που παραμένει πάντα ίδια.

Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Αντώνης Γιαννακός, Γιώργος Δάμπασης, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Πάρης Λεόντιος, Άννα Μάγκου, Λίλλυ Μελεμέ, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Ερατώ Πίσση, Μαρία Σαββίδου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Άρης Τρουπάκης

Πρεμιέρεα: 23 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες: Τετάρτη: 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 20:30, Σάββατο: 17:30 | 21:00, Κυριακή: 19:00

θεατρο τεχνης

Άσπρο-Μαύρο, στο θέατρο Επί Κολωνώ

Μαύρος: "Είδα το φως μέσα στο σκοτάδι. Ποιος λέει ότι δεν υπάρχει ελπίδα;"
Λευκός: "Αυτός ο κόσμος είναι ένα μεγάλο, άδειο δωμάτιο και οι κραυγές μας είναι η ηχώ μέσα του."


Από τον Οκτώβριο, το θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει την παράσταση "Άσπρο-Μαύρο" ("The Sunset Limited”) του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα Cormac McCarthy. Την μετάφραση και σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος συμπραταγωνιστεί με τον Ζερόμ Καλούτα σε μια σπαρακτική σύγκρουση δύο αντιδιαμετρικών κόσμων – πίστης και απόγνωσης, φωτός και σκότους. Ένα έργο λόγου και εσωτερικής έντασης, μια υπαρξιακή μονομαχία για το τι αξίζει να κρατήσει ένα άνθρωπο στη ζωή.

Λευκός: "Ο δυτικός πολιτισμός έγινε καπνός στις καμινάδες στο Νταχάου, αλλά ήμουν πολύ κολλημένος για να το δω. Τώρα το βλέπω." Μαύρος: "Είσαι μεγάλη πρόκληση, Καθηγητά. Το ξέρεις;"

Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, Κυριακή στις 21:30

4235234

Αμερικάνικος Βούβαλος, στο Θεατρο Σημείο

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του David Mamet, Αμερικάνικος Βούβαλος, στη σκηνή του Θεάτρου Σημείο.

Ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, που φέρνει στο φως τη γυμνή αλήθεια ενός κόσμου σε ηθική κατάρρευση· την αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου, τη μοναξιά, την ανάγκη για αγάπη και τη σκληρότητα μιας κοινωνίας που τα μετρά όλα με όρους κέρδους.

Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Νινιός που μετά την πολυσυζητημένη του ερμηνεία στο "Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα” επιστρέφει για να ενσαρκώσει έναν ρόλο κυνικό και τρυφερό ταυτόχρονα, έναν ήρωα χαμένο στον λαβύρινθο των αντιφάσεών του. Δίπλα του, οι Αντώνης Κρόμπας και Σταύρος Τσουμάνης συγκροτούν ένα εκρηκτικό τρίγωνο σχέσεων, φόβου, ματαίωσης και "υπόγειας" αγάπης.


Το έργο διαδραματίζεται σε ένα παλιατζίδικο μιας αμερικανικής μεγαλούπολης τη δεκαετία του ’70. Ο ιδιοκτήτης, ο Ντον, ένας μικροέμπορος παλιατζήδων, νιώθει ότι εξαπατήθηκε όταν πούλησε κατά λάθος ένα σπάνιο και πολύτιμο συλλεκτικό νόμισμα — τον "Αμερικάνικο Βούβαλο" — σε εξευτελιστική τιμή. Μαζί με τον νεαρό, σχεδόν αφελή προστατευόμενό του Μπομπ και τον οξύθυμο φίλο του Τιτς, καταστρώνει ένα σχέδιο για να διαρρήξουν το σπίτι του συλλέκτη και να πάρουν πίσω το νόμισμα.

Όμως το σχέδιο δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Στην πορεία προς την υλοποίησή του, αποκαλύπτεται η διαβρωτική δυναμική μεταξύ των τριών ανδρών. Οι σχέσεις αλληλοϋποστήριξης μετατρέπονται σε σχέσεις καχυποψίας, χειραγώγησης και βίας. Η επιθυμία για γρήγορο κέρδος, η απουσία εμπιστοσύνης, η αδυναμία επικοινωνίας, διαλύουν κάθε δεσμό.

Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου

νινιος

"Πρόσεχε ποιον σκοτώνεις!", στο θέατρο Πειραιώς 131

Το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα "Πρόσεχε ποιον σκοτώνεις!", μία σπιρτόζικη ιστορία φόνων, γεμάτη από ίντριγκες, ανατροπές και το κομψό χιούμορ που ταιριάζει στο αστικό κλίμα της δεκαετίας του 1950, διαδραματίζεται σ΄ ένα νησί του Αργοσαρωνικού στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και παρουσιάζεται στη μόνιμη θεατρική στέγη του πολυγραφότατου συγγραφικού διδύμου, το θέατρο Πειραιώς 131, τη σεζόν 2025-2026.

Δεκαετία του ’50. Καλοκαίρι.

Η νεαρή Λένα Δροσίνου (Δανάη Παππά) καλεί δύο φιλικά της ζευγάρια και τον θείο της Μίμη Δαμιανό (Αλέξανδρο Αντωνόπουλο) με τη γυναίκα του, τη Φωφώ (Φωτεινή Ντεμίρη) - λάτρη αστυνομικών ιστοριών- στο σπίτι της στον Πόρο, για να περάσουν όλοι μαζί, λίγες ξέγνοιαστες μέρες διακοπών.


Η νεανική παρέα αποτελείται από την παιδική φίλη της Λένας, την Τζίνη Λαμπροπούλου (Δανάη Τάγαρη) που δεν ξέρει τι έχει από χρήματα και τον άντρα της, τον δικηγόρο Γιώργο Γαζή (Δημήτρης Γκουτζαμάνης) που η Λένα του κάθεται στο λαιμό, αλλά την ανέχεται για χάρη της γυναίκας του.

Το άλλο ζευγάρι είναι η Ρίκα Βλαστού (Άννα Μενενάκου) επίσης κολλητή φίλη της οικοδέσποινας που έχει έρθει με τον καλό της, τον Τόμυ Μακρυγιάννη (Μανώλης Κλωνάρης), μία σχετικά σκοτεινή προσωπικότητα με "κακές συνήθειες", που αν και είναι κάπως βαρετός όπως λέει η ίδια, της καλύπτει κάποιες ανάγκες.

Στο πολύ παρελθόν η Ρίκα τα είχε με τον Λεωνίδα (Γιάννη Σίντο), τον τωρινό σύντροφο της Λένας, που αν και συμπαθής, δεν παύει να είναι ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ψάχνει απεγνωσμένα για ρευστό. Μέσα στο σπίτι ζει και η Μαργαρίτα (Μαρία Φιλίππου) η οικονόμος, από την Κρήτη, γέννημα θρέμμα της μεγαλονήσου ή αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ίδια. Πιστό σκυλί ή γάτα;

Συνδετικοί κρίκοι μεταξύ όλων των καλεσμένων είναι η εμπειρία του πολέμου που τους ακολουθεί υπόγεια, κάποιοι έρωτες ληγμένοι αλλά και ίσως όχι, τα χρέη που ξέμειναν από παρελθόν, κάποιες απίθανες και πιθανές προδοσίες, παλιοί λογαριασμοί που δεν έκαναν φίλους κι ένας "καλά κρυμμένος" εαυτός.


Τις διακοπές στη βίλλα της Λένας όμως, αναστατώνει ξαφνικά μια αποτυχημένη απόπειρα φόνου και λίγο αργότερα, δύο πτώματα. Τα μέλη της παρέας μειώνονται απότομα. Υποψίες, αστυνομία, υποθέσεις, αγωνία. Πως γίνεται να υπάρχει δολοφόνος ανάμεσά τους, αφού όλοι είναι φίλοι; Φίλοι και συγγενείς μάλιστα. Μήπως ο δολοφόνος είναι κάποιος που τους παρακολουθεί από μακριά; Ένας πληρωμένος δολοφόνος; Μία προδομένη αγάπη ίσως, που παίρνει την εκδίκησή της;

Γιατί να ξυπνάει ξανά ο εφιάλτης του θανάτου σε μία συνθήκη ειρήνης χωρίς κανένα σύννεφο πολέμου πλέον ορατό; Κι ο δολοφόνος σκοτώνει τον έναν μετά τον άλλον έτσι χωρίς καμμιά δικαιολογία; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από τις σχέσεις του Γιώργου, της Λένας, της Τζίνης, του Τόμυ, του Λεωνίδα και της Ρίκας; Και το ζευγάρι των θείων; Όλοι υπεράνω πάσης υποψίας. Η τέλεια συνθήκη για το τέλειο έγκλημα. Σχεδόν!

Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου 2025

θεατρο

Μια ζωή – Ο Μονόλογος μιας Μοδίστρας, στο Πτι Παλαί

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, η επιτυχημένη και πάλι συνάντηση του Πέτρου Ζούλια και της Νένας Μεντή, στον θεατρικό μονόλογο "ΜΙΑ ΖΩΗ", θα επαναληφθεί και την ερχόμενη θεατρική σεζόν τον Οκτώβριο στο Πτι Παλαί, στην Αθήνα. Με τη συγγραφική και σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Ζούλια, η Νένα Μεντή ερμηνεύει ένα μοναδικό ρόλο, ταξιδεύοντας μας από το χθες έως το σήμερα, με μια ιστορία – φόρο τιμής στις απλές προσωπικές ιστορίες του καθενός από εμάς, αλλά και στις μεγάλες συγκινήσεις της ζωής.

Μια ηλικιωμένη μοδίστρα έρχεται αντιμέτωπη με κομμάτια της ζωής της καθώς μαζεύει ρούχα από το ατελιέ της για να μετακομίσει. Η προσωπική της ιστορία συναντά κομμάτια από την ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας. Μόνιμη συντροφιά στο ταξίδι των αναμνήσεων της, τα τραγούδια που σημάδεψαν γεγονότα και στιγμές της πορείας της.

Ένας ύμνος στον καθημερινό άνθρωπο που αναπολεί πώς έζησε και αγωνιά πώς θα συνεχίσει να ζει σε ένα κόσμο που γρήγορα και άγρια αλλάζει.

Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες και ώρες : Τετάρτη, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00

Γιοι και κόρες, στο Αμφι – θέατρο

Μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, για τους καθημερινούς ανθρώπους που αγνοήθηκαν από τις επίσημες ιστοριογραφικές πηγές αλλά προχώρησαν τη ζωή στην Ελλάδα, επιστρέφει δεκατέσσερα χρόνια μετά, με την προσθήκη καινούριων ιστοριών και νέους συντελεστές.

Η παράσταση που ουσιαστικά καθιέρωσε τον Γιάννη Καλαβριανό και την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris ξαναφτιάχνεται με αφορμή τα 20 χρόνια από την δημιουργία των Sforaris και παρουσιάζεται μαζί με την τελευταία επιτυχία της ομάδας, την Πύλη της Κόλασης, στο Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Το κείμενο βασίζεται σε αφηγήσεις ηλικιωμένων από όλη τη χώρα, στους οποίους τέθηκε από τους συντελεστές το ίδιο ερώτημα: "Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε μία ιστορία από όλη σας τη ζωή, ποια θα ήταν αυτή;"

Πρεμιέρα: Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες και ώρες: Παρασκευή: 20.30, Σάββατο: 19.00 & 21.15, Κυριακή: 19.00

Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Γκλόρια

Ο Ζόρζ Φεντώ, μάστορας του μηχανισμού της κωμωδίας, γράφει με τρελή νεανική διάθεση στα είκοσι δύο του χρόνια τον "Ράφτη Κυριών". Μια κωμωδία με δαιμονικό ρυθμό, συνεχόμενες ανατροπές, ακραίες παρεξηγήσεις, σασπένς και με απρόβλεπτη κωμική εξέλιξη.


Το θέμα του έργου είναι οι περιπέτειες των ανθρώπων που εγκλωβισμένοι σε μια σειρά ηθικών κανόνων δεν μπορούν να αντισταθούν στις ερωτικές επιθυμίες τους, στους ανικανοποίητους πόθους τους και να απελευθερωθούν από την δυστυχία των αυστηρών και σεμνότυφων αντιλήψεων περί ηθικής που αναπαράγει μια συντηρητική κοινωνία

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας με την ιδιαίτερη ματιά του στα κείμενα και το ανατρεπτικό του χιούμορ σκηνοθετεί τον "Ράφτη Κυριών" σαν ένα κωμικό πείραμα με θέμα: Η απιστία και …πώς να την βγάλεις καθαρή!"

Σαν ένα κωμικό διαδραστικό masterclass, ένα εγχειρίδιο για "κολασμένες ψυχές" που ενώ δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό της απιστίας ενδίδοντας στον κόσμο των φαντασιώσεών τους, με θαυμαστή μαεστρία καταφέρνουν να καλύψουν τις πράξεις τους μέσα από μια υποκριτική εικόνα αρετής και εγκράτειας και οικογενειακής ευτυχίας!

Πρεμιέρα: 24 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες και ώρες: Τετάρτη & Κυριακή: 20.00 Πέμπτη & Παρασκευή: 21.00 Σάββατο: 18.00 & 21.00

423545

Καιρός να την πουλεύουμε, στο Θέατρο Art63

Ένα νεοελληνικό έργο με πολλά κωμικά στοιχεία, το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και στο παράλογο, και με τον σύγχρονο τίτλο, "Καιρός να την πουλεύουμε", θα παρουσιαστεί από τις 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Θέατρο Art 63.


Πρόκειται για ένα μονόπρακτο έργο με τρεις ήρωες, τους ρόλους των οποίων κρατούν τρεις νέοι ηθοποιοί της ομάδας Art by Trauma, οι οποίοι μας πρωτοσυστήνονται μέσα από τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση.


Δίπλα τους έχουν καταξιωμένους συνοδοιπόρους, τον Βασίλη Ρίσβα στην σκηνοθεσία, την Δέσποινα Βολίδη στα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης, τον Θοδωρή Οικονόμου στη σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής, και την Ελένη Πετροπούλου στους φωτισμούς.

Η Art by Trauma είναι νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα Παραστατικών Τεχνών και Θεάτρου κι αποτελείται από τους: Θάνια Παντελίδη, Πάνο Λιούντρη και Νικόλαο Α. Πολυκανδριώτη. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη αυτών των τριών ηθοποιών να επικοινωνήσουν την έκφραση τους και μέσω αυτής της επικοινωνίας να επικοινωνήσουν με τον κόσμο γύρω τους καθώς και μέσα τους. Γιατί όμως Art by Trauma; Γιατί Τέχνη από Τραύματα; Επειδή η Τέχνη αποτελεί προϊόν των τραυμάτων μας: της προσπάθειας μας να τα επουλώσουμε ή έστω κάπως να τα διαχειριστούμε.

Πρεμιέρα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα, Τρίτη στις 21.00

Σοφία Βέμπο – Η Μεγάλη Ελληνίδα, στο θέατρο Coronet

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που αναβιώνει τη ζωή της Σοφίας Βέμπο και τα τραγούδια της με την Θεοφανία Παπαθωμά να υποδύεται αυτή τη μεγάλη Ελληνίδα, τη Γυναίκα Σύμβολο, που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στον κατακτητή και η φωνή της έγινε η κραυγή της Λευτεριάς! "Θα με θυμούνται;", αναρωτιέται…Όλοι! Έχουμε χρέος να θυμόμαστε τους Ήρωες!

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει με ιδιαίτερη ευαισθησία η Θεοφανία Παπαθωμά.

Η παράσταση διατρέχει τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής της και τα ωραιότερα τραγούδια της, με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και αρχειακές εικόνες και βίντεο που μας θυμίζουν τις ιστορικές στιγμές που σημάδεψαν τη χώρα μας. Ζωντανεύει όχι μόνο τη μουσική κληρονομιά της μεγάλης Ελληνίδας, αλλά και το πάθος, την τόλμη και την αφοσίωσή της στην Πατρίδα και την Τέχνη. Είναι ένα ταξίδι στη ζωή και στο έργο της, μια θεατρική και μουσική εμπειρία που ξυπνά μνήμες και τιμά την αξεπέραστη μορφή της.

Πρεμιέρα: Από 26 Οκτωβρίου 2025/ Ημέρες & Ώρες: Κάθε Κυριακή και Τετάρτη στις 20.00

Δευτέρα 27 και Τρίτη 28η Οκτωβρίου στις 20.00

Μάθε με να φεύγω, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Σε ένα ξενοδοχείο που δεν λειτουργεί πια συναντάμε την ιδιοκτήτριά του Αγνή και τον αδελφό, συγκάτοικο, σύμμαχο και αντίπαλό της, Ίωνα. Ο ερχομός ενός μυστηριώδη ανώνυμου Άντρα, που επιστρέφει χρόνια μετά από μια θυελλώδη ερωτική νύχτα που πέρασε εκεί, ταράζει τις ισορροπίες. Ένα παραλίγο ειδύλλιο, ένας ανεξιχνίαστος φόνος κι ένας βίαιος χωρισμός σε ένα ιδιότυπο διακειμενικό παιχνίδι με την επιστροφή του ομηρικού Οδυσσέα στην Πηνελόπη του.

Μετά την εξαιρετικά θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών την περασμένη σεζόν, η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει σε νέο κύκλο την πολυσυζητημένη παράσταση Μάθε με να φεύγω. Το πρωτότυπο ανέκδοτο έργο του Άκη Δήμου μέσα από την παράδοξη, ευαίσθητη και εικαστική γλώσσα του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη γίνεται ένα αλλόκοτο σύμπαν που μαγεύει: μια πικρή ερωτική ιστορία ή μια ελεγεία για την ερωτική μοναξιά.


Ένα ακατάτακτο έργο, με επιρροές από τον Σάμουελ Μπέκετ, τον Τένεσι Ουίλιαμς, αλλά και από το μπουλβάρ και τα λαϊκά αναγνώσματα του περιπτέρου, όπως το Ρομάντσο.

Πρεμιέρα: 24 Οκτωβρίου 2025

Ημέρες και ώρες: Τετάρτη 18:15, Πέμπτη 21:15, Σάββατο 18:15, Κυριακή: 21:15

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τα άχαστα στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει 30 Σεπτεμβρίου με 11 Οκτωβρίου κι εμείς σας προτείνουμε όσα δεν πρέπει να χάσετε

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22 Σεπ 2026 | 14:58

"Blanche after" στη νέα σκηνή του θεάτρου Arroyo

Μια νέα σκηνική προσέγγιση στη Blanche DuBois μετά το τέλος του "Λεωφορείου ο Πόθος"

ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ 21 Σεπ 2026 | 13:41

Θεατρική βραδιά για τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου - Χαμογελαστή σε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου απόλαυσε τον "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" του Μποστ σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ 21 Σεπ 2026 | 12:06

Γιώργος Μυλωνάκης - Τίνα Μεσσαροπούλου: Χαμογελαστοί σε θεατρική βραδιά

Η Τίνα Μεσσαροπούλου και ο Γιώργος Μυλωνάκης πόζαραν χαμογελαστοί στον φωτογραφικό φακό κατά την άφιξή τους στο θέατρο "'Αλσος"

TΟ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟ ΑΙΤΗΜΑ 20 Σεπ 2026 | 08:15

Η απαίτηση της ντροπαλής πριγκίπισσας Σάρλοτ: Έβαλε την Κέιτ Μίντλετον να ζητήσει χάρη από ηθοποιό

Η επίσκεψη της πριγκίπισσας Σάρλοτ στο θέατρο και αυτό που ζήτησε μέσω της πριγκίπισσας μαμάς της.

ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 18 Σεπ 2026 | 17:19

"Γιοι και κόρες": Μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας

Η επιτυχημένη παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, επιστρέφει στην Πλάκα, στο νέο, ανακαινισμένο θέατρο ΕΛΕΡ

ΣΕΖΟΝ 2026-2027 17 Σεπ 2026 | 16:36

Οκτώβριος στο Θέατρο Τέχνης: Ποιες παραστάσεις ανοίγουν τη νέα σεζόν

Με δύο μοναδικές πρεμιέρες επιτυχημένων παραστάσεων να επιστρέφουν για περιορισμένο αριθμό στη σκηνή της Φρυνίχου υποδέχεται το φθινόπωρο το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΓΙΑ 2Η ΧΡΟΝΙΑ 17 Σεπ 2026 | 16:31

Μια influencer πέφτει στον υπόνομο... και όλα έρχονται πάνω κάτω

Η Ζέτη Φίτσιου, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σύγχρονες φωνές της ελληνικής θεατρικής γραφής, παρουσιάζει το βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου (2022) έργο της.

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16 Σεπ 2026 | 15:07

H Kάτια Δανδουλάκη με έναν θίασο πρωταγωνιστών στον "Βυσσινόκηπο" του Τσέχωφ

Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ ανεβαίνει από τις 30 Οκτωβρίου στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη"

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 14 Σεπ 2026 | 17:13

"Η παρέλαση": Το συγκλονιστικό αντιπολεμικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια παράσταση για τον φόβο, την ενηλικίωση και την ανάγκη για ελευθερία.

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ 11 Σεπ 2026 | 09:57

"Μήδεια" με την Καραμπέτη - Ακόμα μία τελευταία παράσταση λόγω πρωτοφανούς ζήτησης

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ιστορική επιστροφή της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στον εμβληματικότερο ρόλο της καριέρας της.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ 09 Σεπ 2026 | 10:58

"…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς": Μετά τα απανωτά sold out η πολυβραβευμένη παράσταση επιστρέφει για 5η χρονιά

Η πολυβραβευμένη παράσταση που παίχτηκε με απόλυτα sold out και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, αλλά κυρίως αγαπήθηκε από το κοινό και απέδειξε ότι ο πολιτικός λόγος του Χρόνη Μίσσιου είναι πάντα επίκαιρος.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ 08 Σεπ 2026 | 11:03

"Οι Απόντες" του Βασίλη Κατσικονούρη, για 5η χρονιά στο Θέατρο Αργώ

Οι Απόντες του Βασίλη Κατσικονούρη επιστρέφουν για πέμπτη φορά στη σκηνή, για να συναντήσουν και πάλι το θεατρικό κοινό, αυτή τη φορά στο Θέατρο Αργώ.

ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ 08 Σεπ 2026 | 11:00

"Χώρισε με ΑΕ και ΣΙΑ": Η Κόρα Καρβούνη στην πρώτη της σκηνοθεσία

Το "Χώρισε με ΑΕ και ΣΙΑ" είναι μια κωμωδία για όσους έχουν χωρίσει, για όσους το σκέφτονται, για όσους έφυγαν χωρίς να φύγουν και για όσους εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους τους όρους μιας σχέσης που έχει λήξει προ πολλού.

07 Σεπ 2026 | 12:51

"Άννα Καρένινα": Ποιος είναι ο Γιώργος Ξούλος, ο γοητευτικός κόμης Βρόνσκι στη νέα παράσταση στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Αυτή τη θεατρική σεζόν, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Λέοντος Τολστόι, "Άννα Καρένινα".

ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΜΠΟ 07 Σεπ 2026 | 11:46

Στάνκογλου και Κατσούλης στο θρυλικό μιούζικαλ "Το Κλουβί με τις Τρελές" - Όλες οι λεπτομέρειες

Το θρυλικό μιούζικαλ "Το Κλουβί με τις Τρελές" έρχεται τον Δεκέμβριο στο Θέατρο Βέμπο.

ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ 07 Σεπ 2026 | 07:14

Μετρό Αθήνας: Οι τρεις σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα

Από σήμερα Δευτέρα 07/09 έως και την Πέμπτη 10/09 οι τρεις σταθμοί του Μετρό θα κλείνουν στις 21:40 το βράδυ.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ 07 Σεπ 2026 | 06:46

Αλλάζει πρόσωπο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων - Οι μεγάλες παρεμβάσεις που φέρνουν νέα εποχή

Ένας προορισμός που είναι διεθνώς γνωστός για τη νεανική ενέργειά του, τις παραλίες και τη δυναμική καλοκαιρινή ζωή του, σήμερα επενδύει ταυτόχρονα σε μεγάλα έργα.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ 04 Σεπ 2026 | 22:22

Μιτζάλης: Διατήρηση του ανεκτέλεστου της ΑΒΑΞ σε υψηλά επίπεδα (κοντά στα 2,8 δισ. ευρώ), με νέα έργα 700 εκατ. ευρώ

Στις μεγάλες συμφωνίες που ολοκλήρωσε η ΑΒΑΞ μέσα στο καλοκαίρι και στα νέα έργα που διαμορφώνουν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Ομίλου αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Μιτζάλης

ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ 03 Σεπ 2026 | 07:51

Η νύχτα που πήγαν να δολοφονήσουν τον Βασίλη Αυλωνίτη πάνω στη σκηνή και οι τύψεις του μέχρι το τέλος

Ο ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας πραγματικής δολοφονικής επίθεσης, την ώρα που έπαιζε στη σκηνή

ΑΠΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2026 | 16:31

"Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης": Η ανατρεπτική ποπ κωμωδία στο θέατρο ΦΙΛΙΠ

Οικογενειακές παρεξηγήσεις, απρόσμενοι έρωτες, μυστικά, απρόσκλητα φαντάσματα και μια σειρά από απίθανες αποκαλύψεις μετατρέπουν τη βραδιά σε μια καταιγιστική κωμική περιπέτεια.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 02 Σεπ 2026 | 10:07

Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο για τον Κάφκα στην Ευαγγελική Εκκλησία - Για 4 παραστάσεις

Η μεγάλη επιτυχία της φετινής άνοιξης επιστρέφει τον Σεπτέμβριο σε ένα από τα εμβληματικότερα κτήρια της Αθήνας, τη γερμανόφωνη Ευαγγελική Εκκλησία, τον Σεπτέμβριο και μόνο για 4 παραστάσεις.

ΣΤΟ ΔΙΠΥΛΟΝ 02 Σεπ 2026 | 10:00

"1984" δια χειρός Γιώργου Παπαγεωργίου: Η οργουελική δυστοπία επιστρέφει πιο επιδραστική από ποτέ

Από τις 12 Οκτωβρίου η παράσταση-εμπειρία του Γιώργου Παπαγεωργίου, που λειτουργεί ως καθρέφτης των μηχανισμών σύγχρονης εξουσίας, επιστρέφει στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΓΩ» 01 Σεπ 2026 | 17:49

"Της γιαγιάς σου": Μία ανατρεπτική κωμωδία παρεξηγήσεων στο θέατρο "Αργώ"

Μια σύγχρονη ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη γέλιο, μυστήριο, αλλά και γλυκιές στιγμές που μας υπενθυμίζει τις σημαντικές αξίες της ζωής

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 01 Σεπ 2026 | 12:00

"Όλο το Θέατρο εδώ": Αυτές είναι οι 8 παραστάσεις που θα συζητηθούν φέτος - Εισιτήρια σε προνομιακή τιμή

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων - Προλάβετε την προσφορά των μειωμένων εισιτηρίων για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΤΛΗ 01 Σεπ 2026 | 11:17

Η "Κουζίνα" παίρνει ξανά φωτιά - Η παράσταση που σάρωσε επιστρέφει στο Θέατρο Κιβωτός

Η ΚΟΥΖΙΝΑ άγγιξε κάτι απολύτως σημερινό: την αίσθηση μιας ζωής σε διαρκή πίεση, όπου όλοι τρέχουν να προλάβουν, όλοι παλεύουν να αντέξουν, όλοι ζητούν λίγο χρόνο για να υπάρξουν

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 27 Αυγ 2026 | 18:58

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει πολύ ψηλά τη Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή το άνοιγμα των πέντε νέων σταθμών του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

"ΑΠΟΒΑΣΗ" ΣΗΜΕΡΑ 27 Αυγ 2026 | 06:39

Η Β. Ελλάδα στο "γαλάζιο" επίκεντρο: Περιοδείες και έργα πριν από τη ΔΕΘ, ο Μητσοτάκης εγκαινιάζει την επέκταση του Μετρό

Στο Μαξίμου και στην Πειραιώς τα μηνύματα δυσαρέσκειας από την Θεσσαλονίκη έχουν φθάσει, ενώ το καμπανάκι έχει χτυπήσει ήδη από τις ευρωεκλογές του 2024.

26 Αυγ 2026 | 08:42

Ταχιάος: Τον Μάιο του 2027 η παράδοση του FlyOver -Πάνω από 60% η πρόοδος, ποιες είναι οι τεχνικές "εκπλήξεις"

Τα καλούπια, οι νέες γέφυρες και η "μάχη" με τον χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

"ΣΑΠΦΩ" 18 Αυγ 2026 | 08:45

Αλέξης Σταμάτης: Ανεβαίνει στη σκηνή το τελευταίο, ανέκδοτο θεατρικό του έργο -Με γνωστή, σπουδαία ηθοποιό

Το τελευταίο, ανέκδοτο, θεατρικό έργο του Αλέξη Σταμάτη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, στις 20 Ιουλίου, ανεβαίνει τη νέα σεζόν στο Θέατρο Βασιλάκου.

ΣΚΗΝΗ ΩΜΕΓΑ 08 Αυγ 2026 | 21:10

"Μιλήστε Ελεύθερα": Μία καυστική κωμωδία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Για 3 μόνο παραστάσεις

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την καυστική κωμωδία "ΜΙΛΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ" βασισμένη στο έργο του Νικολάι Άλντο "Η κυρία και ο υπάλληλος".

ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 06 Αυγ 2026 | 12:18

Πιερρακάκης: Αίτημα στην Κομισιόν για επέκταση της Ρήτρας Διαφυγής στις επενδύσεις για την ενέργεια

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπέβαλε το αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για επενδύσεις ενεργειακής ανθεκτικότητας άνω του 1 δισ. ευρώ έως το 2028.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΒΙΛΗ 03 Αυγ 2026 | 16:50

"Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας": Η μαγεία του Σαίξπηρ ζωντανεύει για τα παιδιά

Μια ευρηματική και γεμάτη φαντασία διασκευή, ειδικά σχεδιασμένη για τους μικρούς μας φίλους

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 03 Αυγ 2026 | 16:35

Μια Ιλιάδα: H Πέγκυ Τρικαλιώτη ερμηνεύει επί σκηνής όλους τους ήρωες του ομηρικού έπους σε μια ανατρεπτική εκδοχή

Η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και η Πέγκυ Τρικαλιώτη ενσαρκώνει όλους τους ήρωες του ομηρικού έπους

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 30 Ιουλ 2026 | 12:56

"Ο πατέρας μου δεν έγραψε ποίηση για να έχω εγώ προίκα": Η καυστική δήλωση της Έρης Ρίτσου για τον Γιώργο Χατζιδάκι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του Γιώργου Χατζιδάκι να απαιτείται άδεια για τη χρήση έργων του πατέρα του, αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ερης Ρίτσου

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 29 Ιουλ 2026 | 18:30

Οδύσσεια στην Εγνατία Οδό: Με 10 χλμ/ώρα στο ύψος της Χρυσοβίτσας - Αγανάκτηση στους οδηγούς [βίντεο]

Η κυκλοφορία σε τμήματα της Εγνατίας Οδού διεξάγεται από μία λωρίδα, γεγονός που προκαλεί δυσχέρεια στην κίνηση

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 28 Ιουλ 2026 | 17:18

"Ακριβοί μας γονείς": Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και η Ελένη Κούρκουλα στο θέατρο Εμπορικόν

Η τεράστια γαλλική επιτυχία "Chers parents" παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου και απόδοση Θοδωρή Πετρόπουλου

ΜΕΤΡΟ 25 Ιουλ 2026 | 12:34

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή 26/7

Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας - Οι αλλαγές.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ 24 Ιουλ 2026 | 12:20

Μια σύγχρονη θεατρική σκηνή γεννιέται στην Πειραιώς 260 -Ενα εμβληματικό βιομηχανικό συγκρότημα με μεγάλη ιστορία [εικόνες]

Η Πειραιώς 260 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα.

ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 23 Ιουλ 2026 | 08:04

Παραδίδεται στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα του Ε65 - Σήμερα η τελετή, παρουσία Μητσοτάκη

Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), ολοκληρώνεται ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της χώρας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ 19 Ιουλ 2026 | 09:28

Πέντε μεγάλα έργα κατά της λειψυδρίας με στόχο την επίλυση προβλημάτων 10ετιών - Ολες οι περιοχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ολιστική διαχείριση του νερού και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ 18 Ιουλ 2026 | 15:28

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό έως την 1η Σεπτεμβρίου - Μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό θα παραμείνουν σε ισχύ έως την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ θα εφαρμοστούν και στο διάστημα 14 έως 17 Αυγούστου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" 10 Ιουλ 2026 | 13:33

Αποθέωση για την Καραμπέτη στη "Μήδεια" - Τη χειροκροτούσαν όρθιοι επί 10 λεπτά [εικόνες]

Χειροκροτούσαν όρθιοι για περισσότερα από 10 λεπτά, την ιστορική επιστροφή της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στον πιο εμβληματικό ρόλο της καριέρας της.

10 Ιουλ 2026 | 13:17

Ένα παγκόσμιο best seller έρχεται στο Θέατρο Τέχνης

Στο προστατευμένο περιβάλλον ενός σπιτιού, η ανάγνωση μετατρέπεται σε πράξη αντίστασης, η συζήτηση σε διεκδίκηση και η τέχνη σε μέσο επιβίωσης.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 07 Ιουλ 2026 | 09:18

Επίδαυρος -17.000 θεατές για τους "Πέρσες": Καταχειροκροτήθηκαν Ναυπλιώτου, Καταλειφός, Σβήγκος, Ροϊλός -Ποιοι πήγαν

Πάνω από 17.000 θεατές κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 3 και 4 Ιουλίου, για τους "Πέρσες" του Αισχύλου -Ποιοι επώνυμοι έδωσαν το παρών.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 06 Ιουλ 2026 | 11:30

"Μια ζωή-Ο μόνολογος μιας μοδίστρας": Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις -Νέοι σταθμοί στην Αττική

Το έργο έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Πέτρος Ζούλιας, με τη Νένα Μεντή να καταθέτει μία από τις πιο ώριμες και συγκινητικές ερμηνείες της πρόσφατης θεατρικής της πορείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 02 Ιουλ 2026 | 12:58

Φεστιβάλ Αθηνών: Ακυρώνεται η πολυαναμενόμενη παράσταση "Βάκχες" της Κιτσοπούλου -Τι θα γίνει με τα εισιτήρια

Η πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση "Βάκχες" της Λένας Κιτσοπούλου, που ήταν προγραμματισμένη για το τριήμερο 20-22 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260, ακυρώνεται.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 02 Ιουλ 2026 | 12:30

"Αγωνίζεσθαι": Η νέα παράταση του Θεάτρου Τέχνης παρουσιάζεται στην Αρχαία Ολυμπία

Η νέα παράσταση του Θεάτρου Τέχνης στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός" επιχειρεί να φωτίσει τον διαχρονικό αγώνα της γυναίκας για τη δική της "θέση στο στάδιο".

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 02 Ιουλ 2026 | 12:18

Με τριπλό sold out ξεκινάει η περιοδεία του "Ματωμένου Γάμου" -Δείτε φωτό της παράστασης

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Ζιάκας, και τη μουσική συνθέτει ο Διονύσης Τσακνής.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ 02 Ιουλ 2026 | 12:00

"Ο Κατάδεσμος": Ο Αλέξανδρος Ρήγας σκηνοθετεί τη Χρύσα Ρώπα τον ερχόμενο χειμώνα στο θέατρο

Στο θέατρο Γκλόρια θα φιλοξενείται από τον Νοέμβριο του 2026 το νέο έργο του Αλέξανδρου Ρήγα, "Ο Κατάδεσμος", βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Θωμά Κοροβίνη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ 01 Ιουλ 2026 | 16:43

"Θεόφιλος sold": Ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ

Είναι μία αφήγηση - σε πρώτο πρόσωπο - της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα λαϊκού ζωγράφου, με κάποια στοιχεία λαϊκού θεάματος, άρωμα τσίρκου και μουσικές

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 01 Ιουλ 2026 | 08:56

"Ανεξάρτητα Κράτη": Η παράσταση των sold out βγαίνει για πρώτη φορά σε περιοδεία

Η παράσταση "Ανεξάρτητα Κράτη" των Γιώργου Παλούμπη και Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, αφήνει για πρώτη φορά τη σκηνή του Θεάτρου Χώρα και παρουσιάζεται περιοδεία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 24 Ιουν 2026 | 15:16

Ο Τάκης Ζαχαράτος "μεταμορφώνεται" σε "Δεσποινίς Μαργαρίτα" στο θέατρο Πτι Παλαί

Το έργο κουβαλάει μια σπουδαία κληρονομιά, καθώς έχει ταυτιστεί ανεξίτηλα με την καθηλωτική ερμηνεία της Έλλης Λαμπέτη το 1975, σε μια ιστορική παράσταση που άφησε εποχή στο ελληνικό θέατρο.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 19 Ιουν 2026 | 12:27

Μανώλης Χιώτης: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη ζωή του -Ανοιξε η προπώληση για Ιούλιο

"MANOLIS / καρδιά σε τέσσερις χορδές", το πρώτο θεατρικό έργο που φωτίζει τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή του σπουδαίου Έλληνα μουσικού Μανώλη Χιώτη.

ΑΠΟΛΥΤΟ SOLD OUT 19 Ιουν 2026 | 09:30

"Μια Αλλη Θήβα": Η παράσταση - φαινόμενο βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν ακόμη κύκλο παραστάσεων, καλοκαιρινό αυτή τη φορά, ανοίγει η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου "Μια Άλλη Θήβα".

ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ 18 Ιουν 2026 | 16:20

"Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ" ξανά στο θέατρο "Άνεσις"

Ένα έργο για τη δύναμη της πίστης, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας. Για τον άνθρωπο που, ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, επιμένει να βλέπει φως στο σκοτάδι.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ 18 Ιουν 2026 | 12:23

Η πρώτη θεατρική παράσταση στο νέο χώρο της ΣΤΟΑ culture

Η πρώτη θεατρική παράσταση του εγχειρήματος δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το νέο πρότζεκτ του Θεάτρου Τέχνης.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ 18 Ιουν 2026 | 11:13

"Μήδεια": Το απόλυτο sold out του καλοκαιριού ανοίγει την προπώληση για τις παραστάσεις του Σεπτεμβρίου

Σε παράσταση-φαινόμενο εξελίσσεται η "Μήδεια" του Nikita Milivojević με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ομώνυμο ρόλο.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 17 Ιουν 2026 | 13:28

Λάμπρος Κωνσταντάρας- Έλενα Τσαγκρινού: Σε θεατρική πρεμιέρα το ερωτευμένο ζευγάρι

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Έλενα Τσαγκρινού είναι μαζί τους τελευταίους μήνες και πλέον δεν κρύβουν τον έρωτά τους

ΕΡΓΑΣΙΕΣ 14 Ιουν 2026 | 12:40

Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα

Πρόωρο κλείσιμο σταθμών του Μετρό και τροποποιήσεις δρομολογίων - Δείτε τα αναλυτικά.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 05 Ιουν 2026 | 23:42

Γιώργος Σουφλιάς: Η διαγραφή του από τον Καραμανλή, η επιστροφή, τα εμβληματικά έργα και ο μετροπόντικας "Νίνης"

Ο Γιώργος Σουφλιάς που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ήταν ένας πολιτικός που κλήθηκε να διαχειριστεί εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο ως υπουργός

«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» 05 Ιουν 2026 | 12:36

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτό από την πολυαναμενομένη παράσταση για τη ζωή του Μανώλη Χιώτη

Το θεατρικό έργο "MANOLIS | καρδιά σε τέσσερις χορδές" σε νέα σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη έρχεται αυτό το καλοκαίρι στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

ΤΟΥ Π. ΖΟΥΛΙΑ 04 Ιουν 2026 | 13:00

"Μια ζωή" - Ο μονόλογος μιας μοδίστρας: Νέοι σταθμοί στην καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική

Η παράσταση "Μια ζωή" – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας, του Πέτρου Ζούλια με τη Νένα Μεντή, θα συναντήσει το κοινό της σε συνολικά δέκα σταθμούς στην Αττική και στη Χαλκίδα.

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ 04 Ιουν 2026 | 11:49

"Εγώ θα σας τα πω!": Εξτρα παραστάσεις στο Βεάκειο μετά το sold out - Το πρόγραμμα της περιοδείας

Στην ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-"Εγώ θα σας τα πω!" η Ελλάδα 2.0 ξεδιπλώνεται… κι όλοι θέλουν να μας τα πουν!

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ 04 Ιουν 2026 | 10:52

Βαγγέλης Βελώνιας "15 Χρόνια Χρώματα" - Εικαστική έκθεση στο Μουσείο Αλιείας

Με τον τίτλο "15 Χρόνια Χρώματα" εκτίθενται από τις 8 Ιουνίου στο Μουσείο Αλιείας πάνω από 70 πίνακες του Βαγγέλη Βελώνια.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ 04 Ιουν 2026 | 09:59

Ζέτα Μακρυπούλια: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση πριν από την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο -Με την "Ειρήνη"

Ο Νίκος Καραθάνος, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Άγγελος Τριανταφύλλου είναι οι βασικοί συνένοχοι μιας νέας παράστασης, μιας νέας διασκευής, μιας απάντησης στην τρέλα με την τρέλα.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ 03 Ιουν 2026 | 16:36

Κλέλια Ανδριολάτου: Θεατρική βραδιά με τον γοητευτικό σύντροφό της και επιχειρηματία

Η Κλέλια Ανδριολάτου και ο σύντροφός της, Μπάμπης Τσαούσογλου σε μία εξαιρετικά σπάνια δημόσια εμφάνιση

ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ 02 Ιουν 2026 | 14:53

"Ένα μωρό για τρεις" στο καλοκαιρινό θέατρο Αθηνά

Ο Διονύσης Ατζαράκης, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Χάρης Χιώτης μπλέκονται σε μια καταιγιστική καθημερινότητα γεμάτη ευθύνες, ανατροπές και απρόβλεπτα ξεκαρδιστικές καταστάσεις

ΒΕΑΚΕΙΟ 28 Μαϊ 2026 | 12:59

Το θέατρο με την ομορφότερη θέα στην Αττική ανακοινώνει το φετινό καλοκαιρινό του πρόγραμμα

Τα φώτα ανάβουν ξανά και ο αγαπημένος θερινός προορισμός με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα επιστρέφει δυναμικά για ένα ακόμη καλοκαίρι γεμάτο μουσική, θέατρο και μοναδικές βραδιές.

ΘΕΑΤΡΟ 27 Μαϊ 2026 | 14:46

Η κωμωδία "Χάσαμε τη Θεία Στοπ" ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Το θεατρικό έργο του Γιώργου Διαλεγμένου μετά την επιτυχία στο νέο θέατρο "ΦΙΛΙΠ" στην Αθήνα, συνεχίζει με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, αυτό το καλοκαίρι!

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 22 Μαϊ 2026 | 15:25

"Όχι Άλλο Κάρβουνο" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου - Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Οι μετρ της νεοελληνικής κωμωδίας, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, επιστρέφουν με το νέο τους σατιρικό έργο "Όχι άλλο Κάρβουνο".

ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 19 Μαϊ 2026 | 11:38

Ο Αρης Μπινιάρης ανεβάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το DOGVILLE του Lars von Trier

Τη δική του εκδοχή πάνω στην εμβληματική ταινία Dogville του Λαρς φον Τρίερ θα παρουσιάσει ο Άρης Μπινιάρης με την νέα του παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον Νοέμβριο του 2026.

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ 16 Μαϊ 2026 | 10:51

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Η μεγάλη θεατρική επιτυχία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα ετοιμάζονται για μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ 15 Μαϊ 2026 | 12:04

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του πρώτου "Δραματουργείου" για τα D-Athens Διονύσια

Το "Δραματουργείο" εντάσσεται στην πολιτιστική πρωτοβουλία "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου".

ΠΟΤΕ ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ 13 Μαϊ 2026 | 08:14

Θεατρικά Βραβεία "Μελίνα Μερκούρη" και "Δημήτρης Χορν": Αυτοί είναι οι φετινοί υποψήφιοι, όλα τα ονόματα

Τα Θεατρικά Βραβεία "Μελίνα Μερκούρη" και "Δημήτρης Χορν" απονέμονται σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο Ακροπόλ Παλλάς.

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ 12 Μαϊ 2026 | 12:23

Οι Ρήτορες: Ενα θεατρικό θρίλερ για την εξουσία, τον λόγο και τους ανομολόγητους έρωτες

Σε ένα απομονωμένο καλοκαιρινό σκηνικό στον Πόρο, ένας καταξιωμένος ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπος με ένα νέο έργο – ένα χειρόγραφο που του εμπιστεύεται ένας παλιός φίλος συγγραφέας. Κομιστής του έργου, ένας νεαρός ηθοποιός.

"ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ" 12 Μαϊ 2026 | 11:35

Ο πιο περιζήτητος υπηρέτης του περσινού καλοκαιριού επιστρέφει

Η παράσταση "Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων" επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι για μια νέα μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

12/5-2/6 05 Μαϊ 2026 | 18:48

Εαρινή Φρυνίχου Unplugged: Ενα μοναδικό μουσικό φεστιβάλ έρχεται στο Θέατρο Τέχνης

Αυτόν τον Μάιο, το Θέατρο Τέχνης ανεβάζει τη μουσική ως πρωταγωνίστρια στη σκηνή της Φρυνίχου.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026 05 Μαϊ 2026 | 15:44

Το ΚΘΒΕ πάει Επίδαυρο με τη "Λυσιστράτη" και με ένα μοναδικό καστ - Δείτε τις πρώτες φωτό

Η "Λυσιστράτη" θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 21 & το Σάββατο 22 Αυγούστου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 05 Μαϊ 2026 | 15:35

Η Καρυάτιδα σε περιοδεία: Η μεγάλη επιτυχία του Καπουτζίδη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα -Ολο το πρόγραμμα

Ο Γιώργος Καπουτζίδης υπογράφει ένα έργο αιχμηρό, ευφυές και απολαυστικά άβολο, που πίσω από το γέλιο αποκαλύπτει με ακρίβεια χειρουργείου τα αντανακλαστικά, τις αντιφάσεις και τα εθνικά μας σπορ.

"ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ" 04 Μαϊ 2026 | 10:21

Ρέππας για την αποχώρηση της Μπάρκα από το θέατρο: "Κάτι δεν κατάλαβε σωστά με τις ημερομηνίες"

"Δεν έχω λάβει προσκλητήριο για τον γάμο της", σχολίασε ο Μιχάλης Ρέππας για τη Δανάη Μπάρκα.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 28 Απρ 2026 | 12:28

Λαμπερές παρουσίες στην επίσημη πρεμιέρα "ΑΜΛΕΤ Machine'' στο θέατρο Πορεία

Πλήθος καλλιτεχνών και επωνύμων έδωσε το παρών στην πρεμιέρα της παράστασης "Άμλετ Machine" στο θέατρο Πορεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28 Απρ 2026 | 12:27

"SEXY LAUNDRY": Η μεγάλη θεατρική επιτυχία με Παπαδόπουλο και Λουιζίδου, πάει σε καλοκαιρινή περιοδεία

Βγάζουν τα συζυγικά τους άπλυτα στη φόρα σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας με την ξεκαρδιστική, τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη κωμωδία "Sexy Laundry" της Michele Riml.

ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΑΣΤ 27 Απρ 2026 | 14:00

Πρώτες εικόνες από την "ΕΙΡΗΝΗ" του Νίκου Καραθάνου και του Φοίβου Δεληβοριά -Τον Ιούλιο στην Επίδαυρο

Ο Νίκος Καραθάνος, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Άγγελος Τριανταφύλλου είναι οι βασικοί συνένοχοι μιας νέας παράστασης, μιας νέας διασκευής, μιας απάντησης στην τρέλα με την τρέλα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 23 Απρ 2026 | 11:53

"Τζένη-Τζένη: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης που αναμένεται να σαρώσει -Μοναδικό καστ, κάνει πρεμιέρα απόψε

Πρεμιέρα κάνει απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η πιο πολυαναμενόμενη παράσταση της άνοιξης. Πρόκειται για το "Τζένη Τζένη", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ 23 Απρ 2026 | 06:53

Στέφανος Ληναίος: Το συγκινητικό αντίο του "Θεάτρου Αλφα Ληναίος-Φωτίου" στον σπουδαίο ηθοποιό

Το "Θέατρο Αλφα Ληναίος-Φωτίου", αποχαιρετά με συγκίνηση τον σπουδαίο Στέφανο Ληναίο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 21 Απρ 2026 | 18:41

Μήλος: Το ΣτΕ ανέστειλε προσωρινά την κατασκευή νέων κτιρίων σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στον Μύτακα

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο Δήμος Μήλου, η "Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού" και κάτοικοι του νησιού και στέφονται κατά της επέκτασης

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21 Απρ 2026 | 07:38

Μετρό: Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 2 - Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα

Οι πέντε κεντρικοί σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα, έως και το τέλος Απριλίου.

11 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 20 Απρ 2026 | 11:03

"Η χρονιά χωρίς καλοκαίρι" του Γιάννη Καλαβριανού - Για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια

Η Χρονιά Χωρίς Καλοκαίρι, το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού, ανεβαίνει από τις 15 Απριλίου στο Ολύμπια-Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 16 Απρ 2026 | 13:46

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ως "κατά φαντασίαν ασθενής" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας προσεγγίζουν το κλασικό έργο με φρεσκάδα, ρυθμό και σύγχρονη ματιά, αναδεικνύοντας τόσο το εκρηκτικό χιούμορ όσο και τη διαχρονικότητά του

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026 16 Απρ 2026 | 13:11

Ο Μπέζος σκηνοθετεί τον "Οθέλλο" με Δαδακαρίδη, Σαράντη, Γουλιώτη - Ολο το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Μπέζος, που επιστρέφει στον Σαίξπηρ με μια σύγχρονη και βαθιά ανθρώπινη ματιά πάνω στο διαχρονικό έργο για τη ζήλια, την εξουσία, την εξαπάτηση και την καταστροφική δύναμη της χειραγώγησης.

"ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ" 15 Απρ 2026 | 11:28

Γιάννης Τσορτέκης και Ελενα Μαυρίδου μαζί στη σκηνή: Τον Μάιο η πρεμιέρα τους, φωτογραφίες από τις πρόβες

Πρόκειται για ένα έργο που εξακολουθεί να προκαλεί σκηνοθετικά βλέμματα, ακριβώς επειδή παραμένει ανοιχτό, ανθεκτικό και βαθιά ανήσυχο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 12 Απρ 2026 | 14:24
ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΤΤΙΚΗ 12 Απρ 2026 | 10:53

Μετρό, οδικά έργα και αναπλάσεις: Οι παρεμβάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη δεκαετία

Κομβικό έργο αποτελεί η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 06 Απρ 2026 | 07:33

Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο "μετροπόντικας" της γραμμής 4 -Πέρασε την Κυψέλη, οι μελλοντικές επεκτάσεις

Στη συνέχεια ο μετροπόντικας θα κατευθυνθεί προς το σταθμούς Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας και Κολωνάκι.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΜΑΙΟΥ 01 Απρ 2026 | 16:58

Ο ''Ημιυπαίθριος" του Γιώργου Αλκαίου συνεχίζει στο θέατρο Coronet

Η παράσταση που είναι το θεατρικό ντεμπούτο του Γιώργου Αλκαίου συνεχίζεται και τον Μάιο

ΣΙΝΕΜΑ 26 Μαρ 2026 | 08:23
ΥΠΠΟ 24 Μαρ 2026 | 08:56

"Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": 95 παραστάσεις θα δούμε το καλοκαίρι σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

Οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας, εκτός της Περιφέρειας Αττική.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «Ο ΓΛΑΡΟΣ» 19 Μαρ 2026 | 12:06

Έλλη Στάη: Cozy και κομψή σε θεατρική πρεμιέρα

Η Έλλη Στάη απόλαυσε τη σύγχρονη προσέγγιση του "Γλάρου" του Άντον Τσέχωφ με την Κατερίνα Διδασκάλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο