Γιατί το πανίσχυρο βασιλικό μωρό αλλάζει όλα όσα ξέραμε μέσα στο παλάτι

Τι συνέβη για πρώτη φορά από τη γέννησή τους στον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου, και γιατί η πριγκίπισσα Σάρλοτ μόλις κατέκτησε μια θέση στην ιστορία.

giati-to-panisxuro-basiliko-mwro-allazei-ola-osa-kserame-mesa-sto-palati
SHARE THIS
0
SHARES

Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου γεννήθηκε ο νέος πρίγκιπας της Αγγλίας, γιος του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ. 

Ο ερχομός του νέου μέλους της οικογένειας του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ, εκτός από ένα χαρμόσυνο γεγονός είναι και ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον βρετανικό θρόνο. 

 

Καταρχάς, μπορεί να μετράει ακόμα ώρες ζωής, αλλά το νέο παιδί του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ είναι τόσο ισχυρό που εκτόπισε ήδη τον πρίγκιπα Χάρι από τη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

REUTERS
REUTERS

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του παλατιού, ο Χάρι, για πρώτη φορά «κατρακυλά» από την πέμπτη σειρά στον θρόνο που είχε μέχρι χθες, στην έκτη θέση.

Και τη θέση του παίρνει ο νέος πρίγκιπας του Κέιμπριτζ. 

Η σειρά διαδοχής διαμορφώνεται ως εξής: πρίγκιπας Κάρολος, πρίγκιπας Γουίλιαμ, πρίγκιπας Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ, πρίγκιπας του Κέιμπριτζ, πρίγκιπας Χάρι. 

REUTERS
REUTERS

Όμως, εκτός από το γεγονός ότι πήρε τη θέση του Χάρι, το νέο μωρό έρχεται να γράψει ιστορία, αφού για πρώτη φορά, η άφιξη ενός αγοριού δεν αλλάζει τη σειρά διαδοχής στο θρόνο. 

Ο νόμος για τη διαδοχή στο θρόνο άλλαξε το 2013 και με βάση τον νέο νόμο τα αγόρια δεν προσπερνούν πλέον τα κορίτσια στη σειρά διαδοχής. 

Ετσι, η Σάρλοτ είναι η πρώτη πριγκίπισσα που δεν αλλάζει η σειρά διαδοχή της στο θρόνο και παραμένει 4η μετά τον αδελφό της Τζορτζ. 

SPLASH
SPLASH

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, αφού το νέο μωρό θα βγάλει τον πρίγκιπα Αντριου έξω από την εξάδα των διαδόχων του θρόνου, για πρώτη φορά στη ζωή του. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν θα χρειάζεται την άδεια της βασίλισσας για να παντρευτεί. 

SPLASH
SPLASH

Παράλληλα, το νέο παιδί έρχεται να σπάσει το... πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, αφού κανένα μέλος της δεν είχε ποτέ περισσότερο από έναν αδελφό, με εξαίρεση την βασίλισσα Ελισάβετ που έκανε τέσσερα παιδιά. 

SPLASH
SPLASH

Η βασίλισσα, 92, και ο πρίγκιπας Φίλιππος, 97 ετών, έχουν τέσσερα παιδιά, αλλά εκτός από αυτά, κανένας άλλος στη στενή σειρά διαδοχής από τον παππού της (πέθανε το 1936) δεν είχε περισσότερα από δύο παιδιά.

REUTERS
REUTERS

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook