Ιδιαίτερα δημιουργική είναι αυτή η περίοδος για τη Μιμή Ντενίση καθώς έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα για το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν" σε σενάριο της ίδιας, το οποίο θα προβληθεί στην ΕΡΤ. Μετά το πρώτο γύρισμα που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ακολούθησε ένα δεύτερο στα Καλύβια της Αττικής. Αφού ολοκληρώθηκε, η θιασάρχης, συγγραφέας και πρωταγωνίστρια του ελληνικού θεάτρου, μαζί με τους συνεργάτες της, επισκέφτηκαν μία παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Η Μιμή Ντενίση πόζαρε στον φακό καθισμένη στο τραπέζι της και ανάρτησε τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν" σε σενάριο της Μιμής Ντενίση και σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου και παραγωγή της εταιρίας LUMAD της Έλενας Χατζηαλεξάνδρου, φέρνει στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες, που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Έλγιν.
Η Μιμή Ντενίση μοιράστηκε ένα βίντεο από το πρώτο γύρισμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: "Πρώτη μέρα γύρισματος!! Μουσείο Ακρόπολης. Με τον διευθυντή του καθηγητή Νίκο Σταμπολιδη!! Το ιδανικό πρόσωπο να μιλήσει για τα Μάρμαρα του Παρθενωνα!! Σε εποχή που ασχολούνται διεθνώς με το θέμα και δημιουργούν θετικά προς εμάς ντοκιμαντέρ ήρθε η ώρα και για την Ελληνική πρόταση !! Ευχηθείτε να τα καταφέρουμε!!! ", έγραψε στη λεζάντα της.
Κοντά στη μητέρα της ήταν η Μαριτίνα Ντενίση που μοιράστηκε μία φωτογραφία από το μουσείο της Ακρόπολης γράφοντας: "Μία νύχτα στο μουσείο".

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το χρονικό της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με μία άλλη μάτια, όπως αποτυπώθηκε μέσα από την ιδιωτική αλληλογραφία του Λόρδου ‘Ελγιν και της συζύγου του. Για πρώτη φορά θα πέσει φως στην μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός έθνους μέσα από προσωπικές συνομιλίες και αυθεντικά έγγραφα. Το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τα πραγματικά κίνητρα πίσω από την βάρβαρη αποκαθήλωση των γλυπτών που χρωματίζονται από την άμετρη αναίδεια και παντελή έλλειψη σεβασμού ενός Άγγλου αριστοκράτη και της συζύγου του που μέσα στις επιστολές τους αναφέρονται στις Καρυάτιδες ως… "Καρυ something".
Έλληνες, Άγγλοι και Τούρκοι ιστορικοί εξηγούν και αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα, ενώ μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν την γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών στην χώρα που ανήκουν, στην Ελλάδα.
Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ θα γίνουν στην Ελλάδα την Τουρκία την Μεγάλη Βρετανία και την Σκωτία.
Η τέχνη, για μια ακόμα φορά, έρχεται να διορθώσει την ιστορία όπως αυτή έχει καταγραφεί και καλείται να γίνει το όχημα που θα αποκαταστήσει την αλήθεια και θα κινητοποιήσει συνειδήσεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr