Follow us

Μόνοι στο σπίτι: Πώς έχει επηρεάσει η απουσία της Κέιτ τα πριγκιπόπουλα - Πιο δύσκολη η κατάσταση για τη Σάρλοτ και τον Λούις

Πώς έχει επηρεάσει τα πριγκιπόπουλα η ασθένεια της μητέρας τους - Γιατί η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις περνούν πιο δύσκολα αυτή την περίοδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
princess charlotte

Τι συμβαίνει με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, ποιο είναι το πρόβλημα υγείας που την έστειλε στο νοσοκομείο και την υποχρέωσε να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση; Και γιατί θα αργήσει τόσο πολύ η ανάρρωσή της; Όλα αυτά τα ενδεχόμενα κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, με την σιωπή του παλατιού να επιδεινώνει την κατάσταση.

Μόνοι στο σπίτι: Πώς έχει επηρεάσει η απουσία της Κέιτ τα πριγκιπόπουλα - Πιο δύσκολη η κατάσταση για τη Σάρλοτ και τον Λούις

Από τη μία τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν υποθέσεις για την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και από την άλλη το παλάτι ζητά ιδιωτικότητα για να προστατεύσει τα μικρά πριγκιπόπουλα, τα τρία παιδιά της Κέιτ με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Γιατί εκτός από αγαπημένη πριγκίπισσα, η Κέιτ είναι πρώτα από όλα η μητέρα του Τζορτζ, 10 ετών, της Σάρλοτ, 9 ετών και του Λούις, 5 ετών.

princess charlotte

Πώς βιώνουν τα παιδιά αυτή τη δύσκολη περίοδο;

Ειδικοί ψυχίατροι και ψυχαναλυτές τονίζουν ότι η νοσηλεία ενός γονέα ενώ το παιδί είναι σε μικρή ηλικία μπορεί να προκαλέσει τραύμα στο παιδί ιδιαίτερα αν αυτό βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία.

Ειδικά η απουσία της μητέρας μπορεί να είναι τραυματική για παιδιά νηπιακής ηλικίας. Όχι επειδή η φιγούρα του πατέρα είναι λιγότερο σημαντική, αλλά επειδή συχνά περνά λιγότερο χρόνο στο σπίτι και κυρίως επειδή τα παιδιά μέχρι 8 ετών έχουν πολύ έντονη σχέση με τη μητέρα τους.

Αυτό σημαίνει ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της Κέιτ και του Γουίλιαμ περνούν πιο δύσκολα αυτή την περίοδο.

princess charlotte

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα της και συνεχώς την κρατά από το χέρι στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

charlotte

princess charlotte

princess charlotte

princess charlotte royals

Ο πρίγκιπας Λούις είναι και εκείνος κολλημένος στη μητέρα του, η οποία δεν τον αφήνει από την προσοχή της όταν κυκλοφορούν δημοσίως.

prince louis

prince louis

kate middleton prince louis

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υπονοείται εδώ πως ο πρίγκιπας Τζορτζ που είναι 10 ετών δεν έχει επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση, απλά είναι πιο μεγάλος και σύμφωνα με όσα λένε οι ψυχολόγοι μπορεί να διαχειριστεί κάπως καλύτερα την απουσία της μητέρας του από το σπίτι.

kate middleton

Πώς μπορεί η νοσηλεία να προκαλέσει ψυχικό τραύμα σε ένα παιδί;

Η κατάθλιψη κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι πιθανό να έχει ως αιτία ένα ανάλογο τραυματικό γεγονός. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά που είχαν στο προσωπικό τους ιστορικό τη νοσηλεία ενός γονέα έχουν εμφανίσει κατάθλιψη.

Στην περίπτωση της Κέιτ Μίντλετον, το θετικό στοιχείο είναι ότι ο πατέρας των παιδιών, πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι κοντά στα παιδιά τους. Αυτό αποτελεί παράδειγμα καλής διαχείρισης των οικογενειακών σχέσεων και αποτελεί επίσης εξαίρεση.

princess charlotte

Εν τω μεταξύ τα τρία αυτά παιδιά έχουν να διαχειριστούν ακόμα μια δυσάρεστη κατάσταση, τη επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο παππούς τους, βασιλιάς Κάρολος.

Το να έχουν δύο αγαπημένα πρόσωπα στο νοσοκομείο ταυτόχρονα είναι κάτι που ένα παιδικό μυαλό δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Το βάρος πέφτει στον άλλο γονιό και τους παππούδες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να νιώθουν όσο το δυνατόν καλύτερα, και να περιορίσουν το άγχος που θα τους δημιουργεί η απουσία της μητέρας τους. Στην περίπτωση του Τζορτζ, της Σάρλοτ και του Λούις, οι γονείς της Κέιτ Μίντλετον έχουν αναλάβει δράση.

carole middleton

Το αυξανόμενο άγχος για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον

Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση "βόμβα" του παλατιού για το χειρουργείο της Κέιτ Μίντλετον, η ανησυχία μεγαλώνει. Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και τη μετέπειτα νοσηλεία της. Και, στο βάθος, η επέμβαση του βασιλιά που ανακοινώθηκε λίγα λεπτά μετά την είδηση ​​της νοσηλείας της Κέιτ.

kate middleton charles

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα για την πραγματική αιτία της χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη η Κέιτ Μίντλετον, αλλά η παρατεταμένη απουσία της από τη δημόσια σκηνή είναι κάτι που προκαλεί αναστάτωση.

Η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον είναι προγραμματισμένη για τις 31 Μαρτίου. Ως εκ τούτου, η Κέιτ - που σύμφωνα με πηγές κοντά στο Παλάτι "δεν έχει καρκίνο" αλλά ένα "σοβαρό πρόβλημα υγείας"- θα χρειαστεί μια περίοδο ανάρρωσης που φαίνεται "σίγουρα πολύ μεγάλη" πυροδοτώντας εκ νέου φήμες και αναστάτωση.

kate middleton

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 13 Μαϊ 2024 | 19:00

Ο βασιλιάς Κάρολος έχρισε τον Γουίλιαμ αρχισυνταγματάρχη της Aεροπορίας Στρατού- Ο τίτλος προοριζόταν για τον Χάρι

Την συγκεκριμένη θέση κατείχε ο 75χρονος μονάρχης για 32 χρόνια και πλέον έδωσε τη σκυτάλη στον πρωτότοκο γιο του και διάδοχο του θρόνου.

ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ 10 Μαϊ 2024 | 18:34

"Η Κέιτ πάει καλά": Η σπάνια δημόσια αναφορά του Γουίλιαμ για τη σύζυγό του που πάσχει από καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον δεν πρόκειται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της μέχρι να κρίνουν οι γιατροί ότι η κατάστασή της το επιτρέπει.

"ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜ" 09 Μαϊ 2024 | 06:50

"Όλα εξαρτώνται από την ευημερία της Κέιτ Μίντλετον": Ο Γουίλιαμ κουβαλάει στους ώμους του τον πόνο της οικογένειας

Αποκλειστικό δημοσίευμα του People αποκαλύπτει τι συμβαίνει με την Κέιτ και τον Γουίλιαμ που κουβαλάει στους ώμους του τον πόνο της οικογένειας.

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 08 Μαϊ 2024 | 17:57

Η Κέιτ Μίντλετον σκέφτεται τη συμφιλίωση με τον Χάρι και τη Μέγκαν- Ο λόγος που την κάνει να υποχωρήσει

Η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ "είναι ανοιχτοί" σε μια συμφιλίωση με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙ 08 Μαϊ 2024 | 06:50

"Ο Άσωτος Υιός δεν είναι ευπρόσδεκτος": Η απαξίωση του πρίγκιπα Χάρι από την οικογένεια και το τεράστιο πλήγμα

Η ζημιά στην οικογένεια, ο σκληρός βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Χάρι για τον οποίο οι ένδοξες μέρες στο Λονδίνο έχουν τελειώσει διά παντός.

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ" 04 Μαϊ 2024 | 08:24

Η Κέιτ Μίντλετον είναι η καλύτερη μαθήτρια: Η μελλοντική βασίλισσα έδειξε ότι έχει "το σθένος" της Ελισάβετ

"Πρέπει να με δουν για να με πιστέψουν": Ο τρόπος που η Κέιτ Μίντλετον ακολούθησε το παράδειγμα της Ελισάβετ και έδειξε το θάρρος και το σθένος της

ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ 03 Μαϊ 2024 | 23:17

"Περνούν μια κόλαση η Κέιτ και ο Γουίλιαμ" - Συντετριμμένη η άμεση συνεργάτιδα του βασιλικού ζευγαριού

Η Amaia Arrieta είναι το πρόσωπο πίσω από τα χαριτωμένα ρούχα που φορούν η πριγκίπισσα Σάρλοτ, ο πρίγκιπας Τζορτζ και ο πρίγκιπας Λούις.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΙΟΥΑΛΙΑΣ 03 Μαϊ 2024 | 15:11
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ; 02 Μαϊ 2024 | 12:42

Η Σάρλοτ έγινε 9: Το άλμπουμ της ζωής της - Η λατρεία για την πριγκίπισσα και το επίσημο πορτρέτο δια χειρός Κέιτ

Το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα-διαδόχου Γουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κάθριν συμπληρώνει σήμερα τα 9 της χρόνια

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 30 Απρ 2024 | 23:11

"Πάμε καλά": Το σχόλιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον [Βίντεο]

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ρωτήθηκε για τη σύζυγό του, Κέιτ, και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ 29 Απρ 2024 | 16:24

Η πιο δύσκολη επέτειος για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ: Ανάρτησαν throwback αδημοσίευτη φωτογραφία από τον γάμο τους

Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια... Γουίλιαμ και Κέιτ ανάρτησαν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία.

13 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ 28 Απρ 2024 | 11:22

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έχουν επέτειο: Αναδρομή στις πιο τρυφερές στιγμές των 13 χρόνων του γάμου τους [εικόνες]

Στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της, η Κέιτ έχει δίπλα της τον Ουίλιαμ.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ 27 Απρ 2024 | 12:28

Ο Χάρι σνομπάρει τη βασιλική οικογένεια: "Εξαφάνισε" το μετάλλιο της στέψης του πατέρα του

"Οι Σάσεξ δεν κάνουν τίποτα τυχαία", σχολιάζουν οι βασιλικοί αναλυτές.