Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ ευχήθηκαν στη Δούκισσα του Εδιμβούργου, χθες, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου για τα 60α γενέθλιά της. Σε στόρι στο Instagram, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κάθριν Μίντλετον μοιράστηκαν ένα υπέροχο πορτραίτο της Σόφι με τα εξής λόγια: "Ευχόμαστε στη Δούκισσα του Εδιμβούργου πολύ ευτυχισμένα 60α γενέθλια".
Η Σόφι γιόρτασε τα γενέθλιά της ιδιωτικά μαζί με τον σύζυγό της, Έντουαρντ και τα τρία παιδιά τους, τη Λαίδη Λούζι Ουίνδσορ, 21 ετών και τον Τζέιμς, Κόμη του Ουέσσεξ, 17 ετών.

Η φωτογραφία της Σόφι -που ανάρτησε το πριγκιπικό ζευγάρι της Ουαλίας- τραβήχτηκε από την καλλιτεχνική φωτογράφο, Christina Ebenezer, στο σπίτι της Δούκισσας και του συζύγου της, πρίγκιπα Έντουαρντ. Οι ξεχωριστές ευχές της Κέιτ και του Γουίλιαμ ήταν αναμενόμενες καθώς ένας άρρηκτος δεσμός ενώνει την πριγκίπισσα της Ουαλίας, με τη Δούκισσα του Εδιμβούργου.
Φυσικά, καθόλη την περιπέτεια της υγείας της Κέιτ και των προληπτικών χημειοθεραπειών της, η Σόφι συνέχιζε να τη στηρίζει και της έδινε ενέργεια και κουράγιο. Μία κίνηση μάλιστα που είχε κάνει η Δούκισσα στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον Νοέμβριο είχε κάνει τον γύρο του πλανήτη. Η Σόφι είχε κρατήσει απαλά στην πλάτη την Κέιτ που είχε ολοκληρώσει τις χημειθεραπείες της εδώ και λίγους μήνες και μόλις είχε επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της. Οι δύο γυναίκες εμφανίστηκαν πλάι πλάι στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Η χειρονομία είχε χαρακτηριστεί εύστοχα ως μία κίνηση "αδελφικής αγάπης".

Παρά τα 17 χρόνια που τους χωρίζουν, η πριγκίπισσα Κέιτ ήρθε κοντά με την Σόφι του Ουέσσεξ που είναι παντρεμένη με τον πρίγκιπα Έντουαρντ, όταν εισχώρησε στη βρετανική βασιλική οικογένεια με τον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, το 2011.
Η βασιλική ανταποκρίτρια, Danielle Stacey είχε αναφέρει πριν από δύο χρόνια: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας και η Κόμισσα του Ουέσσεξ είναι πολύ κοντά. Η Σόφι είναι ένα μεγάλο στήριγμα για την Κέιτ όλα αυτά τα χρόνια, από όταν εισήλθε στην οικογένεια το 2011".
Και πρόσθεσε: "Οι δυο τους έχουν κοινά ενδιαφέροντα και χόμπι. Αγαπούν τα σπορ και τη μόδα. Επιπλέον έχουν κοινούς σκοπούς στα βασιλικά καθήκοντά τους καθώς ασχολούνται και οι δύο ιδιαίτερα με τα παιδιά".
Μάλιστα, ανταλλάσσουν και στιλιστικές συμβουλές. Το 2019, η σχεδιάστρια Donna Ida αποκάλυψε ότι η Σόφι είχε αγοράσει επιλεγμένα ρούχα για την πριγκίπισσα Κέιτ στο παρελθόν. "Ο φίλος μου, ένας στυλίστας, είναι καλός φίλος με τη Σόφι και εκείνη αγοράζει ρούχα από εμάς. Πήρε μία μαύρη φόρμα για τον εαυτό της και μετά ζήτησε μια και για την Kate. Είπε: "Η Kate θέλει μία ίδια, μπορώ να πάρω ακόμα μία;”".
Με το πέρασμα των ετών, έχουν σταθεί πλάι πλάι σε πολυάριθμες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ στο Trooping the Colour και της Ημέρας Ανακωχής.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr