
Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο, η είδηση του θανάτου, του εμβληματικού σκηνοθέτη ελληνικών επιτυχιών στην τηλεόραση, Μανούσου Μανουσάκη. Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα, είναι πως σε μία πρόσφατη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει με ποιον τρόπο ήθελε να "φύγει" από τη ζωή. "Ήθελα να γίνει πάνω στο γύρισμα. Να πω "στοπ" ή "πάμε" την ώρα του γυρίσματος και να τελειώσω εκεί, να φύγω έτσι από τη ζωή. Είναι η καλύτερη αναχώρηση" είχε πει με αφορμή την τελευταία του σειρά με τίτλο "Δίχτυ" που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Η γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι το τέλος
Ο Μανούσος Μανουσάκης είχε μέχρι και την τελευταία του στιγμή στο πλευρό του τη γυναίκα της ζωής του, Μαρία Μανουσάκη. Ο γνωστός σκηνοθέτης υπήρξε παντρεμένος με τη σύζυγό του από το 1975 ενώ η γνωριμία και η σχέση τους ξεκίνησε το 1972. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μανόλη και την Κλεώνη – Δέσποινα. Το 2025 θα συμπλήρωναν πενήντα χρόνια γάμου.

"Με την σύζυγο μου είμαστε μαζί 50 χρόνια, καθημερινά παίρνουμε διαζύγιο και ξαναερωτευόμαστε. Το μυστικό της σχέσης είναι να λες σε όλα "ναι” και να κάνεις αυτό που θες" είχε δηλώσει ο Μανούσος Μανουσάκης για τη σύζυγό του, στην εκπομπή Mega Καλημέρα.
Ο σκηνοθέτης και η γυναίκα του λάτρευαν το θέατρο και δεν ήταν λίγες οι φορές που παρακολουθούσαν μαζί παραστάσεις.

Κομψή και διακριτική, η Μαρία Μανουσάκη στεκόταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της.

Σε άλλη συνέντευξή του, είχε αποκαλύψει ότι η γνωριμία με τη σύζυγό του έγινε όταν έψαχνε κάποιον πρόσωπο για να τον βοηθήσει να κάνω υπότιτλους για την ταινία "Βαρθολομαίος" στη Θεσσαλονίκη, το 1973.
"Μου σύστησαν τη Μαρία. Ψάχναμε το πρωί να νοικιάσουμε γραφομηχανή. Τη νοικιάσαμε και πήγαμε στο σπίτι της, το οποίο μόλις είχε νοικιάσει και δεν υπήρχε ούτε καρέκλα. Ούτε ταινία μεταφράσαμε, ούτε τίποτα. Έκτοτε μείναμε μαζί, από τα 22. Αυτό ήταν μαγικό, δεν εκλογικεύεται", είχε περιγράψει για τη γνωριμία με τη σύζυγό του, τον Απρίλιο του 2023 στην εκπομπή "Στούντιο 4" της ΕΡΤ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr