Το μυστικό του Μητροπάνου, που δεν ήξερε ούτε η οικογένειά του

«Δεν θέλω να το μάθει κανείς κυρά Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας».

to-mustiko-tou-mitropanou-pou-den-iksere-oute-i-oikogeneia-tou
SHARE THIS
0
SHARES

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος αποφάσισε να κάνει κάτι που θα έμενε για πάντα μυστικό, όπως και ζήτησε από την πιο άμεσα εμπλεκόμενη.

Ήταν 10 Μαρτίου 1992 όταν ο Γιώργος Ζαμπέτας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο Ανάμεσα σ εόλους όσοι βρέθηκαν εκεί κι ένα από τα πνευματικά του παιδιά, ο Δημήτρης Μητροπάνος. Η σύζυγός του Αργυρώ Ζαμπέτα ήθελε να φτιάξει ένα μνήμα αντάξιο της καλλιτεχνικής του αξίας, αλλά δεν ήταν δυνατό για την οικονομική της κατάσταση να το πράξει.

Όπως αποκαλύπτει στην Espresso η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη, ο ερμηνευτής έδωσε για τον τάφο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, εκείνη την εποχή, 1.000.000 δραχμές: "Ο Μητροπάνος έφτιαξε το μνήμα του πατέρα μου Γιώργου Ζαμπέτα και ζήτησε από τη μάνα μου να μην το μάθει κανείς. Δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη. Μεταξύ τους είχαν μια σχέση πατέρα – γιου"

"Δεν θέλω να το μάθει κανείς κυρά Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας" είχε πει στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία προτού πεθάνει το εκμυστηρεύτηκε στην κόρη της, λέγοντας: «Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο στου πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος». Τέσσερα χρόνια αργότερα η Αργυρώ Ζαμπέτα έφυγε κι αυτή από τη ζωή.

Ένα μυστικό που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας .

 

 

Φωτο: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook