Έτσι καθόντουσαν αυτά τα σκυλάκια στο δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης, παρόλο που είναι αρσενικά ενήλικα και με ισχυρή προσωπικότητα και τα δύο.
Ο Ρίκο (το μεγάλο κουτάλι) και ο Κόντι (το μικρό) ήρθαν με το Save a Greek Stray στην Αθήνα, και αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι. Πλέον έχουν χωριστεί γιατί δεν έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον. Έχει ο καθένας τους δικούς του φίλους, τη δική του καθημερινότητα, και τη δική του μοναδική ιστορία που ακόμα γράφεται. Ψάχνουν σπίτι, θα τους βρείτε στο σάιτ του Save a Greek Stray
Ρίκο: https://www.saveagreekstray.org/el/adoptions/pets/riko
Κόντι: https://www.saveagreekstray.org/el/adoptions/pets/konti
Ο Ρίκο
Είναι κοντός, με λίγο στραβά τα μπροστινά πόδια, τόσο όσο χρειάζεται ώστε να του δίνουν στυλ, μια ουρά υπερβολικά χοντρή για το μέγεθός τους, ένα κεφάλι μυτερό, σουφλερό, ένα αυτό δαντελωτό στην άκρη, και δύο μάτια που είναι σαν να πάσχει από αϋπνίες, και οι αϋπνίες αυτές να του έχουν δημιουργήσει νεύρα.
Ο Ρίκο είναι μικρός, χαριτωμένος, με προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση, αλλά το πιο καταπληκτικό πράγμα επάνω του είναι οι χορευτικές τους ικανότητες. Κάποιοι το λέμε τικ, κάποιοι το λέμε χορευτικό.
Είτε είναι το ένα είτε το άλλο, είναι τόσο πολύπλοκη η χορογραφία, που το έχουμε σε βίντεο γιατί δεν γίνεται να το περιγράψουμε. Το κάνει μόνο όταν είναι πίσω από κάγκελα ή πίσω από τζάμι και σε βλέπει από μακριά.
Όσο δεν του δίνεις σημασία, τόσο πιο έντονα είναι τα χορευτικά, γιατί έτσι προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή.
Στο σπίτι, αν θέλετε να απολαμβάνετε την χορογραφία, μπορείτε πχ να τον αφήνετε μέσα ενώ ποτοζεγε τα φυτά στην βεράντα, και με την άκρη του ματιού σας να απολαμβάνετε το θέαμα, καθώς θα προσπαθεί να σας εντυπωσιάσει πίσω από το τζάμι.
Ο Κόντι
Καθόλου καλά δεν αντιμετώπισε το γεγονός ότι κατέληξε σε καταφύγιο, ανάμεσα σε άλλα εκατό και σκυλιά τριπλάσια από το μέγεθός του, μέσα στον χειμώνα, να κάθεται μέσα σε ένα κλουβί και να αναρρωτιέται τι συνέβη, πού βρίσκεται, και γιατί του συνέβη αυτό.
Ο Κόντι ήταν πολύ στρεσαρισμένος στην αρχή, ήταν σε πολύ ένταση, και ουσιαστικά ήταν δυστυχισμένος.
Με τον καιρό συνήθισε, ηρέμησε, και προσπαθεί από τότε να προσαρμοστεί.
Είναι ένα σκυλάκι που δεν ξέρουμε πώς έχει μεγαλώσει. Ήταν σίγουρα σε σπίτι, το τρίχωμά του είναι στιλπό και πεντακάθαρο, και ξέρει να περπαταέι στο λουρί, αν και επειδή του έχει λείψει τόσο η ανθρώοινη συντροφιά, σταματάει κάθε μισό μέτρο, σε κοιτάει στα μάτια, πηδάει και θέλει απλά να τον χαϊδέψεις.
Ο Κόντι είναι γλυκός, τρυφερός και απίστευτα χαδιάρης. Δεν ξέρουμε τι έχει μάθει και τι δεν έχει μάθει στο σπίτι όπου ζούσε. Θα δοθεί σε ανθρώπους που θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβλήματα συμπεριφοράς τυχόν προκύψουν, και που θα είναι διατεθειμένοι να τα δουλέψουν με εκπαίδευση, με υπομονή και με αγάπη.