Στο καταφύγιο μεγάλωσε από τότε που ήταν μωρό, και όμως κατάφερε να γίνει ένα κοινωνικό σκυλί.
Ελάχιστα του προσφέρθηκαν, και με αυτά τα ελάχιστα πορεύτηκε και έμαθε ό,τι πρέπει να ξέρει ένας σκύλος για τον κόσμο, για τους ανθρώπους και για τη ζωή. Αν τον γνωρίσετε δεν θα καταλάβετε ότι δεν έχει μεγαλώσει στον έξω κόσμο.
Είναι υπέροχο σκυλί, γεμάτο όρεξη για ζωή, και απίστευτη όρεξη να μάθει. Ο Μπράιαν είναι γεννημένος τον Οκτώβρη του 22, είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος και υγιής, και ψάχνει το παντοτινό του σπίτι.
Είναι από τα σκυλιά που βγάζεις μια λιχουδιά και ξαφνικά γίνεται σκύλος επιδείξεων. Κάθεται, ξαπλώνει, σε κοιτάει στα μάτια, τον φωνάζεις και τρέχει σε σένα.
Ότι ξέρει, το έχει μάθει στο καταφύγιο, με την βοήθεια εθελοντών και φίλων, και αυτά τα ελάχιστα που έχει πάρει από εμάς, τα έχει αφομοιώσει όλα και του έχουν γίνει δεύτερή φύση.
Δεν είναι ότι δεν κάνει βλακείες, φυσικά και κάνει, είναι νεαρός, είναι δυνατός και είναι ένας σκύλος ενεργητικός και δραστήριος.
Αλλά έχει μια απίστευτη νοημοσύνη και μια διαρκή διάθεση να μάθει, να κάνει, να ξέρει, και να δείχνει ότι ξέρει. Ο Μπράιαν είναι ένα ψηλό, δυνατό σκυλί, που παρότι η καθημερινή ζωή του δεν τον βοηθήσει να εξελιχθεί, αυτός εξελίσσεται έτσι κι αλλιώς, λες και δεν θέλει να το βάλει κάτω με τίποτα.
Έχει ένα απίστευτα έξυπνο μυαλό, που μαθαίνει και αφομοιώσει πολύ γρήγορα. Δεν θα είναι πανεύκολη η ζωή μαζί του τις πρώτες μέρες πιθανότατα, για τον ίδιο λόγο που δεν είναι εύκολα τα πολύ έξυπνα παιδιά στο σχολείο, αλλά θα είναι απίστευτα ικανοποιητική η εξέλιξή του, καθώς θα μαθαίνει κάθε μέρα και κάτι καινούργιο, και θα γίνεται όλο και πιο τέλειος.
Ο Μπράιαν είναι ο σκύλος που με το που βγάλεις μια λιχουδιά, στέκεται κλαρίνο σαν να σου λέει "λοιπόν, τι κάνουμε τώρα;;". όσο μεγαλώνει και ωριμάζει, οι βλακείες που κάνει μειώνονται, και η συνεργασιμότητά του γίνεται αυτή του ώριμου σκύλου, όχι του αφελούς κουταβιού.
Και έχει και φωτογένεια. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας στη σελίδα του στο saveagreekstray.org