Follow us

Ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής- Η απάντηση

"Από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Καραμανλή, δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση για το εάν θα είναι ο τέως υπουργός Μεταφορών, ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές , προαναγγέλλοντας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη.

"Από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Καραμανλή, δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές".

Η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, συνέχισε, παρότι υπάρχει αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών, είναι πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό.

Διαβάστε Επίσης

Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη

"Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ακόμη υπό την επήρεια του σοκ που έχει προκαλέσει το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο πόνος, η θλίψη, η οργή περισσεύουν καθώς κανείς δεν έχει ακόμη καταφέρει να εκλογικεύσει και να διαχειριστεί το φρικτό, το αποτρόπαιο αυτό συμβάν. Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες αυτών που έχασαν τους ανθρώπους τους τόσο άδικα, τα παιδιά, τους γονείς, τα αδέρφια τους, είναι στους ανθρώπους που έχασαν φίλους και συναδέλφους. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες συμπονούμε και συμπαραστεκόμαστε στο απερίγραπτο δράμα που έφερε αβάσταχτο πόνο σε δεκάδες οικογένειες και στους οικείους τους. Στην τραγωδία που πάντα θα βασανίζει τόσο την ατομική όσο και τη συλλογική μας μνήμη", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επεσήμανε ότι εξακολουθεί να λαμβάνεται μέριμνα υλική και συναισθηματική για τους τραυματίες, αναφέρθηκε στην ανάρτηση του πρωθυπουργού μέσω της οποίας ζήτησε μια μεγάλη και βαθιά συγγνώμη τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια καθώς όπως είπε η Ελληνική Πολιτεία, έχει παρελθόν, έχει παρόν και φυσικά έχει και μέλλον. "Γιατί πράγματι -όπως είπε ο πρωθυπουργός- στην Ελλάδα του 2023 δε γίνεται δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το' χει αντιληφθεί κανείς. Δεν μπορούμε, δε θέλουμε και δεν πρόκειται να κρυφτούμε -όπως είπε ο πρωθυπουργός- πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα".

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων στις οποίες θα προβεί τις επόμενες μέρες ο κ. Γεραπετρίτης, μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης. Επίσης θα ζητήσει αμέσως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κι από άλλες φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία για να αποκτήσουμε το ταχύτερο δυνατό ένα ακόμη πιο ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο. Είπε επίσης ότι θα προτείνει σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν από τώρα ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στην επόμενη Βουλή να συσταθεί Ειδική Επιτροπή δηλαδή Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει την ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων την τελευταία εικοσαετία.

Διαβάστε Επίσης

"Χρέος όλων μας -όπως τόνισε από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός- είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. Επίσης αποτελεί προτεραιότητα να διερευνηθεί πλήρως κάθε πτυχή και να μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας έτσι ώστε αφενός να αποκλειστεί η επανάληψή της κι αφετέρου να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνομιλία του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Κομισιόν.

"Είναι εύλογο ότι η τραγωδία αυτή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν δεν συνέτρεχαν μια σειρά συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που διαιωνίζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια", πρόσθεσε και αναφέρθηκε στη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τόνισε ότι είναι υπερκομματική, τεχνοκρατική και έχει επάρκεια ενώ όπως είναι αυτονόητο δεν θα ασχοληθεί με την απόδοση ευθυνών για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα. Θα επιτελέσει το έργο της, με διαφάνεια, με αντικειμενικότητα, χωρίς παρεμβάσεις, με πληρότητα στο συντομότερο δυνατό χρόνο ενώ σε καμιά περίπτωση δεν θα υποκαταστήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Αντιθέτως τα συμπεράσματά της θα τεθούν στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός απέστειλε νωρίτερα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν στη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης και κατά την κρίση του κ. Ντογιάκου ανάθεση στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο της υπόθεσης αυτής.

Ειδική αναφορά έκανε στην παθογένεια των ελληνικών σιδηροδρόμων που είναι διαχρονική και πολύπλευρη και απαρίθμησε μια σειρά από αμάχητα γεγονότα όπως το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Μάιο του 2017 στο 'Αδενδρο Θεσσαλονίκης όπου σκοτώθηκαν 4 άτομα και τραυματίστηκαν 10.

Επίσης βανδαλισμοί και αδυναμία αποκατάστασης ζημιών με συνέπεια να σταματήσει σταδιακά η λειτουργία και του παλιού συστήματος της προηγούμενης τεχνολογίας όπου αυτό υπήρχε, οι διαδοχικές παρατάσεις σε μια σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2014 κι έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016, οι χρόνοι απόκρισης διάφορων δομών του ελληνικού κράτους για προμήθειες, προσλήψεις, η συνέπειες της περιόδου των μνημονίων στη στελέχωση και λειτουργία του Οργανισμού, η αλληλουχία λαθών το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος.

Τόνισε ότι επιδιώκεται η αλήθεια και η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα χυθεί άπλετο φως σε κάθε διάσταση του γεγονότος.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η ορθολογική αποτίμηση της κατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν αποσκοπεί ούτε μπορεί να το πετύχει, να άρει αυτό το πέπλο οδύνης που έχει καλύψει την πατρίδα μας και σκιάζει τα πάντα. "Δεν βοηθά όμως ούτε ο μηδενισμός, ούτε οι γενικοί αφορισμοί, ούτε πολύ περισσότερο τα ψέματα που διακινούν ορισμένοι από την πρώτη κιόλας στιγμή της τραγωδίας".

"Ένα πράγμα είναι η ευθύνη σε κάθε επίπεδο κι ένα άλλο είναι η απόπειρα καπηλείας της θλίψης αλλά και της οργής που χαρακτηρίζει σήμερα την ελληνική κοινωνία", είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας είπε ότι την Πέμπτη στις 11 θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Υποδομών και Μεταφορών τον κ. Γεραπετρίτη για τα ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος, θα συζητηθούν ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που επιβάλλονται για κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτά είναι τα πιο μερακλίδικα παϊδάκια σε ολόκληρη την Αθήνα

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ 06 Νοε 2025 | 11:06

Πάνος Ρούτσι: Δεν θα υποστήριζα ένα κίνημα της Καρυστιανού - Θα ήταν καταστροφικό για εμάς

Ο Πάνος Ρούτσι εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας κινήματος από την κυρία Καρυστιανού το επόμενο διάστημα.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 05 Νοε 2025 | 13:38

Νίκος Πλακιάς για "ΚΥΜΑ", Καρυστιανού και Καραχάλιο: Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου- Περιμένω διάψευση

Νέα αντίδραση Νίκου Πλακιά για τη φημολογία για κόμμα Καρυστιανού και Νίκο Καραχάλιο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:02

Ο Νίκος Πλακιάς για το υποτιθέμενο κόμμα Καρυστιανού με την ονομασία "Κύμα": "Η θάλασσα με ανακατεύει"

Αρκετά ειρωνική ήταν η αντίδραση του Νίκου Πλακιά, αναφορικά με το υποτιθέμενο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, με την ονομασία "Το Κύμα".

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03 Νοε 2025 | 07:10

Η Μαρία Καρυστιανού διαψεύδει ότι ίδρυσε το κόμμα "Κύμα": Δόλια προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων

Τη δημιουργία κόμματος με το όνομα "Το κύμα" διαψεύδει η Μαρία Καρυστιανού, με ανακοίνωσή της.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 30 Οκτ 2025 | 16:26

Τέμπη: Νέο αίτημα για αναβολή της δίκης με τα βίντεο, από τους κατηγορούμενους - "Ντροπή" φώναξαν συγγενείς των θυμάτων

Αίτημα αναβολής κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην δίκη για την διαχείριση του βιντεοληπτικου υλικού στην υπόθεση των Τεμπών.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 09:16

Τέμπη: Οργή στην Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση Βούλτεψη: "Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τα παιδιά, που πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Μνημείο αθλιότητας αλλά και τοξικότητας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Οκτ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα - Βάζουμε τέλος στην ανομία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία".

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 29 Οκτ 2025 | 07:10

Τρεις υπουργοί παρουσιάζουν τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ στο Υπουργικό Συμβούλιο - Αγωνία για την έγκαιρη πληρωμή των αγροτών

Τα συμβαίνοντα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και όσα αποκαλύφθηκαν έχουν προκαλέσει γρατζουνιές στο μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησης.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Οκτ 2025 | 19:58

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29/10: Όλη η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Οκτ 2025 | 13:33

Σύνταγμα: Άφησαν λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών [εικόνες - βίντεο]

Εκεί όπου έχουν γραφτεί τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, συγγενείς και πολίτες πλησίασαν το σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.

28 Οκτ 2025 | 08:22

Επιχείρηση "διχασμού" βλέπει η κυβέρνηση - Γιατί μιλάει για μέρες του 2012 και πώς θα τις αποτρέψει

Πίσω από την τραγωδία των Τεμπών και αμέσως μετά το συλλαλητήριο που "γέμισε" όλη την Αθήνα, η κυβέρνηση δεν είδε μόνο μία διαμαρτυρία.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 27 Οκτ 2025 | 21:07

Το πρώτο crash test για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Τι θα γίνει με την παρέλαση και την "αγρυπνία" των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

Πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος νόμος για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - Αποφασισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων για αγώνα "μέχρι τέλους"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Οκτ 2025 | 20:14

Μαρία Καρυστιανού για μαθητική παρέλαση: "Παιδιά μου, να θυμάστε ότι μπροστά στον ένδοξο πολεμιστή, είναι γραμμένα και 57 ονόματα"

"Στην παρέλασή σας, θα σας συνοδεύουν και οι 57 ψυχές που καθοδηγούν το ΟΧΙ του αγώνα όλων μας ενάντια στους σημερινούς εχθρούς της χώρας μας, που την έχουν βουλιάξει στον βούρκο, στη σήψη και τη διαφθορά"

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 27 Οκτ 2025 | 09:03

Ο Πάνος Ρούτσι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθάρισαν το αυτοσχέδιο μνημείο στον Άγνωστο Στρατιώτη [εικόνες]

Επέστρεψε στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής, ο Πάνος Ρούτσι, μετά τις παρεμβάσεις για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 22:02

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Σύνταγμα: Μην αγγίζετε τα ονόματα – Λέμε "ναι" στην αξιοπρέπεια, στη ζωή, στη μνήμη, στη δικαιοσύνη

"Τα παιδιά της πρωτοβουλίας "Μέχρι τέλους" πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, τα παιδιά που τιμούν τον τόπο του μνημείου, απόψε καθαρίζουν τον χώρο" ανέφερε

ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 11:13

Τέμπη: "Δεν θα αφήσουμε τα ονόματα να σβηστούν" - Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών μίλησαν στον απόηχο της συζήτησης για τον Άγνωστο Στρατιώτη και της ψήφισης της τροπολογίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Οκτ 2025 | 13:51

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού - Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες περί μη διακυβερνησιμότητας

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πιο αρραγής, σημειώνοντας ότι είναι μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:33

Άγνωστος Στρατιώτης: Νέα συγκέντρωση απόψε κατά της τροπολογίας - Όλοι οι συγγενείς θα είμαστε εδώ, λέει συγγενής θύματος

"Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται καθαρά και μόνο για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από τα σημαντικά ζητήματα[...]για τα Τέμπη", λέει γιος θύματος

ΤΕΜΠΗ 22 Οκτ 2025 | 10:43

Καρυστιανού για νέο κόμμα: "Θέλω μία αλλαγή ώστε να αναγεννηθεί η χώρα - Περίμενα πιο έντονη παρέμβαση Δένδια"

"Οραματίζομαι μια πολιτική με άλλης ποιότητας πολιτικούς. Ονειρεύομαι πολιτικούς που θα ανακατεύεται κάπου το όνομά τους και θα παραιτούνται αμέσως", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 10:19

Καταγγελία από τον Πάνο Ρούτσι: "Όχημα χωρίς πινακίδες πήγε να με πατήσει"

Σε μια ακόμα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Πάνος Ρούτσι, υποστηρίζοντας ότι πριν από πέντε ημέρες, όχημα χωρίς πινακίδες και με φιμέ τζάμια προσπάθησε να τον χτυπήσει.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 13:10

Απίστευτη καταγγελία Ασλανίδη: Μας απειλούν με προσαγωγές, αν δεν αιτιολογήσουμε την εκταφή των παιδιών μας

Η δικαστική εξουσία απαιτεί από τους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη να αιτιολογήσουν το αίτημά τους για εκταφή, σύμφωνα με τον Ασλανίδη.

ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 11:53

Κόντρα Μαρινάκη - Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Δεν συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος" - "Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ο Χάρης Δούκας απάντησε με μία φωτογραφία του δίπλα σε συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό τους "μέχρι τέλους".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 21 Οκτ 2025 | 11:51

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο χώρος του Αγνώστου Στρατιώτη "δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ"

Σύμφωνα με την ίδια, "αυτή η ιστορία εργαλειοποιήθηκε κομματικά. Εργαλειοποήθηκε ο πόνος τους".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Οκτ 2025 | 10:30

Καρυστιανού στο Politicο: Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα συνεχίσουμε να ζούμε με ένα τόσο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε πως "δεν αντέχει" να ζει σε μία τέτοια κοινωνία.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ 21 Οκτ 2025 | 10:16

Πατέρας θύματος των Τεμπών: "Η κυβέρνηση θέλει να ξεχάσει ο κόσμος αυτό που συνέβη με τα Τέμπη"

"Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει χάσει ένα δικό της άνθρωπο στους πολέμους που έκανε η χώρα μας" τόνισε ο Ηλίας Παπαγγελής.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ 21 Οκτ 2025 | 09:53

Τέμπη: Το σχεδιάγραμμα της αίθουσας των 283 τ.μ. που θα γίνει η δίκη - Θα παρίστανται 250 δικηγόροι [εικόνα]

Η δίκη για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ξεκινά στις 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

20 Οκτ 2025 | 20:58
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ 20 Οκτ 2025 | 17:30
ΣΤΟ OPEN 20 Οκτ 2025 | 17:29

Πάνος Ρούτσι για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αν σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη, θα έχουμε θύματα" [βίντεο]

"Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν, θα παραμείνουν εκεί μέχρι να έρθει η Δικαιοσύνη" είπε ο Πάνος Ρούτσι

ΤΕΜΠΗ 20 Οκτ 2025 | 10:30

Γεωργιάδης: Ρωτήστε τον Δένδια αν θα σβήσει τα ονόματα από τον Αγνωστο Στρατιώτη, αυτός θα είναι αρμόδιος από την Τρίτη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε για το αν συμφωνεί να σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Οκτ 2025 | 07:20

Η κυβέρνηση "αποστειρώνει" τον Άγνωστο Στρατιώτη από διαδηλώσεις - "Γαλάζιες" ενστάσεις για το timing της τροπολογίας

Τα ονόματα των 57 νεκρών δεν θα σβηστούν από συνεργεία καθαριότητας, αλλά είναι πολύ πιθανό, ότι όσοι επιχειρήσουν να τα ξαναγράψουν μπορεί να συλληφθούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:39

Καρυστιανού - Ρούτσι κατά της κυβέρνησης για Άγνωστο Στρατιώτη: Aπαράδεκτο και αντισυνταγματικό - Θα μας βρουν απέναντι

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Πάνος Ρούτσι κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην τροπολογία.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΜΕ ΒΟΥΡΚΩΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ 18 Οκτ 2025 | 11:00

Νίκος Πλακιάς: Τα ονόματα των παιδιών μου θα σβηστούν όταν αποδοθεί δικαιοσύνη στους εμπλεκόμενους πολιτικούς

"Αν σβηστούν τα ονόματα των παιδιών μας από τον Άγνωστο Στρατιώτη, θα πάω να τα ξαναγράψω", σχολίασε

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 17 Οκτ 2025 | 17:27

Νίκος Πλακιάς: "Θα πάω να τα γράψω κι ας έρθουν να με σταματήσουν" - Η απάντησή του στην κυβέρνηση για τα ονόματα των 57 νεκρών

Ο Νίκος Πλακιάς,μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να σβήσει τα ονόματα των θυμάτων που έχουν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 16 Οκτ 2025 | 09:45

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: "Όσο οι κατηγορίες του Καραμανλή θα είναι πλημμελήματα, εγώ θα είμαι στο Σύνταγμα"

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών πρέπει να παραμείνουν στο Σύνταγμα είπε ο Νίκος Πλακιάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας, ότι τα παιδιά χάθηκαν "από ένα κράτος που τα δολοφόνησε".

ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Τέμπη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας για τις 30 Οκτωβρίου

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τρία άτομα για την υπεξαγωγή και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ 15 Οκτ 2025 | 15:42

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη- Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Οκτ 2025 | 11:54

Καρυστιανού για Αγνωστο Στρατιώτη: "Κάτω τα χέρια από το μνημείο όλων μας - Τα ονόματα θα μείνουν εκεί ως την τελική δικαίωση"

Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "φρένο" στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 14 Οκτ 2025 | 18:21

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γιώργου Φλωρίδη: Ρεσιτάλ ψευδολογίας και ομολογιών παρεμβάσεων στη Δικαστική Λειτουργία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για "ψέματα που ανενόχλητος ξεστόμιζε επί 1 ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης"

ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Οκτ 2025 | 14:40

Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου θα αρχίσει η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πρόκειται να αρχίσει 3 χρόνια μετά το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 14 Οκτ 2025 | 07:01

Φλωρίδης για Τέμπη: Δημιουργήθηκε μια συνωμοσία που επηρέασε τον κόσμο - Ο Ρούτσι χρησιμοποιήθηκε

"Είναι πιθανό η ημερομηνία έναρξης της δίκης να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα από την ίδια τη Δικαιοσύνη", τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 13 Οκτ 2025 | 15:30

Πάνος Ρούτσι για Νίκο Καρβέλα: "Ερχόταν σχεδόν κάθε βράδυ χωρίς κάμερες - Το έκανε με την καρδιά του"

"Μου έλεγε ότι θέλει να είναι μαζί μου για να μην είμαι μόνος μου. Κουβεντιάζαμε ώρες. Ήταν πολύ όμορφο" είπε ο Πάνος Ρούτσι για τον Νίκο Καρβέλα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 13 Οκτ 2025 | 09:33

Πάνος Ρούτσι για Αγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος ο Μητσοτάκης για τη δικαίωσή μου, θέλουν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων"

Για στοχευμένη επίθεση κατά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, έκανε λόγο ο Πάνος Ρούτσι, μετά την ανακοίνωση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που πλέον είναι υπό την αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Οκτ 2025 | 12:36

Νατάσα Μποφίλιου για Πάνο Ρούτσι: "Σαν να νικήσαμε μαζί του ένα ολόκληρο διεφθαρμένο σύστημα"

Ο Πάνος Ρούτσι ζητούσε την εκταφή του γιου του, ώστε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 09 Οκτ 2025 | 11:38

Οι "μυστικές" επισκέψεις του Νίκου Καρβέλα στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Ανάμεσα στους πολίτες που βρέθηκαν δίπλα στον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος με τον σιωπηλό αγώνα του δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του, ήταν και αρκετοί καλλιτέχνες.

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 11:14

Αλέξης Τσίπρας: Η ξεκαρδιστική ατάκα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Γεια σας κ. Σαμαρά, σαν να αραίωσαν τα μαλλιά σας" [βίντεο]

Στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας αφηγείται τι έγινε την πρώτη του μέρα ως πρωθυπουργός - Πήγε στο Μαξίμου και αντί για τον απερχόμενο Αντώνη Σαμαρά, τον υποδέχτηκε ο Τζανακόπουλος!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 08 Νοε 2025 | 19:52

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ύδρα με την πολυτελή θαλαμηγό "Περσεφόνη" [βίντεο]

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να ανακαλύψει τα ελληνικά νησιά

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Νοε 2025 | 14:35

Ράιτ: "Οι ΗΠΑ επικροτούν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία για τον κάθετο διάδρομο φυσκού αερίου"

"Θα προμηθεύσουμε προσιτό, αξιόπιστο και ασφαλές αμερικανικό LNG στους συμμάχους μας" δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:13

"Ρωμαίος στρατηγός" ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η τούρτα γενεθλίων από την Ευγενία Μανωλίδου - "Ήλθα, είδα, εμβολίασα"

"Την ωραιότερη τούρτα για τα γενέθλιά μου, μου την έφτιαξε το κοριτσάκι μου"", έγραψε στο facebook ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Facebook

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 08 Νοε 2025 | 09:33

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κανένα γαλάζιο σκάνδαλο - Το ΠΑΣΟΚ συντήρησε τις συνθήκες αδιαφάνειας"

"Η συνεργασία της εταιρείας Neuropublic με τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα με πολιτική υπογραφή" αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 15:03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ φέρνει "Χασάπη", "Φραπέ" και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική - Ποιους καλεί το ΠΑΣΟΚ

Η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης τους Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μυλωνάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Χρήστο Μπουκώρο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 07 Νοε 2025 | 14:50

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον γιο της για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης - "Υπέροχο το ελληνικό φαγητό"

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

"ΠΟΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"; 07 Νοε 2025 | 14:47

ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Ο γνωστός σε όλους "Μάκης" έκανε κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Νοε 2025 | 14:24

Πηγές ΝΔ: "Επί ημερών Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο μπήκε η Neuropublic στον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Πηγές ΝΔ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία Neuropublic συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 και μάλιστα η πρώτη σύμβαση υπεγράφη επί Μιλένας Αποστολάκη ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 07 Νοε 2025 | 13:35

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ Πούτιν και Λαβρόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτοί οι υπαινιγμοί "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και ότι ο Λαβρόφ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργού Εξωτερικών.

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 13:09

Βελόπουλος και Νατσιός κατά του προσωπικού αριθμού: "Είμαστε αρνητές του παραλογισμού και του αυταρχισμού"

Από τις 5 Νοεμβρίου θα αποκτούμε αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες τον έχουν ήδη εκδώσει προσωπικό αριθμό.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιχμές για Βάρρα - "Mε στοχοποιεί η αντιπολίτευση"

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 11:07

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κακούργημα η παράνομη οπλοκατοχή, τέλος οι μπαλωθιές - Τα νέα μέτρα για τα όπλα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, μετά τα γεγονότα στην Κρήτη.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.