Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η υπόθεση σχετίζεται με δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας που έγιναν πριν από το γεύμα στην Αθηναϊκή Λέσχη προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τη δημοσιογράφο να προχωρά πλέον σε αστική αγωγή κατά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.
Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου, Φαήλος Κρανιδιώτης, η πλευρά της Βασιλικής Πολύζου ζητά αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, έχει υποστεί από τις επίμαχες δηλώσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αγωγή βασίζεται σε ισχυρισμούς περί συκοφαντικής δυσφήμησης, που αφορούν δημόσιες δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ άλλων και σε τηλεοπτική εμφάνιση στην ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Βασιλική Πολύζου είχε καταθέσει και μήνυση σε βάρος της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, κάνοντας λόγο για βαρύτατα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Η ανακοίνωση για την αγωγή Πολύζου κατά Κωνσταντοπούλου:
Σήμερα το πρωί μαζί με την εντολέα μου, την δημοσιογράφο κ. Βασιλική Πολύζου, καταθέσαμε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αστική αγωγή της κατά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή και προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, με αιτήματα
α) να καταβάλει στην εντολέα μου νομιμοτόκως αποζημίωση 500.000 € προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της εντολέως μου,
β) να κηρυχθεί η εκδοθησόμενη απόφαση προσωρινά εκτελεστή,
γ) να αρθεί η προσβολή και να υποχρεωθει η εναγομένη σε παράλειψη επανάληψης της, με απειλή χρηματικής ποινής 5.000 €,
) να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός (1) έτους ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης και
δ) να υποχρεωθεί να δημοσιεύσει το διατακτικό της εκδοθησομένης αποφάσεως στους λογαριασμούς της, ατομικό και κομματικό, στο Facebook.
Ιστορική βάση της αγωγής είναι η συκοφαντική δυσφήμηση κατά της εντολέως μου, για την οποία έχει ήδη υποβληθεί έγκληση, πράξη που τελέστηκε με δημόσια δήλωση της στις 17/2/2026 και με όσα ανέφερε στις 18/2/2026 στην ΕΡΤ σε εκπομπή του κ. Κουβαρά, όπου απέδωσε στην εντολέα μου την ιδιότητα μέλους εγκληματικής οργάνωσης, που τελεί κατ’ επάγγελμα εκβίαση και άλλα συκοφαντικά, που επισημαίνονται στην αγωγή αποζημίωσης”.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
