Follow us

Βουλή: Κατά πλειοψηφία η άρση ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τρεις δικογραφίες

Υπέρ της άρσης ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις τρεις δικογραφίες ψήφισαν 173 βουλευτές

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τις τρεις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια.

Υπέρ της άρσης ασυλίας και για τις τρεις δικογραφίες ψήφισαν 173 βουλευτές, "κατά" τάχθηκαν 36, ενώ 27 βουλευτές ψήφισαν "παρών", επί 236 βουλευτών που έλαβαν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία.

Η πρώτη δικογραφία κατά της κ. Κωνσταντοπούλου αφορούσε την Αναφορά που υπέβαλε στις 20/3/2026 δικαστική γραμματέας της Λάρισας, για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης του άρθρου 38 παρ. 1, 2 και 4 του ν. 4624/2019, περί προσωπικών δεδομένων, της παράβασης του άρθρου 370 Α παρ. 2 εδ. α' του Ποινικού Κώδικα, σχετικά με την παραβίαση απορρήτου προφορικής συνομιλίας, της διακοπής και της σοβαρής διατάραξης της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (από κοινού) και της απλής συνέργειας σε απόπειρα διακεκριμένης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος, οι οποίες φέρεται ότι τελέστηκαν εντός του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας, στις 20 Μαρτίου 2026.

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίσθηκε μετά από έκθεση ένορκης εξέτασης, η οποία επέχει θέση έγκλησης, αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας και αφορά την αξιόποινη πράξη της παράβασης του άρθρου 38 παρ. 1, 2, 4 του ν. 4624/2019, περί προσωπικών δεδομένων, η οποία φέρεται ότι τελέστηκε σε βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, εντός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, στις 20 Μαρτίου 2026.

Η τρίτη δικογραφία σχηματίσθηκε πάλι από έκθεση ένορκής εξέτασης τριών αστυνομικών, οι οποίες επέχουν θέση μήνυσης, αναφορικά με επεισόδιο που έλαβε χώρα στην είσοδο του κτιρίου του συγκροτήματος "ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την 1η Απριλίου 2026, όπου διεξάγεται η κύρια δίκη για την υπόθεση των Τεμπών και αφορά την αξιόποινη πράξη της παράβασης του άρθρου 38 παρ. 1 και 2 του ν. 4624/2019, περί προσωπικών δεδομένων, κατά συρροή.

Η συζήτηση επί των τριών δικογραφιών διεξήχθη στην Ολομέλεια κατά μόνας.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι η συζήτηση ξεκινάει χωρίς τη νόμιμη απαρτία, ότι η συζήτηση γίνεται υπό την παρουσία βουλευτών της ΝΔ, που είτε τους έχει καταμηνύσει ή τους έχει καταγγείλει και έχουν ευθεία σύγκρουση συμφερόντων. Η κ. Κωνσταντοπούλου επίσης, ανέφερε ότι ζήτησε να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, καθώς είναι συνήγορος τριών οικογενειών θυμάτων των Τεμπών και καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι με τέτοιες μεθόδους προσπαθεί να στερήσουν το δικαίωμα αυτών των οικογενειών και συγγενών να έχουν τον συνήγορό τους στην δίκη των Τεμπών. Ανέφερε ότι έστειλε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, με την οποία του ζήτησε την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης. Κατηγόρησε δε βουλευτές της ΝΔ, ότι δεν σέβονται τους νεκρούς των Τεμπών.

Διαβάστε Επίσης

Για την πρώτη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την αναφορά της δικαστικής γραμματέως, την χαρακτήρισε "αστεία, που εξοικονομήθηκε εκ των υστέρων προκειμένου να φιλοτεχνηθεί ένα δήθεν αδίκημα όταν καταγγέλθηκε από γονείς και συγγενείς δικαστές της Λάρισας, γιατί προσπαθούσαν και ανακάλεσαν την χορήγηση σημαντικού οπτικο- ακουστικού υλικού (βίντεο) που έκρυβε δύο, δήθεν, πραγματογνώμονες στα συρτάρια τους" και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη "ψευδικογραφία" σχηματίσθηκε "σε αντίποινα, κατά παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη". Πρόκειται, είπε, "για μια γραμματέα δικαστή που έχει καταμηνυθεί. Που υποστήριξε ότι ο Πάνο Ρούτσι τις έριξε, λέει, το κομπιούτερ, αλλά δεν προκλήθηκαν ζημίες και το θυμήθηκε μέρες μετά. Και εγώ, ότι της είπε ότι την κινηματογραφώ, αλλά δεν ξέρει εάν την κινηματογραφούσα".

Σχετικά με την δικογραφία που σχηματίσθηκε μετά από έκθεσης ένορκης εξέτασης, της αστυνομικού κατά την έναρξη της δίκης των Τεμπών, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι η αστυνομικός αυτή, όχι μόνο την πρόσβαλε αλλά και την εμπόδισε να εισέλθει στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ ήταν και συνήγορος, αλλά και εν ενεργεία βουλευτής, που η παρεμπόδισή του απαγορεύεται. Η αστυνομικός αυτή, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, "δεν είναι κάποια τυχαία αστυνομικός, είναι στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια στην Λάρισα με την παράταξη της κ. Λένας Καλαραγιώτου, που είναι και η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ της Λάρισας, αλλά και εμπλέκεται στην πρώτη κατάσχεση των βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών, που η ίδια πίεσε για να κατατεθούν". Η αστυνομικός αυτή, είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, "δεν υπηρετεί ούτε στα δικαστήρια ή την Λάρισα, αλλά στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και την φέρανε για να έρθει, να την εμποδίσουν να μπει στο δικαστήριο μαζί με τις τρείς οικογένειες που εκπροσωπεί ως δικηγόρος". Βεβαίως, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, "και την βιντεοσκόπησα, γιατί παραβίασε το καθήκον της και τη νομιμότητα, όπως την έχουν βιντεοσκοπήσει και άλλοι και αυτά τα βίντεο υπάρχουν στο διαδίκτυο" και αναρωτήθηκε: "Θα διώξετε και τα Μέσα που δημοσιοποίησαν αυτά τα βίντεο;".

Οι δικογραφίες αυτές, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, "τις έχει διαβιβάσει ο "καλός" σας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας, που δεν έχει τα μούτρα να εμφανιστεί στην Θεσμών και Διαφάνειας" αλλά αυτές δεν είναι ικανές να την κάμψουν.

Διαβάστε Επίσης

Οι θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, ανέφερε ότι σήμερα καλούμαστε εδώ να τοποθετηθούμε, όχι για τα Τέμπη, αλλά "για μηνύσεις που έχουν υποβληθεί και οι οποίες αφορούν την δραστηριότητα της κ. Κωνσταντοπούλου ως δικηγόρου" και πρόσθεσε: "Έχει κάθε δικαίωμα να είναι ασκεί το επάγγελμά της, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μηνύσεις που αφορούν την δραστηριότητά της μέσα στην δικαστική αίθουσα ως δικηγόρου, πρέπει να ανάγονται σε πολιτική δίωξη". Οι υποθέσεις, είπε ο κ. Σιμοπούλος, αφορούν την δράση της ως δικηγόρου και τίποτε άλλο και αυτή η δράση της θα κριθεί στα δικαστήρια" προσθέτοντας ότι "άλλο η πολιτική δραστηριότητα που ασκείται μέσα στην Βουλή ή έξω και άλλο η δράση της ως δικηγόρου".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι "εμείς δεν τοποθετούμεθα ευκαιριακά με βάση την συγκυρία. Ούτε συμφωνούμε με επιφανειακές λογικές "πολιτικών διώξεων" όταν έχουν συμμετάσχει στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής μέσω αλληλομηνύσεων". Από θέση αρχών, είπε "θα ψηφίσουμε "κατά” και στα τρία συγκεκριμένα αιτήματα".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της "Νίκης" Γιώργος Ρούντας, είπε ότι "εμείς από την πρώτη στιγμή που είμαστε στην Βουλή έχουμε αποδείξει ότι έχουν πολλές πολιτικές διαφωνίες με πολλά κόμματα. Οι διαφορές μας είναι πολλές και δεν πρόκειται να τις σχετικοποιήσουμε. Όμως, κατά την γνώμη μας, αυτό που σήμερα κρίνεται είναι πως στεκόμαστε απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς. Θεωρούμε ότι η Βουλή και η εκάστοτε ποινική διαδικασία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσω πολιτικών διώξεων ή πολιτική πίεσης σε οποιοδήποτε πολιτικό φορέα. Αυτό, θεωρούμε ότι είναι ένα πνεύμα πολιτικής εκδίκησης ή προσπάθεια συμψηφισμού" και κατέληξε λέγοντας ότι η "Νίκη" θα ψηφίσει κατά την άρσης ασυλίας της κ. Κωνσταντοπούλου "και στις τρείς συναφείς περιπτώσεις".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας, υποστήριξε ότι οι δικογραφίες αυτές "αποτελούν μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια πολιτικής δίωξης της κ. Κωνσταντοπούλου". Ανέφερε ότι η δραστηριότητα της δεν σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την δραστηριότητά της ως δικηγόρου, αλλά φέρει την πολιτική της ιδιότητα, καθώς υπερασπίζεται οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Υποστήριξε ότι οι δικογραφίες ανακοινώθηκαν δημοσίως από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, κάτι που δείχνει ποια είναι τα κίνητρα που οδήγησαν στην διαμόρφωση και τα κίνητρα της σχηματισθείσας δικογραφίας. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε ο κ. Καζαμίας, "συμμετέχει σε μια δίκη που είναι εμπλεκόμενα και μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, άρα τα κίνητρα είναι να προστατεύσουν την κυβέρνηση και σε ποιο σημείο ευθύνεται για την τραγωδία των Τεμπών". Είπε ότι ο χρόνος που έρχονται αυτές οι δικογραφίες, είναι "γιατί έρχονται εκλογές και δεν ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε τους αντιπάλους σας και επιστρατεύετε ψευτοκατηγορίες σε βάρος τους".

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε και η άρση ασυλίας του βουλευτή της "Νίκης" Τάσου Οικονομόπουλου, όπως άλλωστε ζήτησε και ο ίδιος, σχετικά με την αυτεπάγγελτη διαδικασία που έχει κινηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την φωτιά που προκλήθηκε στο σπίτι του κατά την αδέξια αλλαγή φιάλης υγραερίου που έκανε. "Υπέρ" της άρσης ασυλίας του βουλευτή ψήφισαν 226 βουλευτές, "κατά" τέσσερις και έξι τοποθετήθηκαν με το "παρών".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλοι τρώνε (περίπου) γαλλικά: Μα τι έχει πιάσει τους Αθηναίους με τις μπρασερί;

Μπορεί να μην διαθέτουν τα ατελείωτα ωράρια και τη δημοκρατική αύρα των παριζιάνικων brasserie, όμως αυτές οι τρεις αθηναϊκές διευθύνσεις ξέρουν από art de vivre.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25 Ιουν 2026 | 16:55

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου - Γεωργαντά: "Καρφώνατε στελέχη της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ" - "Αισχρά ψέματα"

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων - Οι καταγγελίες Κωνσταντοπούλου, ο Γεωργαντάς παραδέχεται ότι συνομιλούσε με την αντιπολίτευση αλλά μόνο για τεχνικούς όρους

QATARGATE 23 Ιουν 2026 | 10:24

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα για την άρση ασυλίας του

Το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης

ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 23 Ιουν 2026 | 06:28

Το ένταλμα σύλληψης Αβραμόπουλου "πάγωσε" τη Νέα Δημοκρατία - Πώς εμπλέκεται στο Qatargate

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ξαναφέρνει την υπόθεση του Qatargate στο προσκήνιο, με τη βελγική δικαιοσύνη να ζητεί την άρση της ασυλίας του.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 22 Ιουν 2026 | 20:55

Δίκη για Τέμπη: Την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα ληφθεί με ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 21 Ιουν 2026 | 11:46
ΔΙΕΚΟΠΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΔΙΚΗ 17 Ιουν 2026 | 12:19

Δίκη για τα Τέμπη: "Ντροπή σου" - Γιατί εξοργίστηκαν συγγενείς θυμάτων με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Προσωρινή διακοπή - Τι είπε η μητέρα του Βάιου Βλάχου απευθυνόμενη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της δίκης για τα Τέμπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 12 Ιουν 2026 | 20:18

Υποκλοπές: Αίτημα της Κωνσταντοπούλου να κληθούν Ντίλιαν και Δημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να προσαχθεί βιαίως και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ 11 Ιουν 2026 | 17:36

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Μαρινάκη με Γιαννούλη-Κωνσταντοπούλου για πολεοδομίες, ΕΡΤ και δολοφονία Βαλυράκη

Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον Χρήστο Γιαννούλη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΛΑΡΙΣΑ 09 Ιουν 2026 | 12:19

Δίκη για Τέμπη: Απορρίφθηκε αίτημα για προσκόμιση εγγράφου σχετικά με τη δήλωση παράστασης του Δημοσίου

Το αίτημα υπέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το έγγραφο αφορά την επικοινωνία μεταξύ Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του πρώην υπ. Μεταφορών, Κώστα Κυρανάκη.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΟPEN 08 Ιουν 2026 | 19:11

Νέα πυρά Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: "Τουρίστας - Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε δυόμισι χρόνια" [βίντεο]

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για "αλληλοεξυπηρέτηση" μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 04 Ιουν 2026 | 08:08

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - "Είσαι σε κακό δρόμο", του είπα

"Όταν είδα έναν Τσίπρα στο γραφείο να ξεφυλλίζει παρακολουθήσεις που του έδινε ο Ρουμπάτης κατάλαβα ότι προσπάθησε να με φοβίσει", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 03 Ιουν 2026 | 13:43

Γεωργιάδης για την αμήχανη στιγμή με Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου: Πράγματι δεν αντήλλαξα κουβέντα

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το περιστατικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε δημόσια μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ 03 Ιουν 2026 | 09:53

Μια... ωραία ατμόσφαιρα: Εβαλαν στο ίδιο τραπέζι Γεωργιάδη, Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση [εικόνες]

Έβαλαν σε ίδιο τραπέζι Γεωργιάδη, Ανδρουλάκη, Κωνσταντοπούλου - Οι εικόνες αποτυπώνουν την έκδηλη αμηχανία

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 27 Μαϊ 2026 | 16:50

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Απύθμενο θράσος να επανέρχεται - Εκανε την πιο θεαματική κωλοτούμπα στην πολιτική ιστορία"

"Δεν ξεχνάω τη φίμωση των μέσων ενημέρωσης που υπήρχε και τότε από τον κύριο Τσίπρα" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαϊ 2026 | 10:10

Κωνσταντοπούλου από Λάρισα για Τέμπη: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει μία δίκαιη δίκη

Προσερχόμενη η Ζωή Κωνσταντόπουλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 26 Μαϊ 2026 | 17:02

Στον Άρειο Πάγο η Κωνσταντοπούλου, με Ρούτσι και Παπαγγελή: "Προσπαθούν να θάψουν τις δικογραφίες για Καραμανλή, Τριαντόπουλο"

Κατά την είσοδό της στο κτίριο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε αιχμηρή δήλωση, εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης για προσπάθεια συγκάλυψης.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 26 Μαϊ 2026 | 11:15

Κωνσταντοπούλου στην ΕΡΤ: Αποκάλεσε "φασιστοειδές" τον Γεωργιάδη και μετά τσακώθηκε με τον παρουσιαστή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λογομάχησε με δημοσιογράφο αφού πρώτα επιτέθηκε στον Αδωνι Γεωργιάδη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΟΚ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ 22 Μαϊ 2026 | 14:55

Κωνσταντοπούλου: Απόπειρα της ομάδας Μητσοτάκη να κατασιγάσει τη Βουλή, να "μπαζώσει" βίαια μια κοινοβουλευτική διαδικασία

Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν θα διευκολύνει την κυβέρνηση, αποχωρώντας από τη συζήτηση στη Βουλή.

ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 21 Μαϊ 2026 | 20:12

Στη Βουλή το "Ξύπνα Βασίλη" - Χάος με την ατάκα Φλωρίδη σε Κωνσταντοπούλου: "Πλησιάζετε επικίνδυνα να ανέβετε σε παγκάκι"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Φλωρίδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου με ατάκες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 21 Μαϊ 2026 | 17:27

Βουλή: Νέος καβγάς Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη - "Αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων" - "Είστε άξια διάδοχος της Χρυσής Αυγής"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πυροδότησε ακόμα περισσότερο το κλίμα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 Μαϊ 2026 | 12:31

Δικαστές και εισαγγελείς για άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου: Ανοίγει η οδός της ποινικής διερεύνησης των πράξεών της

Αιχμηρή ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ 19 Μαϊ 2026 | 20:25

Νέο σόου Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, οργισμένη απάντηση από βουλευτή του ΚΚΕ: "Οι φασίστες μιλάνε έτσι" - "Είσαι τόσο ξεφτιλισμένη;"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης, Γιώργο Λαμπρούλη και προκάλεσε την οργή της βουλευτή του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 19 Μαϊ 2026 | 16:29

Βουλή: Χαμός από την Κωνσταντοπούλου για την άρση ασυλίας της - Ζήτησε εξαίρεση Γεωργαντά επειδή τον ασπάστηκε ο Αδωνις

Αγρια κόντρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΚΑΙ 18 Μαϊ 2026 | 23:13

"Στο χιλιοστό": Είπα στον Τσίπρα "αυτό είναι 3ο μνημόνιο" και απάντησε "μη λες τέτοιες λέξεις" - Χάος οι διαπραγματεύσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυε: "Γνωρίζω ότι κάποιοι έχουν ποντάρει στο ενδεχόμενο τρίτου μνημονίου τον ερχόμενο Ιούνιο, θα τους διαψεύσουμε"

ΤΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 15 Μαϊ 2026 | 19:18

"Είσαι σκυλάκι της ΝΔ, έκλεψες την έδρα": Άγρια επίθεση της Κωνσταντοπούλου στη βουλευτή της που ανεξαρτητοποιήθηκε

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ελένη Καραγεωργοπούλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου την αποκάλεσε "κλέφτρα" της βουλευτικής έδρας

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Μαϊ 2026 | 17:09

Χάος στη Βουλή με Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου: "Είσαι φασίστας" - "Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της"

Ακραία ένταση στη Βουλή μετά την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Οι επιθέσεις σε βουλευτές της ΝΔ και η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μαϊ 2026 | 18:45

Νέα άγρια κόντρα Άδωνι - Κωνσταντοπούλου με βαριές εκφράσεις: "Παρακρατικός" - "Βρίσκεστε σε κρίση"

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε "παρακρατικό" τον Άδωνι Γεωργιάδη - "Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά, που κάθεται δύο θέσεις δίπλα σας"

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ 14 Μαϊ 2026 | 16:37

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή πέντε αιτήματα άρσης ασυλίας σε βάρος της - Ποιες υποθέσεις αφορούν

Όπως προκύπτει από τους σχετικούς φακέλους η Ζωή Κωνσταντοπούλου ελέγχεται για σωρεία σοβαρών, αξιόποινων πράξεων

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 14 Μαϊ 2026 | 13:36

Αγωγή της Βασιλικής Πολύζου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αποζημίωση 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη

Η πλευρά της Βασιλικής Πολύζου ζητά αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ για δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου

194 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 13 Μαϊ 2026 | 15:02

Βουλή: Άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου με 97 ψήφους υπέρ και 79 κατά - "Παρών" Από 18 βουλευτές

Mετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του πολιτευτής για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση

08 Μαϊ 2026 | 15:55

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις: Οι απώλειες της ΝΔ, το "κολλημένο" ΠΑΣΟΚ και τα δύο νέα κόμματα του αντισυστημισμού

Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Μαϊ 2026 | 15:07

Κωνσταντοπούλου: "Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να πάρει τη θέση του Μητσοτάκη, ο Φλωρίδης είναι φασίστας"

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 06 Μαϊ 2026 | 14:04

Στα άκρα η κόντρα Κωνσταντοπούλου με δημοσιογράφο: To "θερμό" επεισόδιο στο γεύμα για τον Πατριάρχη και οι μηνύσεις

Η μήνυση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου αφορά τις πράξεις της εξύβρισης δημοσίως και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ανέφερε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου Βασιλικής Πολύζου

ΠΑΡΑΖΑΛΗ 06 Μαϊ 2026 | 12:09

"Θερμό επεισόδιο" ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και δημοσιογράφο στο γεύμα για τον Πατριάρχη- Η Ζωή ζητούσε τη σύλληψή της

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τη σύλληψη της δημοσιογράφου αποκαλώντας την "κακοποιό στοιχείο"....

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 01 Μαϊ 2026 | 13:57

Κωνσταντοπούλου: Τιμούμε τους 200 της Καισαριανής - Χρέος μας να διεκδικήσουμε τις γερμανικές οφειλές

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Καισαριανής, τονίζοντας ότι "η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης, τιμής και περηφάνιας".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Απρ 2026 | 20:28

Νέος καβγάς Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά με Καιρίδη: "Πηγαίντε πίσω στα θρανία"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναπαρήγαγε στη Βουλή ηχητικό του ισραηλινού στρατού που έλαβαν πλοία που πλησίαζαν τη Γάζα με ανθρωπιστική βοήθεια.

ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 30 Απρ 2026 | 13:51

Άγριος καβγάς Κωνσταντοπούλου - Δουδωνή: "Συμπράττετε με τη ΝΔ, μας κοροϊδεύετε" - "Υπηρετεί πονηρά σχέδια"

Σκληρή κόντρα Ζωής Κωνσταντοπούλου - Παναγιώτη Δουδωνή στη Διάσκεψη των Προέδρων

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 29 Απρ 2026 | 15:02

Κωνσταντοπούλου: Υπέρ της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές

Η Πλεύση Ελευθερίας θα την συνυπογράψει αλλά και θα συμπράξει με όλες της τις δυνάμεις, αναφέρει μεταξύ άλλων η Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 28 Απρ 2026 | 12:26

Έξαλλοι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή: "Αρπάχτηκαν" με αστυνομικούς για τη μηχανή της κλούβας - "Σβήστε τη"

"Το κάνετε τώρα την ώρα που κάνουμε δηλώσεις", είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στους αστυνομικούς έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται η δίκη των Τεμπών.

ΛΑΡΙΣΑ 27 Απρ 2026 | 10:32

Κωνσταντοπούλου για δίκη Τεμπών: Με στοχοποιεί η κυβέρνηση, έχω απέναντί μου επίορκους δικαστές και λασπολόγους

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έξω από τη δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών, έκανε λόγο για συστηματική υπονόμευση της δικαστικής διαδικασίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ 24 Απρ 2026 | 12:52

Κωνσταντοπούλου: Πώς με καταγγελία "μαϊμού" απέφυγε τον έλεγχο από τους επιθεωρητές εργασίας στην Πλεύση

Οι επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο τμήμα, έπειτα από καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 23 Απρ 2026 | 06:40

Πέρασε η γραμμή Μητσοτάκη στις άρσεις ασυλίας του ΟΠΕΚΕΠΕ -Η υπόσχεση για τις λίστες που άλλαξε το κλίμα

Το εντατικό μασάζ στους... ύποπτους για ανταρσία γαλάζιους απέδωσε - Σε αναμονή για την απήχηση των μέτρων η κυβέρνηση.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Απρ 2026 | 18:55

Άρση ασυλίας για 13 βουλευτές της ΝΔ: Οι ηχηρές απουσίες και η... γκάφα - Πώς ψήφισε η Κατερίνα Παπακώστα

Ισχυρή η ΚΟ της ΝΔ μετά την ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας - Το απρόοπτο με Νοτοπούλου, η στάση της Κατερίνας Παπακώστα και του Χαράλαμπου Αθανασίου

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ 22 Απρ 2026 | 16:41

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπερψηφίστηκαν οι άρσεις ασυλίας και των 13 βουλευτών της ΝΔ - Αναλυτικά η ψηφοφορία

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι άρσεις ασυλίας για τους 13 βουλευτές της ΝΔ, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται σε δικογραφίες για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΖΗΤΗΣΕ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ 22 Απρ 2026 | 13:55

Καραμανλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι αθώος και αποφασισμένος να καθαρίσω το όνομά μου μια και καλή [βίντεο]

"Δεν εισήλθα στην πολιτική για να πλουτίσω", είπε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 22 Απρ 2026 | 12:05

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε live τη συζήτηση και την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των 13 της ΝΔ

Live η συζήτηση και η ψηφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ

ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Απρ 2026 | 07:33

Γεωργιάδης: Θα ψηφίσω την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά με τέτοια στοιχεία δεν το ξανακάνω

Τους λόγους για τους οποίους θα υπερψηφίσει σήμερα στη Βουλή την άρση ασυλίας των 13 βουλευτών της ΝΔ για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέπτυξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΑΡΣΕΙΣ ΑΣΥΛΙΑΣ 22 Απρ 2026 | 06:35

Αρσεις ασυλίας: Γαλάζια ΚΟ σε τροχιά σύγκρουσης με το περιβάλλον Μητσοτάκη -Οι αναταράξεις λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία

Συνεχείς είναι οι κυματισμοί στο εσωτερικό της ΝΔ, λίγο πριν την συζήτηση στην ολομέλεια για τις άρσεις ασυλίας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 21 Απρ 2026 | 12:51

Στέλιος Πέτσας: Δεν θα ακολουθήσω τη "γραμμή" - Δεν θα ψηφίσω τις άρσεις ασυλίας

"Ο κόσμος δεν θέλει σιωπηλούς βουλευτές, αλλά ανθρώπους που να εκφράζουν τη γνώμη τους με βάση τον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα", ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας

ΥΠΟΧΩΡΕΙ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 21 Απρ 2026 | 12:19

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη με πτώση η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Τρίτη η Καρυστιανού, απώλειες για Κωνσταντοπούλου

Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 21 Απρ 2026 | 06:30

Θρίλερ με τη γαλάζια ανταρσία για τις άρσεις ασυλίας - Γιατί το Μαξίμου φοβάται τις διαρροές

Ενισχύεται ο πονοκέφαλος στο Μαξίμου για το τι θα πράξουν και πόσοι από τους 156 της ΝΔ στην επίμαχη ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Απρ 2026 | 17:53

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας για Χατζηβασιλείου και Αθανασίου εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ, νωρίτερα, κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ζήτησαν από την Επιτροπή να αρθεί η ασυλία τους.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Απρ 2026 | 15:56

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Εδώ δεν είμαστε δικαστήριο" – Αρπάχτηκαν Κωνσταντοπούλου και Γεωργαντάς στην επιτροπή Δεοντολογίας

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας για τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπου Αθανασίου

20 Απρ 2026 | 06:44

Παραινέσεις Μητσοτάκη στη γαλάζια ΚΟ -Γιατί το Μαξίμου θέλει οι βουλευτές του να ψηφίσουν θετικά στις άρσεις ασυλίας των 11

Εδώ και ημέρες οι ψίθυροι που έφταναν στην Ηρώδου Αττικού ήταν ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα συμφωνήσουν με τις άρσεις ασυλίας, ψηφίζοντας αρνητικά.

ΒΟΥΛΗ 19 Απρ 2026 | 15:22

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας τη Δευτέρα για την άρση ασυλίας Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

Την τελική απόφαση για την άρση ασυλίας θα λάβει η ολομέλεια της Βουλής

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Απρ 2026 | 19:08

Κωνσταντοπούλου σε Φλωρίδη: "Μην είστε τόσο σίγουρος και για τον εαυτό σας και για τη θέση σας"

"Από τα πιο αποκρουστικά συμπτώματα της παραβίασης όλων των αρχών του κράτους δικαίου, είναι ο ασφυκτικός έλεγχος που θέλετε να ασκείτε στη δικαστική λειτουργία"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Απρ 2026 | 16:37

"Καρφιά" Μητσοτάκη σε Κωνσταντοπούλου: "Μόνο εσείς υιοθετήσατε τις αθλιότητες για την κόρη μου"

Αρχικά ο πρωθυπουργός καυτηρίασε το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είπε ούτε λέξη για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Απρ 2026 | 15:40

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: Αθλια ομιλία - Ο κόσμος συζητάει ολοένα και περισσότερο πώς θα φύγετε

"Έχουμε εντελώς άλλη αντίληψη για το τι είναι Κράτος Δικαίου και έχει ευτυχώς εμπεδωμένη άλλη αντίληψη ο ελληνικός λαός" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΒΟΥΛΗ 16 Απρ 2026 | 11:50

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 22/4 η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας των 11 + 2 βουλευτών της ΝΔ

Την ερχόμενη Τετάρτη, 22/4 ορίσθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την συζήτηση και λήψη απόφασης για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των 11 + 2 βουλευτών της ΝΔ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΔΕ 14 Απρ 2026 | 14:12

Δικαστές κατά Ζωής και Νίκου Κωνσταντόπουλου: "Η ανοχή μας τελείωσε - Θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη"

Στο στόχαστρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μπαίνουν οι Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος

ΠΡΩΙ ΤΡΙΤΗΣ 14 Απρ 2026 | 09:11

Σόου Λατινοπούλου στον ΣΚΑΪ: Μιμήθηκε την Κωνσταντοπούλου, σηκώθηκε και τραβούσε βίντεο -Αφωνοι Παυλόπουλος, Οικονόμου

"Έχετε κάποιο πρόβλημα; Με εμποδίζετε. Τι κάνετε; Με χτυπήσατε", άρχισε να λέει η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μιμούμενη τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA 09 Απρ 2026 | 09:06

"Βαρέα και ανθυγιεινά για τους δημοσιογράφους": Πάρτι στο ''X'' για τον καβγά Στραβελάκη - Κωνσταντοπούλου [βίντεο]

Στο X επικράτησε πραγματικός "χαμός", με χρήστες να σχολιάζουν έντονα την αντιπαράθεση, παίρνοντας θέση για τη στάση του Νίκου Στραβελάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Απρ 2026 | 21:07

Τέμπη: Προσφυγή για ποινική και πειθαρχική δίωξη κατά Σεβαστίδη προανήγγειλαν Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για μεθόδευση στη "δίκη των δικών" που αφορά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Απρ 2026 | 16:03

Άγριος καβγάς Κωνσταντοπούλου - Στραβελάκη on air: "Δεν είναι δημόσια η εκπομπή; Είναι δικό σας τσιφλίκι;"

Μεγάλη ένταση στον αέρα του Open ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νίκο Στραβελάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Απρ 2026 | 20:22

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Το απόστημα θα σπάσει, θα το σπάσω εγώ, το υπόσχομαι"

"Κύριε Μητσοτάκη, αυτοί σας μείνανε: οι Βορίδηδες, οι Φλωρίδηδες, οι Γεωργιάδηδες, οι Σεβαστίδηδες και με αυτούς προσπαθείτε να πλήξετε τους καθαρούς ανθρώπους" αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ 07 Απρ 2026 | 11:11

Μπέζος για Κωνσταντοπούλου: Κάνει μεγάλες ακρότητες, φοβάμαι ότι αρχίζει και γίνεται λίγο αστεία μερικές φορές

Ο Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας επισημαίνοντας ότι υιοθετεί πολύ ακραίες στάσεις.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 07 Απρ 2026 | 08:08

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεδριάζει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών

Οι βουλευτές, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν ήδη προβεί σε σχετικές δηλώσεις.

ΔΙΚΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 06 Απρ 2026 | 19:30
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 06 Απρ 2026 | 17:32

Δίκη για Τέμπη: Στις 27 Απριλίου η συνέχεια - Αναμένεται παράσταση και από το Ελληνικό Δημόσιο

Όλα όσα έγιναν σήμερα στη δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη, στη Λάρισα

ΛΑΡΙΣΑ 06 Απρ 2026 | 15:51

Κωνσταντοπούλου για δίκη Τεμπών: "Ποτέ δεν με εμπόδισαν ούτε τα κυκλώματα ούτε οι μαφίες από το να ασκήσω τα καθήκοντά μου"

"Σε αυτή τη δίκη, οι αρχές της Δίκαιης Δίκης έχουν καταρρακωθεί. Έχουν καταπατηθεί με τον πιο κυνικό τρόπο" δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 06 Απρ 2026 | 14:24

Πλακιάς: Να γίνει απολογισμός για τα χρήματα από τη συναυλία για τα Τέμπη - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν σέβεται τους συγγενείς

Λάβρος ο Νίκος Πλακιάς, δεν χαρίζεται ούτε στη Μαρία Καρυστιανού -που δεν θα την ψηφίσει- ούτε στη Ζωή Κωσταντοπούλου

ΑΤΑΚΑ 06 Απρ 2026 | 14:06

Ο Γιάννης Πρετεντέρης διερωτάται: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι περίπτωση ή ρόλος;

Ένα ειρωνικό και αιχμηρό κείμενο του γνωστού δημοσιογράφου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα όρια της λογικής

ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΩΝ 06 Απρ 2026 | 11:47

Η Κωνσταντοπούλου με νέο βίντεο από το χάος που προκάλεσε στη δίκη των Τεμπών - "Τι σας τάξανε;" ωρυόταν στην αίθουσα

Στο βίντεο η κ. Κωνσταντοπούλου ακούγεται να... ωρύεται προς την έδρα και να φωνάζει "τι σας τάξανε έλεος…. Δε ντρέπεστε να γίνεται αυτό;

06 Απρ 2026 | 10:10

Μπουκώρος: Δεν χρειάζομαι καμία κάλυψη βουλευτικής ασυλίας -Έπραξα το καθήκον μου

"Το δίκαιο και το άδικο τσουβαλιάζονται στον δημόσιο λόγο", σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μπουκώρος

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 06 Απρ 2026 | 09:33

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρση ασυλίας ζητά και ο Βασιλειάδης -"Το όνομά μου προκύπτει έμμεσα από συνομιλίες τρίτων"

Άρση ασυλίας για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ ζητάει και ο βουλευτής Βασιλειάδης - "Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για παράνομη πράξη εκ μέρους μου", τονίζ

ΝΕΑ ΚΑΡΦΙΑ 06 Απρ 2026 | 09:22

Νέα πυρά Σεβαστίδη κατά Κωνσταντοπούλου: Τίναξε στον αέρα τη δίκη για να κάνει σόου -Είναι η επιτομή της χυδαιότητας

Νέα πυρά από τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορο Σεβαστίδη, κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Απρ 2026 | 22:01

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Κεφαλογιάννης ζητούν την άρση της ασυλίας τους - Τι ισχυρίζονται με δηλώσεις τους

Την άρση της ασυλίας τους θα ζητήσουν οι παρετηθέντες υπουργοί, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Κώστας Τσιάρας μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Απρ 2026 | 17:24

Πλακιάς: Διαψεύδει την Κωνσταντοπούλου για αστυνομική βία στον Ρούτσι - "Μην λέτε ψέματα δεν θα σας βγει σε καλό"

Ο Νίκος Πλακιάς αμφισβήτησε τον ισχυρισμό περί άσκησης βίας εναντίον του Πάνου Ρούτσι

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 05 Απρ 2026 | 14:23

Κωνσταντοπούλου για Φλωρίδη: Eίναι ένα τιποτένιο υποκείμενο - Νομίζει ότι μπορεί να ειρωνεύεται μια μάνα

Αυτό το φασίζων πρόσωπο έχει καταφέρει με εκβιασμούς να έχει στο χέρι του τις δικαστικές ενώσεις, είπε η Κωνσταντοπούλου

"ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ" 04 Απρ 2026 | 23:34

Κατά της Κωνσταντοπούλου και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων: "Ευτέλισε τις αρχές και απομονώθηκε"

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ανέφερε ότι μόνο μια συνήγορος "ευτέλισε τις δικηγορικές αρχές και βρέθηκε απομονωμένη από τους συναδέλφους της" στη δίκη των Τεμπών

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Απρ 2026 | 23:23

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες

Γνώση της δικογραφίας θα λάβουν οι 11 βουλευτές που αναφέρονται σε αυτήν, αργότερα απόψε.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Απρ 2026 | 17:40
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Απρ 2026 | 16:09

ΟΠΕΚΕΠΕ: 28 CD συνοδεύουν τις δύο δικογραφίες - Τη Μεγάλη Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας

Οι δύο δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που έφτασαν στη Βουλή συνοδεύονται από συνολικά 28 CD, τα οποία περιλαμβάνουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Απρ 2026 | 16:05

Κωνσταντοπούλου: Να μετονομαστεί η Νέα Δημοκρατία σε "Νέα Δικογραφία" - Είναι οι τελευταίες σας ημέρες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τον ανασχηματισμό υπό το βάρος του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03 Απρ 2026 | 15:01

Η Ενωση Εισαγγελέων για την Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί σε κάθε της παράσταση, κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία

Ευθεία επίθεση της Ενωσης Εισαγγελέων στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το "σόου" που έδωσε στο δικαστήριο για τα βίντεο της αμαξοστοιχίας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ 03 Απρ 2026 | 13:22

Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Πρέπει να είσαι ο Ironman για να την αντέξεις -Είναι ό,τι χειρότερο

"Έχω πει πολλά φορές πως όποιος γνωρίζει από κοντά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τρέχει να φύγει όσο μπορεί γρηγορότερα", είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ" 03 Απρ 2026 | 11:59

Ο Πλακιάς προειδοποιεί την Κωνσταντοπούλου: Δε θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη, όπως με τα βίντεο

"Με την κυρία Καρυστιανού δεν έχω επαφή, δε μιλάμε καν. Για μένα είναι πολιτικός", δήλωσε επίσης ο Νίκος Πλακιάς ερωτηθείς σχετικά.

ΕΦΤΑΣΑΝ 03 Απρ 2026 | 10:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή οι δύο νέες δικογραφίες - Οι 11 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο πρώην υπουργοί

Οι δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ έφτασαν σήμερα στη Βουλή, με τις εξελίξεις να θεωρούνται κρίσιμες.

ΝΕΑ ΚΑΡΦΙΑ 03 Απρ 2026 | 10:21

Νέα πυρά της Ενωσης Δικαστών-Εισαγγελέων για Κωνσταντοπούλου: Πρωτόγνωρη συμπεριφορά, εμποδίζει απροκάλυπτα την αναζήτηση της αλήθειας

Σε μια νέα καταγγελτική ανακοίνωση προχώρησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εναντίον της κ. Κωνσταντοπούλου, για τα χθεσινά γεγονότα της δίκης των Τεμπών.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 03 Απρ 2026 | 10:16

Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση κατά του δικαστικού συμβουλίου Λάρισας - "Δόλιοι ελιγμοί από μια σκοτεινή σφηκοφωλιά"

"Ήταν ένα πάνω από φανερό πρόσχημα με έναν και μοναδικό στόχο: να μας στερήσουν την πρόσβαση στην αλήθεια που κρύβουν τα βίντεο που τους ''ξέφυγαν''", έγραψε η κ. Καρυστιανού.

ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΩΝ 03 Απρ 2026 | 09:18

Ψαρόπουλος για δίκη Τεμπών: Τουλάχιστον 500-600 άτομα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα

"Δεν θα έπρεπε η πρώτη επιλογή να είναι η αποχώρηση της έδρας", είπε, ο κ. Ψαρόπουλος προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να ζητηθεί αποβολή της δικηγόρου (σ.σ Ζωή Κωνσταντοπούλου).

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 03 Απρ 2026 | 09:04

Φλωρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα στη Βουλή οι δικογραφίες - Εκτιμώ ότι η υπόθεση δεν θα μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές

Ο κ. Φλωρίδης εκτίμησε ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 03 Απρ 2026 | 06:42

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πολιτική θύελλα με 20 "γαλάζιους" στο κάδρο - Ο ανασχηματισμός και τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί για μίνι ανασχηματισμό, αν και υπάρχει προβληματισμός για το εάν θα πρέπει να γίνουν και άλλες "διορθώσεις" επ’ αφορμή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Απρ 2026 | 20:32

Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - Αναβάλλεται επ’ αόριστον η εκδίκαση

Αυτό σημαίνει ότι στην έδρα θα πρέπει να ανέβει άλλος δικαστής και η δίκη για τα βίντεο του εμπορικού τρένου στα Τέμπη να ξεκινήσει από την αρχή.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 02 Απρ 2026 | 18:47

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτεπάγγελτη δικογραφία για τα βίντεο στη δίκη των Τεμπών - "Δεν υπάρχει τίποτα" λέει η ίδια

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία μήνυση σε βάρος της.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 02 Απρ 2026 | 16:50

Κωνσταντοπούλου: Φερόμενη η κατάρρευση της προέδρου - Δεν θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα βίντεο οι συγγενείς

Σε υψηλούς τόνους είναι οι δηλώσεις που έγιναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

ΔΙΠΛΑ ΠΥΡΑ 02 Απρ 2026 | 16:44

Τέμπη - Δίκη για βίντεο: Εξοργισμένοι Ψαρόπουλος και Καπερνάρος με το νέο σόου της Κωνσταντοπούλου - "Ντρέπομαι"

"Αν ο λόγος όλων των συνηγόρων είναι καταγγελτικός, δε θα προχωρήσει η υπόθεση και δε θα μάθουμε την αλήθεια εμείς οι συγγενείς", ανέφερε ο Αντώνης Ψαρόπουλος.