opap
Advertisement

Follow us

Αιχμές Ντόρας: Να μην κουνάμε το δάχτυλο στον κόσμο - Δεν βοηθάει να τον λες ηλίθιο και άχρηστο

"Εμάς η δουλειά μας δεν είναι να βγάζουμε τα νεύρα μας στον κόσμο. Είναι να εξαντλήσουμε την προσπάθεια της πειθούς", σημείωσε η κα Μπακογιάννη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η Ντόρα Μπακογιαννη τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να προσεγγίσει τους πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν με την πειθώ και όχι "κουνώντας το δάχτυλο".

"Όποτε κουνήθηκε το δάχτυλο, αυτό είδαμε ότι δεν είχε αποτέλεσμα. Δεν βοηθάει να πεις στον άλλον είσαι ηλίθιος, είσαι άχρηστος. Αποδεδειγμένα δεν βοηθάει. Εδώ παλεύουμε με τον φόβο και ο φόβος γεννά τον παραλογισμό" ανέφερε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πάντως πως σε κάποιες περιπτώσεις όταν προσπαθείς να πείσεις τον άλλον να εμβολιαστεί για να ζήσει κι εκείνος ουσιαστικά σου απαντάει "θέλω να πεθάνω", είναι λογικό να "βγαίνεις απ’ τα ρούχα σου".

"Όμως εμάς η δουλειά μας δεν είναι να βγάζουμε τα νεύρα μας στον κόσμο. Είναι να εξαντλήσουμε την προσπάθεια της πειθούς", σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Συγχρόνως υποστήριξε πως υπάρχει ένα 50% αυτών που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο που δεν πλησιάζεται. Υπάρχει όμως, συμπλήρωσε, και το 50% που φοβάται, παρομοιάζοντας τον φόβο που νιώθουν ορισμένοι με το φόβο που νιώθει η ίδια για το σεισμό και τις κατσαρίδες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέσεις που προβάλλονται. "Εγώ είπα σταματήστε να δείχνετε τις ενέσεις! Ο κόσμος φοβάται τις ενέσεις", τόνισε.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στα της εκκλησίας και στα rapid test, σχολιάζοντας θετικά την πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου να παροτρύνει τους πιστούς να υποβάλλονται σε rapid test πριν προσέλθουν στους ναούς. "Η Εκκλησία βγήκε μπροστά σε συνεργασία με την κυβέρνηση", τόνισε και σχολίασε ότι αυτό είναι ένα μέτρο που δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να το επιβάλει η Κυβέρνηση, καθώς δεν θα μπορούσε να το ελέγξει.

"Μεγάλος και Πεφωτισμένος Ηγέτης ο Αρχιεπίσκοπος, είμαστε ευγνώμονες στην Εκκλησία", είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον κ. Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορούσε να το επιβάλλει η κυβέρνηση και για λόγους πρακτικούς, ενώ εκτίμησε ότι με την πίεση που θα υπάρξει ένα κομμάτι των πιστών θα πειστεί.

Η πρόσκληση στον Νίκο Φίλη: Πάμε μαζί σε καφενείο

Η κ. Μπακογιάννη συμφώνησε με την πρόταση του Νίκου Φίλη να λήγει μετά το εξάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χαρακτηρίζοντας καλή και εποικοδομητική πρόταση. Παράλληλα, τον κάλεσε να βγουν σε όποιο καφενείο και πλατεία να πείσουν για την πρώτη και την τρίτη δόση.

"Ο κορονοϊός μέχρι τώρα μας έχει κοστίσει 40 δισ. Ό,τι και να γίνει, η Ευρώπη δεν πρόκειται να δώσει άλλα λεφτά από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο".

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην περιπέτεια υγείας που περνά, δηλώνοντας ότι είναι καλά.

"Όλα καλά, προχωράω, κάνω τις θεραπείες μου με αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά” σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Γιατί όλοι μιλάνε για αυτό το νέο εστιατόριο στην Ομόνοια;

Το μεγάλο σουξέ της νέας χρονιάς έχει αισθητική που σου γλυκαίνει την καρδιά και μαγειρική άποψη που ιντριγκάρει, ψάχνοντας το μίτο που ενώνει τη σύγχρονη ελληνική γεύση με τις ανατολίτικες επιρροές της.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 05 Φεβ 2026 | 17:41
ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ 05 Φεβ 2026 | 12:05

Ντόρα Μπακογιάννη: Με βουργουνδί σύνολο σε βραδινή εμφάνιση με τον σύζυγό της

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος στη μουσική σκηνή NOX

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ 30 Ιαν 2026 | 17:49

ΠΟΥ: Οι πιθανότητες για νέα πανδημία λόγω του θανατηφόρο ιού Nipah - Έχει προκαλέσει συναγερμό στην Ασία

Τι απαντά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις ανησυχίες ότι ο ιός Nipah μπορεί να "ξεφύγει" από την Ινδία

ΕΟΔΥ 29 Ιαν 2026 | 18:15

Σε υψηλά επίπεδα η θετικότητα για γρίπη - 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 119 νέες εισαγωγές για κορονοϊό - Η έκθεση του ΕΟΔΥ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 28 Ιαν 2026 | 15:30

Ντόρα Μπακογιάννη: Eξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα αποτελεί για το 2026 μέλος του προεδρείου της Συνέλευσης.

Η ΕΚΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 19:11

ΕΟΔΥ: 613 νέες εισαγωγές, 23 νέα σοβαρά κρούσματα και 7 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ κάνει ισχυρή σύσταση στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμβολιασμό χωρίς καθυστέρηση

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΤΑΣΗ 15 Ιαν 2026 | 18:53

Τρομάζει η έξαρση της γρίπης: 8 θάνατοι, 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία,15 σε ΜΕΘ

Η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 5-11 Ιανουαρίου καταγράφει υψηλά επίπεδα θετικότητας στη γρίπη

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ 30 Δεκ 2025 | 13:07

Στο νοσοκομείο ο Στηβ Ντούζος: Είμαι σκύλος, δεν καταλαβαίνω τίποτα [βίντεο]

"Τώρα φεύγοντας ο χρόνος ξανακόλλησα κορονοϊό. Είναι παλιό στέλεχος αλλά επειδή έχω ΧΑΠ, τις καρδιές και αυτά, νοσηλεύομαι για κάθε περίπτωση", λέει ο Στηβ Ντούζος

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 18:39

ΕΟΔΥ: Στα ύψη η γρίπη, χαμηλά η θετικότητα του κορονοϊού - Η εβδομαδιαία έκθεση

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα βρίσκεται άνω του επιδημικού ορίου έναρξης της εποχικής δραστηριότητας από τέλη Νοεμβρίου

ΛΟΓΩ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ 17 Δεκ 2025 | 14:38

Οργή Αλαφούζου με την κυβέρνηση για το ντοκιμαντέρ της 17Ν - Αρνήθηκε να παρουσιάσει το δελτίο του ΣΚΑΪ η Κοσιώνη

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου Οπτικοακουστικών Μέσων και ΜΜΕ ανακάλεσε τη χρηματοδότηση στο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά για τη 17Ν

ΥΓΕΙΑ 09 Δεκ 2025 | 14:14

Έρευνα Ινστιτούτου Eteron για την υγεία: Το ΕΣΥ έχασε το 23,5% των νοσοκομειακών κλινών την περίοδο 2009-2019

Μία αποτίμηση της απόδοσης του Ε.Σ.Υ. στον απόηχο της οικονομικής και πανδημικής κρίσης επιχειρεί η έρευνα του Eteron.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 20:47

ΗΠΑ: Η επιτροπή του Κένεντι Τζούνιορ καταργεί τη σύσταση για εμβολιασμό όλων των νεογέννητων κατά της ηπατίτιδας Β

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να χορηγείται το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β σε όλα τα βρέφη αμέσως μετά τη γέννησή τους