Αιχμές Θεοδωράκη και κλειστά χαρτιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ότι αφορά την επικείμενη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θέλησε να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του

aixmes-theodwraki-kai-kleista-xartia-gia-ti-sumfwnia-twn-prespwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Απαντήσεις από τους βουλευτές που θα δώσουν σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για τι πρόκειται να πράξουν απέναντι στα τρέχοντα κεφαλαιώδη πολιτικά θέματα, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.  Εξήγησε ότι μια ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης και δίνει λευκή επιταγή για όσα έρθουν.

Στο σημείο αυτό προκάλεσε τους βουλευτές του Καμμένου που στηρίζουν την κυβέρνηση αν συμφωνούν με την συνταγματική αναθεώρηση για την διάκριση Εκκλησίας Κράτους, αλλά και τον Σπύρο Δανέλλη αν τον βρίσκει σύμφωνο ο αφορισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σε ότι αφορά την επικείμενη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θέλησε να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει. Εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει και ψήφος για τα Σκόπια, ενώ αντίθετα υπερψήφιση της Συμφωνίας δεν προυποθέτει την στήριξη της κυβέρνησης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέφερε την πρόταση του για δέσμευση όλων των πολιτικών αρχηγών ότι δεν θα γίνονται αποδεκτές οι μετακινήσεις βουλευτών κατά την διάρκεια της θητείας τους.

«Περιμένω την απάντηση της Γεννηματά που έχει πάρει τρείς βουλευτές, του κυρίου Μητσοτάκη που έχει πάρει τέσσερις βουλευτές και τον κύριο Τσίπρα που έχει πάρει βουλευτές ακόμα και με υποσχετική από τον Πάνο Καμμένο» είπε.

Καυτηρίασε τέλος τις απειλές που δέχονται το τελευταίο διάστημα βουλευτές από εθνικιστές κουκουλοφόρους υπενθυμίζοντας όμως ότι παλιότερα υπήρχαν αφίσες με το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά του Ευάγγελου Βενιζέλου που είχαν επικηρύξει αντιμνημονιακοί κουκουλοφόροι.

Καταλήγοντας ζήτησε εθνικές εκλογές ώστε ο λαός να καταψηφίσει την αποτυχημένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook