Στις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και σε μια προσωπική απώλεια που στιγμάτισε τη ζωή του, αναφέρεται μέσω ανάρτησής του στα social media ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
"Ας μιλήσουμε από καρδιάς για το δράμα και το τραύμα των Τεμπών. Είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά πολιτικοί", τονίζει ο κ. Σκέρτσος, στην ιδιαίτερα φορτισμένη ανάρτησή του, πριν αποκαλύψει ότι έχει χάσει τον αδελφό του σε τροχαίο δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 28 ετών.
Όπως εξηγεί, αυτή η απώλεια αποτέλεσε και τον λόγο εισόδου του στην πολιτική. Ειδικότερα, σημειώνει: "Λίγοι γνωρίζουν ότι στην πολιτική μπήκα -όχι ως επαγγελματίας πολιτικός-ακριβώς εξαιτίας αυτού του οικογενειακού τραύματος".
"Με πονάει και με θυμώνει βαθιά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Όπως με πονάει, με θυμώνει και με πεισμώνει το γεγονός ότι έως το 2024 χάναμε 600 έως 700 ανθρώπους κάθε χρόνο στους ελληνικούς δρόμους -πολύ περισσότερους από όσους αναλογούν στον πληθυσμό μας με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα- και παρ’ όλα αυτά πολλοί το αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα ως μια ακόμη ελληνική ιδιαιτερότητα ή, χειρότερα, ως μια μορφή κανονικότητας", επισημαίνει ακόμη ο υπουργός Επικρατείας.
Σκέρτσος: Ποτίζουν ανθρώπους εξαντλημένους από τον πόνο με δηλητήριο και μίσος
Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι "ενώ οι περισσότεροι στεκόμαστε μπροστά στους συγγενείς με κατεβασμένο βλέμμα και λιγοστά λόγια, υπάρχουν πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα που επιλέγουν συνειδητά να εργαλειοποιούν το πένθος. Ρίχνουν διαρκώς αλάτι σε μια ανοιχτή πληγή και ποτίζουν ανθρώπους εξαντλημένους από τον πόνο με δηλητήριο και μίσος".
Σε άλλο σημείο της ανάρτησης του, ο Άκης Σκέρτσος ξεκαθαρίζει πως "γι’ αυτό και η πολιτική εργαλειοποίηση του πένθους που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας γύρω από τους συγγενείς των Τεμπών είναι απάνθρωπη και ανίερη -και πρέπει να σταματήσει".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
