Αλητείες και έκτροπα στη Βουλή από Κασιαδιάρη και Χρυσή Αυγή

Όλα ξεκίνησαν όταν την ώρα που μιλούσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής επί του νομοσχεδίου πέρασε από μπροστά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Επεισόδιο μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Δένδια στη Βουλή με τον πρώτο να προβαίνει και σε χειροδικία εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ. H Bουλή αποφάσισε την αποπομπή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν την ώρα που μιλούσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής επί του νομοσχεδίου πέρασε από μπροστά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο Ηλ. Κασιδιάρης με ύφος πεζοδρομίου τον προκάλεσε λέγοντάς του "δεν βλέπεις ότι μιλάω;".

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και οι βουλευτές της Χ.Α. άρχισαν να απειλούν και να φωνάζουν. Βουλευτές των υπόλοιπων παρατάξεων κινήθηκαν προς το μέρος τους, ενώ ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας καλούσε την αστυνομική φρουρά να επέμβει και ανακοίνωσε στο βουλέυτή της ΧΑ ότι αποβάλλεται από την αίθουσα.

Ο τελευταίος άρχισε να απειλεί και να εκτοξεύει νερά.

Βγαίνοντας από την αίθουσα η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο μεν Γιάννης Λαγός της Χ.Α. ισχυριζόταν ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια, ενώ ο ίδιος ο δράστης έλεγε ότι «γαμ... μια αδ... για τα Μνημόνια και τα αίσχη που φέρνουν στη Βουλή».

Για φασιστικές προκλήσεις έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Για απρόκλητη επίθεση χωρίς να υπάρχει οιοσδήποτε λόγος, είπε ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) και ζήτησε την αποβολή του συνόλου της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης θα παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής για τα περαιτέρω, είπε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας και πρόσθεσε ότι ο βουλευτής θα αποκλειστεί από τις συνεδριάσεις και θα περικοπεί η βουλευτή αποζημίωση, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Σώμα.

Χειροδικία κατά του Ν. Δένδια και προσπάθεια αλλαγής ατζέντας κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι η Χ.Α. «αναλαμβάνει τη συλλογική πολιτική ευθύνη για αυτή τη συμπεριφορά» και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο πέραν της παραπομπής Κασιδιάρη, τουλάχιστον για τη συνεδρίαση των επιτροπών να μην συμμετάσχει η Χ.Α. στις συνεδριάσεις. «Επί της ουσίας μας δηλώνουν ότι είναι διατεθειμμένοι διά της αυτοδικίας να συμμετάσχουν περαιτέρω σε αυτές τις διαδικασίες. Σας προτείνω για τις επιτροπές να μην είναι παρούσα η παράταξη της Χρυσής Αυγής», είπε.

Η μομφή αφορά όλη την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, είπε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας.

Σε παρέμβασή του ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «το μόνο μου αδίκημα είναι ότι πέρασα μπροστά από τον κ. Κασιαδιάρη. Ανατριχιαστική η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Χ.Α. για το δικαίωμα της αυτοδικίας. Ελπίζω από αυτό το επεισόδιο να γίνει αντιληπτό ότι η δημοκρατία δεν είναι ένα πολίτευμα δεδομένο, πρέπει να προασπίζουμε τους κανόνες του».

Λίγο αργότερα ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε στους δημοσιογράφους: «Με έσπρωξε με τα δύο χέρια. Πήγα να φύγω και άρχισε να κινείται προς εμένα απειλητικά. Τον κράτησαν κάποιοι βουλευτές, άρχισε να με βρίζει και αυτός και άλλοι χρυσαυγίτες, μου πέταξαν νερά και το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι ο Λαγός δικαιολόγησε το περιστατικό».

Δείτε live:

Την παραδειγματική τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη ζήτησαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής την ίδια ώρα που ο Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός προκαλούσε λέγοντας ότι αν δεν υπήρχαν οι ομοιδεάτες του να συγκρατήσουν τον δράστη του επεισοδίου οι βουλευτές θα έτρεχαν πίσω από τις πόρτες. Ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να συμψηφίσει τον τραμπουκισμό Κασιδιάρη λέγοντας ότι οι Δένδιας Σαμαράς και Αθανασίου ευθύνονται για την φυλάκιση του ιδίου του Κασιδιάρη, του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και άλλων..

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Βούτσης είπε ότι η συμπεριφορά τους δεν συνάδει με την δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου και πρότεινε την αποπομπή της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από όλες τις συνεδριάσεις των επιτροπών σήμερα και αύριο. Είπε επίσης ότι το θέμα θα συζητηθεί στην Διάσκεψη των Πρόεδρων.

Νωρίτερα όλες οι πτέρυγες της Βουλής ζήτησαν να υπάρξουν αυστηρότατα μέτρα κατά των νεοναζιστών.

Ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας εξειδικεύοντας περαιτέρω τα μέτρα εναντίον τους πρότεινε να αποκλειστεί ο Ηλίας Κασιαδιάρης από τις εργασίες των επιτροπών και της Ολομέλειας αλλά και να υπάρξει μείωση της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι δεν υπήρξε πρόξενος του επεισοδίου και το μοναδικό φταίξιμο του ήταν ότι πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο ίδιος είπε ότι δεν θα ήταν έτοιμος να καταλογίσει σε ολόκληρη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αυτή την συμπεριφορά αν δεν άκουγε τον Γιάννη Λαγό να εγκρίνει εμμέσως πλην σαφώς τον τραμπουκισμό του Κασιδιάρη.

Αίσθηση προκάλεσαν δύο γεγονότα:

Η τοποθέτηση του Θανάση Παπαχριστόπολου από τους ΑΝΕΛ που αν και καταδίκασε το επεισόδιο και την βιοπραγία του Κασιδιάρη βρήκε πάντως και ένα καλό λόγο να πει, υποστηρίζοντας ότι ούτε ο ίδιος δεν θα αισθάνεται καλά για την πράξη του.

Για πρώτη φορά και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας έκλεισαν αιφνίδια όλες οι πόρτες και οι είσοδοι που οδηγούσαν στα δημοσιογραφικά θεωρεία. Αποτέλεσμα ήταν οι δημοσιογράφοι να αποκλειστούν και να μην έχουν ενημέρωση για το τι συμβαίνει μέσα στην αίθουσα.

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν μέσα από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στην προκείμενη περίπτωση, δεν υπάρχει ούτε επείγον ούτε κατεπείγον. Το εν λόγω νομοθέτημα έχει κριθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο από το αρμόδιο δικαστήριο.
Στην γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαβάζουμε ότι η προνομοθέτηση είναι αντισυνταγματική και έχουμε κατάφωρη παραβίαση συγκεκριμένων συνταγματικών διατάξεων. Κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 1, του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.
Όλα αυτά τα οποία έχετε φέρει εδώ στη Βουλή είναι για «πέταμα». Πρέπει να αποσυρθούν άμεσα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι σας τα έδωσαν γραμμένα στα αγγλικά οι δανειστές, τα αφεντικά σας, τα μεταφράσατε και μετά σας τα επέστρεψαν, σας «τράβηξαν το αφτί» , γιατί δεν τους άρεσε η μετάφραση. Γι’ αυτό τον λόγο, αντί να έρθει Παρασκευή το Μνημόνιο , ήρθε το Σάββατο το βράδυ με Κυριακή.
Όλη αυτή η διαδικασία είναι προδήλως παράνομη, προδήλως αντισυνταγματική. Ακόμα και τα αντίμετρα με τα οποία κοροϊδεύετε και παραμυθιάζετε τον κόσμο, τα φέρνετε υπό την προϋπόθεση ότι θα τα δεχτεί η τρόικα. Νομοθετείτε, δηλαδή, εδώ, παραδεχόμενοι, ότι δεν υπάρχει Βουλή, ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος.
Όλα όσα γίνονται σήμερα, λοιπόν, πρέπει να πάψουν. Ούτε επείγον, ούτε κατεπείγον. Το νομοσχέδιο είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και για τα σκουπίδια. Σας το επιστρέφουμε και απαιτούμε η διαδικασία αυτή, αμέσως τώρα, να σταματήσει.
Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Σας παρακαλώ.
Να έρθει η Φρουρά.
Φρουρά! Φρουρά!
Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ.
Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά!
(Φασαρία στην Αίθουσα)
Έξω, έξω, έξω! Φρουρά!
Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης.
Κύριε Δένδια, καθήστε κάτω, θα πάρετε τον λόγο.
Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Αποβάλλεται.
Ησυχία. Φρουρά! Φρουρά!
Η Φρουρά να βγάλει έξω τον κύριο Κασιδιάρη. Τι θέλετε και φωνάζετε όλοι;
(Φασαρία στην Αίθουσα)


(Συνέχεια ομιλίας κ. ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ Προεδρεύοντος των Επιτροπών)
Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω. Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη. Έχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Έξω, έξω, έξω, έξω. Μολύνετε τη Βουλή.
Κύριε Κασιδιάρη, έχετε αποβληθεί. Σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα. Οι υπόλοιποι καθίστε κάτω.
Διακόπτεται για πέντε λεπτά η συνεδρίαση.

(μετά τη διακοπή)
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Συνεχίζεται η διακοπείσα συνεδρίαση.
Καταρχάς, θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλων μας στον προπηλακισθέντα Βουλευτή κ. Δένδια από τον κ. Κασιδιάρη. Δεύτερον ζητάω από το Σώμα και υποβάλλω πρόταση μομφής απέναντι στον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Το λόγο έχει ο κ. Μαντάς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Σε αυτή την πρόκληση τη φασιστική πρέπει να απαντήσουμε ενωμένοι. Εγώ συμφωνώ κύριε Πρόεδρε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξουμε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση αυτές τις φασιστικές προκλήσεις να συνεχιστούν μέσα στο Κοινοβούλιο.
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Κύριε Αντωνιάδη, σας παρακαλώ. Μιλήσατε προσβλητικά εναντίον μου. Δεν σέβεστε τη διαδικασία. Μόλις ο κ. Μαντάς είπε όλοι να έχουμε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στον φασισμό και εσείς συνεχίζετε και προπηλακίζετε το ΣΥΡΙΖΑ κι εμένα προσωπικά;
Το λόγο έχει ο κ. Βορίδης.

ΜΑΚΗΣ (ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζήσαμε αυτό το οποίο μέχρι στιγμής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είχαμε ζήσει. Το ζήσαμε μετά από μία κυριολεκτικά απρόκλητη και άσχετη στιγμή και επίθεση την οποία υπέστη ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει οιοσδήποτε λόγος εντάσεως. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη, συγκεκριμένη, σαφής. Κύριε Πρόεδρε, ο Κανονισμός δίνει σε εσάς αλλά και στο σύνολο του Σώματος συγκεκριμένες δυνατότητες. Εμείς σας ζητάμε τώρα να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Να αποβληθούν. Όλοι συμπράξανε, όλοι έβριζαν, όλοι ασχημονούσαν, όλοι συμπεριφέρονταν με απαράδεκτο τρόπο προεξέχοντος βεβαίως του Κασιδιάρη. Αυτό πρέπει να είναι ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Τι δηλαδή; Ότι το Κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τις διαδικασίες. Να αποβληθούν από το σύνολο των συνεδριάσεων των επιτροπών και να εξεταστεί το ζήτημα αυτό και για την Ολομέλεια. Αυτή είναι η θέση μας. Αυτή είναι η απόφαση που πρέπει να πάρετε.


ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Κύριε Βορίδη, ο συγκεκριμένος Βουλευτής που προχώρησε σε αυτές τις φασιστικές ενέργειες, θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τα περαιτέρω.
Το λόγο έχει ο κ. Λοβέρδος.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι τρομερά δυσάρεστη η σημερινή έκπληξη, πάνω στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος και στις Επιτροπές ενός σχεδίου νόμου που ισοπεδώνει τα πάντα, κατά την αντίληψή μας και κατά την κοινή λογική, να βρίσκεται πολιτική ασπίδα. Ποια πολιτική ασπίδα; Να αλλάξουμε θέμα. Να υπάρξει ένταση στο Σώμα για άλλο θέμα.
Έχουμε συγκληθεί ως Επιτροπές και την Τετάρτη ως Ολομέλεια, για να εξετάσουμε τις ρυθμίσεις του 4ου Μνημονίου. Τίποτε άλλο δεν χωράει σε αυτή τη διαδικασία! Ο λαός πρέπει να καταλάβει εν τούτοις, ένας Βουλευτής της Χρυσής Αυγής χειροδικεί μέσα στο Σώμα εναντίον συναδέλφου, φασιστική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά ήθη, που δεν έχει συμβεί στα χρόνια της μεταπολίτευσης τουλάχιστον, από όσο μπορώ να θυμηθώ. Θα καταδικασθεί με τη μορφή που είπατε; «Μομφή»; Και συμπληρώσατε μετά την παρέμβαση του κ. Μαντά και του κ. Βορίδη, ότι θα παραπεμφθεί και σε μια Επιτροπή; Δεν αρκεί Πρόεδρε!
Η σημερινή ενέργεια, πέρα από το πρώτο και βασικό τον αποπροσανατολισμό, εξευτελίζει το Σώμα σε όλες τις χώρες όπου θα παιχτεί το στιγμιότυπο. Πρέπει να ντρέπονται οι συνάδελφοι και το καταδικάζουμε απερίφραστα. Ζητάμε από σας να εξειδικεύσετε τη μομφή ειδάλλως, δεν πρόκειται να την δεχθούμε, στο τι ακριβώς συμβαίνει. Μέχρι, να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα έρθει ο συνάδελφος να μας λέει τις απόψεις του; Θα δέρνει εδώ; Πρέπει να το εξειδικεύσετε κι έχετε απόλυτη υποχρέωση. Σας καλούμε μέχρι στιγμής τρία κόμματα!
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Κύριε Λοβέρδο, ολοκληρώστε και θα αποφασίσουμε μετά.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εάν δεν καταλήξετε, κύριε Πρόεδρε, στο να είσαστε πολύ συγκεκριμένος, η διαδικασία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να πάρετε τις ευθύνες σας!
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Εντάξει , κύριε Λοβέρδο.
Το λόγο έχει ο κ. Καραθανασόπουλος.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΚΚΕ): Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει την φασιστική τραμπούκικη ενέργεια, η οποία εκδηλώθηκε από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.
Η γνώμη μας είναι, κύριε Πρόεδρε, ότι πρέπει να είναι αμείλικτη η στάση μας και ότι όχι μόνο πρέπει να αποβληθεί από την σημερινή συνεδρίαση, αλλά πρέπει να αποβληθεί σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής και από τη σημερινή και από την αυριανή συνεδρίαση και ταυτόχρονα, να ασκηθεί με τον αυστηρότερο τρόπο ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τέτοιου είδους τραμπούκικες ενέργειες.
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Το λόγο έχει ο κ. Παπαχριστόπουλος.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Ήμουν παρών σε όλο το περιστατικό. Μπορεί ο κ. Δένδιας να είναι αντίπαλος, αλλά είναι ένας ευπρεπής Βουλευτής και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα τέτοιου είδους. Αναφαίρετο δικαίωμά του ήταν να περάσει και να αποχωρήσει την ώρα που συνέβαινε να μιλάει ο κ. Κασιδιάρης. Δεν προκάλεσε κανένα και νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρη εμπειρία να βλέπουμε τέτοιου είδους χειροδικία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το βλέπουμε σε άλλα Κοινοβούλια, μακριά από εμάς.
Πιστεύω ότι ήταν μια πράξη ακραία και εγώ είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης, δεν θα αισθάνεται ευχάριστα για αυτό που έκανε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Η άποψή μου είναι ότι - και συμφωνώ μαζί σας - θα πρέπει να είναι δραστική η απόφαση για τον συγκεκριμένο Βουλευτή που θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής, πολύ πριν φτάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτή είναι η άποψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ευχαριστώ πολύ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: (Ομιλεί εκτός μικροφώνου)
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Σας παρακαλώ, δεν έχετε το λόγο, δεν έχετε το λόγο, κύριε Καμμένε! Η συμπεριφορά σας βοηθάει αυτούς που θέλουμε να καυτηριάσουμε για τη στάση τους.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 02 Απρ 2020 | 17:16

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το πρώτο tweet της ΠτΔ - Ποιος είναι ο επίσημος λογαριασμός

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει τώρα τη δυνατότητα να επικοινωνεί μέσω του Twitter

ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΝΠ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 02 Απρ 2020 | 13:25

Τσίπρας στη Βουλή: Ο κορονοϊός δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για παλινόρθωση φθαρμένων πρακτικών

"Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού, αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε και τη δημοκρατική λειτουργία".

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 02 Απρ 2020 | 12:12

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Ο πιο κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

"Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε" είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΔΡΑΝΑ 02 Απρ 2020 | 11:06

Λόγω Μητσοτάκη και ο Τσίπρας σήμερα στην Βουλή για τον κορονοϊό - Τι θα πει

Παρέμβαση στην Βουλή και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Απρ 2020 | 11:04

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή στις 12:00 για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Θα τοποθετηθεί για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ 02 Απρ 2020 | 10:44

Ενός λεπτού σιγή για τον Μανώλη Γλέζο στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο κ. Κακλαμάνης ανέγνωσε τον "όρκο" που ο ίδιος Μανώλης Γλέζος είχε δώσει για τους "συντρόφους" του που έφυγαν νωρίς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 26 Μαρ 2020 | 13:48

Ούτε λέξη ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αθλιότητες Καψώχα & Κούλογλου - Βούλτεψη: Τζάμπα μαγκιές

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να καταδικάσει τις ακραίες αναρτήσεις στελεχών του με αποκορύφωμα αυτή του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Μαρ 2020 | 17:09

Κορονοϊός: Αντιδράσεις σε ΚΙΝΑΛ για τον περιορισμό των ημερών κοινοβουλευτικού ελέγχου

Ένα νομοσχέδιο την εβδομάδα - Μια συνεδρίαση για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΛΕΓΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 18 Μαρ 2020 | 15:47

Κορονοϊός-Νέα αυστηρότερα μέτρα στη Βουλή: Τι αλλάζει από την Παρασκευή

Σε νέο πιο αυστηρό πλέγμα μέτρων μπαίνει από αύριο η Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

17 Μαρ 2020 | 15:21

Πρωτοφανές: Βουλευτές με γάντια και... σε απόσταση σε συνεδρίαση της Βουλής λόγω κορονοϊού

Αποστάσεις ασφαλείας κράτησαν οι βουλευτές. Ορισμένοι εμφανίστηκαν και με γάντια.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 17 Μαρ 2020 | 12:37

Κορονοϊός: Οι υπάλληλοι της Βουλής μόνο με γάντια στην Ολομέλεια [εικόνες]

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τα μέτρα προστασίας.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 16 Μαρ 2020 | 16:55

Αναστολή λειτουργίας των γραφείων των βουλευτών στα κτίρια της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, από την προηγούμενη εβδομάδα, με επιστολή τους στους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων έχει ενημερώσει για την αναστολή

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ 16 Μαρ 2020 | 14:23

Νέα μέτρα στη Βουλή για τον κορονοϊό - Ακυρώνουν επιτροπές και συνεδριάσεις

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής, την Τετάρτη στη Διάσκεψη των Προέδρων.