opap
Advertisement

Follow us

Ανδρουλάκης: «Eξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η σύγκρουση Γεννηματά-Βενιζέλου»

«Δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανδρουλάκης: «Eξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η σύγκρουση Γεννηματά-Βενιζέλου»

«Ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές» χαρακτηρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης τη ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εκλέχθηκε την περασμένη Κυριακή και πάλι πρώτος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στο ΑΠΕ υπογραμμίζει ότι «η ενότητα σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξηγεί, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη γιατί καρπώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική ωστόσο σημειώνει πως αποφεύγει κάθε γόνιμη συζήτηση θέλοντας να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία επενδύοντας μόνο στην απογοήτευση.

Για τη μικρή άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο ευρωβουλευτής και ηγετικός παράγοντας του, τονίζει ότι θα πρέπει να πείσει τους προοδευτικούς πολίτες ότι «έχουμε αφήσει πίσω μας τις νοοτροπίες που πλήγωσαν και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει», όπως λέει και υπογραμμίζει ότι «οι εθνικές εκλογές αποκτούν χαρακτηριστικά μίας πολύ κρίσιμης μάχης για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης». Δηλώνει ότι τις ημέρες μέχρι τις εθνικές εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές του για την Ελλάδα για να πείσει τους πολίτες να το εμπιστευθούν.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το ενδεχόμενο να συμπράξει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να αποφασίσει αν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ή θα παραμείνει στην αντιπολίτευση. «Αν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, αυτό θα σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και θα μας δώσουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας εάν χρειαστεί. Αν όμως ο κόσμος δεν μας στηρίξει με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε αλλά να επιλέξουμε τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που επίσης έχει τόσο ανάγκη ο τόπος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στον Μιχάλη Μιχαήλ για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Πώς σχολιάζετε κύριε Ανδρουλάκη τη σύγκρουση της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Απ.: Ήταν μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές. Αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειαζόμαστε ενότητα ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ενότητα όμως σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της. Οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τη γνήσια αγωνία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για το παρόν και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ερ.: Ποια είναι, κύριε Ανδρουλάκη, η ερμηνεία σας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών;

Απ.: Το επόμενο Κοινοβούλιο θα έχει μεγάλη διασπορά δυνάμεων. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες έχασαν περίπου το 15% των Ευρωβουλευτών τους. Όμως εκτός των δύο παραδοσιακών ευρωπαϊκών κομμάτων, είδαμε και τις δυνάμεις της Αριστεράς να υποχωρούν σημαντικά, χάνοντας το 20% περίπου των ευρωβουλευτών τους. Από την προεκλογική περίοδο είχα σημειώσει, η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της ανόδου των αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών ομάδων είναι η προγραμματική συνεργασία μεταξύ Σοσιαλιστών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων, η οποία θα προωθήσει την ταχύτερη πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν την απαραίτητη δυναμική στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Πιστεύω ότι τόσο ο επικεφαλής υποψήφιος των Σοσιαλιστών κ. Τίμερμανς, όσο και η κυρία Βέσταγκερ είναι δύο πρόσωπα που μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

Ερ.: Πού αποδίδετε την άνετη επικράτηση της ΝΔ;

Απ.: Η Νέα Δημοκρατία καρπώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφεύγει κάθε γόνιμη συζήτηση θέλοντας να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία επενδύοντας μόνο στην απογοήτευση.

Ερ.: Κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ότι αντί της ΝΔ στρέφεστε εναντίον του κι αυτό είναι ένας λόγος της ήττας του. Τι απαντάτε;

Απ.: Το Κίνημα Αλλαγής ανήκει στην αντιπολίτευση και όπως συνηθίζεται στα δημοκρατικά πολιτεύματα, τα αντιπολιτευόμενα κόμματα ασκούν κριτική κυρίως στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε αυτόνομη πορεία, απέναντι και στα δύο αυτά κόμματα του μικρού δικομματισμού που συνέβαλλαν με τις πράξεις τους να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια, αρνούμενοι τον πολιτικό διάλογο και την συναίνεση όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, ευθύνονται για την απώλεια των θυσιών του Ελληνικού με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην ανακάμψει όσο γρήγορα ανέκαμψαν άλλες οικονομίες της Ευρώπης όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Το Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εθνικών εκλογών παρουσιάζει ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα στους πολίτες, το οποίο θα απελευθερώσει αναπτυξιακές δυνάμεις της Ελληνικής Οικονομίας. Προτείνουμε την προοδευτική μείωση των φορολογικών συντελεστών, την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που είναι πλέον ένα μείζον εθνικό ζήτημα και την αντιμετώπιση του όλο και αυξανόμενου ιδιωτικού χρέους με δίκαιο τρόπο ώστε να δώσουμε ανάσα σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν και να δώσουμε κίνητρα σε όσους άντεξαν τα χρόνια της κρίσης. Το μοντέλο όπου όποιος παράγει, βυθίζεται από την προκαταβολή φόρου και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες και καλές θέσεις εργασίας.


Ερ.: Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πέτυχε μικρή άνοδο. Είναι επαρκής, ενόψει των εθνικών εκλογών;

Απ.: Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπάθησαν να αντικαταστήσουν την μηχανική της πόλωσης που δημιουργεί το μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου με συγκρούσεις εντός της Βουλής χρησιμοποιώντας ακραίο και παρακμιακό κοινοβουλευτικό λόγο. Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα, το Κίνημα Αλλαγής κατάφερε και διατήρησε τα ποσοστά του, μείναμε όμως μακριά από το στόχο του διψήφιου ποσοστού που θα μας έδινε την απαραίτητη ώθηση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εθνικές εκλογές αποκτούν χαρακτηριστικά μίας πολύ κρίσιμης μάχης για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ερ.: Θα είστε υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές;

Απ.: Η μάχη των ερχόμενων εθνικών εκλογών όπως είπα προηγουμένως είναι κρίσιμη για την Δημοκρατική Παράταξη και για αυτό οφείλουμε όλοι μας, εκλεγμένοι και μη, να συστρατευτούμε για να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια. Το θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση όλων όσων έχουν τιμηθεί από την παράταξη όλα αυτά τα χρόνια. Το πώς θα βοηθήσω θα το συναποφασίσουμε με την πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά, τις επόμενες ημέρες. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που με στήριξαν στις απερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές και δεσμεύομαι ότι δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη τους. Η πληροφορία ότι θα παραιτηθώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ισχύει. Θα ήταν απρέπεια εκ μέρους να εγκαταλείψω την εντολή που έδωσαν να αγωνιστώ για ένα ισχυρότερο ρόλο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για τις αναγκαίες συγκρούσεις και αλλαγές που επιβάλλονται για να επιστρέψουμε στην εποχή της σύγκλισης και της ευημερίας.

Ερ.: Σε ποιους θα πρέπει να απευθυνθεί για να ανεβάσει τα ποσοστά του; Tι θα πρέπει να κάνει;

Απ.: Κατά τη διάρκεια της κρίσης πολλοί από τους πολίτες που στο παρελθόν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και εκφραζόντουσαν μέσα από την Δημοκρατική Παράταξη, απογοητευμένοι από συμπεριφορές του παρελθόντος και πιεσμένοι από την κρίση, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Περίμεναν το κάτι το καινούργιο και αντί αυτού είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να μεταχειρίζεται τις χειρότερες πρακτικές του παλαιοκομματισμού, εργαλειοποιοώντας κοινωνικές παροχές ως προεκλογική δωροδοκία. Έλεγαν για «πρώτη φορά αριστερά», ξεχνώντας την μεγαλειώδη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981, αλλά συγκυβέρνησαν με το ακροδεξιό κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 'Ακουγαν για ηθικό πλεονέκτημα μέχρι που αυτό βούλιαξε στο κότερο πολυεκατομμυριούχου που έκανε δωρεάν διακοπές ο κ. Τσίπρας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποδεικνύει ότι ο κόσμος αυτός έχει απογοητευθεί. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να του αποδείξουμε ότι και εμείς έχουμε αλλάξει. Ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τις νοοτροπίες που πλήγωσαν και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ερ.: Πώς πρέπει να απαντήσει στο δίλημμα, πολιτική σταθερότητα ή κυβερνητική αβεβαιότητα;

Απ.: Στο δίλημμα αυτό θα απαντήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 7 Ιουλίου. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει με τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ότι ποτέ δεν έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, πληρώνοντας μάλιστα βαρύ πολιτικό κόστος. Στις οπορτουνιστικές επιλογές πρωταθλητές είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Δημοκρατική Παράταξη και για αυτό αξίζει τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Ερ.: Με δεδομένο το νέο πολιτικό τοπίο που σχηματίζεται, ισχύει η παλαιότερη τοποθέτησή σας ότι «το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει μόνο αν έχει υψηλά ποσοστά ενώ αν είναι χαμηλά να μείνει στην αντιπολίτευση»;

Απ.: Επιμένω ότι μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να αποφασίσει αν θα συμμετάσχουμε σε μία κυβέρνηση ή θα παραμείνουμε στην αντιπολίτευση. Τις ημέρες μέχρι τις εθνικές εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει το πρόγραμμά και τις προτεραιότητές του για την Ελλάδα. Αν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, αυτό θα σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και θα μας δώσουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας εάν χρειαστεί. Αν όμως ο κόσμος δεν μας στηρίξει με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε αλλά να επιλέξουμε τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που επίσης έχει τόσο ανάγκη ο τόπος.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

4 δεκαετίες μετά, μια εμβληματική παράσταση ανεβαίνει ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με ένα θίασο έντεκα σπουδαίων ηθοποιών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 13:20

Ανδρουλάκης: "Οι ευχές που δέχτηκα για τα γενέθλιά μου ήταν η πιο όμορφη υπενθύμιση των δεσμών που μας ενώνουν"

"Προχωράμε σταθερά, μαζί, έτσι για την αλλαγή" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ 05 Φεβ 2026 | 16:57

Ανδρουλάκης: Βίντεο στο TikTok με προτάσεις για το κυκλοφοριακό της Αττικής - "Έτσι για την αλλαγή"

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που μαστίζει την Αττική παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ένα σύντομο βίντεο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05 Φεβ 2026 | 13:47

Πώς το Μαξίμου διεκδικεί 1,5% από το ΠΑΣΟΚ και γιατί έτσι ελπίζει σε έκπληξη στις εκλογές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που "ακούει" την κυβέρνηση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 04 Φεβ 2026 | 12:38

"Επέλεξε τον δρόμο της παραπλάνησης - Ανευθυνότητα και υποκρισία": Βολές Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη επενδύει στη διαστρέβλωση της αλήθειας και την αλλοίωση της πραγματικότητας με χονδροειδή ψέματα" σημείωσε ο Π. Μαρινάκης

04 Φεβ 2026 | 12:16

Βενιζέλος: O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του

Το πρόβλημα της χώρας αφορά τη διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου κατά τον Ε. Βενιζέλο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 04 Φεβ 2026 | 12:06

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία δεν μπήκε στο SAFE χάρη στα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη - "Το ψέμα Μητσοτάκη"

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας - Υπονόμευσε τους θεσμούς - Επί ημερών του οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και μισθούς από τους μικρότερους στην Ευρώπη"

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ "ΤΡΟΜΟΥ" 04 Φεβ 2026 | 10:05

ΠΑΣΟΚ σε αναταράξεις: Τα περί "αθλιότητων" Δούκα και τα καρφιά Διαμαντοπούλου σε ΝΔ για τοξικότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί αναμφισβήτητη υπεροχή μεν αλλά σε πολιτικό επίπεδο η αμφισβήτησή του μεγεθύνεται και υπό τον φακό των κακών δημοσκοπικών επιδόσεων του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04 Φεβ 2026 | 06:53

Στο ΠΑΣΟΚ πετάει το γάντι η κυβέρνηση για συναινέσεις - "Οχι" σε λευκή επιταγή, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να δυσκολέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται σε μία δημοσκοπική καμπή.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Βενιζέλος για διάγγελμα Μητσοτάκη: "O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του"

"Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης", αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ» 02 Φεβ 2026 | 12:06

Εσωκομματικές αιχμές Διαμαντοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ δεν δουλεύουν όλοι με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση

"Ο καθένας πρέπει να απαντήσει τι κάνει για να πάμε μπροστά και αν είμαστε όλοι στην ίδια ταχύτητα και άποψη", τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 31 Ιαν 2026 | 20:19
ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Ιαν 2026 | 18:35
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 28 Ιαν 2026 | 17:18

Ανδρουλάκης: Nα αποδοκιμάσουν όσα είπε ο κ. Λαζαρίδης, ντροπή - Δεν υπάρχει γκριζάρισμα στο Αιγαίο

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 26 Ιαν 2026 | 22:38

Νέα "πυρά" Δούκα: Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε - Να μην κουκουλώσουμε, αλλά να συζητήσουμε ό,τι μας καθηλώνει

"Αν κάποιος βουλευτής από άλλο κόμμα θέλει να έρθει να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα και να έρθει", ξεκαθάρισε ο Χάρης Δούκας

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Ιαν 2026 | 10:59

Ανδρουλάκης: Ο κ. Φλωρίδης δεν μπορεί να σταθεί ως υπουργός - Βγαίνει και λέει ψέματα

Για "αδιαφορία στα προβλήματα της καθημερινότητας" κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης - "Βατήρας για τη μάχη των εθνικών εκλογών το συνέριο"

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 23 Ιαν 2026 | 17:28

Δίκη Predator: Τι δείχνει η τελευταία κίνηση της κάρτας που αγόρασε τα "μολυσμένα" SMS προς Ανδρουλάκη

Η ημερομηνία της τελευταίας συναλλαγής συμπίπτει με την αφαίρεση των servers μίας από τις ελεγχόμενες εταιρείες από τα γραφεία της καταστατικής έδρας της, στο Χαλάνδρι.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 22 Ιαν 2026 | 19:34

Ανδρουλάκης: "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο για τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι "τα πράγματα είναι απλά"

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ 22 Ιαν 2026 | 09:44

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες για την έκτακτη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Στην έκτακτη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΘΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" 21 Ιαν 2026 | 13:07

Χάρης Δούκας: "Δεν αμφισβητώ τον Ανδρουλάκη - Αν ακολουθήσει αυτό που λέω, θα γίνουμε πρώτο κόμμα"

"Μίλησα για καθαρό ψήφισμα που να μιλά για καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ", σημείωσε ο Χ. Δούκας και πρόσθεσε: "μεγάλο όχι" στη ΝΔ και "μεγάλο ναι" στην προοδευτική συνεργασία.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21 Ιαν 2026 | 11:16

ΠΑΣΟΚ: Αφού "πλακώθηκαν" στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά πήγαν όλοι μαζί στην πίτα του Γερουλάνου [εικόνες]

Μετά τα εσωκομματικά καρφιά, τα μέλη της ΠΓ και της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 20 Ιαν 2026 | 18:40

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κριτική Δούκα στον Ανδρουλάκη - "Η στρατηγική μας απέτυχε, να αλλάξουμε πολιτική"

"Ανησυχώ για την πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων τους οποίους έχουμε θέσει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας

19 Ιαν 2026 | 14:53

Τα αποστάγματα της Θεσσαλίας, μεγάλο κεφάλαιο της εξαγωγικής δύναμης

Δημ. Κουρέτας: Η Θεσσαλία είναι "κλειδί" για τις ελληνικές εξαγωγές - Παρόντες στην έκθεση: Ανδρουλάκης-Φάμελλος-Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Ιαν 2026 | 13:12

Ανδρουλάκης: Μια θεσμική κρίση μπορεί να ξαναφέρει μνημόνια - Αμετανόητος ο Μητσοτάκης και η ΝΔ

"Το ΠΑΣΟΚ έχει προοδευτικό πρόγραμμα και τα πρόσωπα να το υλοποιήσουν", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ 19 Ιαν 2026 | 11:12

ΠΑΣΟΚικές αψιμαχίες ενόψει συνεδρίου: Το αίτημα Δούκα, η νέα "βελόνα" Γερουλάνου και το κάλεσμα Ανδρουλάκη

Άνοιγμα του Ν. Ανδρουλάκη με το βλέμμα προς τα αριστερά - Τριγμούς από τις παρεμβάσεις Δούκα, Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ανδρουλάκης για Καρυστιανού: Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να κάνουν κόμμα...

"Απαρχαιωμένος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Θέλει εκσυγχρονισμό βάσει των νέων κλιματικών συνθηκών" τόνισε ο Ν .Ανδρουλάκης - 3 μεταρρυθμιστικές προτάσεις για το αγροτικό χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:21

Η ανάρτηση Ανδρουλάκη για τον θάνατο της Κλοντέτ Κόλβιν - Αγωνίστρια κατά των φυλετικών διακρίσεων

"Η παρακαταθήκη της Κλοντέτ Κόλβιν παραμένει πυξίδα για τους αγώνες και τις αξίες του προοδευτικού κόσμου", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 13:32

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει τη συμφωνία Mercosur - Επώδυνες οι επιπτώσεις της στην εγχώρια οικονομία

"Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, διότι, ήδη, στις πρώτες ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει στηρίξει" τη συμφωνία Mercosur, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.

ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 09 Ιαν 2026 | 21:58

Πυρά Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση: "Τους διακατέχει η νοοτροπία να θέλουν το κράτος ως λάφυρο"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι περιφρονητική στον ελληνικό λαό, δημιουργεί απογοήτευση στους πολίτες

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 09 Ιαν 2026 | 16:01

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Μητσοτάκη ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ

"Τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών με το κόστος ζωής, τις βιώνει όλη η Ελλάδα", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πτολεμαΐδα

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 06 Ιαν 2026 | 14:54

Στο Φανάρι για τα Θεοφάνια ο Ανδρουλάκης: "Το 2026 να υπάρξουν πολλές θετικές αλλαγές"

"Το 2026 να πετύχουμε μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και μεγαλύτερη προοπτική".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2026 | 18:01

Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα της Βενεζουέλας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΤΒ 02 Ιαν 2026 | 13:57

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Νικήτα Κακλαμάνη για την επιλογή των μελών των Ανεξαρτήτων Αρχών

"Δεν μπορεί ο Ν. Ανδρουλάκης να λέει ότι δεν ψηφίζει με τη ΝΔ τον ορισμό των ανεξάρτητων αρχών ενώ ήταν δική του πρόταση", δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Δεκ 2025 | 18:06

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 2026 είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες - Ολο και πιο δυνατό το αίτημα για δικαιοσύνη

"Μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Δεκ 2025 | 12:56

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Ανδρουλάκη - "Το 2026 να είναι χρονιά ευημερίας για όλο τον ελληνικό λαό" [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αντάλλαξε ευχές για υγεία, χαρά και καλή χρονιά, αλλά και δώρα με τα μέλη της αδελφότητας.

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 14:37

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Σύλλογο Φλόγα: Η Πολιτεία έχει χρέος να δίνει οξυγόνο και φτερά σε τέτοιες σπουδαίες πρωτοβουλίες

Τον ξενώνα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "Φλόγα" επισκέφτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης

"ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ" 29 Δεκ 2025 | 23:19

"Οχι" του ΠΑΣΟΚ σε ραντεβού Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη για τις ανεξάρτητες Αρχές: "Τα λέμε στη Διάσκεψη των Προέδρων"

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα για διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής ανεξάρτητων Αρχών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 29 Δεκ 2025 | 20:55

Πρόταση Μητσοτάκη για συνάντηση με Ανδρουλάκη - Για τον ορισμό προέδρων στις ανεξάρτητες Αρχές

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση συνεννόησης ώστε να οριστούν επιτέλους τα προεδρεία των Αρχών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 29 Δεκ 2025 | 09:35

Κατηγορηματικός ο Βενιζέλος: Υποψήφιοι Πρωθυπουργοί είναι μόνον οι αρχηγοί των κομμάτων, όχι εγώ

Με την τελευταία του παρέμβαση, ο Ευ. Βενιζέλος διαψεύδει και το ότι εποφθαλμιά θέση πρωθυπουργού, μετά τις επόμενες εκλογές, με κατηγορηματική τοποθέτηση.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

"ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΦΘΕΙ ΕΠΤΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ" 19 Δεκ 2025 | 18:11

Δίκη Predator: Κατέθεσε ο κρεοπώλης από την κάρτα του οποίου "μολύνθηκε" το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη

Τρεις σημαντικές καταθέσεις δόθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για την υπόθεση των υποκλοπών, μεταξύ των οποίων και θύματος διπλής παρακολούθησης

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 13:48

Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ: "Το σκάνδαλο αυτό είναι η ωμή εκδοχή του κράτους - λάφυρου"

"Τα ΕΛΤΑ δεν απέτυχαν. Υπονομεύτηκαν", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 12:43

Ανδρουλάκης: Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται - Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα

"Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης για το αγροτικό.

ΚΟΜΜΑ ΤΕΛΟΣ 17 Δεκ 2025 | 15:12

Πού θα πάνε οι ψηφοφόροι του Κασσελάκη μετά τη διάλυση;- Τι λένε οι δημοσκόποι

Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη οδεύει προς διάλυση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 17 Δεκ 2025 | 13:21

Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη - Βενιζέλου στο σπίτι επιχειρηματία - Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου

Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ, το μυστικό ραντεβού είχε θέμα την προεδρία της Δημοκρατίας.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 17 Δεκ 2025 | 09:54

Οι έξι προτάσεις Ανδρουλάκη για τους αγρότες: "Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν αντέχονται άλλο"

"Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που μειώνει το κόστος παραγωγής, βάζει κανόνες στην αγορά, στηρίζει το εισόδημα, διασφαλίζει διαφάνεια και προστατεύει την αγροτική γη".

ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 17 Δεκ 2025 | 07:30

Ανδρουλάκης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ψαροταβέρνα στην Καισαριανή μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό [εικόνες]

Σε ψαροταβέρνα στην Καισαριανή βρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 16 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: "Αν δεν γίνει παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα οδηγείται σε νέα αδιέξοδα"

Ο κ. Ανδρουλάκης χρέωσε στη ΝΔ, έκφραση καθεστωτικής λογικής, αλαζονική εξουσία και βαθιά περιφρόνηση προς τον πολίτη

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 14 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η ανείπωτη τραγωδία στο Σίδνεϊ

"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό της Αυστραλίας", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ 12 Δεκ 2025 | 18:08

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Ανδρουλάκης διαγράφει τον κουμπάρο του μετά τη σύλληψη - Τον είχε διώξει και η Γεννηματά το 2019

Ο δικηγόρος είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά το 2019 και επανήλθε το 2021, επί ηγεσίας Νίκου Ανδρουλάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 10 Δεκ 2025 | 13:25

Τι δουλειά είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύναξη των "παλαιοκαραμανλικών" - Πώς συνδέεται με την κυβερνησιμότητα

Τι δουλειά είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε αυτή τη σύναξη, μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Λαζόπουλο, τον Καμμένο, τον Αντώναρο, τον Πολύδωρα και τη Θάνου;

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 10 Δεκ 2025 | 11:32

Γιατί ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου - Περισσότερο από την παρέμβαση Καραμανλή

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της εφημερίδας "Δημοκρατία" που ενόχλησε την κυβέρνηση, περισσότερο από την ομιλία Καραμανλή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 09 Δεκ 2025 | 19:36

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Για ακόμα μία φορά σύρθηκε στον δρόμο του λαϊκισμού, κατέφυγε σε 3 ψέματα και ανακρίβειες

"Εκτός από τα ψέματα και τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ξέχασε να απαντήσει αν συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων."

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 15:33

Βενιζέλος και Καραμανλής "συντονισμένοι" εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η κοινή εμφάνιση που έκανε αίσθηση

Στο κοινό της εκδήλωσης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Νίκος Δένδιας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 09 Δεκ 2025 | 13:55

Ανδρουλάκης από τα μπλόκα των αγροτών: "Πληρώνουν ακριβά την ανικανότητα και τη διαφθορά της κυβέρνησης της ΝΔ"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε διεξοδικά για τα προβλήματα της αύξησης του κόστους παραγωγής και ενέργειας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 09 Δεκ 2025 | 08:36

Οι αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου για "μονοπρόσωπη εξουσία χωρίς θεσμούς αντιρρόπησης", υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ

"Η χώρα δεν μπορεί να πορευθεί με ασύμμετρο πολιτικό σύστημα" τόνισε αναφερόμενος στον θεσμό της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Δεκ 2025 | 22:21

Καραμανλής: "Πλήγμα στην ποιότητα της δημοκρατίας η υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής" - Τι είπε για Βενιζέλο

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, του Α. Σαμαρά, αλλά και του Ν. Δένδια σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας "Δημοκρατία"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 13:35

Ανδρουλάκης για κυκλοφοριακό χάος: Η αναξιοπιστία του πρωθυπουργού είναι παροιμιώδης, όπως σε όλα τα μείζονα θέματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Βουλή τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό

ΣΤΟ MEGA 05 Δεκ 2025 | 07:56

Ανδρουλάκης: Στόχος μου η πολιτική αλλαγή - Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος, το σχέδιο και ο στόχος για πολιτική αλλαγή δεν διαταράσσεται, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ενωμένο τον αγώνα, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 04 Δεκ 2025 | 16:27

ΝΔ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο κολλητός του Ανδρουλάκη, Νίκος Μπουνάκης πιάστηκε με "γίδα στην πλάτη"

"Γνώριζε ο κ. Ανδρουλάκης τις πρακτικές του στενού φίλου και υποστηρικτή του ή θα συνεχίσει να τον καλύπτει;", λένε πηγές ΝΔ

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 03 Δεκ 2025 | 10:34

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα - "Βιώνουμε όλοι μία τραγική κατάσταση"

"Ποιότητα ζωής για όλους" είναι το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2025 | 11:11
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 11:09

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στα κόμματα της αντιπολίτευσης για αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών

"Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 86", δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 30 Νοε 2025 | 19:08

Ευάγ. Βενιζέλος: "Στα εθνικά θέματα, τα διλήμματα πρέπει να τίθενται με τρόπο σοβαρό, όχι φοβικό"

"Χειριζόμαστε ελληνοτουρκικά, κυπριακό, με αίσθηση μακρού ιστορικού χρόνου. Θεωρούμε ότι ο χρόνος περνάει και αυτό είναι υπέρ ημών, το οποίο δεν είναι ακριβές"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 11:39

Στην Πάτρα ο Ανδρουλάκης για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: Κορυφαίο ζήτημα η περιφερειακή ανάπτυξη

"Είμαι χαρούμενος που γιορτάζουμε σήμερα τον πολιούχο της πόλης, τον Άγιο Ανδρέα, εδώ στην Πάτρα και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 28 Νοε 2025 | 14:07

Τσουκαλάς: Τί φοβόταν η κυβέρνηση και δεν έκανε δεκτό το αίτημα για βίαιη προσαγωγή του Ξυλούρη;

"Όχι άλλο κρυφτό από τη Νέα Δημοκρατία", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Νοε 2025 | 10:54

Τι ισχύει τελικά με την κουμπαριά των οικογενειών Μητσοτάκη και Ξυλούρη: Το δημοσίευμα, η κόντρα και η αλήθεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε κουμπαριά Ξυλούρη – Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για ψέματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:28

Τσουκαλάς για συλλογικές συμβάσεις: Μικρό και διστακτικό βήμα μετά από επτά χαμένα χρόνια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε "εντυπωσιασμένος" από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι "καταργεί μνημονιακούς νόμους".

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:51

Ανδρέας Τσούνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθ' έξιν ψεύτης" - Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για το βιβλίο

Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά σε όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην "Ιθάκη"

ΠΑΣΟΚ 25 Νοε 2025 | 14:00

Στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα ο Ανδρουλάκης: "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πληγή της έμφυλης βίας"

"Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και ήρθαμε εδώ να αφήσουμε ένα λουλούδι στη μνήμη μιας νέας γυναίκας, της Κυριακής Γρίβα".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 17:00

Αλέξης Τσίπρας: Ο διάλογος με τη Φώφη Γεννηματά και η διάψευση - "Για κακή τύχη του rebranding, ήμουν εκεί"

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, διέψευσε τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ" 21 Νοε 2025 | 14:45

Ανδρουλάκης: Έφεραν τον fake "Φραπέ", αλλά ο κανονικός δεν έρχεται για να αποφύγει η ΝΔ την πολιτική φθορά

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς".

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 21 Νοε 2025 | 10:54

Ανδρουλάκης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε ότι υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής από την Ευρώπη

Υπογράμμισε ότι πρέπει η χώρα να κινηθεί στρατηγικά στους διπλωματικούς άξονες

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Νοε 2025 | 18:58

Κόντρα Ανδρουλάκη - Μαρινάκη: "Νέο κεφάλαιο συγκάλυψης στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την γαλάζια εγκληματική οργάνωση - Είπατε ψέματα"

Υποστήριξε επίσης ότι "ο Φραπές, ένας εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, κομματάρχης και συνδαιτυμόνας του κ. Μητσοτάκη, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την Εξεταστική Επιτροπή

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 20 Νοε 2025 | 12:23

Διαμαντοπούλου: Δεν απειλεί το ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας που ηττήθηκε 5 φορές και το κόμμα του υπέστη 7 διασπάσεις

Η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας "έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικού που διαιρεί σταθερά και τώρα διαιρεί τον δικό του χώρο".

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ 19 Νοε 2025 | 13:45

Το σχόλιο Βενιζέλου για τον πρόεδρο Τασούλα και την ανησυχία του ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκφράσει παρόμοια άποψη, λέγοντας ότι η χώρα δεν είναι "κυβερνήσιμη"

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΝΗΣ 18 Νοε 2025 | 08:30

Πολυτεχνείο: Η κόρη της Φώφης Γεννηματά στην κορυφή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία [εικόνες]

Η εικόνα της συγκίνησε πολλούς, όχι μόνο για το φορτίο της ιστορικής στιγμής, αλλά και γιατί σήμερα η μητέρα της, Φώφη Γεννηματά, θα είχε γενέθλια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 17 Νοε 2025 | 09:44

Ανδρουλάκης: Ολο και πιο επίκαιρο το Πολυτεχνείο σε μια εποχή που οι εχθροί της Δημοκρατίας είναι πολλοί

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 16 Νοε 2025 | 13:48

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός δεν είναι Χάρι Πότερ, αλλά εκατ. πολίτες καλούνται να γίνουν για να τα βγάλουν πέρα

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Νοε 2025 | 18:11

Ανδρουλάκης: "Εγκληματική οργάνωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεβε τις επιδοτήσεις των αγροτών και τις έκανε μαύρο χρήμα"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε για "γκεμπελισμό" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και "τον αρχηγό του Τάγματος των Γενιτσάρων, Γιώργο Φλωρίδη"

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Νοε 2025 | 18:03

Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ): "Μας προβληματίζουν οι μετρήσεις - Δεν συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ"

Πώς σχολίασε τις δηλώσεις Ανδρουλάκη σχετικά με τις βεντέτες στην Κρήτη και την κριτική της ΝΔ

ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 09:02

Η φράση Ανδρουλάκη για τα "εγκλήματα τιμής" που άναψε φωτιές: Τα καρφιά Μαρινάκη και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Μία φράση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια έφερε νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.