
Καλεσμένος για κουβέντα και… ανταλλαγή δώρων, βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πολυθρόνα της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha, με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, να κάνει ένα δώρο στην παρουσιάστρια που την συγκλόνισε.
Η Ναταλία Γερμανού συνηθίζει να κάνει δώρα στους καλεσμένους της και ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε προετοιμασμένος για να ανταποδώσει. Έτσι λοιπόν της έκανε δώρο έναν δίσκο βινύλιο του Γιάννη Μαρκόπουλου, "επειδή πριν μία εβδομάδα χάσαμε τον αγαπημένο μας συνθέτη", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Η Ναταλία Γερμανού απάντησε: "Είναι συγκλονιστικό… Σας ευχαριστώ. Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό δώρο. Κύριε Ανδρουλάκη πραγματικά αυτό είναι συγκλονιστικό δώρο. Είναι κειμήλιο".
Λίγο πριν η παρουσιάστρια, που έχει φιλοξενήσει πολιτικούς αρχηγούς, του έκανε δώρο αρχικά ένα βιβλίο για τη Λατινική Αμερική, λέγοντας: "Επειδή είστε ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ τα ταξίδια, διαλέξαμε αυτό το βιβλίο για εσάς".
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έμεινε έκπληκτος λέγοντας "δεν θα το πιστέψετε αυτό… Το έβλεπα προχτές στο διαδίκτυο. Ήμουν αντιπρόεδρος των σχέσεων λατινικής Αμερικής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οπότε έχε πέσει στα κατάλληλα χέρια".
Στη συνέχεια η Ναταλία Γερμανού έδωσε και μία κούπα με λογότυπο "ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια" και τη φιγούρα του ίδιου: "Είστε νέος άνθρωπος και είμαι σίγουρη για το χιούμορ σας".
"Δεν έχουμε καμία επαφή με την Εύα Καϊλή"
Λίγο πριν, η κουβέντα πήγε και στην Εύα Καϊλή, πρώην στέλεχος του κόμματος και εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο Qatargate με τον Νίκο Ανδρουλάκη να λέει: "Δεν έχουμε καμία σχέση με την Εύα Καϊλή. Καμία επαφή.
Εγώ μετά την υπόθεση των υποκλοπών, ενοχλήθηκα πάρα πολύ από τη συμπεριφορά της κας. Καϊλή. Να προσπαθεί να ρίξει στα χαμηλά μία υπόθεση που δεν ενόχλησε μόνο εμένα, αλλά και τους συναδέλφους μας "σοσιαλιστές" στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Η μόνη μας επικοινωνία ήταν, την επόμενη ημέρα της ομιλίας της για το Κατάρ, που πήρα το αεροπλάνο- είχα κάνει το προηγούμενο βράδυ και δήλωση γι αυτό, γιατί το θεωρούσα αδιανόητο- πήγα, ψήφισα κατά αυτής της θέσης και της είπα, "το θεωρώ απαράδεκτο". Κι αυτή ήταν η τελευταία μας συνομιλία".
Συμφώνησε δε απόλυτα στην τοποθέτηση της Ναταλίας Γερμανού ότι δεν δύναται να ξαναδούμε την κα. Καϊλή στο ΠΑΣΟΚ.
Για το μεταναστευτικό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό υπογράμμισε ότι "η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στη σταθερότητα και την ευημερία κρατών της Αφρικής, ώστε να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι, που μετακινούνται εξαιτίας των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής ή φοβούμενοι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Μπόκο Χαράμ, να πάνε σε μια γειτονική χώρα. Και όχι να δώσουν χιλιάδες ευρώ σε έναν δουλέμπορο και να χάσουν τη ζωή τους είτε στη Σαχάρα είτε στη Μεσόγειο. Άρα, είναι κρίσιμο να δημιουργηθούν νησίδες σταθερότητας εντός της Αφρικής. Δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς το πρόβλημα".
Ως προς τον ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: "Η Ευρώπη, στο θεσμικό της σκέλος, πρέπει να γίνει πιο δίκαιη. Δεν μπορεί να λες ότι μόνο η χώρα όπου κάποιος καταθέτει αίτηση ασύλου, είναι υπεύθυνη για την απονομή του, άρα η Ελλάδα ή η Ιταλία. Εμείς, ως σοσιαλιστές, προτείνουμε, όταν κάποιος μπαίνει στην Ευρώπη, η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις περιπτώσεις που η κρίση είναι θετική, να υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης για όλες τις χώρες βάσει κριτηρίων πληθυσμού, οικονομικής κατάστασης, ανεργίας, ώστε να μην υπάρχουν και κοινωνικές εντάσεις".
"Πανηγυρίζει η Νέα Δημοκρατία για την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αναθεώρηση του "Δουβλίνο ΙΙΙ”. Για μένα, είναι κοροϊδία ο πανηγυρισμός. Θα σας δώσω ένα απλό στοιχείο: Στο κείμενο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο μηχανισμός μετεγκατάστασης για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά 30.000 άτομα, όταν πέρυσι είχαν κατατεθεί 960.000 αιτήσεις. Άρα, η Ευρώπη κάνει τα ελάχιστα σε επίπεδο αλληλεγγύης προς τις πρώτες χώρες εισδοχής. Θέλει, λοιπόν, ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης και θεσμικά και γεωπολιτικά" τόνισε.
Ερωτηθείς για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των αρχών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: "Ακούσαμε αντικρουόμενα στοιχεία χθες. Για να ξεκαθαριστεί το ζήτημα και να μη λέει ο καθένας ό,τι διάβασε ή άκουσε, πρέπει ο αρμόδιος υπουργός να δώσει μια συνέντευξη τύπου και να πει ακριβώς ποιες ήταν οι ενέργειες της Ελλάδας από τη στιγμή που ήρθε σε γνώση της κυβέρνησης η συγκεκριμένη επικίνδυνη για τη ζωή αυτών των ανθρώπων κατάσταση. Ώστε, και στο εσωτερικό πεδίο της πολιτικής, να μην υπάρχει μία αντιπαράθεση η οποία αδικεί τη χώρα μας, αλλά και να απαντήσουμε στο ερωτήματα που βάζουν διεθνή ΜΜΕ. Πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες από επίσημα χείλη".
Για την υπόθεση υποκλοπών
"Η αγωνία μου και η προτεραιότητά μου είναι να μην διολισθήσει η Ελλάδα στα χέρια της συντήρησης, της ασέβειας των θεσμών. Και αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, είναι θέμα πατριωτικό, είναι θέμα αρχών και αξιών. Γι’ αυτό αγωνίζομαι, ώστε αυτή η υπόθεση να φτάσει μέχρι το τέλος και να πληρώσουν αυτοί που έστησαν ένα παρακράτος εν έτει 2021-22 στην Ελλάδα" απάντησε κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση των υποκλοπών.
"Θέλω να ξέρει ένα πράγμα ο ελληνικός λαός: Δεν πρόκειται να δεχθώ συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν την πατρίδα και την παράταξη. Και σε αυτό δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου. Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει μια κρίση αξιοπιστίας του ελληνικού λαού -και ιδιαίτερα των νεότερων γενεών – για την πολιτική. Θεωρούν ότι τα κόμματα είναι συλλήβδην πελατειακοί, ρουσφετολογικοί μηχανισμοί. Πως κάποιοι θέλουν πάντοτε να κάθονται σε μια καρέκλα. Θέλω με την παρουσία μου, με τη δουλειά μου, τη δημόσια συμπεριφορά μου, με τις επιλογές μου να αποδείξω ότι υπάρχει κι ένας άλλος δρόμος, ένα νέο πολιτικό ήθος" τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
"Θεωρώ αδιανόητο τα κόμματα να έχουν διαδικτυακές συμμορίες αποδόμησης του πολιτικού αντιπάλου και διασποράς fake news. Το ένιωσα στο πετσί μου με την υπόθεση των υποκλοπών. Με αποκαλούσαν κάποιοι εκ της Νέας Δημοκρατίας "πράκτορα της Κίνας και της Τουρκίας” και μετά από μήνες βγήκε ο κ. Μητσοτάκης και είπε: "Δεν ήταν εθνικός κίνδυνος”. Δεν τα έλεγε, όμως, τότε, που τα παρακρατικά συστήματα του διαδικτύου που ελέγχονται από τη Νέα Δημοκρατία, προσέβαλλαν την πολιτική μου υπόσταση. Και από την άλλη, ο κ. Τσίπρας έλεγε: "είναι πιασμένος”, "θα τα βρει με τη Νέα Δημοκρατία γιατί τον κρατούν με τις υποκλοπές”. Και τελικά, απεδείχθη ότι εγώ με τον αγώνα μου δίνω μάχη απέναντι στη συντήρηση, ενώ ο ίδιος με την εκφορά του πολιτικού του λόγου και τη στρατηγική του, ήταν "χρυσός” χορηγός της Νέας Δημοκρατίας" κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr